Arlandan viime syksyisestä suurryöstöstä kuusi käräjille

Viime joulukuussa Arlandan lentokentällä tapahtunut rahakuriirin ryöstö on jäänyt hieman huomiotta. Juttu on kuitenkin seuraamisen arvoinen, sillä siinä tulee esille monia mielenkiintoisia seikkoja.

Tapahtumat alkoivat joulukuun 4. päivä kun eräs rahanvaihtofirma oli palkannut kuriirin viemään lentokoneella sekä rahaa että kultaa ulkomaille. Tarkkaa tietoa määränpäästä ei ole, mutta joidenkin sisäpiirin tietojen mukaan määränpää oli Dubai.

Kyseessä on Tavex AB niminen yritys, joka ostaa ja myy kultaa, sekä harjoittaa valuuttakauppaa. Kuriirilla oli salkussa valuttaa ja kultaa yli 1 miljoonan euron arvosta.

Kuriiri saapui Arlandan lentokentälle puolen päivän aikaan taksilla. Kun kuriiri oli menossa salkkujen kanssa terminaali 5:n ovista sisään, niin 4-6 ryöstäjää iski ja kuriirilta saatiin melko helposti arvosalkut. Kaksi miestä otti kuriirin käsikynkkä-otteeseen ja kolmas otti salkun tai salkut hoitoon.

Ryöstäjät poistuivat paikalta kahdella autolla.

Poliisi oli vaitonainen ja media hiljaa, sillä tietoja ei saatu mistään. Kunnes helmikuussa alkoi tapahtumaan. Poliisi otti kiinni useita henkilöitä epäiltynä ryöstöstä.

Nyt asia etenee käräjille siten, että viisi miestä ja nainen ovat syytteessä törkeästä ryöstöstä ja muista asiaan liittyvistä rikoksista. Kaikki tekijät ovat Chilen kansalaisia.

Joitakin kysymyksiä, jotka ovat mielenkiintoisia.

Onko hyvinkin yleinen tapa, että rahanvaihto- ja kultafirmat kuskaavat valuuttaa ja kultaa lentokentillä tavallisiin matkalaukkuihin pakattuina? Miten on mahdollista, että tällaisen operaation tieto on vuotanut ulkopuolisille? On aivan käsittämätöntä, että tällaisissa firmoissa lörpötellään asioista niin leväperäisesti, että ryöstötapahtuma voidaan hoitaa noinkin jouhevasti kuin nyt tapahtui.

Käytännössähän ryöstäjien on pitänyt tietää mille lennolle kuriiri lähtee, vaihtoehtoisesti yrityksen ulkopuolella on postattu milloin kuriiri astuu taksiin ja matkaa lentokentälle. Mutta joka tapauksessa ryöstäjillä on ollut sisäpiirin tietoa. Eikä pitäisi olla ongelma selvittää vuotaja, sillä firma ei henkilökuntamäärältään ole kovinkaan iso.

Ei ole tietoa onko saalista saatu takaisin. Joka tapauksessa 5/ 5 ryöstö.

Syyttäjänvirasto

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kusbä Zibuliz
Kusbä Zibuliz
17.7.2020 11:36

Sisäpiiristä joku antanut tietoa aivan varmasti, ja eihän noita noin kuljetella 1 hengen voimin, kyllä siinä on toinen kaveri ainakin mukana ja muuta turvahimmeliä myös.

Kyllä haiskahtaa , joko kuriiri oli juonessa mukana, tai kuriirin pomo.

Ihan jo vakuutusasioiden takia ei kuljetella näin arvokkaita lasteja yksin, koska vakuutus ei suinkaan korvaa jos menetys johtuu turvaseikkojen laiminlyönnistä tai leväperäisyydestä.

Juha II
Juha II
17.7.2020 14:35

Kansainvälinen rikollisuus on rantautunut EU.n hyvällä avustukxsella.vapaan liikkuvuuden ja rajavalvonnan krimnalisoimisella, koska ihmisoikeus.

kriminaali on juristibisnestä
kriminaali on juristibisnestä
17.7.2020 16:49
Vastaa...  Juha II

Kehitysmaalaisuuden mutavelli valuu perunantaimien istuttajan kukkasaapaiden varresta sisään.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
18.7.2020 01:13

Ei Paavollekaan tartte kuriiria hommata, jos maksaa lukupaketista. Kyllä nämä sähköisesti kulkevat nykyään? Kulta asia erikseen, siitä täytyy kentällä ilmoittaa ja siellähän ne rosvot ovat töissä. En tiedä käytäntöjä, mutta jos kerrot sähköisesti etukäteen hallussasi olevan säkillisen kultaa, eipä tartte enää olla kentän henkilökuntaakaan ovella vastassa. Joku muu lukenut ilmoituksesi ehkä? Tämä puhdasta spekulaatiota, elokuvista opittua.

Ehkä ne jossain maassa maksavat seteleistä enemmän, kunhan saavat ulkomaan rahaa? Oudolta vaikuttaa, mutta olivathan dollaritkin jossain maassa haluttuja joskus, omat rahnat eivät.

Joka tapauksessa, ellei keneenkään sattunut, eikä uhattu, arvostan tekoa suuresti, oltiin sitten mistä maasta tahansa. Herrasnais- ja -miesvarkaat ovat elokuvansa ansainneet.