Tuhansia afgaaneita uhkaa oleskeluluvan loppuminen, jos eivät saa työpaikkaa koronakriisin keskellä

Kuvassa viime aikoina paljon julkisuudessa pyörineitä lapsukaisia, joita uhkaa karkoitus.

Ruotsin muutaman vuoden vanha koululaki joutuu lähitulevaisuudessa tarkastelun kohteeksi. Kysymys kuuluu onko koronaepidemia sellainen syy, että sen nojalla voidaan antaa ikuinen oleskelulupa.

Kun koululaki eli afgaanilaki veivattiin voimaan muutama vuosi sitten, niin lain tarkoitus oli turvapaikka-aktivistien piirissä helpottaa kolmansista maista tulleiden nuorukaisten oleskelulupaa. Tulijoista enemmistö on afgaaneja.

Laki antoi afgaanimiehille ikään kuin toisen mahdollisuuden. Koska turvapaikkaperusteellahan oleskelulupaan perusteita ei ollut, niin tekosyyllä koulunkäynti haluttiin veivata oleskelulupa vähän kuin tiskin alta.

Laki menee siis siten, että afgaaneille, jotka täyttävät tietyt ehdot, myönnetään määräaikainen oleskelulupa, jos hän on mennyt johonkin toisen asteen oppilaitokseen ja käy koulua kuten muutkin. Kun koulu on käyty loppuun hyväksytyin arvosanoin, niin oppilaalla on puoli vuotta aikaa hankkia vakituinen työpaikka. Jos työpaikka löytyy, postiin kilahtaa automaattisesti ikuinen oleskelulupa.

Ensimmäiset nuorukaiset ovat nyt saaneet opinnot loppuun ja vakituinen työpaikka pitäisi hommata koronakriisin keskellä. Afgaanit valittavatkin nyt, että edes ruotsalaiset eivät selviäisi vakituisen työpaikan hankinnasta tässä maailman tilanteessa.

(Sanottakoot tähän väliin se, että kun itse saavuin tällä kertaa Ruotsiin niin minulla oli vakituinen työpaikka kahden viikon maassa olon jälkeen. Tulin siis ulkomailta keskellä koronakriisiä pyörivään Ruotsiin ja hankin kahdessa viikossa työpaikan. Ja oli valinnan varaa.)

Tämän toisen mahdollisuuden on saanut vajaa 9 000 afgaania ja nyt useimpia uhkaa se, että ehdot ikuiseen oleskelulupaan eivät täyty. Tässä tilanteessa ei ole vielä tullut esille se, että aloitetaanko afgaanimiesten pakkopalauttaminen vai annetaanko heille jatkoaikaa vai suoraan se oleskelulupa.

Turvapaikka-aktivistit käyvät tällä hetkellä täyttä höyryä kun kultapalleroille yritetään etsiä edes joku nimellinen vakituinen työpaikka. Sellaisten työnantajien määrä kun on kuitenkin rajallinen, jotka palkkaavat hyvää hyvyyttään afgaanimiehen oleskeluluvan takia.

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tuumailija

Ruotsissakin varmaan annetaan vaikka mitä helpotuksia näille google translator opiskelijoille, rima on laskettu alle vesirajan että he läpäisisivät koulutuksen.
Nämä ressukat eivät vain käsitä sitä että puolittaisella koulutuksella ei pääse kuin sinne siivoamaan tai astioita pesemään, ei kukaan ota helpotetun koulutuksen saanutta esim.sähkömiestä vastuulleen ja opeta kantapään kautta sitä mikä kuuluisi koululle, siitä ei työnantajalle makseta.
ÄO ei ole näiden palleroiden paras voimavara, ehken muutama heikäläinen ”nero” mahtuu mukaan, oppii kielen ja täyskouluttautuu ammattiin.
Ruotsissahan on muutenkin erilainen työhönottokulttuuri, siellä kunnioitetaan iäkkäämpiä työnhakijoita, koska heillä on kokemusta ja tietoa jota ei saa kuin töitä tekemällä.
Suomessa tämä on toisin päin, nuoret ovat haluttuja, koska näitä kyetään helpommin painostamaan ja ”muokkaamaan”, vanhat ovat kehäraakkeja ja voivat sanoa totuuksia takaisnpäin ts. vaikeita työntekijöitä, toki ensimmäisenä tulee kuitenkin pakoliset kulut jotka ovat nuorilla alemmat kuin eläkeikää lähentyvillä.
Hyvin monikin suomalainen erittäin lyhyellä ruotsilla saisi työpaikan ruotsissa ja siellä kumma kyllä on valinnanvaraa edelleen.

