”Ensin ne huutavat kerran viikossa, sitten viisi kertaa viikossa ja lopuksi viisi kertaa päivässä”

 

Botkyrkan Fittjan moskeija Tukholman eteläpuolella.

Växjön islamilaisen seurakunnan rukoukutsu on ollut paljon puhuttu aihe viimeisen vuoden aikana Ruotsissa. Mielenkiintoista on se, että vähemmälle mediahuomiolle ovat nousseet ”tolkun” muslimien mielipiteet asiasta.

Esimerkiksi Ljungbyn islamilaisen yhdistyksen puheenjohtaja Abdelhak Lahouarichri ei ole ollenkaan iloinen rukouskutsusta eikä hänen seurakuntansa aio edes harkita rukoushuutoa.

– Me olemme vieraita tässä maassa emmekä halua mitään kulttuuritörmäystä. Växjön rukoushuuto tulee vain vahingoittamaan meitä itseämme, sanoo Abdelhak Lahouarichri maakuntalehti Smålandspostenille.

Lahouarichri kertoo, että mielipide on tietenkin vain hänen omansa, mutta hänen mukaansa useimmat Ljungbyn muslimit eivät halua rukouskutsuhuutoja eetteriin.

– Haluamme elää hiljaa ja rauhassa, emme halua herättää nukkuvaa karhua.

– Ruotsissa kristinusko on dominoiva uskonto. Ruotslaiseen yhteiskuntaan ei sovi rukoushuuto. Olen Ruotsin kansalainen ja minun on sopeuduttava ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Lahouarichri kertoo edelleen, että hän on huolestunut kehityksestä, joka etenee Ruotsissa. Växjön ja mahdollisten muidenkin moskeijoiden rukouskutsuhuuto tulee lisäämään kuilua ruotsalaisten ja uusruotsalaisten välillä, mutta eniten  häntä huolestuttaa se, että rukouskutsuhuuto tulee lisäämään isis-sympatioita.

Lainaus Smålandspostenista loppuu.

Kun palataan vielä siihen peruskysymykeen mitä rukoushuuto tarkoittaa, se tarkoittaa julistusta. Rukouskutsussa julistetaan uskontunnustusta; allah on suurin eikä ole muita jumalia. Se julistaa sitä, että kaupunki on islamilainen kaupunki ja kaikkien sen ihmisten on kumarrettava allahille.

Växjön moskeijan imaami Ismail Abuhelal taas on sitä mieltä, että rukouskutsulla on kotouttava vaikutus. Muslimit kokevat olevansa kuin kotona.

Eikö tämä kuitenkin ole hieman vinksahtanut näkemys mitä kotoutumisella tarkoitetaan? Eikö tulijoiden pitäisi sopeutua uuteen yhteiskuntaan, eikä päinvastoin. Sitäpaitsi pakolaisina Ruotsiin tulevilla pitäisi olla ihan muita mietinnän aiheita kuin rukouskutsut. Tärkeämpää olisi miettiä esimerkiksi miten se kotimaa saataisiin siihen kuntoon, että sinne voisi muuttaa mahdollisimman pian takaisin.

”Rukouskutsulla on kotouttava vaikutus. Muslimit kokevat olevansa kuin kotona”

Jotkut tahot ovat perustelleet rukouskutsua uskonnonvapaudella. Siitä ei kuitenkaan ole kysymys. Uskonnonvapaus tarkoittaa myös sitä, että ei-muslimien ei tarvitse kuunnella rukoushuutoa. Toisin sanoen vapaus olla kuulematta uskontunnustuksia.

Jos minä olisin saatananpalvoja, ja hakisin lupaa soittaa viisi minuuttia black metallia ulkokaiuttimista sillä volyymillä, jolla black metallia soitetaan konserteissa, lupaa ei ikinä myönnettäisi. Miksi muslimit saavat luvan saastuttaa maailmaa kauhealla äänisaasteella?

”Uskonnonvapaus tarkoittaa myös sitä, että ei-muslimien ei tarvitse kuunnella rukoushuutoa”

 

Uskonnonvapaus tarkoittaa sitä, että minä voin sanoa, että en tule missään nimessä kunnioittamaan islamilaisia tapoja ja arvoja, enkä muidenkaan uskovaisten kotkotuksia.

Kohtapuoliin Suomessakin käydään keskustelua ensimmäisistä moskeijoiden rukoushuudoista.

