Korona ei ole vaikuttanut juurikaan gangsterisotiin Tukholmassa

Ampujaiset ovat Tukholmassa lisääntyneet koronaepidemian myötä. Kesäkuun loppuun mennessä Tukholmassa oli poliisin tilaston mukaan 61 ampumistapausta, joista 8 kuollutta, 27 haavoittunutta.

Loput ampumistapaukset ovat sitten esimerkiksi ohiammuntoja tai vaikkapa on ladattu lippaallinen vihamiehen talon ikkunasta sisälle kenenkään haavoittumatta.

Ampumiset ovat lisääntyneet edellsivuodesta. Vastaavasti 2019 ammuskeltiin 40 kertaa, tosin osumatarkkuus parempi, sillä kuolleita 10. Toisaalta haavoittuneita vain 14. Vuonna 2018 oli 52 ammuskelutapausta ja 2017 saatiin aikaan 62 ammuskelujuttua, joista 9 kuollutta ja 16 loukkaantunutta.

Tosiasiassa ammuskelujen nousu edellisvuosista ei johdu mistään koronasta vaan kyse on puhtaasti aaltoliikkeestä. Gangsteripiireissä ei ole olemassa mitään sellaista asiaa kuin koronaepidemia. Ammuskelutapaukset ovat suoraan verrannollisia siihen, että paljonko markkinoilla on kokaiinia tai sen puutetta. Lisäksi ammuskeluun vaikuttavat ovatko tietyt rispekti-miehet vapaalla vai linnassa.

Jos vertaa esimerkiksi Malmöön niin siellä ammuskelut ovat hieman hiljentyneet, sillä poliisi on noukkinut syksystä alkaen melko herkällä kädellä gangstereita vangittavaksi pienistäkin rikoksista. Tämä näkyy suoraan siinä, että siviilin puolella useampi gangsteri on saanut jatkoaikaa elämälleen.