Puolitotuudet ovat valtamedian uutisoinnin nykypäivää

Jotkut uutiset päivittyvät hienovaraisesti ja niistä poistetaan oleellisia seikkoja. Ainakin mikäli katsoo Ruotsin yleisradioyhtiö Sverigesradion uutisia.

SR julkaisi eilen klo 03.01 artikkelin ihmisistä, jotka eivät ehkä pysty maksamaan vuokraa koronaepidemian seurauksien takia. Vuokralaisten etujärjestön mukaan he saavat joka viikko 150–250 puhelua, joissa ihmiset kertovat, että eivät ehkä selviä seuraavista vuokranmaksuista.

Tässä artikkelissa Vuokralaisten etujärjestön puheenjohtaja kertoi:

– Monilla heistä, jotka soittavat, ei ole tietoa siitä, että vuokra pitää maksaa. On tärkeää maksaa vuokra, muuten on riski, että saa häädön.

Tämä oikeastaan kertoo kaiken. Kuka ruotsalainen muka ei tajuaisi, että jos ei maksa vuokraa, menettää asunnon.

Iltapäivään mennessä uutinen oli julkaistu uudessa uskossa ja asiasisältö oli hieman erilainen. Vaikka kyse oli samasta asiasta niin nyt poljettiin kuitenkin puolitotuudella.

Nyt samainen Vuokralaisten etujärjestön puheenjohtaja sanoi suurinpiirtein samat asiat kuin aikaisemmassakin artikkelissa, mutta asiasisällöstä oltiin jätetty kokonaan pois se, että moni ei tiedä, että vuokra pitää maksaa. Nyt puhuttiin siitä, että korona nyt vaan yksinkertaisesti on laittanut monien talouden tiukille.

Jos ei olisi nähnyt alkuperäistä artikkelia niin silloin tästäkin asiasta olisi saanut puolitotuuden.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Allanin vuokraa

Kun on kaiken saanut ilmaiseksi hammaslääkäriä, discorahaa ja Adidaksen ver(r)yttelyhousuja myöten olisihan toki kummallista jos vuokra pitäisi maksaa.
Ja kun ei kaveritkaan maksa!

Tuumailija

Elintasoturistejahan tämä ei koske, koska heidän vuokrat menevät suoraan migrin tililtä, itse he eivät laita rinttiäkään siihen pottiin.
Ennempi normaalit kanatavaäestöasuttajat jotka asuvat marxilaiskuutioissa ja ovat eläkkeellä/ työttömiä/ lomautettuja, joiden on maksettava omasta pussista vuokra, toissijaista jääkö loppukuulle rahaa ruokaan tms. välttämättömään, verojen kautta maksavat periaatteessa tuplavuokran koska kustantavat läpsynkin elämiset.

Suomi Finland

Tuosta tilanteesta saattaa olla hieman matkaa niiden oikeiden rakettien insinööraamiseen.

Eikka

Yksi asia on mua aina ihmetyttänyt. Mitä ihmettä luku ja kirjoitus taidottomat kädelliset tekevät älypuhelimilla?

Fatwantarkistaja

Samaa mietin. Tuttava ei osaa lukea, mutta älypuhelinta hän osaa käyttää. Tunnistaa kaverit numeroiden perusteella, mutta siihen riittäisi peruspuhelinkin. Tytär varmaankin opettanut käyttämään.

Kolmannen valtakunnansyyttäjä

lukutaidoton=ei osaa lukea käytettävää kieltä saati aakkosia. Koukerot ja muut hieroglyfit saattaa olla hallussa tosin…

Daavidin poika

Tämähän tahtoo sanoa sitä, että Ruotsalainen viranomainen on ajanut itse itsensä niin pahan kerran nurkkaa, että sitä ei usko edes vanha erkkikään. Näin siinä käy kun kaikki haluaa olla mukana päättämässä, mutta kukaan päättäjistä ei ota todellista vastuuta kansalaisistaan.! Niin kuin aikaisemmin ole kirjoittanut, niin Ruotsin yhteiskunnan alasajo alkoi vuonna 2015. Ruotsi otti vastaan rupusakkia keillä oli passit hukassa, mutta älykännykät oli tallessa.!

Juha II

Kovin tuttua. En edes seuraa valtamedian ”röpellyksiä”, koska krooninen ”rivien välistä” lukeminen ei kiinnosta tippaakaan.

Lisäksi en kaipaa enää satutunteja tällä iällä.

Aappa

”Puolitotuudet ovat valtamedian uutisoinnin nykypäivää”

Tuo on puolitotuus, koska valtamedia on suoltanut puolitotuuksia aina.

Los6666

suomalian paska(valta)mediahan ei tollasia kämmejä harrasta, on nimittäin poliittinen korrektius ja ennakkosensuuri aivan saatanan tiukkaa, kun on kyse elintasopakolaisista

Aappa

Hämärästi ”totuuteen” viittaavaksi ”uutiseksi” voidaan ehkä laskea helsinkiläisessä Ravintola Pataässässa sattunut sattumus, jossa joku mustahenkselinen oli hipelöinyt housujaan sillä seurauksella, että vahingossa laukesi.

Fatwantarkistaja

Kukahan ne vuokrat ennen on maksanut? Onko asuttu vastaanottokeskuksessa ja nyt laitetaan koronan piikkiin tiedottomuus?

Kolmannen valtakunnansyyttäjä

Onneksi Suomessa meillä on vastuullinen media.

Klarsyn

Yksi kuoli joukkotappelun seurauksena Helsingin Kaivopuistossa (viime viikonloppuna) kertovat lehtien otsikot. Joukkotappelija siis kuoli. Tapettiinko hänet? Nuorten yhteenotto. Kaivohuoneella tapahtui kaksi nujakkaa…

Näin lehdet kertovat. Haluan tietää, ketkä tappoivat nuoren miehen? Miksi järjestyksenvalvojat eivät estäneet väkivaltaa? Miksi poliisi ei puuttunut asiaan?

raaka ile

On se vaikeeta maksaa vuokra kun sen maksaa työssäkäyvät veronmaksajat työttömien matunistanilaisten puolesta niin sviidenissä kuin finalndiassakin.