Taas löytyi paljon rasismia, kuka puuttuu?

Mielenkiintoista, että Ruotsissa intiaanipäähineiden käyttö mm. logoissa ei ole herättänyt mitään, ei pienintäkään huomiota.

Esimerkiksi jääkiekon Elitserienin, tai nykyään SHL:n, yhdellä joukkueella on vähintäänkin kyseenalainen nimi ja logo: göteborgilainen Frölunda Indians. Ja logossa on ihka aitoa intiaanitunnelmaa.

Miten on mahdollista, että Ruotsissa asiaan ei ole kiinnitetty pienintäkään huomiota? Joukkueen nimi on Intiaanit ja logossa on ilmiselvä intiaanipäällikkö. RASISMIA!

 

Entäpä malmölainen Malmö Redhawks IF? Redhawks viittaa ihan selvästi intiaaneihin ja logo, ei mitään epäilystä etteikö logossa olisi intiaanivaikutteita sulkineen päivineen. RASISMIA!

 

 

Miten on mahdollista, että mm. Lindahls voi myydä turkkilaista jogurttia, jonka purnukan kyljessä on hyvin hyvin sterotypinen kuva turkiaanosta? Ovatko turkkiaiset miehet muka raakkaamattomia ja tukka leuhottaa? Tuskinpa. Turkkilaisilla miehillä on millin tarkasti ajellut tukat. Ja entäpä tuo lakki? Vielä pahempi kuin Suomen Valion turkkilaisessa jogurtissa. RASISMIA!

Tuotteita tuottaa (myös Suomessa) Salakis-niminen firma, jossa on tuo sama turkkilainen äijö logona. Miten tämä on mahdollista?

 

 

Eniten rasismituttaa ruotsalainen muutaman vuoden takainen sketsisarja Partaj, joka perustui stereotypioihin suomalaista. Suosikki oli aina saunassa istuva uhoaja Jarmo, joka lateli totuuksia milloin mistäkin.

– Suomessa oli kerran psykologi. Mutta pakotimme sen muuttamaan Ruotsiin ja Hinttijärvelle.

 

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
9.7.2020 09:08

Jaahas. Outoa. Luulisi ensikuulemalta. että juuri Ruotsi olisi sellainen paikka, jossa kulttuurin omiminen olisi äärimmäisen vakava rikos.

Näyttää myös siltä, että mono- ja stereotypiat ovat mitä sallituimpia, jos kyseessä on jokin muu kuin eksoottinen kohde.

Ehkäpä suvakit ja razzizzmuksenvastustelijat heräilevät hitaasti huomaamaan tällaiset ongelmakohdat, mutta vauhtiin päästyään heitä ei pysäytä diskuteeraamalla enää kukaan.

hieno homma
hieno homma
9.7.2020 13:46
Vastaa...  Suomi Finland

Mitenkäs se menisi jos meikäläisen valkoinen ja ruma pärstä ilmestyisi jäätelöpuikon papruun? Se vasta olisi rasismia jos mikä…. saattaisi jädefabriikki joutua muuttamaan hieno homma jäätelön nimen ja tummentamaan edelleen tuimakatseisen ilmeeni koska jäden ostaminen romahtaisi…… BLM.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.7.2020 23:27
Vastaa...  hieno homma

Sun lärvi pakkaukseen ja nimeksi uuseskimo.

hieno homma
hieno homma
10.7.2020 04:09
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Se olisi hieno homma. Mutta en kuitenkaan polvistuisi etiketissä…. 👍En tosin tiedä pitäisikö uuseskimoiden polvistua. 😁

Juha II
Juha II
9.7.2020 09:10

No, suotakoon tuo ruottalaisikke. Kestän tuon kyllä.Tietynlaista terapiaahan tuo on sveduille provoilla suomalaisille ns. huumori pohjalla, joka on yhtä groteskia kuin he kokevat meidän olevan. Emmehän me ole diskuteeraajia ja hienihelmoja vaan karskeja miehiä (takavuosina).

