Puolitotuudet ovat valtamedian uutisoinnin nykypäivää

Jotkut uutiset päivittyvät hienovaraisesti ja niistä poistetaan oleellisia seikkoja. Ainakin mikäli katsoo Ruotsin yleisradioyhtiö Sverigesradion uutisia.

SR julkaisi eilen klo 03.01 artikkelin ihmisistä, jotka eivät ehkä pysty maksamaan vuokraa koronaepidemian seurauksien takia. Vuokralaisten etujärjestön mukaan he saavat joka viikko 150–250 puhelua, joissa ihmiset kertovat, että eivät ehkä selviä seuraavista vuokranmaksuista.

Tässä artikkelissa Vuokralaisten etujärjestön puheenjohtaja kertoi:

– Monilla heistä, jotka soittavat, ei ole tietoa siitä, että vuokra pitää maksaa. On tärkeää maksaa vuokra, muuten on riski, että saa häädön.

Tämä oikeastaan kertoo kaiken. Kuka ruotsalainen muka ei tajuaisi, että jos ei maksa vuokraa, menettää asunnon.

Iltapäivään mennessä uutinen oli julkaistu uudessa uskossa ja asiasisältö oli hieman erilainen. Vaikka kyse oli samasta asiasta niin nyt poljettiin kuitenkin puolitotuudella.

Nyt samainen Vuokralaisten etujärjestön puheenjohtaja sanoi suurinpiirtein samat asiat kuin aikaisemmassakin artikkelissa, mutta asiasisällöstä oltiin jätetty kokonaan pois se, että moni ei tiedä, että vuokra pitää maksaa. Nyt puhuttiin siitä, että korona nyt vaan yksinkertaisesti on laittanut monien talouden tiukille.

Jos ei olisi nähnyt alkuperäistä artikkelia niin silloin tästäkin asiasta olisi saanut puolitotuuden.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Allanin vuokraa
Allanin vuokraa
9.7.2020 11:07

Kun on kaiken saanut ilmaiseksi hammaslääkäriä, discorahaa ja Adidaksen ver(r)yttelyhousuja myöten olisihan toki kummallista jos vuokra pitäisi maksaa.
Ja kun ei kaveritkaan maksa!

Tuumailija
Tuumailija
9.7.2020 13:24
Vastaa...  Allanin vuokraa

Elintasoturistejahan tämä ei koske, koska heidän vuokrat menevät suoraan migrin tililtä, itse he eivät laita rinttiäkään siihen pottiin.
Ennempi normaalit kanatavaäestöasuttajat jotka asuvat marxilaiskuutioissa ja ovat eläkkeellä/ työttömiä/ lomautettuja, joiden on maksettava omasta pussista vuokra, toissijaista jääkö loppukuulle rahaa ruokaan tms. välttämättömään, verojen kautta maksavat periaatteessa tuplavuokran koska kustantavat läpsynkin elämiset.

Suomi Finland
Suomi Finland
9.7.2020 12:09

Tuosta tilanteesta saattaa olla hieman matkaa niiden oikeiden rakettien insinööraamiseen.

Eikka
Eikka
9.7.2020 14:14

Yksi asia on mua aina ihmetyttänyt. Mitä ihmettä luku ja kirjoitus taidottomat kädelliset tekevät älypuhelimilla?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
10.7.2020 03:13
Vastaa...  Eikka

Samaa mietin. Tuttava ei osaa lukea, mutta älypuhelinta hän osaa käyttää. Tunnistaa kaverit numeroiden perusteella, mutta siihen riittäisi peruspuhelinkin. Tytär varmaankin opettanut käyttämään.

Kolmannen valtakunnansyyttäjä
Kolmannen valtakunnansyyttäjä
10.7.2020 04:42
Vastaa...  Eikka

lukutaidoton=ei osaa lukea käytettävää kieltä saati aakkosia. Koukerot ja muut hieroglyfit saattaa olla hallussa tosin…

Daavidin poika
Daavidin poika
9.7.2020 15:51

Tämähän tahtoo sanoa sitä, että Ruotsalainen viranomainen on ajanut itse itsensä niin pahan kerran nurkkaa, että sitä ei usko edes vanha erkkikään. Näin siinä käy kun kaikki haluaa olla mukana päättämässä, mutta kukaan päättäjistä ei ota todellista vastuuta kansalaisistaan.! Niin kuin aikaisemmin ole kirjoittanut, niin Ruotsin yhteiskunnan alasajo alkoi vuonna 2015. Ruotsi otti vastaan rupusakkia keillä oli passit hukassa, mutta älykännykät oli tallessa.!

Juha II
Juha II
9.7.2020 17:12

Kovin tuttua. En edes seuraa valtamedian ”röpellyksiä”, koska krooninen ”rivien välistä” lukeminen ei kiinnosta tippaakaan.

Lisäksi en kaipaa enää satutunteja tällä iällä.

Aappa
Aappa
9.7.2020 17:21

”Puolitotuudet ovat valtamedian uutisoinnin nykypäivää”

Tuo on puolitotuus, koska valtamedia on suoltanut puolitotuuksia aina.

Los6666
Los6666
9.7.2020 17:24

suomalian paska(valta)mediahan ei tollasia kämmejä harrasta, on nimittäin poliittinen korrektius ja ennakkosensuuri aivan saatanan tiukkaa, kun on kyse elintasopakolaisista

Aappa
Aappa
9.7.2020 21:56

Hämärästi ”totuuteen” viittaavaksi ”uutiseksi” voidaan ehkä laskea helsinkiläisessä Ravintola Pataässässa sattunut sattumus, jossa joku mustahenkselinen oli hipelöinyt housujaan sillä seurauksella, että vahingossa laukesi.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
10.7.2020 03:31

Kukahan ne vuokrat ennen on maksanut? Onko asuttu vastaanottokeskuksessa ja nyt laitetaan koronan piikkiin tiedottomuus?

Kolmannen valtakunnansyyttäjä
Kolmannen valtakunnansyyttäjä
10.7.2020 04:39

Onneksi Suomessa meillä on vastuullinen media.

Klarsyn
Klarsyn
10.7.2020 13:16

Yksi kuoli joukkotappelun seurauksena Helsingin Kaivopuistossa (viime viikonloppuna) kertovat lehtien otsikot. Joukkotappelija siis kuoli. Tapettiinko hänet? Nuorten yhteenotto. Kaivohuoneella tapahtui kaksi nujakkaa…

Näin lehdet kertovat. Haluan tietää, ketkä tappoivat nuoren miehen? Miksi järjestyksenvalvojat eivät estäneet väkivaltaa? Miksi poliisi ei puuttunut asiaan?

raaka ile
raaka ile
11.7.2020 08:01

On se vaikeeta maksaa vuokra kun sen maksaa työssäkäyvät veronmaksajat työttömien matunistanilaisten puolesta niin sviidenissä kuin finalndiassakin.