Norjalainen tutkimus: Enemmistö nuorisorikollisista ulkomaalaisia

Norjalaisen median Nettavisenin mukaan useimmat Oslon käräjäoikeuden vuonna 2019 annetuista tuomioista annettiin ulkomaalaistaustaisille nuorukaisille. Tutkimus kartoitti keitä oikein ovat nuorisorikolliset.

Nettavisen tutki kaikki vuoden 2019 Oslon käräjäoikeuden langettavat tuomiot, joissa tuomittu oli alaikäinen. Median mukaan löytyi ainakin kolme huomiota:

  • Useimmat tuomituista ovat Norjan kansalaisia tai syntyneet Norjassa.
  • 87 % tuomituista oli ulkomaalaistaustainen nimi.
  • Useimmat tuomituista asuivat Oslon itäpuolella (vrt. Rinkeby, Itäkeskus tms).

Kaiken kaikkiaan tutkittiin 58 tuomiota, joissa yhteensä 84 alle 18-vuotiasta henkilöä. 77 poikaa, 7 tyttöä. 73 tuomitulla oli ”erilainen kulttuuritausta” kuin norjalaisilla.

Tuomituista enemmistö eli 68 henkilöä tulee nimen perusteella Afrikasta tai Lähi-idästä. 11 henkilöä tulee kokonaan tai osittain (= esim. ruotsalaistyylinen nimi) Norjasta, 2 henkilöllä on nimi, joka viittaa muualle Eurooppaan, 1 latinalaiseen Amerikkaan ja yhden nimestä ei voitu päätellä mitään. Nimitesti tehtiin Forebears.io:n testillä, joka mittaa missä jossakin maailmalla jokin tietty nimi on yleinen.

Tuomiot tulivat väkivallasta, huumeista ja muista pikkurikoksista. Muutama raiskauskin oli mukana. 22 henkilöä sai ehdotonta vankeutta tietyin ehdoin, seitsemän tuomittiin ehdolliseen ja 21 nuorukaista jonkinlaiseen nuorisoseurantaan.

Rasisminvastaisen keskuksen puheenjohtaja Ervin Kohn varoittaa, että tutkimuksessa mennään rasistiseen ansaan. Hänen mielestään olisi tarpeen tutkia lisää asioita ennen kuin tehdään hätäisiä johtopäätöksiä.

– Jos vetää johtopäätöksen, että vähemmistönuorilla on suurempi taipumus rikollisuuteen etnisen taustansa vuoksi, niin tässä mennään rasistiseen ansaan. Pitää ottaa huomioon sosioekonomiset olosuhteet ja kotouttamiseen liittyvät ongelmat. Sekin pitää huomata, että useimpia etnisiä nuoria ei syytetä mistään rikoksista.

Tilastoa on haukuttu muuallakin etniseksi profiloinniksi ja poliisia on läksytetty miksi he ovat antaneet ulos tällaisia tilastoja. On väitetty, että Oslon poliisi tahallaan pidättäisi etnisiä nuoria ja heittäisi heitä putkaan ihan putkattamisen ilosta. Poliisi kiistää tällaisen ja kertoo, että poliisilla on toimia, jotka juurikin estävät etnisen profiloinnin.

https://www.nettavisen.no/nyheter/ungdomskriminaliteten-i-oslo-dette-er-alle-dommene-mot-unge-under-18-ar-fra-2019/3423907953.html

 

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Supa-Ukko

Mainio termi tuo sosioekonominen tausta… Itsekin toivon oman sosioekonomisen taustani olevan korkeampi. 🙂

Punavihernatsimafia

Tervetuloa! Meillä on tilaa!

K J

Etninen profilointi olisi erittäin tärkeää juuri tässä maailmantilanteessa, mutta minkäs teet. Olet natsirasistimengelehitler jos edes mainitset rikollisen olevan neekeri. Voihan vittu! Toivottavasti sitä silti tehdään.

realistijä

Kyllä poliisit sitä epävirallisesti tekevät ja hyvä niin. Kukapa nyt haluaisi vaikeuttaa omaa työtään jollakin järjettömällä määräyksellä ?

Norskitkin huomasivat missä männään

Juumutku piti nyt kuitenki kokeilla sosiaalisekonomisdemograafisesti että josko se monikulttuuri TÄLLÄ KERTAA onnistuisi.

EI ONNISTUNUT tälläkään kertaa. On se NIIN ikävää.

Moonman

”Useimpia etnisiä nuoria ei syytetä mistään rikoksista” -ai eikö, vai onko tämä taas pakollista kiintiö-liturgiaa, kun puhutaan ulkomaalaisista rikollisista? Tehkää sitten kaunistelematon tutkimus siitä seuraavaksi

Joppos123

Elukka voi lähteä viidakosta tai aavikolta mutta ei viidakko/aavikko lähde elukasta. Perseily on niin syvällä geeneneissä, että se ei poistu sieltä koskaan.
Ihan sama kuinka selitellään kaikkea paskaa sosioekonimisista taustoista ja muuta diipadaapaa.

