Katajan pahoinpitely edelleen arvoitus

Pekka Katajan pahoinpitelytapaus on tällä hetkellä yhtä auki kuin ns. kissa kosmisessa laatikossa-tapaus. Kissa siis laitetaan kosmiseen laatikkoon ja kansi suljetaan. Ennen kuin kansi taas avataan, niin yritetään arvailla onko kissa hengissä vai ei. Niin kauan, kuin kantta ei ole avattu, kaikki arvailut ovat puhdasta spekulaatiota: kissa on tai ei ole hengissä. Vasta kun kansi avataan niin tiedetään onko kissa hengissä vai ei: kissa joko on tai ei ole hengissä.

Jos hieman spekuloidaan niin ensinnäkin Katajan tapaus ei näyttäisi olevan ryöstö. Muutenkin koko homma olisi ryöstöksi hieman pöljä. Miksi siinä kysellään jonkun nimeä. Asiantunteva pystyryöstäjä menee suoraan asiaan, läppää uhria kraivelista kiinni, loppasee mahdollisesti kerran pari litsarilla korville ja sillä selvä. Ryöstössä uhria ei todellakaan tarvitse mätkiä vasaralla henkihieveriin. Näin voi tietenkin tehdä, mutta sellainen ei ole yleisesti tapa. Ammattimainen ryöstäjä hoitaa hommat hiljaa, nopeasti ja vielä nopeammin. Ja Katajahan itse kertoo, että mitään ei viety, joten kyseessä ei siis olle ryöstö.

Äkkiseltään voisi ajatella, että kyseessä olisi velanperintätorpeedot. Mutta, tätä seikkaa taas ei tue se, jos siis luotamme Katajan puheisiin, että tekijät eivät millään tavalla muistuttaneet Katajaa. Torpeedo voi ihan hyvin mätkiä velallisen viittä vaille hautausmaakuntoon ja antaa lähtiessään viestin ”Kaksi päivää aikaa maksaa” tms. Alamaailman välisissä sekavuuksissakin saatetaan mätkiä toinen hyvinkin pahaan kuntoon kun viedään viestiä. Yleensä vasikoinnista tai maksamattomasta velasta.

Tätä vastaan kuitenkin on se seikka, että Kataja ei kuulu millään tavalla mihinkään alamaailmaan eikä hänellä tietojen mukaan myöskään ole mitään sellaisia yhteyksiä, että sieltä noin vain lähdettäisiin vasarajaisiin. On epäuskottavaa, että Katajalla olisi jotain velkoja alamaailman suuntaan; huume- tms bisnesvelkoja, että niitä perittäisiin torpeedojen kanssa. Kannattaa huomata myöskin se, että ammattitorpedon ei tarvitse hakata jotakin 60-vuotiasta papparaista henkihieveriin velan takia, vaan riittää, että iltamyöhään oven takana käy täyteen tatuoitu karpaasi ystävällisesti muistuttamassa velasta.

Itse en ainakaan toistaiseksi suostu uskomaan, että kyseessä olisi ollut velan viimeinen muistutus. Sitäkään en usko, että Kataja olisi jollain tavalla osallistunut alamaailman toimiin, jossa hän olisi vasikoinut jonkin keikkakaverinsa. Alamaailma ei yleensä (ainakaan missään Keski-Suomessa) käy hakkaamassa sivullisia todistajia. Ja oikeuden päätöksistä ei löytynyt mitään sellaista rikosta, tapahtumaa tms, joka antaisi viitteitä siihen, että Kataja olisi sotkeentunut rikoksiin ja hätäpäissään vasikoinut.

Entäpä poliittinen motiivi? Äh, ei jaksa. Miten muka jotakuta kiinnostaa joku nevä höörd keski-suomalainen persupolitiikko? Voisi ehkä ja ehkä uskoa, että jonkun hyvin provosoivan poliittisen hahmon päälle hyökättäisiin, mutta että Kataja… Itsekään en muista kuulleeni Katajasta koskaan aikaisemmin.

Vai onko Kataja käynyt panemassa jonkun toisen miehen vaimoa? Sekin voisi olla mahdollinen motiivi…

Kun kaikki mahdolliset motiivit on avattu, niin emme edelleenkään tiedä onko kissa hengissä vai ei.

 

Subscribe
Notify of
guest
43 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Turhaantunut
Turhaantunut
20.7.2020 15:41

Kun kyseisenlaisia henkilöitä kulkee vapaana niin ei ihme että jotain pahaa tapahtuu.

Tuota noin......JPG
Vitjaantunut Stadilainen
Vitjaantunut Stadilainen
20.7.2020 17:27
Vastaa...  Turhaantunut

Panu Höglund ( https://twitter.com/panuhoglund ) on kyllä absoluuttisesti yksi kaikkein sekopäisimmistä suvakeista mitä tämä maa on tuottanut. Minusta hän on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle viimevuosina.

