Islamilainen talousneuvoja: Monet ovat menettäneet kotimaan matkansa koronan takia

Rinkebyssä on sellainen kunnallinen virka kuin kuluttajaneuvoja. Toimea harjoittaa Ismahan Ayranci, joka on palkittu työstään kolmansista maista tulleiden tulijoiden raha-asioiden neuvojana.

Koronaepidemian myötä moni rinkebyläinen on joutunut pieniin taloudellisiin vaikeuksiin. Ismahan Ayranci kertoo asiasta TV4:n uutisissa:

– Monilla ihmisillä on sukulaisia kotimaassaan [Afrikassa, Lähi-idässä]. He ovat säästäneet paljon rahaa voidakseen matkustaa lomalle kotimaahansa tai viettämään kuukaudeksi ramadanin paastoa entiseen kotimaahansa.

– Nyt koronan takia matkat on peruttu ja ihmisiltä on mennyt paljon rahaa hukkaan jos he eivät saa rahojaan takaisin. Ollaan myös pettyneitä jos entiseen kotimaahan ei voi matkustaa lomalle.

Suoraan ei sanota, että jos kotimaissaan lomailevat turvapaikanhakijat menettävät rahansa, niin toivotaan että veronmaksaja avaisi lompakkoaan, mutta asia tulee ilmi hieman kauttarantain.

Toivotaan tässäkin asiassa veronmaksajalta ymmärrystä ja laitetaan se kello maanantaiaamuksi herättämään tuntia aikaisemmin.

 

Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aappa
Aappa
4.7.2020 18:37

Otan osaa. Onhan se kaiken lisäksi tosi vaarallista lomailla kidutuksen-, vainon- ja sodantäyteisissä kotimaissa, joten ilman muuta heille pitäisi maksaa ylimääräisiä korvauksia.

hieno homma
hieno homma
4.7.2020 21:31
Vastaa...  Aappa

Totta Mooses, äkkiä pätäkkätä näille notta kotimaahansa lomalle pääsevät sillä pitäähän jo lomalla olevat lomalle päästää…. prkle, johan verenpaine taas pomppas…..

Turhaantunut
Turhaantunut
4.7.2020 18:39

Joku voisi koittaa selittää miten kotimaasta pitää lähteä pakoon jos sinne hinkuu kuitenkin lomailemaan.

Tulta!.JPG
Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 07:37
Vastaa...  Turhaantunut

Mm. pakolaisina syntyneet eivät saa henkilöllisyyttä synnyinmaassaan, jolloin heiltä puuttuu oikeus esimerkiksi kouluttautua, tehdä töitä julkisesti tai vaikkapa kulkea toiseen kaupunkiin ilman kalliita maksuja. Mieti vaikka itseäsi asumassa Suomessa ilman henkilöllisyyttä ts. niitä papereita, joista tällä hetkellä niin paljon puhutaan. Lisäksi pakolaisuuteen tietyissä maissa sisältyy sen tasoista syrjintää, missä Suomen haukkumalinja jää hyvin kauaksi kakkoseksi. Osa tyytyy kohtaloonsa ”olla olematta olemassa”, kun osa taas kaipaa mahdollisuutta ihmisarvoiseen elämään ja lähtee hakemaan henkilöllisyyttä sieltä, mistä se on mahdollisuus saada. Nämä henkilöllisyyden saaneet voivat siis käydä sukuloimassa synnyinmaassaan (ei niinkään kotimaassaan), jolloin he voivat kulkea jopa vapaammin kuin siellä asuvat sukulaisensa. Tarkennuksena vielä, että reissuja tekevät vain harvat eli sota-alueilta tulevat eivät reissuja kotikulmilleen tee ja ne jotka taas kykenevät tekemään reissuja, eivät pidä niitä lomina, vaan mahdollisuutena nähdä perheitään.

hieno homma
hieno homma
5.7.2020 08:11
Vastaa...  Tietäjä

Käsitinkö väärin? Elikkä jo synnyimaassa synnytään pakolaiseksi. 🤔

hieno homma
hieno homma
5.7.2020 08:28
Vastaa...  hieno homma

Tarkoitin synnyinmaassa, tuli näppisvirhe jotenka anteeksi. 😁

Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 08:53
Vastaa...  hieno homma