Yuri Komissarov

Norskeilla taitaa olla kokemusta 50 vuoden takaa kun sinne haalittiin pakistanilaisia paikkaamaan työvoimapulaa.

Aappa

”Jos vetää johtopäätöksen, että vähemmistönuorilla on suurempi taipumus rikollisuuteen etnisen taustansa vuoksi, niin tässä mennään rasistiseen ansaan.”

Ei mennä, vaan siinä otetaan tosiasiat tosiasioina, ja rasisteerataan siihen päälle asiaankuuluvalla tavalla. Ansaan mennään, ja on menty siksi, että etnisiä hyysätään etnisyyden takia, ja etnisten perseilyjä puolustellaan ja katsotaan läpi sormien.

”Pitää ottaa huomioon sosioekonomiset olosuhteet ja kotouttamiseen liittyvät ongelmat.”

Niin pitäisi. Kun kotouttaminen ei onnistu, niin eivät parane sosioekonomiset olosuhteetkaan, mistä on vääjäämättä seurauksena lisää rikollisuutta – johtopäätös: matut pois!

Kukavaan

”– Jos vetää johtopäätöksen, että vähemmistönuorilla on suurempi taipumus rikollisuuteen etnisen taustansa vuoksi, niin tässä mennään rasistiseen ansaan. Pitää ottaa huomioon sosioekonomiset olosuhteet”

Vaikka otetaan huomion sosioekonomiset olosuhteet eli elintaso, niin silti tosiasiana pysyy, että uutisessa mainittuun otokseen kuuluvista henkilöistä muukalaiset tekevät enemmän rikoksia sekä suhteellisesti että absoluuttisesti verrattuna norjalaisiin.

Juha II

Niin, ”Ei pidä tehdä hätäisiä johtopäätöksiä kun tuhmeliineista on leijonan osa ulkomaalaisia”!

Niin… Tilastothan ovat harhaisia eivätkä suvakit, jotka tunnustavat vallitsevat tosi asiat lyövät kuin vasten kasvoja kuin märkä tiskirätti!

Fatwantarkistaja

Sanotaanko sellainen täysin kuviteltu tilanne, jossa tyyppi kulkee murhaamassa ja raiskaamassa naisia. Onhan noita Ameriikoissa ainakin. Poliisi tietää hänen olevan neekeri, mutta sen kertominen yleisölle olisi rasismiansa, sillä eiväthän kaikki neekerit ole raiskaajamurhaajia. Näin suvakki ajattelee ja ehkä tietämättään auttaa rikollista. Heitä on runsaasti myös poliiseina.

Mitä toisaalta nimen perusteella voidaan kertoa. Itse antaisin pojalle nimeksi Fatwa-Mohamed bin Fatwantarkistaja, takuulla saisi olla rauhassa koulussa ja työpaikan saisi valita itse. Ja mää saisin mm uhkailla opettajia, ellei numerot miellytä.

pöh

Pitää ottaa huomioon sosioekonomiset olosuhteet ja kotouttamiseen liittyvät ongelmat. Sekin pitää huomata, että useimpia etnisiä nuoria ei syytetä mistään rikoksista.”

Täyttä paskaa, ei köyhässä perheessä elävät suomalaiset nuoretkaan raiskaile sen takia että ovat köyhiä.
Eikä yksikään euroopasta esim p-amerikkaan muuttanut ole tarvinnut tai saanut mitään ”kotoutusta”. Kyllä se johtuu tasan ja vain kulttuurista ja uskonnosta.

Kaveri

Tämä Ervin Kohn siis väittää, että ”sosioekonominen tausta” oikeuttaa rikoksiin.

Arabeja ja afrikkalaisia ei nähtävästi koske Norjan lait, jos heidän ”sosioekonominen taustansa” on sopiva. Hieno ja nerokas ajatus!

Suuri osa norjalaisista on ”sosioekonomiselta taustaltaan” aika vaatimattomista oloista. Nykynorjalaisten vanhemmat ja isovanhemmat ovat taustaltaan kalastajia, pienviljelijöitä, lammaspaimenia ja käsityöläisiä.

Öljyrahaa alkoi kertyä roimasti Norjan taskuun vasta 1980-luvulla, kun öljyn hinta nelinkertaistui edellisellä vuosikymmenellä.

Maahanmuuttajat eivät elä missään maailmassa niin hyvin kuin Norjassa. Tämä on kokonaan norjalaisten – ei muuttajien ansiota. Jos arabit ja afrikkalaiset luulevat voivansa sotkea, pilata ja saastuttaa Norjan kuten omat kotimaansa, he erehtyvät. Ja erehtyvät vakavasti.

Täytyy sanoa, että minua kuvottaa ja inhottaa näiden poispilattujen neekereiden ja arabien riehuminen poliisia, sananvapauttaa ja katurauhaa vastaan.