Maahantulija palkittiin sytyttämästään rasvapalosta

Muuan somalialaistaustainen nainen Leyla Mahemed Mahamud sai kunniaa ja mainetta kun sammutti itsesytyttämänsä tulipalon. Kiitosta ja kukkia on satanut Boråsin alueen palolaitokselta ja Boråsin vuokra-asuntoyhtiöltä.

Muutama viikko sitten Leyla oli kokkailemassa rasvaista ruokaa keittiössään. Sattui tapahtumaan, että rasva roihahti pannulla liekkeihin. Leyla kertoo asumiseen erikoistuneessa lehdessä Hem & Hyra, että palava paistinpannu sai ensin aikaan paniikkia, mutta siten hän keräsi itsensä ja otti tiskipöydän alta palopeitteen ja heitti sen palavan rasvaisen paistinpannun päälle.

Palo sammui.

Keittiöön ei tullut suurempia palovaurioita, lähinnä palaneen rasvan tuoksu, joka piti tuulettaa pois. Palokunta kuitenkin itki lämmintä itkua itsesytytetyn palon sammuttamisen takia, että palolaitos päätti palkita Leylan kukkasilla ja kiitoksilla.

Myös Boråsin vuokrataloyhtiö muisti Leylaa sytyttämästään ja sammuttamastaan tulipalosta:

– Hyvin toimittu. Leyla teki kaiken oikein.

 

 

21 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pikku-Lauri
Pikku-Lauri
15.7.2020 09:46

matumuistoja opiskeluajoilta: aamuöisin älämölöä, ramppausta ja ERITTÄIN HUONON diskomusiikin soittoa täysillä. Soitin haalarijengiä, matut näytti mieli ja naama mustana kurkunleikkauseleitä, asuntolainapoliisit ei olleet tietenkään näkevinään (kuten Kaivopuistossa) … Porukalla ovat semirohkeita kuin hyeenat, uksin kattelevat lattiaa. Matut saunassa – roiskitaan vettä kuin apinat, ei peseydytä, housut jalassa ettei rikastin vaan näy. Käyttäydytään kuin Euroopan omistajat – ai niinhän ne pian onkin. Saunaan tullaan oikeastaan vaan näyttämään mahtia, tää on meiän ny!

Morty
Morty
14.7.2020 05:16

Suvakit kohtelevat noita kuin lapsia. Tuo, että kehuu jotain vuolaasti siitä että hän on onnistunut pelastamaan tilanteen pulasta, johon normaalin ihmisen ei pitäisi edes koskaan joutua, on jotain mitä tehdään lapsille, joiden ei vielä voi olettaa ymmärtävän kaikkea, ja joilta voi olettaakin kaikenlaisia kommelluksia.

Itse kohtasin suvakkeja ensimmäistä kertaa aivan 2000-luvun alussa, insinööriopintoja suorittaessani. Oli yksi kurssi jossa kävi myös ulkomaisia opiskelijoita, jotka valuivat paikalle yleensä pari tuntia myöhemmin kuin suomalaiset, johon opettajat kommentoivat että: ”kello on näköjään sen verran että on aika vaihtaa opetuskieli englanniksi”. Sitä ennen oli vedetty suomeksi, koska vain suomalaisia oli ollut paikalla.

Ulkomaan ihmeet olivat laiskoja, eivätkä käytännössä osanneet mitään. Ja heillä oli tutoreina suvakkinaisopiskelijoita, joiden koko käytös ja tapa puhua muuttui heti kun paikalle tuli yksikin ulkomaalainen, ulkomaalainen mies siis. Jos minä kysyin jotain näiltä naisilta, he olivat tympeitä ämmiä. Ja ulkomaalaiselle: ”Hello! Hello! So nice to see you!”, kimeällä ja ylikovalla äänellä, hymy korvissa. Ja nuo naiset tekivät ihan mitä tahansa noiden miesten eteen ja kehuivat heitä tyyliin jos he osasivat kytkeä usb-kaapelin itse. Ja nämä jätkät olivat opiskelleet 2 – 3 vuotta ict-insinööriopintoja.

Ullatus ullatus, kukaan ulkomaan ihmeistä ei saanut kesätyöpaikkaa (tuskin lähettivät yhtään hakemusta), joten koulu työllisti ne kesäksi. Minä kävin kesällä tenttimässä yhden rästiin jääneen labrakokeen, ja nämä tyypit olivat siellä avustamassa koetta, eli niiden piti tuoda minulle välineet, mutta he toivat täysin väärät laitteet. Todellisuudessa heidän olisi pitänyt osata tuoda oikeat, jos he olisivat edes yhtään perillä siitä mitä ovat olleet opiskelevinaan viimeiset pari vuotta. Oikeastaan maalaisjärjellä olisi päässyt jo aika pitkälle.

Niitä oli about 10 tyyppiä, jotka kaikki kävivät vuorollaan kysymässä tarvitsenko jotain, vaikka en ollut vieläkään saanut kaapeleita jotka olin pyytänyt täysin samoilta henkilöiltä puoli tuntia sitten, jokaiselta erikseen. Kaiken lisäksi minulla oli silloin jokin kumma ylähengitysoire, jokainen askeleeni kaikui korvassani. Samaten hengitys ja puhe kaikui korvan sisällä. Teki oikeasti mieli huutaa että painukaa nyt oikeasti v*ttuun.