Juuri näin. Esimerkiksi Iranissa on mahdollisesti jopa miljoonia afganistanilaisia, joista vanhemmat ovat pakolaisia ja heidän aikuisiksi kasvaneilla lapsillaan tai heidän lapsillaan ei ole minkään maan kansalaisuutta tai papereita eikä näin minkäänlaisia sen antamia ihmisoikeuksia. Ilmeisesti joitain oikeuksia on nyt lähiaikoina kuitenkin vähän parannettu eli valoa tunnelin päässä saattaisi tilanteessa näkyä, mutta kuinka nämä pienet muutokset alkavat vaikuttamaan maahanmuuton vähentymiseen sieltä suunnalta, on sitten isompi kysymysmerkki. Kuitenkin esim. jos Iran antaisi kaikille siellä syntyneille afgaaneille kansalaisuuden, maahanmuutto sieltä suunnalta tänne putoaisi lähes nollaan. Samankaltaisia tilanteita ilmenee myös muissa maissa.

hieno homma
hieno homma
5.7.2020 09:04
Vastaa...  Tietäjä

Ok, kiitos vastauksesta. 👍

Tuumailija
Tuumailija
5.7.2020 09:11
Vastaa...  Tietäjä

Afgaanien ja kurdiaanojen olisi hyvä oppia sellainen käytäntö, että ilmoittaa viralliselle taholle lapsen syntymästä, jolloin kansalaisen status tulisi täyteen.
Nyt siellä tullaan ja mennään milloin kenenkin papereilla ja ilman, tietty kriminaaleille soppeli tilanne kun voi lennosta vaihtaa identiteettiä ja sen varjolla vaikka maata jos käy ilmapiiri ahtaaksi.
Se on kumma kun afganistaniinkin riittää vuosittain 28milj. euroa kehitysapua, mutta silti sieltä pukkaa porukkaa tänne, kuten moneen muuhunkin samankaltaiseen valtioon esim. Turkkiin (mitä kehitettävää siellä ”sivistysvaltiossa” on?).
Ulkoministeriön sivulta:
YK:n kehitysohjelma UNDP:n laki- ja oikeusrahasto (LOTFA) on vuodesta 2001 alkaen yhdessä Afganistanin hallituksen kanssa rakentanut Afganistaniin toimivaa siviilipoliisiorganisaatiota ja oikeusvaltiota.

Mutta väestörekisterijärjestelmää ei ole saatu hierottua aikaiseksi 20 vuodessa.
Tietysti ongelmana on ulkomaiset terrorijoukot, jotka partioivat USAn johdolla pitkin maata, suomi on tässä myös mukana (natotus kytky).

Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 09:29
Vastaa...  Tuumailija

Ja jälleen tulee uusi suomalaisille käsittämätön asia, että viranomainen ei ota vastaan pakolaisten syntymäilmoituksia, joten yritä siinä sitten oppia jotain.

Tuumailija
Tuumailija
5.7.2020 11:26
Vastaa...  Tietäjä

Jos ilmoitus on paperi jonka alkuperää ei voida todentaa tai ilmoitus on suullinen.
Tuskin itsekkään saisit henkilötodistusta pelkän puheen perusteella ilman validia dokumenttia.
Viranomaiset suomessa tietysti kaikessa viisaudessaan ovat keksineet, että ilman henkilö-/syntymätodistuksia tuleva läpsy saa väliaikaisen sotun ja soppelin nimen.
Tässä on pitkälti selitys sille, miksi mitään papereita ei näiltä löydy, mutta IPhone on kuin liimattuna käteen säilynyt koko matkan.
Joko dokumentteja ei ole tai ne on hävitetty tilaisuuden tullen.
Samasta asiasta oli vääntöä eu parlamentissa, millä identifioidaan tänne tulevat paperittomat, ehdoton kielto tuli sormenjälkien ja dna näytteen ottamiselle, eli tervetuloa vain perseilemään ja elämään täysihoidolla.
Unkari, Puola, Romania ja muut ei oikeusperiaatevaltiot vaativat heti rajalla tulijan dokumentoinnin, siksi sinne ei ole pyrkijöitäkään niin paljon kuin tänne suvakkilaan.

Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 11:53
Vastaa...  Tuumailija

Yksi syy paperittomuudelle on informaatio, mitä Euroopan kaduilla viljellään, jonka mukaan turvapaikan voi saada vain, jos on alaikäinen. Tottakai kaikki jo matkaan lähteneet muokkaavat ikäänsä tämän kuultuaan ja paperillisilla henkilöillä tämä tarkoittaa siis tietenkin omien henkilöllisyyspapereiden hukkaamista, jos ikä ylittyy.

Ja lisäinfona se, että Suomeen tullaan sen huhun varjolla, että täältä ei palautettaisi takaisin Kreikkaan, ei tukien takia. Näiden ihmisten ykkösprioriteetti on tullessa uusi parempi mahdollisuus elämään, ei toisten siivellä eläminen. Tosiasiat vaan muuttuvat, kun Suomeen on päässyt, kun ensikosketus tukiverkostoon laiskistaa osaa ja erilainen kulttuuri iskee vasten kasvoja etenkin kun resurssit kotiuttamiselle ei ole tarpeelliset isojen massojen kohdalla. Less is more jne.

hieno homma
hieno homma
5.7.2020 15:57
Vastaa...  Tietäjä

Tuota näin veronmaksajana tiedän että Isänmaamme rakentajille ei riitä resursseja kunnon vanhusten hoitoon, nämä rahat koordinoidaan vihervasemmistolaisten ansiosta näille ”lapsukaisille” joilla ei ole aikomustakaan kotoutua. Tiedäthän heidän ylisuuret perheet joita ei pienillä tuloilla elätetä….. elikkä yhteiskuntamme siirtää heille julmia summia pätäkkätä samalla kun omat vanhuksemme makaavat paskaisissa vaipoissaan kustannussäästöjen takia, nämä pallerot taasen maleksivat merkkivaatteissaan elvistelemässä ylivertaisuuttaan. Elikkä lopputulemana en halua tähän maahan taistelukuntoisia pelkureita joille ilmainen pätäkkä kyllä kelpaa mutta maamme arvot ovat toissijainen asia, en edes viitsi lähteä mainitsemaan rikollisuutta ja näitä järjestöjä jotka näitä tänne kiimaisesti haalivat…. kirjoitusvirheistäni en välitä koska verenpaineeni nouseepi vihervassarikommareiden paskanjauhannasta……..

Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 17:07
Vastaa...  hieno homma

Ihme juttu, kun yhtään kommenttia en ole kannattanut asiaa vaan mm. todennut ’less is more’ niin aika hienosti täällä on luettu jotain muuta mitä on kirjoitettu, kun vasemmistokiukut nousee pintaan. Ihan oikeallakin kun ymmärtää asioita niin ei kiehu niin monesti yli ja saattaa ehkä jopa lukea sen mitä toinen on kirjoituksillaan tarkoittanut eikä vain kuvittele omiaan.

hieno homma
hieno homma
5.7.2020 18:03
Vastaa...  Tietäjä

Älä käsitä väärin, tämä on henkilökohtainen mielipiteeni. Olen elämäni aikana kolunnut Afrikan ja lähi-idän maat nuoruudessani ja nähnyt mielestäni siellä kaiken ja en vain ymmärrä ihmisiä jotka eivät jää puolustamaan maataan ynnä vaimojaan ja lapsiaan niinkuin meikäläiselle on sotilasvaloissa vannotettu Suomessa ynnä toisen valtion palveluksessa…..

hieno homma
hieno homma
5.7.2020 18:20
Vastaa...  Tietäjä

Maamme poliittinen tahto ei tällä hetkellä ole vähempiosaisten puolella, jos hiilidioksidi ja täällä loisivat elintasopakolaiset menevät maamme rakentaneiden vanhusten edelle niin tämähän on juuri vihervasemmistolaisten politiikkaa pahimmillaan, onkohan näistä viheranarkisteista kukaan koskaan käynyt kehä kolmosta pohjoisempana katselemassa puhdasta luontoamme? Hyvä on vinkua kallion yksiöstä meille jotka tiedämme mitä elämä todellisuudessa on…… ja tämäkin on henkilökohtainen mielipiteeni joka perustuu elämänkokemukseeni….. ps. Kaikkea hyvää…

hieno homma
hieno homma
5.7.2020 18:46
Vastaa...  Tietäjä

Vaimoni on ammatiltaan lääkäri ja hän ymmärtää mielipiteeni, tosin osittain ja tietää millaisessa liemessä meikäläinen on keitetty…. poikani on myöskin lääkäri ja ymmärtää isänsä mielipiteet koska ne ovat omiani… päätän keskustelun tähän koska lähden Blondin ja Aatun kanssa iltalenkille…..

