Kööpenhaminan veroviraston räjäytyksestä pikku tuomiot

Kööpenhaminan käräjäoikeus tuomitsi eilen kaksi uusruotsalaista pieniin vankeusrangaistuksiin vuosi sitten elokuussa tapahtuneesta Kööpenhaminan veroviraston pommi-iskusta.

23-vuotias Nurettin Nuray Syuleyman ja 24-vuotias Zacharias Tamer Hamzi tuomittiin neljän ja viiden vuoden vankeuteen räjähdysainerikoksesta. Syyttäjä haki tuomiota terrorimielessä tehdystä räjähdyksestä, mutta oikeuden mukaan tästä ei ollut näyttöä.

Kaverukset matkustivat Malmöstä Kööpenhaminaan elokuun 6. päivä viime vuonna. Miehet olivat liikkeellä pakettiautolla, joka oli täynnä dynamiittia. Auto ajettiin Østerbrossa sijaitsevan veroviraston edustalle ja panos ajastettiin.

Räjähdys aiheutti suuria vaurioita kiinteistön rakenteisiin. Lisäksi läheinen Nordhavnin juna-asema sai vaurioita. Tapahtumassa Syuleyman oli kuskina ja Hamzi toimi pommittajana. Mitään erityistä motiivia teolle ei ole löytynyt, joten sen takia juttu on hieman kummallinen.

Subscribe
Notify of
guest
6 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sellaiista

Nuorukaiset palkattiin hommaan. Vähän niin kuin aikoinaan Belgian pääministerin surmassa. Silloin somalimiehet valittelivat, että jos olisivat tienneet uhrin pääministeriksi, olisivat pyytäneet suurempaa palkkiota.

Daavidin poika

En nyt muista tapausta jossa Belgian pääministeri olisi murhattu.? Voitko tarkentaa.?

Hassanin ihmeelliset tarinat

Ei ollut terroriteko ei. Oli tarkoitus mennä dynamiitti kalastelemaan. Navigaattoria eivät osanneet käyttää tai paperikartta oli väärinpäin. Lopuksi meni hermot ja piti lähteä rauhoittaville khatisavuille. Vahingossa pamahti sitten paku.

Kolmannen valtakunnansyyttäjä

Olivatko nämä herrat niitä syrjäytyneitä ruotsalaisia?

Fatwantarkistaja

Ei terrori-iskulta vaikuta, paukahtaahan noita virastoja. Niidenhän olisi pitänyt kai vaatia jotain ainakin? Tai pelotella poliitikkoja? Tai tappaa vääräuskoisia? Mikä se määritelmä olikaan, vaan saahan sitä huvikseen, tahi kostoksi (ei saa) pistää pienen latauksen haluamaansa paikkaan (tämä ei ollut mikään neuvo).

Minä

Mitä pommin räjäyttely julkisissa paikoissa on muuta kuin terroria?