Ruotsin naisten jääkiekkoliigassa niin paljon lesbosuhteita, että se haittaa jo pelaamista

Ruotsin naisjääkiekkoliigasta kuuluu kummia. Väitteiden mukaan liigassa pelaavilla naisilla on niin paljon keskinäisiä lesbosuhteita, että jääkiekon pelaamisesta ei tule mitään kun aika menee rakkausdraamaa selvitellessä.

Asia on tullut julkisuuteen jääkiekkojoukkue SDE:n maalivahdin Sofia Reiderbornin kautta. Hän kertoi hiljattain, että mm. hänen omassa joukkueessaan SDE:ssä on useita keskinäisiä rakkaussuhteita. Reiderborn kertoi SVT:n urheilu-uutisille:

– Minulla ei ole mitään homoseksuaalisia suhteita vastaan enkä puhukaan siitä. Vaan siitä, että nämä suhteet vaikuttavat urheilulliseen keskittymiseen. SDE teki melko hyvän tuloksen tänä kautena, mutta tarkoitan sitä, että emme saavuttaneet sitä täyttä potentiaalia, johon olisi ollut mahdollisuus, koska joukkueessa on niin paljon rakkaussuhteita ja sitä myöten todella paljon draamaa, Reiderborn kertoi.

Reiderborn on saanut lausunnoista paljon kritiikkiä ja hänen on väitetty olevan lesbo- eli homofoobikko. Nyt Reiderborn onkin päättänyt lopettaa jääkiekkoilun ainakin toistaiseksi. Hän kertoo urheilu-uutisille:

– On kyllä hienoa päästä eroon kaikesta mikä on tekemisissä naisjääkiekon kanssa. On vaikea keskittyä pelaamaan kiekkoa jos ei ole samaa mieltä massan kanssa, Reiderborn sanoo.