Hieman tökkimällä tätä legendaarista sisällöntuottajaa saa varmasti sellaista materiaalia, että oksar pois! 🙂

Kilttimies
Kilttimies
20.7.2020 19:04

Yritin vilkaista, mutta tuli tammoista:
You’re blocked
You can’t follow or see @panuhoglund’s Tweets. Learn more

Mitä mahtanee tarkoittaa? Varisverkosto antaa saman tuloksen. En minä niille ole pahaa sanaa sanonut, saati vihapuhunut. Liekö selain jättänyt jotkut tärkeät päivitykset tekemättä, kun tuollaisia tulee?

kjhuh uhh
kjhuh uhh
20.7.2020 20:45
Vastaa...  Kilttimies

Niillä on estolistat, koita selaimella eli älä twitteriin kirjautuneena.
Sen kirjoitukset kyllä sellaista tekstiä että saisi ”mediat” kertoakin, tuollaisia ne ovat. Kirjoitteli sfnetissä ahkeraan aikoinaan.

Kilttimies
Kilttimies
21.7.2020 21:24
Vastaa...  kjhuh uhh

Kyllä tiedän mistä kyse, kunhan piruilin, jos sattuisivat varekset vaikka lukemaan. Eivät pääse eroon blokeillaan.

Evplasse
Evplasse
21.7.2020 14:39
Vastaa...  Turhaantunut

Taitaa Panu olla näitä köyhällistö kokoomuslaisia

Heikki Vaatehuoneelta
Heikki Vaatehuoneelta
20.7.2020 15:59

Minun vaihtoehtoisia selityksiä: Vähän tunnetun (ensimmäisen kauden) keskisuomalaisen kansanedustajan vielä vähemmän tunnettu eduskunta-avustaja on poliittisesti motivoituneen väkivallan sopivan varoittava mutta ei liian räikeä esimerkki ja muistutus Perussuomalaisille, että esim. maahanmuutosta ja EU:n elvytyspaketista ei olisi nyt sopivaa puhua, vaan keskitytään pöyristelemään tätä raakuutta.

K J
K J
20.7.2020 16:02

Maria Ohisalo:

”Tiedättehän. Se hetki kun tekisi mieli nirhata joku perussuomalainen, niin jotkut radikaaleista nuoriso-osastomme vihreistä ja vasemmistolaisista aktiiveista onkin jo yrittänyt sitä. LOL. Äänestäkää meitä, niin tulevaisuutenne on turvattu!”

Tuumailija
Tuumailija
20.7.2020 16:03

Ei sen tarvitse mikään torpedo tai edes kiinalainen olla, että mätkii pataan vaikkei mitään viekkään, edellinen esimerkki oli kun vanhuksen kimppuun käytiin ja pään päällä tanssittiin ripaskaa kunnes pappa sai mutkan käteen ja merkkasi yhden tekijöistä.
Yksi spekulaatio on, että Katajan tekemä työ vokin poistamiseksi on saanut jotkut elintasoturvikset nyrjähtämään ja radikalisoitumaan kun lintukoto lopulta suljettiin.
Mene ja tiedä, mutta en usko että ihan Husun tasolle ollaan vajottu kuitenkaan, no tutkimukset ovat varmaan käynnissä, hutkimukset on jo hoidettu.

Turha pelotella
Turha pelotella
20.7.2020 16:19

Vaimoni raiskasi Matu. Kun näin hänet tapahtuneen jälkeen, hän oli kuin eri ihminen. Kroppa täynnä mustelmia jne. Hän näytti minulle alapäänsä. Joka näytti siltä, jotta joukolla vedetty.. Hän ei muistanut muuta , että kuin kuin joku Matu tarjosi juoman ja sitten tuli pelko. Kaikkea yksityiskohtia en jaksa kertoa. Oli ns aviokriisi. Mutta. Hän uskoutui minulle. Kannustin tekemään rikosilmoituksen. Mutta ei. Häpeä jne. Hänelle jäi niin syvät arvet jne, jotta hän tappoi itsensä. Siitä lähti uusi alku ennestään rasistisille ajattelulle. Siitä vain te mulkut. Haastakaa oikeuteen. Vaikkapa siitä, jotta muslimi on perseestä. Jne.

