Tukholmassa jättimänen autokeikka: saaliiksi 17 autoa ja moottoripyörä autoliikkeestä

Tukholman pohjoispuolella Sollentunassa tehtiin viime yönä suuri, mutta ennen kaikkea merkillinen varkaus. Varkaat veivät autoliikkeestä tietojen mukaan 17 autoa ja moottipyörän.

Expressenin mukaan suurin piirtein kaikki meni väärin noin niinkuin veronmaksajien kantilta. Varkaiden kantilta homma meni kuin Strömsössä.

Vartiointiliike sai hälytyksen klo 01.00. Mitään ei kuitenkaan tehty. Tai sitten hälytystä ei vain huomattu. Varkaus tapahtui siis kello yhdestä eteenpäin. Seuraavana 02.00 jälkeen paikalle saapui jakeluauto. Kuljettaja jätti normitavaraa liikkeen ulkopuolelle. Kuljettaja huomasi, että liikkeeseen oltiin tehty murto ja hän ilmoitti asiasta poliisille.

Mutta poliisillakaan ei ollut mielenkiintoa asiaa kohtaa. Jakeluauton kuski poistui paikalta kiireensä takia ja seuraavaksi alkoi tapahtua klo 08.00 kun firman työntekijä saapui paikalle. Hän tajusi, että oli tapahtunut murto. Firman takaovi eli nosto-ovi, josta autot ajetaan sisälle autohalliin, oli täysin auki. Toisin sanoen sen jälkeen kun varkaat poistuivat paikalta yöllä, niin firman ovet olivat auki aamuun asti. Vaikka asiasta oli lähtenyt vartiointiliikkeeseen hälytys ja poliisi oli saanut asiasta ilmoituksen.

Varkaat olivat ensin murtaneet nosto-oven auki, sen jälkeen vedettiin rälläkällä avainkaappi auki ja sittenpä ei olekaan enää muuta kuin ajaa autot jemma-nimiseen paikkaan.

Kaiken kaikkiaan kerrotaan, että 17 autoa ja yksi moottoripyörä vietiin.

Varkaus on mielestäni mielenkiintoinen ja pohtimisen arvoinen. Miksi jotkut vievät 17 autoa autoliikkeestä? Paikalla on ollut ensinnäkin useampi tekijä. Ei siis yhtä, kahta eikä edes viittä vaan vähintään yhtä monta henkeä kuin vietyjä autojakin. Varkaathan eivät voineet tietää tekohetkellä, että asia tulee ilmi vasta aamulla.

Kun selaa autoliikkeen nettisivuja, niin myynnissä on ylemmän hintaluokan premiumautoja. Isoa Bemaria, Dodgen uusia lava-autoja jne. Itsessään autoliike edustaa Dodgea, Isuzua ja ainakin Subarua.

Aluksi ajattelin, että autot vietiin keika-autoiksi esim. ryöstöön, mutta enpä tiedä. Voiko olla mahdollista, että autot saadaan ujutettua ulos EU:sta ja rekisteriin jonnekin kolmanteen maahan? Varaosiksi en usko tuollaisia autoja kuitenkaan hankittavan.

Tekijöistä ei ole tietoa. Kannattaa huomata, että muutama kuukausi sitten Strängnäsissa tapahtui vastaavankaltainen varkaus, jossa vietiin kymmenkunta kallista autoa.

Alla videonpätkää, jota kuvasin päivällä.

 

Strängnäsissä todellin puhallus 60 sekunnissa