Aateppa ite

Setäni kuten moni muukin muutti Ruotsiin -70 luvulla.Työt alkoivat heti tehtaalla.
Nukkui ensiksi patjalla ennemmin tulleiden suomalaisten kämpillä.
Siitä se lähti.Ensin oma vuokrakämppä ja sinne mitä nyt asumisessa tarvitaan.
Ja huomio,kaikki vähitellen sen myötä mitä palkkalla sai.
Nykyään hän on eläkkeellä työnjohtajan toimesta,on omakotitalo ja ruotsalainen vaimo.
Kontrasti tähän nykyiseen musulmaanien muutto invaasioon on melkoinen.

Tuumailija

Juuri näin, se on se oikea tahtotila pärjätä ja rakentaa elämää. Näillä musuilla ja matuilla ei ole sellaista, eikä sitä tule ylenpalttisen hyysäyksen vuoksi.
Todella moni lähti ruotsiin tuona aikana ilman kielitaitoa, silti pärjasivät ja oppivat kielenkin työn ohessa.
On mielenkiintoista kuinka hallituskin on auvoisasti unohtanut, kuinka julkisessa sanassakin haukkuivat ruotsiin lähtijöitä maanpettureiksi yms. olisi pitänyt vain jäädä kärvistelemään suomeen ja alkoholisoitua yms.
Ja kun -90 luvulla osa näistä ruotsiin muuttaneista eläköityi ja halusi muuttaa suomeen esim. synnyinseuduilleen, asetettiin kyllä kaikkiin rattaisiin kapuloita verottajaa myöden, tavalla ”nyt tiedät lähteneesi”.

JuhoL

Ainahan voi perustaa toiminimen ja alkaa vakituiseksi yrittäjäksi. Mitään vaatimuksia kassavirrasta ei taida lain puitteissa olla? Sitten vaan elanto hommataan huumekaupalla tai jonkun suvakkinoidan rattopoikana.

Aappa

Ihan selvää profeetta-ainesta – peruskoulut ja lukiot läpi heittämällä, sitten erikoiskorkeakoulutus nopeutetulla aikataululla.

Terhomatti Hämeenkorpi

Voihan vittu saatana !

Turhaantunut

Korona,korona, korona.. perkele vielä kerran, korona, hyvä tekosyy kaikelle mahdolliselle paskalle.

Fatwantarkistaja

Ilmasto muuttuu, jos aletaan suotta lentelemään. Eikö se riitä syyksi?

Juha II

Jaaha! Että 50-vuotiaita ”lapsukaisia”?

Aivan sydäntä särkee nähdä lasten kärsivän, jotka ovat kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevia hätää kärsiviä.

Eikö näille löydy Ruotsin luvatusta maaasta enää mistään tussu-tätejä… ei kun hoitotätejä?

Ihmiset eivät tosiaankaan käytä kuin murto-osan aivokapasiteetistaan.

Kilttimies

”…ei ole vielä tullut esille se, että aloitetaanko afgaanimiesten pakkopalauttaminen vai annetaanko heille jatkoaikaa vai suoraan se oleskelulupa.”

No mitäs veikkaat?

Kukavaan

Jospa nuo afgaanimiehet pakkotilanteessa yrittävät päästä Suomeen. Sitten vaan tiskiin anomusta, tarinoita, itkua ja röyhkeitä vaatimuksia. Ehkä joku veitsellä tehty surmakin ryyditettynä myöhemmin oikeussalissa naureskelulla. Eiköhän näillä eväin saa ymmärrystä, hyviä arvosanoja oppilaitoksista niissä käymättä ja tietysti ilmaisen elämän kera median tuen.

