Ei ollut kotivakuutusta, menetti palossa omaisuutensa ja syyttää nyt vuokraisäntää

Kesäkuun puolessa välissä paloi Landskronan Koppargårdenissa kerrostalo. Useita kymmeniä perheitä menetti asuntonsa kokonaan tai ainakin osittain omaisuutensa.

Suurin osa perheistä on uusruotsalaisia. Useimmilla talon asukkaista oli kotivakuutus, joka korvaa jatkossa tavarat ja väliaikaisasunnot. Talossa asui kuitenkin paljon asukkaita, joilla ei ollut kotivakuutusta.

Nyt useat asukkaat ovat vaatimassa, että veronmaksajien pitäisi avata lompakkoa. SVT:n uutiset nostaa esille erään uusruotsalaisen pariskunnan, joka menetti kaiken omaisuutensa. Heillä ei ollut vakuutusta. He syyttävät nyt asiasta vuokranantajaa, väittäen, että luulivat vuokrasopimuksen sisältävän vakuutuksen.

Pariskunta kertoo uutisille, että he eivät osaa kieltä eivätkä tiedä miten ruotsalainen systeemi toimii.

– Kun allekirjoitimme vuokrasopimuksen niin luulimme sen samalla sisältävän kotivakuutuksen.

Kunnan sosiaalitoimiston edustaja on taas kovasanainen:

– Sosiaalitoimisto ei ole mikään kotivakuutuksen vaihtoehto, vaikka asukkaille onkin tarjottu väliaikaisia tilapäisasuntoja. Kun katsoo millaiseen tilanteeseen ihmiset joutuvat tässäkin tapauksessa niin voisi harkita kotivakuutusta pakolliseksi.

Uusruotsalainen pariskunta kiistää vastuunsa loppuun asti. He kertovat uutisille:

– Voihan se olla meidänkin vika, mutta vuokranantajallakin on vastuunsa muistuttaa meitä vakuutuksesta. Olisi ollut hyvä asia, että vuokranantajalla olisi ollut sopimus vakuutusyhtiön kanssa niin, että vakuutus sisältyy vuokraan. Tai olisi ollut edes jotain tarjouksia millaisia kotivakuutuksia on olemassa.

Palon jälkiä kuvina Sydsvenskanissa.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Turhaantunut

Misäköhän tuli sai alkunsa, ettei vain öljynahkojen keitoksista jälleen kerran.

Juha II

Ruotsista en tiedä, mutta Suomessa veronmaksajat kustantaisivat vahingot kun meillä on hallitus, joka vastaa valekuolleistakin, vaikkei sielu ole paennut ruumiista. “Vitsi-huumoristahan” vain oli kyse.

Turhaantunut

Jos on kotivakuutus niin se korvaa myös suomessa, esimerkiksi, vesivangot, tulipalot, jne.

Fatwantarkistaja

Ei korvaa, jos kännissä touhuat. Ainakaan se vakuutusyhtiö, joka tyrkytti sitä. En kai mä selvänä sammu suihkuun.

Turhaantunut

No, ei se varmaan korvaa jos tahallaan tai kännissä poltat asuntos.
Kai tuon nyt järkikin sanoo.

Sam Colt

Muinaisena vakuutusmyyjänä voin kertoa, että en urani aikana myynyt vapaaehtoista vakuutusta epäilyttävälle henkilölle, esim romanille.

Ymmärrän hyvin ruotsalaisten vakuutusyhtiöitten haluttomuuden tarjota vakuutusta asiakkaalle, jolla ei ole maksukykyä, ei osaa lukea vakuutuskirjaa ja -ehtoja ja jonka vahinkoalttius on moninkertainen kantaväestöön verrattuna.

mokuhoax

Tuo viittaus etniseen ryhmään kuvannee hyvin sitä, miten 95 % pilaa lopun 5 %:n maineen. Rasismi on ikuisesti uusiutuva ilmiö, mikä syntyy arkipäivän kokemuksista.

kanander

Juuri niin, arkipäivän kokemuksista.

