Yhä useampi afgaani pakenee Ruotsista Ranskaan

Useat afgaanit, jotka eivät ole täyttäneet koululain eli afgaanilain täyttämiä ehtoja, ja edessä on ollut karkotus kotiin, ovat nyt lähteneet Ruotsista Ranskaan, jossa miehille on myönnetty oleskelulupa.

Ruotsin yleisradioyhtiö Sverigesradio kertoo esimerkin Alista, joka tuli syksyllä 2015 Ruotsiin. Alin pakolaisuuden tausta on se, että hän seurusteli väärän tytön kanssa Afganistanissa. Lisäksi hän kuuluu hazaroihin, joka väitteen mukaan on kovia kokeva etninen ryhmä.

Ali ei olisi alun perin saanut turvapaikkaa Ruotsista. Edes Ruotsissa turvapaikka ei välttämättä heltiä sillä, että seurustelee väärän naisen kanssa ja naisen mustasukkainen aviomies pillastuu. Alia onnisti siinä mielessä, että hän täytti kaikki ne koululain vaatimat ehdot ja sai siten Ruotsista tilapäisen oleskeluluvan koulunkäyntinsä ajaksi.

Artikkelissa ei tarkasti kerrota miksi Ali ei täyttänyt koululain vaatimuksia, joita on kaksi: käy toisen asteen koulun hyväksytysti läpi ja hankkii sen jälkeen puolessa vuodessa vakituisen työpaikan. Alia ei toisin sanoen huvittanut koulu.

Edessä oli karkotus kotiin, vaikka sitä ennen tehtiin kolme valitusta, joihin kaikkiin jyrkkä ei.

Nyt Ali päätti paeta Ruotsista. Ali lähti pakomatkalle, niin kuin niin monta kertaa ennenkin ja päätyi nyt Ranskaan. Siellä turvapaikkahakemusta sisään. Ensin Ali päätettiin palauttaa ns. Dublin-tapauksena Ruotsiin, joka taas olisi Alille ollut kauhistus. Ruotsalaiset olisivat pakkopalauttaneet hänet Afganistaniin kuolemaan. Ali valitti Ranskan päätöksestä ja saikin lopulta neljän vuoden määräaikaisen oleskeluluvan.

Ranska siis myöntää Euroopassa notkuvilla ”dublin”-afgaaneille oleskelulupia, sillä Ranska katsoo, että Afganistan ei ole turvallinen maa pakkopalauttaa. Ja koska kaikilla dublineilla on riski, että kun heidät ensin palautetaan sinne maahan, jonne ensimmäinen turvapaikkahakemus on jätetty, niin heidät palautetaan sieltä Afganistaniin.

Näin ollen lähiaikoina voidaan odottaa jonkinlaista afgaanivaellusta Ranskaan.

 

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan
Kukavaan
15.7.2020 08:03

Tämä henkilö olisi voinut vedota vähäiseen älykkyyteensä ja keskittymiskyvyn puutteeseen, joiden vuoksi koulunkäynti ei sujunut. Näin hän olisi saanut lääketieteellisen syyn koulunkäymättömyyteensä. Kun ei pysty, ei pysty.
Ihmistä ei voi rangaista hänen vammaisuutensa tai siihen rinnastettavan syyn takia.

Onkohan kukaan kokeillut tehoaako debiilin esittäminen Ruotsin lupaviranomaisiiin. Luultavasti pullahalaajat pitäisivät oleskeluluvan epäämistä tällaisissa tapauksissa epäinhimillisenä eli ilmainen elämä olisi koittanut ja kaiken huipuksi olisi päässyt ohituskaistojen ohituskaistalle.

Ongelmaksi voi tietysti koitua henkilön aiemmin osoittama debiiliä korkeamman älykkyyden todistettava omaaminen. Mutta tässä tapauksessa voi vedota siihen, että debiiliys on tullut myöhemmin ja yllättäen.

Muutaman vuoden kuluttua pysyvän oleskeluluvan myöntämisestä voisi sitten tapahtua ihmeparantuminen.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
15.7.2020 20:31
Vastaa...  Kukavaan

Siihen vielä joku omaishoitaja, joka syöttää ja kylvettää, kun ei itse ymmärrä edes syödä.

Turhaantunut
Turhaantunut
15.7.2020 08:06

Suomen hiivahallitus itkee vuolasta itkua kun nuo apinat ei suomeen tulleet.

Kilttimies
Kilttimies
15.7.2020 22:16
Vastaa...  Turhaantunut

Suomen hiivahallitus…” on kyllä vähän tuhmasti sanottu, vaikkaa voi olla totta, tai siis on totta, mutta ei naisministerien omaa syytä. Hiivasieniä esiintyy tietyissä kehonosissa aina, mutta esimerkiksi stressaava elämäntilanne voi aiheuttaa patologisia muutoksia lajimääräsuhteissa.

