Tukholmassa jättimänen autokeikka: saaliiksi 17 autoa ja moottoripyörä autoliikkeestä

Tukholman pohjoispuolella Sollentunassa tehtiin viime yönä suuri, mutta ennen kaikkea merkillinen varkaus. Varkaat veivät autoliikkeestä tietojen mukaan 17 autoa ja moottipyörän.

Expressenin mukaan suurin piirtein kaikki meni väärin noin niinkuin veronmaksajien kantilta. Varkaiden kantilta homma meni kuin Strömsössä.

Vartiointiliike sai hälytyksen klo 01.00. Mitään ei kuitenkaan tehty. Tai sitten hälytystä ei vain huomattu. Varkaus tapahtui siis kello yhdestä eteenpäin. Seuraavana 02.00 jälkeen paikalle saapui jakeluauto. Kuljettaja jätti normitavaraa liikkeen ulkopuolelle. Kuljettaja huomasi, että liikkeeseen oltiin tehty murto ja hän ilmoitti asiasta poliisille.

Mutta poliisillakaan ei ollut mielenkiintoa asiaa kohtaa. Jakeluauton kuski poistui paikalta kiireensä takia ja seuraavaksi alkoi tapahtua klo 08.00 kun firman työntekijä saapui paikalle. Hän tajusi, että oli tapahtunut murto. Firman takaovi eli nosto-ovi, josta autot ajetaan sisälle autohalliin, oli täysin auki. Toisin sanoen sen jälkeen kun varkaat poistuivat paikalta yöllä, niin firman ovet olivat auki aamuun asti. Vaikka asiasta oli lähtenyt vartiointiliikkeeseen hälytys ja poliisi oli saanut asiasta ilmoituksen.

Varkaat olivat ensin murtaneet nosto-oven auki, sen jälkeen vedettiin rälläkällä avainkaappi auki ja sittenpä ei olekaan enää muuta kuin ajaa autot jemma-nimiseen paikkaan.

Kaiken kaikkiaan kerrotaan, että 17 autoa ja yksi moottoripyörä vietiin.

Varkaus on mielestäni mielenkiintoinen ja pohtimisen arvoinen. Miksi jotkut vievät 17 autoa autoliikkeestä? Paikalla on ollut ensinnäkin useampi tekijä. Ei siis yhtä, kahta eikä edes viittä vaan vähintään yhtä monta henkeä kuin vietyjä autojakin. Varkaathan eivät voineet tietää tekohetkellä, että asia tulee ilmi vasta aamulla.

Kun selaa autoliikkeen nettisivuja, niin myynnissä on ylemmän hintaluokan premiumautoja. Isoa Bemaria, Dodgen uusia lava-autoja jne. Itsessään autoliike edustaa Dodgea, Isuzua ja ainakin Subarua.

Aluksi ajattelin, että autot vietiin keika-autoiksi esim. ryöstöön, mutta enpä tiedä. Voiko olla mahdollista, että autot saadaan ujutettua ulos EU:sta ja rekisteriin jonnekin kolmanteen maahan? Varaosiksi en usko tuollaisia autoja kuitenkaan hankittavan.

Tekijöistä ei ole tietoa. Kannattaa huomata, että muutama kuukausi sitten Strängnäsissa tapahtui vastaavankaltainen varkaus, jossa vietiin kymmenkunta kallista autoa.

Alla videonpätkää, jota kuvasin päivällä.

 

Strängnäsissä todellin puhallus 60 sekunnissa

Subscribe
Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Eveliina V
Eveliina V
8.7.2020 20:48

Vakuutuspetos ja liigalla hyvät yhteydet poliisiin.

Koronaviruksen takia autokauppiaan myynti pysähtyi kuin seinään mutta vuokrat ja velat juoksivat. Siis mikä avuksi?
– Hän kääntyi asiantuntevan varasliigan puoleen, joka hoiti homman ammattitaisoisen porukan ja hyvien sosiaalisten yhteyksien (poliisiin) avulla.

Kyllä tämä liiga pystyy nyt jatkossa veloittamaan huomattavasti korkeampaa palkkiota touhuistaan kuin tähän asti. Usea peräkkäinen ja onnistunut keikka on merkki tekijöiden ammattitaidosta ja työn laadusta.