Tuumailija

Niihän he luulevat että kaikki on heidän puolestaan valmiiksi tehty, kuten kyllä onkin.
Kun ei ole vastuuta mistään niin sitten voi perseillä ja öykkäröidä, juuri samasta syystä kun on kotomaastaankin joutunut lähtemään kun siellä on tullut porukalla mitta täyteen.
Suomessahan veronmaksajat kustantavat kaiken elämän tappiin saakka, se on hallituksen periaatepäätös ja lakiin kirjattu.
Päättäjät puhuvat rinta rottingilla tasa-arvoisuudesta ja kuitenkin lisäävät sitä itse asettamalla läpsykät kantaväestön yläpuolelle suomalla heille sellaisia etuja joihin ei tavallisella ihmisellä ole koskaan oikeutta, tämä on sitä hallituksen demokratiaa ja arvopohjaa viimeisen päälle.

Voivoi sentään

Samalla apinalogiikalla Zimbabwen poliitikot nyt syyttävät valkoista miestä siitä että talous on romahtanut. Valkoinen mies ei opettanut miten kansantaloutta hoidetaan! Valkoisen miehen vika! Vittu noita uhriutuvia mulkkuja…

Fatwantarkistaja

Olisivat pyytäneet valkoista miestä jäämään ja opettamaan. Heittivät pihalle ja kävi noin. Siirtomaa-aikana taisi kaikki asiat olla paremmin.

Hauki

Toi pakollinen kotivakuutus tarkoittaisi vain sitä että veronmaksajat maksavat sen.

Ei Onnistu Paikkaaminem

Näin tämän pariskunnan haastattelun TV- uutisissa (SVT Rapport 18.00). Ukko ja akka, jo vanhempaa väkeä, noin 60 v. +-5 v. Ruotsiin on tultu ”paikkaamaan ja takaamaan ruotsalaisten eläkkeitä” mutta miten ihmeessä??? Sanaakaan ei osata ruotsia, ilme on happamen, vihaisen ja myrtyneen välimuoto ja vaatimukset ja syytökset valmiina.

Kukavaan

Nämä asukkaat olettavat, että heistä pidetään huolta ja että Ruotsi pelastaa heidät loppujen lopuksi. Koska olivat suu mutrulla, niin uskovat mielipahansa näyttämisen jotenkin tehostavan heidän vaatimuksiaan.

Mitä me tästä opimme.

Maahan asumaan päästettäviin tulee kohdistaa viestintää, joka korostaa että heidän tulee sopeutua yhteiskuntaan, omatoimisesti selvittää mitä heiltä vaaditaan ja että heidän tulee vastata itse tekemistään.

Koska heitä on pidetty liian hyvänä, heiltä on kadonnut todellisuuden taju. He todellakin luulevat voivansa toimia vailla vastuuta tekemistään.

Opetus numero kaksi. Maahantulijoita ei saa ylihoivata. Ei erikoisetuja. Ei ohituskaistoja. Jos he esittävät mielettömiä mielipiteitä, heille tulee uskaltaa sanoa vastaan.

Opetus numero kolme. Kiukuttelevan maahanpäästetyn vaatimuksiin ei saa suostua. Jos suostutaan, maahanpäästetty kiukuttelee jatkossakin ja koventaa vaatimuksiaan.

Katsomisen arvoinen video “Matuna Sveitsissä”.
https://www.youtube.com/watch?v=0F3RRrnevgw

Turhaantunut
Kukavaan

Kiitos linkistä. Taitavat nuo sveitsiläisetkin olla rikastajien tossun alla.

Johan oli

Eli omistaja joutuu maksumieheksi, rikastajat saavat sossulta uuden kämpän ja maksusitoomukset kalusteita varten

Kamapäät

Harmi jos huumeet paloivat mukana

Jocke Rantanen

Nuo uusruotsalaiset valehtelevat aivan selkeästi.
Heidän on täytynyt olla tietoisia koska koko talo on heikäläisten asuttama.
Asiasta on aivan varmasti keskusteltu.

Kukavaan

Luulisin, että karvakäsillä suuttuminen tai sen esittäminen on vakiokeino yrittää ratkaista asioita ja saada haluamansa lopputulos. Ja jos karvakäsi ei tajua jotain, niin varmuuden vuoksi saa raivarin. On siis raivarihakuinen. Muistuttaa kauhukakaran käytöstä.

Huonoa käytöstä ei tulisi palkita, koska se lisää huonoa käytöstä.

Kotivakuutus kans!

Ja Liberaalien burundilainen puoluejohtaja vaatii matughettojen vanhuksille kermakaistaa vanhainkoteihin. Tämä samaan aikaan kun ne vanhukset jotka työllään ovat maksaneet melkein kaikki vanhainkodit saavat kuulla ”eioota” vuosikausia.