Onhan seb totta, että suomalaiset ryyppäävät raskaasti ja sitten haastetaan riitaa kaiken kanssa mikä liikkuu. Humalapäissään puretaan kaikki traumat ym. huonommuuden tunteet olivatpa ne sitten todellisia tai eivät.

Paljon ikävempää on se sorron lisääntyminen. jota suomalaiset joutuvat kokemaan Ruotsissa vain siksi etteivät svenssonit uskalla vittuilla muille uusruotsalaisille, vaan heidän on kumarreltava heille syvään. Silloin on hyvä purkaa traumoja suomalaisiin, koska heitä ei puolusta kukaan ja kaikkein vähiten Suomi!

Edes suomenkieltä ei saa puhua toisen suomalaisen kanssa (koulussa opettajat) ja jos niin tekee on pyydettävä tätä anteeksi ent, siirtomaa -isänniltä.

Paavollahan on asiasta ensikäden tietoa. Voin olla väärässäkin.

Kukavaan
Kukavaan
9.7.2020 09:53
Vastaa...  Admin Pt-media

Olisiko suomen puhumiskielto ollut joskus 1900-luvulla alussa Länsi-Pohjan kouluissa?

”Samainen Hansegård oli juuri se tutkija, joka huomatti Ruotsin kouluylihallitukselle 1950-luvun lopulla, että Ruotsin kouluylihallituksen 1880-luvulla määräämä suomen kielen puhumiskielto Ruotsin kouluissa oli edelleen voimassa.”
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/ryyti/89087-ns-kaksikielisyys-on-usein-tosiasiassa-puolikielisyytta/

Molotusta ja pälpätystä
Molotusta ja pälpätystä
9.7.2020 10:49
Vastaa...  Admin Pt-media

Kyllä suomenpuhumisen kieltäminen on totta, esim. Tornedalsfinskan.
Eikä vain siellä vaan muuallakin, esimerkkejä on paljon kunhan kuuklaa:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6819403

Olen itsekin sekä tullut kielletyksi että itse kieltänyt suomalaisia kesätyöläisiä molottamasta suomea (tai muita kieliä) kovalla äänellä esim. ruotsalaista vanhusta hoidettaessa.

Turhaantunut
Turhaantunut
9.7.2020 12:41
Vastaa...  Admin Pt-media

Ruotsin kouluissa on ollut kieletty puhumasta suomea ja on vieläkin monissa kouluissa. Jopa vanhankodeissa suomalainen vanhus ei saanut mitään palvelua kun puhuu suomea, kohdeltiin kuin jotain saastasta koiraa.

Turhaantunut
Turhaantunut
9.7.2020 12:54
Vastaa...  Turhaantunut

Tässä tätä hurrien suomen kunnioitusta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/201803132200808798

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006189485.html

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=185&artikel=6817961

Näin suomessa missä hurrit luulee omistavansa koko suomena.

https://www.ts.fi/lukijoilta/736346/Ruotsissa+rangaistiin+suomen+puhumisesta

Noita on vaikka kuinka helvetin paljon, turha koittaa pestä hurrien suomivihaa pois.

Admin Pt-media
Admin Pt-media
10.7.2020 09:03
Vastaa...  Turhaantunut

Oletko muuten asunut tai asutko Ruotsissa?

T
T
10.7.2020 10:03
Vastaa...  Admin Pt-media

Tämä Bastuklubben on aivan mahtava!!!!!!!!!!!!!! En ollut tiennyt mitään näin upeasta sarjasta. Harmi vain että youtubessa kun etsii muita jaksoja niin niissä ei ole tekstitystä. Kyllä maailmaan huumoria mahtuu.

Turhaantunut
Turhaantunut
9.7.2020 09:38

Sanompa vain että jos suomessa tehtäisiin hurreista samantyylinen video, missä esiteltäisiin miten rähmällään ovat muslimeiden edessä, kivikautisn tavoin kuningaiden johtaessa maata, ei voi naurettavampaa olla kun kuninkaalliset nykyaikana, automaatinen virka ilman äänestyksiä suku jatkaa ja jatkaa vaikka ei mitään käsitystä oikesta elämästä. Mitä luulisitte että tapahtuisi jos tuosta tehtäsiin vaikka 200 jatksoa sisältävä komedia ruotsalaisista, suomen mediat lynkkaisivat tekijät.

