Afrikaanot raiskauskäräjillä – uhri huumattiin

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi uussuomalaisen miehen pieneen vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja vähäpätöisestä huumausainerikoksesta.

Uhriksi joutunut nainen oli miehensä kanssa liikkeellä Espoon Leppävaarassa 5.9.2018. Tavattuaan kaksi henkilöä lähdettiin jatkoille jonnekin asunnolle. Asunnossa oli useita afrikaanoja, myös 1972 syntynyt Abdi Nasir Sheek Mohamud.

Kaikki asunnolla olleet henkilöt olivat humalassa ja kannabista oli polteltu reilun puoleisesti, joten tapahtuman kulut ovat hieman sekavat, mutta suurin piirtein seuraava.

Pariskunta ei ollut asunnolle tultaessa varsinaisesti humalassa. Naiselle tarjottiin “omatekoista” siideriä, eli afrikaanot olivat terästäneet siideriä jollain tyrmäystipoilla. Molemmat olivat lisäksi polttaneet reippaasti ruohoa. Kun nainen oli ottanut muutaman ryypyn niin häntä oli alkanut väsyttämään ja taju häviämään. Nainen ohjattiin toiseen huoneeseen, jossa tämä kävi sängylle makaamaan.

Nyt alkoivat afrikkaiset seksiorgiat. Nainen ei tarkalleen osannut kertoa keitä hänen kanssaan harrasti seksiä, mutta oikeuden mukaan ainakin mainittu miekkonen. Nainen oli yrittänyt tapella jossain vaiheessa vastaan, mutta häntä lyötiin takaraivoon sen verran kovaa, että iskun voimasta muutenkin ennestään heikko taju heikkeni entisestään.

Aviopuoliso istui toisessa huoneessa. Hän kertoo, että ei ymmärtänyt mitä tapahtuu. Vaimo oli siis toisessa huoneessa ja siellä lappaa miehiä. Mies oli juonut vaimolle tarjotun siiderin loppuun ja hän tajusi, että juomaa oli terästetty. Mies sai kerättyä itsensä ja meni huoneeseen, jossa vaimo oli. Silloin mies tajusi mitä oli tapahtunut. Vaimo makasi sängyllä alasti jalat levällään.

Mies puki vaimonsa ja sai raahattua tämän ulos huoneistosta. Sitä piti tehostaa uhkauksilla, sillä afrikaanot olisivat halunneet pitää naisen huoneistossa.

Oikeudessa näyttö ei riittänyt kuin Mohamudia vastaan, sillä naisesta löytyi hänen DNA:ta. Yhdyntää oli joka tapauksessa harjoitettu useamman miehen voimin. Yhden miehen syyte hylättiin.

Näine hyvine oikeus katsoi, että Mohamud oli ansainnut 1 vuoden ja 9 kk vankeusrangaistuksen. Lisäksi tuomittiin maksamaan pienet korvaukset.