Kannattaa muistaa:

Ensin ne haluavat sen yhden kerran viikossa, sitten viisi kertaa ja lopulta viisi kertaa päivässä.

 

Niin se on tapahtunut nykyisissäkin islamilaisissa maissa. Miten länsimaiset, tulevat islamilaiset valtiot muka poikkeaisivat siitä?


Juttu julkaistu ensimmäisen kerran vuosi sitten.

Subscribe
Notify of
guest
52 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä
Minä
2.6.2018 04:33

Kun islamille antaa pikkusormen, se vie koko valtakunnan.

Ilkka Mänttäri
Ilkka Mänttäri
2.6.2018 08:37
Vastaa...  Minä

Ihmiset eivät ole kovin fiksuja, poliitikkomme vahvistavat tämän tosiasian. On hallussa vain oma hillotolppa, muista ei välitetä.Jos joku poliitikko haluaa tämäntyyppistä ”uskonnonvapautta” tiedätte mitä tehdä seuraavissa vaaleissa .

hallelujaa
hallelujaa
3.6.2018 15:24
Vastaa...  Ilkka Mänttäri

Ilman islamistien rukouskutsujaki minulle on selvinnyt ketä seuraavissa vaaleissa äänestän.
Ne on juuri niitä jotka selvimmin uskaltavat vastustaa islamistien maahan tunkeutumista.
Ja valitettavasti nyt on niin,että ainoa puolue suomessa on persut jotka selvästi ja rohkeasti
sen tekevät. Kepu ja sossut on mädättäjiä eivätkä enää minun ääntäni saa,

Harvis
Harvis
2.6.2018 09:38
Vastaa...  Minä

Voi se viedä päänkin.

huugo
huugo
2.6.2018 06:35

Islam on suoraan perseestä.Taikauskoa jolla hölmöjä vedätetään, kuten kaikki uskonnot. Tekisivät jotain hyödyllistä, aikuiset miehet perseilevät ja huutavat kuin mielipuolet. Sikisi lähi-itä ei ole kehittynyt sitten 600-luvun jälkeen.

Santaali
Santaali
15.7.2020 11:15
Vastaa...  huugo

Eräässä arabimaassa pitkään kouluttanut työkaveri kertoi erään paikallisen oppilaan sanoneen hänelle kahden kesken englanniksi (nyt vapaasti suomennettuna): ”tää islam on ihan pimeetä touhua, enkä ulkomaalaisena olisi täällä päivääkään”

Valtsu
Valtsu
2.6.2018 06:57

”Ruotsissa kristinusko on dominoiva uskonto. Ruotslaiseen yhteiskuntaan ei sovi rukoushuuto. Olen Ruotsin kansalainen ja minun on sopeuduttava ruotsalaiseen yhteiskuntaan.”
Ilolla luin Lahouarichrin kommentteja – on olemassa islamilaisen yhteisön johtaja, joka tajuaa, mitä toiseen maahan meneminen merkitsee. Eihän sillä tietysti hirveästi ole merkitystä, jos yksi miljoonasta ei ala heti isäntänä vaatimaan, mutta olipahan mukava lukea tolkuissaan olevan ihmisen näkemyksiä

uskova on retardi
uskova on retardi
2.6.2018 08:14
Vastaa...  Valtsu

Kun ihmisten määrät lähenevät toisiaan, ei enää nöyristellä.
Silloin otetaan kaikki, joko hyvällä tai pahalla.
Pelaa aikaa niin saat jeesustelijat puolellesi.

K.L.
K.L.
9.10.2019 14:46
Vastaa...  Valtsu

Mutta kun sillä kailotuksella on kotouttava vaikutus…omg!Ei voi kuin nauraa tätä kotouksen määrää. 😀

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
15.7.2020 20:58
Vastaa...  Valtsu

Hän kuitenkin tietää, mitä islam on ja silti pysyy siinä uskonnossa.

Kippari-Kalle
Kippari-Kalle
2.6.2018 09:32

Yllättäviltä tahoilta tulee tätä tolkun puhetta.