Valeturkki
Valeturkki
9.7.2020 10:41

Tuo turkkilainen äijä ei kaikenlisäksi ollutkaan turkkilainen vaan muistaakseni kreikkalainen ja nosti vuosia sitten asiasta oikeusjutun koska ei ollut antanut lupaa pärstänsä käyttöön. Tulivat ilmeisesti sopimukseen ja ukko sai fyrkkaa.

Moonman
Moonman
9.7.2020 11:04

Intiaanit eivät taida oikein kiihottaa täälläpäin maailmaa, koska harva sellaista on ikinä nähnyt, eivätkä intiaanit itse mene loisimaan muihin maihin tai pidä melua itsestään. Intiaani on eurooppalaisen mielessä vähän kuin joku satuhahmo elokuvista, samalla tavalla kuin natseista on tehty satuhahmoja: Niitä tiedetään kyllä olleen olemassa, mutta niiden kuvaus populaarikulttuurissa ja elokuvissa ei välttämättä ole historiallisesti todenmukaista. Jugurttipurkin ukko on itseasiassa kreikkalainen. Asiastahan nousi joskus jonkinasteinen kohu, mutta siihen ei liittynyt ”rasismi”, vaan ukko itse haastoi firman oikeuteen koska kuva oli otettu jostain luvatta käyttöön tuotteen kylkeen. Kiihottuminen ja rasisminvastustelu-ulina perustuu aina kuviteltuihin mielikuviin eikä mihinkään todellisuuteen. Ukosta ei partoineen välity ”muslimi-fiiliksiä” -joten ei ulinaa.

Last edited 7 months ago by Moonman
Turhaantunut
Turhaantunut
9.7.2020 12:45

Ei tarvitte menneä edes ruotsiin asti huomateksen että jos puhuu suomea niin sinua katsotaa murhan kiito silmissä, riittää kun käy ahvenamaalla, siellä ei saa enää olla suome missään esillä, vaikka helvetti on suomea koko alue.

Hurrit on kuin joku virus joka vain leviää ja leviää.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.7.2020 23:38
Vastaa...  Turhaantunut

Tuttu kävi Ahvenanmaalla. Kaupan kassa ei suostunut palvelemaan suomeksi. Tämä sitten alkoi pakkaamaan tuotteita ja ilmoitti lähtevänsä maksamatta. Johan alkoi toinen kotimainen luistaa!

Tuumailija
Tuumailija
10.7.2020 04:24
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Omalla kohdalla paras tapaus kielimuurista oli vuosia sitten Närpiössä, jossa olin työkeikalla.
Kävin paikallisesta K-marketista hakemassa evästä ja juomaa, kassalla sitten maksaessani kassaneiti ilmoitti summan saksaksi, vaikka oli juuri edelliselle asiakkaalle puhunut rantaruotsia.
Olin hyvin otettu tästä, vaikken osaa suoralta kädeltä sanoa mistä moinen assosiaatio kasalle oli tullut valtakunnan henkilöitymästä, maksoin ostokset ja vastasin luontevasti Danke shön.

timo
timo
9.7.2020 14:31

Aivan. Kuvissa pitäisi olla ihka oikea neekeri eikä mitään muuta.

eeva pidee
eeva pidee
9.7.2020 16:30

Jos haluat kokea todellista rasismia niin vieraile Thaimaassa:
https://thethaiger.com/hot-news/expats/facebook-group-names-and-shames-farang-prices

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.7.2020 23:44
Vastaa...  eeva pidee

Ei ole rasismia. Eiköhän neekerikin ole farangi, joten lompuuki esiin vaan kaikki, joilla on varaa matkustaa huvikseen.

eeva pidee
eeva pidee
10.7.2020 17:55
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Kysymys oli rasismin kokemisesta -ei määrittämisestä.
Rasismiahan se varsinaisesti olisi vasta sitten, jos huvipuistolippu Särkänniemeen suomalaiselle maksaisi 10 € ja thaimaalaiselle vastaavasti 10 000€.
No, neekerithän täällä tavallaan kokevat rasismia koska harva tyttö heitä patjalleen päästää biologisesta yhteensopimattomuudesta johtuen ja samoin hiekkaversiot, syystä että hakkaavat tyttöjä heti jos peli ei kännistä johtuen vetele.