Jygge
Jygge
5.7.2020 10:01
Vastaa...  Tietäjä

Eikö afgaanit hae pakolais statusta afganistanin tilanteen takia, vaikka ovat jopa syntyneet iranissa tai irakissa .. meitä kusetetaan

Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 12:36
Vastaa...  Jygge

Niinhän he todellisuudessa tekevät. Olet kansalaisuutena afgaani ja syntynyt Iraniin, jossa sinulla ei ole oikeutta oleskella muuta kuin vuosittaisten oleskelumaksujen puitteissa tai senkään vertaa, jos et ole järjestelmässä edes olemassa. Eli Iran ei ota rajalla heitä enää vastaan takaisin ja jos palautus tehtäisiin Kreikkaan, niin he olisivat siellä pakkautuneina muiden pakolaisten kesken eivätkä pääsisi enää takaisin perheidensä luo ennen kuin joku antaa kansalaisuuden minkä luvalla siellä voi kyläillä sitten muutaman vuoden välein.

Kyllä nämä ihmiset sen tietävät, että ei mene aivan kaikkien sääntöjen mukaan, mutta muuttaisivatko toimintaansa jälkikäteen, kun ovat lopulta saaneet käteensä kauan toivomansa mahdollisuuden tehdä laillisesti töitä ja omistaa ensi kertaa elämässään jotain? Tuskin. Olen jutellut monien maahanmuuttajien kanssa, jotka ovat jakaneet omat tarinansa avoimesti ja kukaan ei ole ylpeä noista muutamasta valheesta kansalaisuuden saadakseen, mutta jokainen koki sen välttämättömäksi siinä hetkessä. Oikein? Väärin? Nyt kaikki ovat kuitenkin tyytyväisiä työtä tekeviä, yrittäjiä, ja onnellisia kun ei tarvitse pelätä rajan yli heittämistä päivittäin pimeillä työmarkkinoilla. Oma otokseni on pienehkö, mutta kumoaa ainakin osan kommenteista, joissa muka kaikki tänne tulleet eläisivät sosiaalituilla ja muiden siivillä. Ai niin, ihan juttuun liittyen tarjoan myös itse talouskonsultointipalveluja maahanmuuttajille! Mutta he ihan maksavat siitä alveineen kaikkineen! Ja oppivat samalla miten Suomessa verojärjestelmä toimii ja mitä kaikkia maksuja pitää maksaa, jotta olisi mallikansalainen kaikkineen hienouksineen ja kauheuksineen. Näin hyvä suvakki integroi niitä maahanmuuttajia yhteiskuntaan. 🙂

Muori
Muori
6.7.2020 14:09
Vastaa...  Tietäjä

Kaikki afgaanit sanovat tulevansa Kabulista, kun heidät palautetaan sinne, he valittavat. Hehän eivät ole koskaan edes ole käyneet siellä, vaan tulevat Iranista. Miksi pitää aina valehdella? PS. Harvalla suomalaisella on varaa käyttää talouskonsultin palveluita, jos afgaanit niitä palveluita sinulta ostavat, olen melko varma, että me veronmaksajat ne viime kädessä maksamme.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
5.7.2020 19:05
Vastaa...  Tietäjä

Kyllä niillä oikeudet on mm koulua käydä ja töitä tehdä. Rahaa ne ei saisi ilmaiseksi, joten niiden olisi pakko edelleen muuttaa tänne ja polttaa passinsa Ruotsin rajalla ja valehdella entiseen malliin lähtömaansa.

On hyvä tietää, mistä sotapakolaisuus johtuu ja miksi se suuntautuu tänne.