Rasse
Rasse
4.6.2018 11:19
Vastaa...  Kippari-Kalle

Eivät kaikki muslimit ole tyhmiä. Kyllä he osaavat tekeytyä tolkun ihmisiksi, jos siitä on heille hyötyä. Tottakai he haluavat Ruotsin itselleen ja sitten möly on valtava Skonesta Norlannin perukoille asti.

sipilä/mooneyn ohjaamon vasemmalta penkiltä
sipilä/mooneyn ohjaamon vasemmalta penkiltä
9.10.2019 17:30
Vastaa...  Rasse

Mutta ksikki muslimit ovat terroristeja. Syntymättömistä vanhimpaan pieruun asti. Siksi ja sen vuoksi ne syövät on hävitettävä.

Ilmari
Ilmari
2.6.2018 10:28

Asukkaat voivat ajoittaa koiriensa ulkoilun rukouskutsun ajaksi. Porukalla moskeijan lähelle ja kun möly alkaa,koira alkaa ulvoa mukana. Koska koira on joka tapauksessa ulkoilu tehtävä, tämän voi toistaa joka perjantai.

Suomi Finland
Suomi Finland
2.6.2018 14:19

Voimme lohduttautua sitten viiden päivittäisen rukouskutsun valtakautena sillä, että ainakaan enempää ei ole enää tulossa?

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
15.7.2020 19:17
Vastaa...  Suomi Finland

Siinä vaiheessa ei ole enää väliä tuleeko vai eikö ☹️

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
3.6.2018 06:03

Piäisi perustaa jo oma uskonto. Uskonvapauden nimissä saisi uhkailla muslimeja ja kiihottaa kansaa heitä vastaan. Ämyriauto kiertäisi muslimialueilla huutelemassa törkeyksiä kenenkään voimatta puuttua asiaan. Pikkuisen voisi vainota muutenkin.

Anonymous
Anonymous
3.6.2018 08:44

Kannattaako uskoa tuollaisen ns. tolkun ihmisen, esim Lahouarichrin puhetta. Tottakai hän sanoo noin, että ihmiset herpaantuvat, ja kuvittelevat ettei kutsuhuutoja ehkä tulekaan. Eipä aikaakaan, niin voi kauhistus.Huudot tulevat kuitenkin.

OH-MJJ
OH-MJJ
9.10.2019 17:32
Vastaa...  Anonymous

Joo joku kertoi että muslimi on kova valehteleen.

Finski
Finski
15.7.2020 21:35
Vastaa...  OH-MJJ

Se on ohje Koraanissa valehtelemisesta vääräuskoisille, jopa oikeudessa. Ja niinhän ne tekevät

rocky
rocky
9.10.2019 13:03

Hyväksyn jos rukoushuudon suorittaa vuorotellen Sipilä,Rinne ja Peppu Pekka siten että kivekset laitetaan alasimelle ja isketään pajavasaralla.

Nähtyon
Nähtyon
9.10.2019 13:07

”Tolkun muslimit” niitä ei ole olemmassakaan, ovat vain parempia kusettamaan että saavat haluamansa helpommin ja nopeamin itselleen, eli koko euroopan.

Feng Sui
Feng Sui
15.7.2020 11:03
Vastaa...  Nähtyon

Tästä voidaan esimerkkinä mainita mm. kotimainen ristiretkeilijä. Esittää fiksua ja järkevää, mutta näkisittepä pintaa syvemmälle. Jossain haastatteluissa se ominaisuus on meinannutkin tulla esille…

Ulina ämyrit
Ulina ämyrit
9.10.2019 13:21

Mitähän sille suomen suurmoskeija hankkeelle kuuluu? Eikös se mennyt niin että kun hanke viimeksi torpattiin, ilmoittivat että homma ei jää tähän?

Lyhyesti ja ytimekkäästi:
Lyhyesti ja ytimekkäästi:
9.10.2019 13:44

Ällöttävää!
Ne jotka kuulevat mölinää: tehkää poliisi-ilmoitus, ilmoitus terveyslautakunnalle, vaatikaa korvauksia jos olonne ja elämänne häiriintyy.

Tuumaaja
Tuumaaja
9.10.2019 15:49

Minareetista huudettava sanoma eiole rukouskutsu vaan uskontunnustus: …on vain yksi jumala, Allah…
Kristityt tekevät rukouskutsun mutta kirkonkelloilla.
En epäile etteikö olisi taantumuksellisia muslimeja, mutta ovat aivan samassa asemassa kuin työssäkäyvät mustalaiset ja edustavat näin ollen sitä promillea.