Ne tyypit eivät oikeasti osanneet mitään. Niiden ei olisi edes kuulunut olla kuin korkeintaan kielikurssilla, mutta arvatenkin niille on tutkinto jollain tavalla runnottu läpi. Jos ei muuten, niin katsomalla läpi sormien kun he huijaavat tenteissä. Ja joku suvakki on varmaan kirjoittanut heidän opinnäytetyönsäkin.

Ählämilässä sattuu ja tapahtuu
Ählämilässä sattuu ja tapahtuu
13.7.2020 07:55

Onneksi löytyi pieni aivosolu joka sanoi: käytä palopeitettä!

Mitä olisikaan maksanut jos koko talo olisi syttynyt tuleen ja kahdellesadalle ählämille olisi jouduttu maksamaan hotellihuoneet ja uudet polvimatot? Monta miljoonaa.

toni lajos
toni lajos
13.7.2020 05:48

Suomessa myös palkitaan rikolliseen toimintaan osallistuneita tunkeutujia erilaisilla urhollisuus mataleilla, kunniaa suitsutetaan maan ylintä johtoa myöten, Ylen studioissa heille kumarrellaan ja suvitullet ja merituulet syleilevät onnesta mykkyrällä ihailemaansa urhoa.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
12.7.2020 18:44

Voihan vittu saatana!

Aappa
Aappa
12.7.2020 17:48

Näkeekö ensimmäinen somaliravintola kohta päivänvalon?

Firesatan
Firesatan
12.7.2020 17:48

Olen hyvin yllättynyt siitä että tämä rasvapalo ei ollut valkoisen miehen syytä. Miten ihmeessä?????

Daavidin poika
Daavidin poika
12.7.2020 17:10

Tämähän täytyy olla sitten varmaan se maailman kahdeksas ihme. Ja ympärillä tietenkin taputteli kaksitoista kakaraa pienen, pienillä karvaisilla käsillä.. Voi jeesus näitä paikallislehtien, ja valtamedian hunajaisia juttuja.

Juha II
Juha II
12.7.2020 16:25

Ruotsi syyllistyy karkeanlaiseen rikokseen tekemällä stadup -koomikot auttamattomalla tavalla työttömiksi tässä ja nyt.

Kaukana ei voi ollza se päivä jolloin ”Allahu Akbar” pommi-iskun tehnyt islamistiterroristi palkitaan ”postduumisti” tekonsa tehtyään. Palkinto tietenkin liittyy kiinteällä tava33a Alfred Nobeliin. PUM!!!

Jarmor
Jarmor
12.7.2020 16:21

Standardit näitä älykääpiö neegereitä kohtaan ovat niin alhaiset, että heitä kiitetään jopa siitä että osasivat sammuttaa omaa typeryyttä syttyneen palon..

Joppos123
Joppos123
12.7.2020 16:17

Onhan tuo kädellinen mitä ilmeisimmin kuitenkin ihan levyllä paistellut. On meinaan tapauksia joissa raketti-insinöörit ovat tehneet tulet joko uuniin tai suoraan levyn päälle.

pöh
pöh
12.7.2020 19:34
Vastaa...  Joppos123

Itiksessä oli aikanaan kaksi mustalaisperhettä viereisissä asunnoissa.
Kaatovat sitten siitä keskeltä kantavan seinän.
Sehän tuntus muuten oikeen kätevältä, paitsi että saattaa sortua koko rasistinen talo.

Sami
Sami
13.7.2020 02:16
Vastaa...  Joppos123

Helsingissä kaupungin vuokrataloissa keitetään ruokaa keittiön lattialla avonuotiosa.

Särmääjä
Särmääjä
12.7.2020 15:37

Rasvapalon syttyminen johtu vain huonosta kotoutuksesta eli yhteiskunnan vika. Kotoutusruuanlaittoon satsattava pari sataa miljoonaa lisää.

Kukavaan
Kukavaan
13.7.2020 13:26
Vastaa...  Särmääjä

Syttymissyystä puheenollen olisikohan tuo laittanut vettä pannulle, jossa lilluu odottamassa kuumaa rasvaa.

pöh
pöh
12.7.2020 15:33

Voihan nyt jeesus näitä juttuja 😀
Somali palkitaan siitä että on polttamatta koko taloa.

Turhaantunut
Turhaantunut
12.7.2020 15:23

Taas ruotti näytti parasta antiin, eli täyttä järjettömyyttään.

Fiksu akka
Fiksu akka
12.7.2020 15:13

Tyhmempi olisi heittänyt vettä päälle ja polttanut klittansa.

Jaaha
Jaaha
12.7.2020 20:06
Vastaa...  Fiksu akka

Sillä se varmaan aloittikin.

NoNiin
NoNiin
13.7.2020 03:42
Vastaa...  Fiksu akka

Olen paistanut rasvaisia ruokia useamman kerran viikossa jo viisikymmentä vuotta, mutta kertaakaan en ole onnistunut sytyttämään rasvapaloa. Ihmetyttää se, ettei aikuinen osaa huolehtia ruoanlaittoaan.

Turhaantunut
Turhaantunut
13.7.2020 07:02
Vastaa...  NoNiin

-70 luvulta on tullut ite kokkailtua eikä ole kanssa ollut yhtäkään öljypaloa vaikka ko litkua on tullut käytettyä aika monessa muodossa.
Eihän nuo ”paloöljynahat” tiedä kokkaamisesta mitään, siellä savannilla tekevät mätänevää lihaa paskasta tehdyssä uuniruukussa.