Rahat pois ulkomaalaisilta, niin loppuisi sotakin. Eestissä vain muutamia, jotka monet jääneet kiinni, eikä heitä päästetä Suomeen Eestissä riehuvaa sotaa, eli sossurahattomuutta pakoon. Kamala kohtalo.

Muori
Muori
6.7.2020 13:59
Vastaa...  Tietäjä

Afgaanilapset voivat käydä koulua Iranissa.

Totuus
Totuus
5.7.2020 09:28
Vastaa...  Tietäjä

Voihan tietäjää.
Totuus kirpaisee.
Jos esim. Pakolainen joka on syntynyt turkin pakolaisleirillä ja saapuu Suomeen yleensä äitinsä kanssa.
Niin kauan kuin he ovat suomessakin turvapaikan hakijoina, heidän ei tietääkseni pitäisi poistua lainkaan maasta ennenkuin se turvapaikkahakemus on hyväksytty.
Mitä nämä pakolaisina syntyneet lapset, esim. Alholin leirillä syntyneet hakisivat sieltä leiriltä?
Vasta 14 vuotiaita otetaan sormenjälkitestitkin niin miten kuvittelet että nämä saisivat matkustusasiakirjat kuntoon vaikka ei äidillä, eikä lapsella olisi mitään papereita Suomeen tullessaan.
Jos haetaan turvapaikkaa vainon vuoksi niin miten matkustat kotimaahasi vaikka pelkäät sitä niin paljon että oikein turvapaikka pitää saada.
Uskomattomia selvityksiä.
Vietnamista kun tuli pakolaisia kiinan leirin kautta Suomeen 80-luvulla niin en ole kuullut että heillä olisi ollut ikinä mitään ongelmia.
Kyllä nämä etelästä tulleet pääsääntöisesti hakevat täältä vaan rahaa eikä heillä ole Minkäänlaista halua integroitua yhteiskuntaamme.

Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 10:06
Vastaa...  Totuus

En ymmärtänyt kysymyksiäsi, jos ne oli esitelty minulle. En mielestäni ole sanonut mitään puolesta tai vastaan sille, käytetäänkö järjestelmää väärin, kerroin vain sen, miksi Iranissa ihmiset päätyvät lähtemään maasta ja ettei siellä afgaanien ole mahdollista ilmoittaa syntymää viralliselle taholle.

Mutta integroitumisväitteeseesi: Annatko itse maahanmuuttajille mahdollisuuden integroitua elämääsi, jos et näe niitä yksilöitä, jotka niin tekevät? Integraatio tarvitsee useamman puolen toteutuakseen, eikä se toteudu niin, että kantasuomalaiset arvostelevat päin naamaakin uskonnosta yms. toisten osallistuessa päivittäisiin (samoihin) harrastuksiinsa pitkien työpäivien jälkeen.

Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 12:49
Vastaa...  Admin Pt-media

En ole sanonut, että olisi surkeat olot. Kerroin vain syistä miksi ovat lähteneet. Kaikille annetut olot eivät ole vain riittäneet, vaan seinät ovat kaatuneet päälle. En ole sanonut mitään sellaista, mikä tekisi heidän tulemisestaan täysin sääntöjen mukaista, vaan tuonut esiin, että ymmärrän miksi he ovat päätyneet kyseisiin ratkaisuihin, kun tietää matkan aikajänteet ja tapahtumaketjut.

Jygge
Jygge
5.7.2020 09:57
Vastaa...  Tietäjä

Et hyvä suvakki käsittänyt uutista. Nämä ihmiset ovat veronmaksajan kukkarolla ja nyt vielä pitäisi kompensoida estynyt matka maahan josta tultu sotaa pakoon.. Eikö tule tunnetta että meitä kusetetaan?

Tietäjä
Tietäjä
5.7.2020 10:30
Vastaa...  Jygge

En kommentoinutkaan uutista, vaan eräs kommentoija pyysi selitystä asiaan et miten mahdollista tällainen matkailu ja sen hänelle tarjosin. 🙂 En käyttäisi samaa ilmaisua, mutta hyvänä suvakkina (kiitos ilmaisustasi!) sanoisin, että samat oikeudet kaikille kansalaisille eli ts. ei eri etuoikeuksia osalle porukkaa, johon valtiolla ~ kansalaisilla ei ole edes varaa.