Aappa
Aappa
9.7.2020 17:28

huumorintaju kertoo älykkyydestä – loukkaantuminen & uhriutuminen älyttömyydestä

Turhaantunut
Turhaantunut
9.7.2020 18:32
Vastaa...  Aappa

Huumorintaju ei ole enää huumoria kun sen tekee hurrit, jos et nyt sattunut aikaisemmin lukemaan linnkkejä mitkä tänne laitoin.
Jos tuon sarjan olisi tehnyt vaikka virolaiset suomesta, se olisi ollut oikesti huumoria.

Admin Pt-media
Admin Pt-media
10.7.2020 09:06
Vastaa...  Aappa

Tämä oli hyvä huomio. Nykypäivänä kaikenmaailman uhriutujat ja loukkaantujat ovat saaneet melkeinpä yliotteen maailmasta.

T
T
10.7.2020 10:14
Vastaa...  Admin Pt-media

Juuri näin. Pahinta on ne sananvapauden puolustajat, jotka ovat loukkaantumassa Bastuklubbenista.

Keke
Keke
9.7.2020 23:06
Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
9.7.2020 23:50

Entäpä moottoripyörämerkki Indian? Ethän sä ala ajaan mitään intiaania loppuun. Rasismia!

Woah
Woah
10.7.2020 01:44

Tuohan on kunnia Suomalaisille. Olin aikanaan Norjassa töissä ja täytyy sanoa että stereotypia Suomalaisita oli juuri se että ne juo ensin paljoooon viinaa ja sitten tarttuvat herkästi puukkoon. Kerran vietettiin kunnon ryyppäjäisiä kun tultiin Suomesta jo lauanataina ja aloimme tuhomaan laivaviinoja. Kutsuttiin yläkerran Suomalainen Arvo ja naapurin norski myös juhliin. Kaverini näytti miten Suomalainen juo viinaa, taskulämmintä suoraan pullon suusta oikein juomalla ja sitten myöhemmin alkoi kädenvääntö ja muuta pientä voimien koitosta. Siinä vaiheessa norski häipyi ja kun kysyttiin seuraavana päivänä että mihin kesken juhlien häipyi, kertoi että pelkäsi niitä puukkoja.

Särmääjä
Särmääjä
10.7.2020 08:25

Olen ihmetelly myös tota hienoa Frölundan logoo ja nimee joskus ennenkin että onko jääkiekko tuolla jotenkin vapaa suvakkipaskasta kun siihen ei ole puututtu?

Admin Pt-media
Admin Pt-media
10.7.2020 09:09
Vastaa...  Särmääjä

Ne ei vaan ole jotenkin tajunnut vielä sitä. Jääkiekko ei ole niin esillä kuin SUomessa, mutta heti kun hoksaavat niin alkaa mölinä.

Woah
Woah
10.7.2020 15:16

Tähän voisi tehdä Ruotsalaisen version seuraavilla stereotypioilla, mitä ainakin omaaan mieleen tulee nyky Ruotsalaisista.Siinä Ruotsalaiset viikingit on pantu nuolemaan muslimien saappaita ja kenkiä ja ties mitä, kun samaan aikaan Ruotsaliset vaaleat kauniit akat ovat revä levälleeään mustille ja ruskeille. Ruotsin ” miehet” ovat alisteisessa asemassa, he palvelevat muslimieja nöyrästi….Vittu kun on vaikea kirjoittaa isommassa pöhnässä ja lukihäriöisellä on vähän vaikeampaa. Mutta tuossa pääpiirtein miten tulee käymään..