Late
Late
9.10.2019 16:29

Muammar Gaddafi sanoi aikoinaan:
Me muslimit tulemme valloittamaan Euroopan ampumatta laukaustakaan!
Niin he tekevät, sikiävät kuin kanit, muutaman kymmenen vuoden päästä Ruotsi on kalifaatti ja Suomi seuraa perässä kuten moni muukin maa.

neutraali idiootti
neutraali idiootti
15.7.2020 16:39
Vastaa...  Late

Entiset itäblokin maat muistavat Neuvostovallan niin tuoreena, etteivät niiden johtajat kuse omiin muroihinsa kuten EU:n virtsamaljaa kohottavat läntiset harhaanjohtajat. Niiden kohdalla Gaddafi siis erehtyi.
Eurooppalainen tulevaisuus jatkaa elämäänsä Itä-Euroopassa.

turpa kiinni
turpa kiinni
9.10.2019 17:46

Kirkonkellojen soittelukin suututtaa ja sitä ei kovin usein tapahdu. Espanjassa ne mielisairaat soitteli niitä ihan milloin tahansa.
Siis naapurin huutoa en kuuntele, enkä kenenkään muunkaan.

M
M
9.10.2019 18:27

>hieman vinksahtanut näkemys mitä kotoutumisella tarkoitetaan
Tai ehkäpä koko kotoutumisen käsite vaatii uudelleenmäärittelyä raumlaisittain: ol niingon gotonas. Eikös ruotsalaisuuskin ole jo uudelleenmääritelty entistä moniarvoisemmaksi?

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
9.10.2019 19:10

…Juu ja lopulta huutaa, eikun vikisee sivistyneet Eurooppalaisten rippeet
kun päitä sahaillaan isis tyyliin moottorisahalla ja ties millä, mitä vinksahtaneesti
kasvaneiden pollaan vain ikinä juolahtaakaan.
Aaamen.

PeelsePuupi
PeelsePuupi
9.10.2019 20:38

Eikös kristittyjen kirkonkellojen soitto ole samanlainen kutsu aktiiviseen uskonnonharjoittamiseen? Pitäisikö sekin siis kieltää, jos se jotakuta häiritsee?

Kirkko on paska mutta kulttuuri hyvä
Kirkko on paska mutta kulttuuri hyvä
10.10.2019 13:32
Vastaa...  PeelsePuupi

Kirkonkellot kuuluvat meidän monisatavuotiseen kulttuuriimme. Jos ei kulttuuriperintömme sinua miellytä niin muuta pois.

Rauhoittavaa soittoa
Rauhoittavaa soittoa
10.10.2019 15:20

Tässä tunti ”kolokoljnien” kilkatusta, venäläiseen tapaan. Siellä ihmiset soittavat kirkonkelloja, eivät koneet, kuten Suomessa ev.lut. yleisesti (jonkin virren säveltä).
Kellojensoitto on taidetta ja se tehdään Jumalan kunniaksi:
https://www.youtube.com/watch?v=pewWtm0jBPI
Колокольные звоны в храме Живоначальной Троицы в Филимонках
”Kellot soivat Filimonin Eläväksitekevän Pyhän Kolminaisuuden temppelissä” (jos osasin oikein kääntää).

Trampas
Trampas
15.7.2020 05:47

Näin niitä soitellaan Suomessa:
https://youtu.be/RRy7h_wFGLk

Anonymous
Anonymous
9.10.2019 23:35

Kotkotuksia?

KOTKOT
KOTKOT
9.10.2019 23:58

Noh, eipäs nyt pojat kotkoteta täällä.

Pommia niskaan
Pommia niskaan
10.10.2019 09:53

Kaikki uskonnot kiellettävä länsimaissa. Kiihkouskontovaltiot pommitettava säännöllisin välein kivikaudelle jotta syöpä ei leviä.

Haluan pitää rajani ja uskontoni
Haluan pitää rajani ja uskontoni
10.10.2019 13:35
Vastaa...  Pommia niskaan

Sitähän vihervassarit juuri ajavat: ei uskontoja, ei rajoja, kuten Lennon laulussaan Imagine: ei maita ei rajoja.
Pelkkää huuhaata.

kivet on vaan kivoja
kivet on vaan kivoja
15.7.2020 11:58
Vastaa...  Pommia niskaan

Ainakin summittaista iltapaukuttelua on täälläkin tulossa jos alkaa ilmetä että poliiseja on liian vähän järjestyksen pitämiseen.