Heh

Kuin rikollisten pidätyskuvia. On ne vaan perkeleen rumia ja sekoittavat mukavasti stereotypiaa vaaleista Ruotsalaisista viikingeistä. Eli tulevaisuudessa Ruotsalaisten ulkomuoto on tuo linttanaamainen,pitkä selkä lyhyet jalat tyyppi.

Isä Pilvinen

Heillähän ei ollut mahdollisuutta työllistyä sitten ennen koronaa?

Kukavaan

He valmistuivat koronan aikana. Ennen koronaa he olivat maahan tullessaan akateemisen tutkinnon omaavia huippuosaajia, jotka ryhtyivät Ruotsiin tultuaan opiskelemaan uutta tutkintoa. Ruotsi on niin takapajuinen maa, ettei sillä ole käyttöä huippuosaajille.

Vohvelikahvila kutsuu!

Tämä yhdistys tekee kaikkensa jotta afgaanit saisivat jäädä, vaikka sitten fuskaamalla ja valehtelemalla:

https://www.ffpv.se/

Yhdistyksiä on monella paikkakunnalla, ne ovat verkosto, melkeinpä uskonto, varsinkin keski-ikäisille naisille. Ruotsin kirkko on hyvin tiiviisti mukana tekemässä afgaaneista ruotsalaisia. Ruotsin kirkkoa ei kantaruotsalaisten asiat enää kiinnosta.

Kukavaan

Kiitos linkistä. Tuollaisen yhdistyksen avulla ruotsalaiset uskottelevat itselleen voivansa hallita tilannetta ja että kaikki on hyvin.

Sivustolla on ilmeisesti opintojen päättäjäisiin liittyvä kuva, jossa afgaaneilla on päässään yliopppilaslakkien kaltaiset päähineet. Nuoret miehet esittelevät Afganistanin lippua. Missä ovat naiset?

https://www.ffpv.se/?pgid=kb3shqhc-93e20d8c-26d3-4658-b5d8-4ff59c45c8c1

Lipun ottaminen esille heidän juhlapäivänään osoittaa, etteivät he ole jättäneet Afganistania taakseen ja ottaneet Ruotsia uudeksi kotimaakseen. He ovat muka paenneet kurjuutta ja epäoikeudenmukaisuutta Afganistanista. Silti he pitävät Afganistania ihanteenaan. He ovat valloittamassa elintilaa Ruotsista.

Ananaskuorolla Pysyvään Oleskelulupaan

Ananakset tunkevat nykyään kristillisiksi Gospelkuorolaulajiksikin vain saadakseen jäädä.

Katso kuvat, kokonainen kuoro melkein pelkkiä ananaksia!

Gospelkuorot taas ovat kytköksissä Ruotsin kirkkoon ja vapaakirkkoihin (kuten Helluntaiseurakunnat) ja saavat valtionapua, kulttuuritukea yms.:

https://www.gospelverkstaden.se/

Furbatronic

Lisätään tähän vielä että 100% ”pakolaisista”, nuo afghaanit eritoten, eivät HALUA työpaikkaa. Eivät he länsimaihin töitä tekemään tulleet, eivätkä varsinkaan integroitumaan. Kaiken takana on suunnitelma elää leveästi tuilla koko elämän tekemättä sekuntiakaan töitä. Yrityksen puutetta ei kyllä ole, jotenkinhan sen ymmärtää.. Ei luteet, torakat, persesyöpä ja rotatkaan helposti mihinkään katoa. Liian moni valehtelija onnistuu tavoitteessaan, ja se aiheuttaa näissä negan saaneiden joukossa kateutta ja extreme-katkeruutta, joka tietenkin loppupeleissä on valkoisten rasismin vika!

kanander

Eikö noista ole enemmistö kotoisin suhteellisen rauhallisesta Iranista, mutta tuskn niitä sinnekään palautetaan. Jäänevät Ruotsiin. Kyllä siihen jokin tekosyy löydetään.