Turhaantunut
Turhaantunut
5.7.2020 11:45
Vastaa...  Tietäjä

On ainostaan yksi mikä ajaa noista maista lähtemään, se on raha ja vastikkeeton elämä jonka suomen kaltainen nukkemaa tarjoaa.
He jotka tuolta ”pakolaisena” tulee suomeen on jokaisella henkilöpaperit, ja joilla ei ole ollut, eli suurimmalla osalla tulijoita 2015, selitys oli että kyllä on henkilöpaperit olemassa mutta ne hukkui matkalla.
Ei nuo läpsyt yritä edes selitellä että niitä ei koskaan olsi ollut.

Paperit hukku.JPG
Lisää veroja
Lisää veroja
4.7.2020 18:42

Siinäpä taas muslimi vaatimassa ja uhrautumassa muiden muslimien puolesta.

kurpitsakaravaanari
kurpitsakaravaanari
4.7.2020 18:42

Täytyyhän ahkerien veronmaksajien päästä välillä lomalle kotimaahansa, josta ovat hetkeä aiemmin henkensä uhalla paenneet sotaa ja vainoa, hiirien vetämissä kurpitsavankkureissa.

Juha II
Juha II
4.7.2020 19:06

Vai, että oikein talousneuvoja? Ööööhhh… inulla nyt kyllä lyö aivan tyhjää!

Me want me money !
Me want me money !
5.7.2020 06:22
Vastaa...  Juha II

Kansankodin taikaseinä lakkaa toimimasta sitten kun työelämään astuva uusi sukupolvi osaa lyödä hyvin mutta lukea kovin huonosti.

Muori
Muori
6.7.2020 14:21
Vastaa...  Juha II

Sanotaan, että maahanmuuttajat saavat sosiaalietuuksia 4,4 kertaisesti verrattuna kantasuomalaisiin. Kyllä siinä talousneuvojaa tarvitaankin, että pystyy sijoittamaan hyvin omaan kotimaahansa ja bisneksiin siellä, niinkuin somalit ja irakiaanot tekevät. Ilmeisesti tämä ”Tietäjä” on joku, joka kusettaa omia maanmiehiään maksullisilla neuvoillaan, joista velottaa myös ALV:n ja tilittää tietenkin sen valtiolle, vai kuinka ”Tietäjä”?

Tietäjä
Tietäjä
6.7.2020 17:16
Vastaa...  Muori

Ihan kirjanpitäjänä veloitan heidän yrityksiään ja näen luvuista tasan tarkkaan, että hyvin pyörii yritykset ilman tukiakin. Tiesitkös Muori muuten, että tilastojen mukaan maahanmuuttajien omistamien yritysten määrä on kasvanut viime vuosina nopeammin kuin kantasuomalaisten? Ja nyt kun olen täältä kommentoijista niin hirveästi kavereita saanut niin voin myös jakaa pohdintojani siitä, kuinka nämä Suomeen tulevat, jotka pikaisesti parissa vuodessa kielen ja peruskoulun hoitavat ja nopeasti yrittäjiksi päätyvät ovat itse asiassa paljon edullisempia yhteiskunnalle kuin mitä me, jotka kaikki päivähoidot ja ~15 vuotta ilmaisia opintoja läpikäyvät olemme noin niin kuin elinkaarikustannusten näkökulmasta.

Ikuinen rasitus
Ikuinen rasitus
6.7.2020 20:02
Vastaa...  Tietäjä

Tuon kaltaista juttua matu-bisneksestä jauhettiin vielä kymmenen vuotta sitten, uusi Nokia jne minkä tietysti osapuilleen kaikki tiesivät ihan huuhaaksi, mutta oli rasismia väittää vastaan. Perehdy tilastoihin, niin näet mikä on todellisuus.

