Kööpenhaminan veroviraston räjäytyksestä pikku tuomiot

Kööpenhaminan käräjäoikeus tuomitsi eilen kaksi uusruotsalaista pieniin vankeusrangaistuksiin vuosi sitten elokuussa tapahtuneesta Kööpenhaminan veroviraston pommi-iskusta.

23-vuotias Nurettin Nuray Syuleyman ja 24-vuotias Zacharias Tamer Hamzi tuomittiin neljän ja viiden vuoden vankeuteen räjähdysainerikoksesta. Syyttäjä haki tuomiota terrorimielessä tehdystä räjähdyksestä, mutta oikeuden mukaan tästä ei ollut näyttöä.

Kaverukset matkustivat Malmöstä Kööpenhaminaan elokuun 6. päivä viime vuonna. Miehet olivat liikkeellä pakettiautolla, joka oli täynnä dynamiittia. Auto ajettiin Østerbrossa sijaitsevan veroviraston edustalle ja panos ajastettiin.

Räjähdys aiheutti suuria vaurioita kiinteistön rakenteisiin. Lisäksi läheinen Nordhavnin juna-asema sai vaurioita. Tapahtumassa Syuleyman oli kuskina ja Hamzi toimi pommittajana. Mitään erityistä motiivia teolle ei ole löytynyt, joten sen takia juttu on hieman kummallinen.