Last edited 7 months ago by Eveliina V
K J
K J
8.7.2020 22:22
Vastaa...  Eveliina V

Tavara on jo rahdattu muille maille markkinoille…

Tuumailija
Tuumailija
8.7.2020 23:29

Tilauskeikka, joko keikkakäyttöön tai mujille markkinmoille ilman välikäsiä. Luulisi tuosta vartiointiliikkeen ja posliinin saavan jotain nuhteita.
Ei tietenkään liikaa pidä estellä, kun kyseessä on yksityisyritteliäisyys jota parannetaan hyvällä ajoneuvokalustolla.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.7.2020 00:37

Ammattihommia. Ei meidän kuulukaan arvata, mihin menivät, muutenhan kytätkin arvaisivat. Vakuutusyhtiön riesoiksi kävi.

Raistit takasin himaan
Raistit takasin himaan
9.7.2020 06:41
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Kaikkien kuluttajien vakuutusmaksut nousevat, maahantunkeutuminen on rikkaus

Chop shop
Chop shop
9.7.2020 06:22

Tämä on melko yksinkertainen juttu. Ei muuta kuin autot ajamalla ulos liikkeestä ja sitten sopivassa paikassa autotraileriin. Ennen autotrailerille ajoa otetaan kilvet irti ja autot käytetään pesukoneessa niin että kiiltää. Ja sitten vaan ajamalla eurooppaan. Ketään ei kiinnosta autotraileri jossa on autoja. Ja voihan olla että edes trailerin ajaja ei tiedä kuskaavansa varastettuja autoja. Vaan se on normaali rahti jolloin rahtikirjatkin on kunnossa.

Tänä päivänä alkaa olla vaikeuksia saada autoja muutetuksi toiselle runkonumerolle, sen verran monessa paikassa on tuo sarjanumero kirjoitettu, sähkoisenäkin. Toki kaikki voidaan muuttaa mutta epäilen että kyllä en pääosin varaosiksi menevät. Varaosien kysyntä kalliimmissa autoissa kun on aina vakio.

Seura tekee kaltaisekseen
Seura tekee kaltaisekseen
9.7.2020 07:25

Ruotsi on nykyään epärehellisten tyyppien kansoittama, korviaan myöten korruptoitunut banaanivaltio missä kaikki on mahdollista.

Vasastanissa asuvalla tyypillä oli kallis Porsche josta hän halusi päästä eroon. Hän jätti auton lakattavaksi Mölnvikissä, Värmdössä sijaitsevaan verstaaseen ja palkkasi epämääräisiä jätkiä tekemään sinne murron ja tuhoamaan auton:

https://mitti.se/nyheter/brandbombade-porsche-mordbrand/

Kukavaan
Kukavaan
9.7.2020 09:47

Varastetun omaisuuden poiskuljettamiseen on tarvittu ainakin 18 henkilöä, jos autoja ei ole lastattu kuljetusrekkoihin liikkeen pihalla. Näiden 18 kuljettajan tuomiseen kohteeseen on tarvittu noin 6 henkilöautoa, joiden poisajamiseen on tarvittu 6 henkilöä. Siis operaatioon on osallistunut ainakin 24 henkilöä. Vaikuttaa sotilaalliselta. Tekijät lienevät muita kuin oikeita ruotsalaisia.

Tuumailija
Tuumailija
9.7.2020 16:52
Vastaa...  Kukavaan

Ja rekkojakin on pitänyt olla 2 kpl vaunuineen. ei muuten mahdu eikä sovi yhteen kuljetukseen.
Mutta tällaisiahan ei ihmiset pane merkille, mitä röyhkeämpi ja näkyvämpi, sen huonommin ihmiset sen mieleensä painavat.
Kuljetusautot eivät ole harvinainen näky millään kellonlyömällä.
Sekin herättää mieteitä että onko ollut sisäpiirin keikka, jos hälyttimet eivät ole olleet toiminnassa tai sitten on ollut spesialisti mukana neutraloimassa kyseisen laitteen.

Sami
Sami
10.7.2020 15:43

”vitun homo ku ei osaa vilkuttaa”. Hehe.. Paavo on ykkösluokan toimittaja, kiitos hyvistä uutisista ja videoista. 🙂 (y)