Tietäjä
Tietäjä
7.7.2020 08:21
Vastaa...  Ikuinen rasitus

No eiköhän täällä ole jo ihan tarpeeksi nippelitietoja läpi käyty, että voi käydä kiinni kokonaiskuvaan:

1. Tunne ryhmä, josta puhutaan. Täällä tunnuttiin puhuttavan enemmän sillä oletuksella, kuinka vain sosiaalituilla täällä elävät matkustavat synnyinmaahansa. Maahanmuuttajissa on kuitenkin myös se varakkaampi työtä tekevä porukka, jota ei voi unohtaa tarkasteltaessa populaa. Eli molemmat ääripäät mukaan tarkasteluun.

2. Tunne ilmiö, josta puhutaan. Kerroin paperittomista pakolaisena jo lapsesta asti eläneistä henkilöistä, jotka selittävät miten joihinkin maihin on mahdollista henkkareilla palata, jos on varaa. Nämä tyypit eivät ole eläneet siis sellaisessa hengenvaarassa, mitä turvapaikkamme vaatii, vaan on lähdetty enemmän omien vajaiden ihmisoikeuksien takia liikkeelle. Toinen ääripää ryhmä sitten nai meitä suomalaisia, hukkaa henkilöpapereita matkalla tai muilla keinoin hakeutuu Suomen turvaverkkoon.

3. Aiempien jälkeen voi sitten lyödä Suomen lukuja tiskiin ja päätellä asioita realistisesti tekemättä suurempia päättelyvirheitä.

Luin tässä taannoin jostain, että meidän hyvinvointivaltion rakenne vaatii vähintään 73% työllisyysasteen pysyäkseen pystyssä. Kun tilastokeskuksen datan perusteella kantasuomalaisten työllisyysaste on sen 73% ja 7% osuudella kokonaisväestöstä ulkomaalaistaustaisten 53-63% riippuen mittaustavasta, niin onhan se nyt selvä, ettei tuota 7% osuutta voi kauheasti kasvattaa sanomatta hyvästejä järjestelmälle, poikkeuksena työperäisen maahanmuuttajien lisääminen, jonka työllisyysaste on sitten korkeampi.

Itse tämän jutun aihe ja siitä muka syntyvät lisääntyvät veromaksut on asia, jota en ottanut edes tosissani, koska sen tehtävänä tuntui olevan enemmän tietyn kansanryhmän hermostuttaminen. Vaikka uutisia ei ole aina uskottava, tuollaiset uutiset voi myös ottaa vain informaationa yhden kansanryhmän Koronan aiheuttamista huolista. Sinun ei ole mikään pakko lukiessasi kasvattaa myötätuntoa asioita kohtaan, jos et sitä halua kasvattaa. Jos tuollaisia tukia todella maksettaisiin Suomessa, niin voisimme sanoa saman tien hyvästit hyvinvointivaltiollemme ilman yhtäkään lisämaahanmuuttajaa.

Oma näkemykseni on lähinnä se, että mainitsemani otoksen ryhmän kuuluisi mieluummin hakea paikkaansa työperäisestä maahanmuutosta, jolloin jäämisen voisi ehdollistaa näytölle ahkeruudesta, työnteosta, kielen opiskelusta ja halusta integroitua suomalaisuuteen. Tosin ongelma on juuri se sama kuin lähtömaassakin, eli miten haet tällaista mahdollisuutta ilman henkilöllisyyttä, kun tosiaan se hakija Muhammed no. 104732836 ei ole kovin identifioiva.

Ja lopuksi olen henkilökohtaisesti tullut siihen lopputulemaan, että koska oma vaikutusvalta siihen, että eduskunnassa keskityttäisiin enemmän siihen mitä puhutaan kuin miten puhutaan on olematonta, niin yksinkertaisesti on tehokkainta tehdä itse ruohonjuurityötä ja lieventää siten noita päätösten mahdollisia negatiivisia sivuvaikutuksia.

Turhaantunut
Turhaantunut
6.7.2020 20:06
Vastaa...  Tietäjä

Vai oikein kirjanpitäjänä, no, ainakin osaat aiheuttaa helkkarinmoiset naurut.