Finski
Finski
15.7.2020 21:58
Vastaa...  Pommia niskaan

En kuulu mihinkään kirkkoon, mutta kirkonkellot eivät häiritse. Huomatkaa , täällä eivät kirkkouskovaiset häiritse kanssaihmisiä ja jokainen saa uskoa mihin haluaa.
Mutta puhutaan vihapuheesta, suomalaisparka ei huomaa mikä vihapuhekirja ja loukkaava kirja on muslimeille pyhä. Suomalaiseen kulttuuriin käskyineen kuuluu Raamattu. Koraani yllyttää pahuuteen josta rikollisuus kumpuaa.

Tanskalle riitti Ruotsista tulevat rikolliset
Tanskalle riitti Ruotsista tulevat rikolliset
10.10.2019 11:04

Tanska laittaa rajakontrollin Ruotsin vastaiselle rajalle.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-danmark-kan-infora-granskontroller
Kohta on koko EU pilattu matujen ja mustalaisten toimesta ja pakosta siirrymme takaisin passeihin ja viisumeihin kuten Vanhaan Hyvään Aikaan jolloin mailla oli rajat ja kansat.

hyödytön idiootti
hyödytön idiootti
15.7.2020 12:14

Monikulttuurisuus-idean ja avoimien rajojen lobbareissa on varmaan monia tahoja jotka tiesivät että ”perseelleen tulee menemään, mutta ME tehdään satumaiset voitot”.

Näillä mennään
Näillä mennään
15.7.2020 02:06

Ei auta valittaa, tähän on vain Ruotsalaisten totuttava.Seuraavaksi huntupakko ja autonajokielto kaikille naisille. Myös naisten poistaminen työelämästä kotiin palvelemaan miehiä on kartalla.

Rasistit pois suomesta
Rasistit pois suomesta
15.7.2020 06:13

Tuollaisen viereen pitäisi aina perustaa joku iso drive-in pikaruokapaikka, nuoriso pääsisi oikein valloilleen ja huudattamaan koneitaan ilman äänenvaimentimia sekä luukuttamaan subbareillaan.
Siinä turbaani sauhuaisi mutta mitään ei voisi, korkeintaan pakata kimpsunsa ja suksia takaisin kotiinsa.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
15.7.2020 06:39

Saatanan mölyapinat – anteeksi oikeat apinat, en tarkoittanut teitä!

Kukavaan
Kukavaan
15.7.2020 08:18

Moskeijan ”rukouskutsut” tulisi tulkita äänisaasteeksi ja sillä perusteella kieltää.

Kutsuhuuto on nykyaikana tarpeeton. Muslimithan voisivat lähettää tekstarin rukouksiin osallistumisen muistutukseksi. Koska näin eivät tee, huudon ensisijainen tarkoitus heille ei ole muistuttaminen vaan reviirin merkitseminen äänen avulla. Huuto on tarkoitettu muille kuin muslimeille.

Huutelu toimii myös siten, että ruotsalaisten vitutus kasvaa ja ehkä jokunen heistä herää suvaitsemisunestaan. En kyllä tiedä vituttaako ruotsalaisia mikään. Jospa ovat aivoiltaan sellaisia, että eivät tajua mistään mitään.

nollatoleranssi
nollatoleranssi
15.7.2020 11:50
Vastaa...  Kukavaan

Toistuva minareettijoiku on kuin reviirin rajojen kusimerkkausta pseudosivistyneiden pehmoihmisten pelottelua varten.

Juha II
Juha II
15.7.2020 10:15

Niin sitä valkoiset idiootit rasvaavat omaa hirttonaruaan! Tämän huomasi riemukseen jo Vladimir Lenin tuo puoli juutalainen bolsevikki vallankumousjohtaja, joka julmuudessaan ohitti jopa Josif Stalinin, joka on saanut nimensä historian kirjoihin ylittämättömänä raakalaisena.

Cmo Hewhey
Cmo Hewhey
15.7.2020 11:19

Jos Suomessa alkaa niin kyllä noita joku lopulta snaippaa.

Los6666
Los6666
17.7.2020 21:08
Vastaa...  Cmo Hewhey

toivon todellakin, että alkaa. vaikka parantumaton sairaus. tekis perkele hyvän teon ku vetäis mukanaan mahd. monta rakkauden uskonnon edustajaaa