Jatkuva vihapuhevaruillaanolo on takuulla stressaavaa valkoiselle naisministerille, joka ihonvärinsä ja ministeriytensä vuoksi on etuoikeutettu, mutta naisoletettuutensa takia on uhri. Intresektionaalisen feminismin armoton giljotiini leikkaa meillä terävämmin, kuin giletten terä kehitysmaissa…

Pikku-Lauri
Pikku-Lauri
15.7.2020 08:37

jos nuori mies ei kykene/viitsi suorittaan edes peruskoulua tai varusmiespalvelusta/sivilipalvelusta, ei hänelle pitäisi myöntää yhtään mitään oikeuksiakaan. Sama koskee kantiksia. Kuten omaa rahaa, lainaa, vuokrasopparia tai ajokorttia. Eikä henkkareita joilla saa alkoa. Eikä mitään diskoja! Saman tulisi koskea kantiksia. Paitsi ei tietenkään vihervassariperheistä tulleita näyttelijöitä ja ”rokkareita”. Lienee meillä jo enemmän totaalikieltäytyjiä kuin teeskentelijöitä ”ei hermo kestä että käsketään”

Turhaantunut
Turhaantunut
15.7.2020 10:04
Vastaa...  Pikku-Lauri

Pitäisi nyt olle edes sen verran empatiaa että tajuisi että kaikki ei ole samalla viivalla, oletko kuullut esim, vammaisista ikinä?
Miten luulet että vaikka kolarissa ollut 18 vuotias käy armeijan kun makaa sairaalassa 4-raajahalvauksessa?
Toki luulen että sinulta jäi tuo vain kirjoittamatta, joten eipä siinä mitään.

Wlm
Wlm
15.7.2020 09:43

No Johan on ihme ettei Suomeen tulleet. Uskomatonta miten näitä pyöritellään ympäri ämpäri Eurooppaa ja lisää tuodaan. Ja se rahan meno. Yms.

Juha II
Juha II
15.7.2020 10:08

Ruotsissa on varmasti tästä syystä hallituskriisi ja kansallinen hätätila. Ööööhhh…. Korona? Mikä Korona????

Piikki lihassa
Piikki lihassa
15.7.2020 10:17
Vastaa...  Juha II

Rajat kiinni, kultamunat karkaavat!!

Suomi Finland
Suomi Finland
15.7.2020 12:16

”Artikkelissa ei tarkasti kerrota miksi Ali ei täyttänyt koululain vaatimuksia, joita on kaksi: käy toisen asteen koulun hyväksytysti läpi ja hankkii sen jälkeen puolessa vuodessa vakituisen työpaikan. Alia ei toisin sanoen huvittanut koulu.”

Eipä tietenkään kerrota. Haastateltava on tämän syyn todennäköisesti tuonut ilmi, mutta artikkeli ei paljasta tätä syytä, koska syy on jollain lailla epäedullinen baballe. Ei taida olla kovin epätavallista, että koulutus menee tavalla tai toisella poskelleen.

Tuskin baba parka sai edes koulua käytyä ja siten vakituinen työpaikka on vain hyvin kaukainen kangastus haavemaailmassa ja suvakkien housuissa.

Woah
Woah
15.7.2020 13:38

Hienoa, mahdollisimman kauas ainakin Suomesta. Pian Ruotsin suvakit painostoavat hallitusta ettei kultamunia saa päästää maasta ja hallitus suostuu tietenkin. Heille järjestetään ykkösluokan olot että siinä kalpenee jopa valkonaama.

GLGL
GLGL
15.7.2020 22:20
Vastaa...  Woah

Suomen veronmaksajat, EU:n tukipaketin kautta tulevat maksamaan tuonkin raketti-insinöörin elatusta. Palautus kotiin on ainoa kollektiivisesti humaani teko.

Daavidin poika
Daavidin poika
15.7.2020 14:20

Jos koulu ei kiinnosta Alia, ja hänen maa miehiään, niin tuskinpa työelämäkään kiinnostaa.!

hyödytön idiootti
hyödytön idiootti
15.7.2020 15:24

Parhaimpana pidetty poliittinen järjestelmä, parlamentaarinen demokratia, on osoittautunut kestämättömäksi kun se joutuu globalisaation armoille. Pääomien ja tavaroiden vapaa liikkuvuus siirtää hyvinvoinnin perusteet pois nälkäpalkkamaihin ja ihmisten vapaa liikkuvuus tuo tilalle noitavainojen tasoa olevat väkivaltakulttuurit.
Demokraattisiin maihin syntyy näin jatkuva kriisitilanne ja ne muuttuvat semimilitaarisiksi poliisivaltioiksi.

Jännä nähdä millainen kaunisteleva nimi tuolle tulevaisuuden yhteiskuntamallille lanseerataan.

Ville Peltonen
15.7.2020 18:27

Tämä on hyvä uutinen

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
15.7.2020 18:42

”Artikkelissa ei tarkasti kerrota miksi Ali ei täyttänyt koululain vaatimuksia, joita on kaksi: käy toisen asteen koulun hyväksytysti läpi ja hankkii sen jälkeen puolessa vuodessa vakituisen työpaikan. ”

Ehkäpä Alilla ei ollut tuohon toisen asteen kouluun tarvittavaa osaamista, eli ensimmäistä astetta käytynä. Afgaanille sopivia työpaikkoja eli vuohikarjatiloja tai ooppiumviljelmiä taitaa Ruotsissa olla vielä niukalti.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
15.7.2020 20:46

Ihan vakavissani sanon, että vaatimus työpaikasta täyttää kidutuksen määritelmän. Sehän vaatii läsnäoloa ja työntekoa. Eihän afgaani ole työnhakuun lähtenyt, (vaan keksittyä mustasukkaista äijää pakoon), ostarilla on kivempi hengailla ja katsella alaikäisiä tyttöjä. Se on ihmisoikeus lorvailla lopun ikäänsä muiden maksaessa siitä. Miksei se käy työpaikasta, Kelatyöntekijä, fatta-afgaani.

Kike
Kike
19.7.2020 13:35

Äkkiä sama Suomeen! Jos sillä päästäisiin afgaaneista?