Perussuomalaisten poliitikon päälle hyökättiin Keski-Suomessa

Päähän kohdistuneita vammoja.

Monien eri lähteiden mukaan Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalipäällikkö Pekka Kataja on joutunut Jämsänkoskella vakavan pahoinpitelyn kohteeksi perjantaiaamuna.

Tapahtumien kulku on suurin piirtein se, että Katajan asunnon ovikelloa soitettiin. Ovella oli ensin yksi ulkomaalaistaustainen mies, joka tekaistulla syyllä pyrki pääsemään puheisiin Katajan kanssa. Kun ovi oli auki niin sivusta hyökkäsi toinen mies Katajan kimppuun.

Asiasta kertoo Suomen uutiset.

Katajaa lyötiin tässä yhteydessä useaan kertaan päähän ja kaaduttuaan maahan häntä potkittiin päähän ja ylävartaloon. Hän kertoo kaatuneensa eteisen lattialle, jossa potkiminen jatkui.

Tapahtumat etenivät edelleen, että päällekarkaajat pääsivät Katajan asuntoon sisälle ja sieltä vietiin ainakin rahaa. Kataja onnistui soittamaan puhelimellaan apua. Kun tekijät poistuivat paikalta. Kataja vietiin Tampereelle sairaalaan, jossa mm. päähän kohdistuneista iskuista saatuja haavoja paikattiin useilla ompeleilla.

Kataja kertoo Suomen uutisissa, että teko oli ilmiselvästi harkittu teko eikä mikään random_ryöstö:

– Ovi läväytettiin auki, ja minua iskettiin sieltä heti päähän. En tiedä millä, mutta koska isku tuntui voimakkaalta, ajattelin, että se saattoi olla nyrkkirauta.

Tekijöitä oli Katajan mukaan kaksi ja molemmat olivat ulkomaalaistaustaisia.

Vammoina Kataja kertoo mm. kolme katkennutta kylkiluuta ja murtunut vasemman käden peukalo. Oikean käden sormissa on niin ikään murtumia. Myös korvasta irtosi palanen. Sairaalassa Katajalle on ommeltu yli sata tikkiä.

Kataja kertoo Suomen uutisissa, että tekijät olivat ulkomaalaisia ja arabialaisen näköisiä miehiä. Ensimmäinen ovelle tullut mies puhui murtaen suomea.

Pekka Kataja on on pitkän linjan jämsänkoskelainen perussuomalainen poliitikko, ollut mukana politiikassa jo 80-luvulta alkaen. 2000-luvulla hän on toiminut lukuisissa perussuomalaisten luottamustehtävissä, muun muassa piirisihteerinä, Jämsän valtuustoryhmän puheenjohtajana sekä perussuomalaisten järjestösihteerinä.

Jos Keski-Suomen alamaailmassa, tai jollakulla on tietoa asiasta, pieniäkin vihjeitä tai kuulopuheita, niin niitä voi heittää sähköpostilla: ptmedia@pt-media.org tai puhelimella: +46 73 571 0629 (hinta normaali peruspuhelun hinta).