Tietäjä
Tietäjä
6.7.2020 21:21
Vastaa...  Turhaantunut

Hymyssä suin on paljon parempi kuin ohimoa repien. 👍🏻

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
4.7.2020 19:29

Meillä länsimaissa rikkailla ihmisillä on talousneuvoja. Keskiluokkainen ihminen käy työssä, säästää ja saattaa ottaa pankista asuntolainan. Valveutuneempi keskiluokka lukee päivän lehdistä taloussivut. Velkaantuneille on tietysti velkaneuvoja ja köyhille sosiaalitoimisto, joka neuvoo auliisti myymään auton ja kirjahyllyn. Tästä tietysti voisi vetää johtopäätöksiä sotaa, vainoa, nälänhätää ja kurjuutta pakenevien sijoittumisesta yhteiskuntarakenteissa, mutta se voisi olla rasistista. Tyytykäämme ainoastaan pitämään tätäkin kulttuurieroista johtuvana pikanttina nurinkurisuutena myös kotitalouksien tuloluokkien järjestyksessä. Öljysheikki siis käynee pyytämässä sijoitusneuvoja Abu Dhabin sossussa..

Minä
Minä
4.7.2020 23:18

Valtio auttanee sitten myös ruotsalaisia lomarahoilla jne., koska hekin tarvitsevat ymmärrystä. Ai, että ei – olipa yllättävää.

pöh
pöh
5.7.2020 00:47

Jaa niin että kuka sitä rahaa menettää? Ei ainakaan ne ählämsählämit jotka ei ole ikinä euroa/kruunuakaan edes tienannut mistään. Jos ei nyt ryöstösaaliita lasketa tienaamiseksi.

Huuko
Huuko
5.7.2020 03:04

Voi vittu mitä röyhkeyttä mutta tämä on heillä jo geeneissä, kusettaa idiootteja valkonaamoja.Edes se että tuolla logiikalla sinne mistä ovat tulleet, ei pitäsi olla mitään asiaa, koska valitusvirsissä heidät tapettaisiin heti, ei näytä olevan vaikutusta Ruotsin ja yleensä länsimaiden ”pakolaispolitiikkaan” Nämä tosiasiat sivutetaan varsin nopeasti.

Asioita ei haluta ratkaista vaan vetkuttaa
Asioita ei haluta ratkaista vaan vetkuttaa
5.7.2020 06:20

Lööperi ja Migraatioministeri??? Miksei kukaan koskaan kysy laittaen k o tyypit todella seinää vastaan miten on mahdollista että asyylillä tulleet matkustelevat tavan takaa takaisin maahan josta pakenivat? Miksei asyyliä evätä?

Johtuuko se siitä ettei uskalleta kysyä, haluta, kehdata??? Jimmie Åkessoninkin olisi pitänyt ottaa tämä asia esille joka ikinen kerta kun on Pääministerin haastattelutunti, Puoluejohtajadebatti, Eduskuntadebatti jne.

Mutta ei, ollaan vaan hiljaa ja ”hienotunteisia”. Kaikkea tyhjänpäiväistä kyllä jaksetaan vatvoa vuodesta toiseen.

Sisäulkoministeri
Sisäulkoministeri
5.7.2020 08:20

Onhan tuo saatanan HÄRSKIÄ. Sossurahoja ollaan käytetty reissuihin TURVALLISIIN kotimaihin. Eiköhän olisi aika uudelleentarkistaa KAIKKIEN ns ”turvapaikan” saaneiden turvapaikantarve. Jos ja KUN todetaan että kotimaa on turvallinen, niin kotiin vaan ilman kitinää. Se että kotimaassa ei ole sossua eikä kelaa, ja täällä on jo ehditty pyöräyttää 27 lasta EI OLE SYY TÄNNE JÄÄMISEEN. HIMAAN VAAN JOKAINEN TÄNNE KUULUMATON VALEHTELIJA-LOINEN!

kanander
kanander
5.7.2020 08:46

Siis eikö Ähläm Airways maksa takaisin lippua peruutetuista lennoista?

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
5.7.2020 12:57

islamilainen klaara kotko on oivaltanut, notta ei se ole tyhmä joka vaatii, vaan se joka alistuu vaatimuksien edessä.
Pastorista tuonlainen kotkotus on tagiyaa, kitmania ties mitä pölöpölöä.
Aaamen…

Tarzan
Tarzan
6.7.2020 07:09

Tietämätön tietäjä. (suvakki)