Turha pelotella
Turha pelotella
20.7.2020 16:35
Vastaa...  Turha pelotella

Lisätään että siihen meni useampi vuosi. Hän ei vaan päässyt siitä yli. Enkä ihmettele. Näin mitä se tekee naiselle. Siinä ei auttanut minun sympaattisuuteni tms. Kuuntelut tai mikään muukaan. Sen hän sanoi että tuntee itsensä paskaksi. Se on tiedossa, että useimpia oli mukana seksi sessiossa. Ja hän oli siis tiedoton. Ja korostan.kukaan ei joutunut vastuuseen. Paitsi vaimoni, joka tappoi itsensä sen masennuksen johdosta, mihin hän väkivallan johdosta ajautui. Mitään ei tapahtunut. haistakaa paska koko poliisi ja oikeus.

Turhaantunut
Turhaantunut
20.7.2020 16:58
Vastaa...  Turha pelotella

Eihän vaimosi edes tehnyt ilmoitusta poliisille, joten miksi niitä syytät?
Ei poliisi voi tutkia jos ei edes tiedä tapauksesta mitään.

Terttu
Terttu
20.7.2020 17:05
Vastaa...  Turha pelotella

Olen pahoillani 😢

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
20.7.2020 19:47
Vastaa...  Turha pelotella

Otan osaa suruusi.

Sitten:

1. ”muslimi on perseestä”
Noin ei saa sanoa.

2. Tarkoittanet Muhammedia.

3. Niinkään ei saa sanoa, ei vaikka se olisi kuinka totta.

kanander
kanander
20.7.2020 16:29

Vaikka ei Katajaa arvostaisikaan, ei hän mikään ”nevä höörd” ole, kun joutui murhayrityksen kohteeksi. Hyökkäys oli myös demokratiaa vastaan. Kataja on kansanedustajan avustaja ja eduskunnan palkkalistoilla. Persujen piirin vaalipäällikkönä hänellä tehtävänä huolehtia, että puolueen ehdokkaat ilmoitetaan vaalipiirin keskusvaalilautakunnalle.

Poliittsta murhaa tässä yritettiin. Olivatko tekijät palkkamurhaajia vai suivaantuneita vok-asukkeja?

hutisalo
hutisalo
20.7.2020 17:03
Vastaa...  kanander

Minä en osaa sanoa sitä enkä tätä, enkä esitä varmaa tietoa, mutta sellasen arvauksen saanen esittää, että mistä tekijät löytyy. Anttifantti+svakki-idiootit. Eli rasmussenit ja blm pölhöt.

Mikä Liä
Mikä Liä
20.7.2020 16:56

Se Suldaani julkisti omaa ’uhriuttaan’ samana päivänä?
Mahtoiko olla sovittu juttu jotta varsinainen rikos jäisi pienemmälle huomiolle?

Valtsu
Valtsu
20.7.2020 18:49
Vastaa...  Mikä Liä

Anterilta tullut Sulttaanille ihan mielenkiintoinen kommentti.

ahmetti.jpg
Huntta Mattila
Huntta Mattila
20.7.2020 17:45

> Miten muka jotakuta kiinnostaa joku nevä
> höörd keski-suomalainen persupolitiikko?

Kysymys on pelotevaikutuksesta: näin voi käydä kenelle tahansa, joka aktiivisesti osallistuu Perussuomalaisen puolueen toimintaan.

Peräkylän poliitikon pahoinpitelyn voi ostaa halvemmalla kuin jonkun kärkinimen. Silti viesti menee selvänä perille.

Turhaantunut
Turhaantunut
20.7.2020 18:02
Vastaa...  Huntta Mattila

Tuskimpa tuossa oli pelottelusta kyse, vai luuletko että pelotellaan lyömällä vasaralla 21 kertaa kun yksikin lyönti voi olla kohtalokas.
Kyllä tuonne mentiin surma mielessä.

HenkkaR
HenkkaR
20.7.2020 20:19
Vastaa...  Turhaantunut

Et tajunnut pointtia. Kyse ei ollut siitä että tätä uhriyksilöä olisi haluttu pelotella, vaan että kaikkia persujen toimintaan osallistuvia tai sellaista harkitsevia haluttiin pelotella sillä, että moinen kohtalo saattaa koitua kohdalleen, kenties jopa ihan hengenlähdön kanssa.

selvänäkijäkö
selvänäkijäkö
21.7.2020 07:33
Vastaa...  HenkkaR

Tarkoitatko että kaikilla pitää olla kättä pidempää ovensuussa tällaisia kävijöitä varten?

Doubt
Doubt
20.7.2020 18:33

Persut erottivat Jyväskylän yhdistyksensä muutaman idiootin toiminnan takia.
Voi olla että erotetut katsovat Katajan olleen osasyyllinen tapahtuneeseen ja lähtivät kostamaan.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
20.7.2020 22:41
Vastaa...  Doubt

Helppo todistaa – jos vain muutama erotettu – että ketkä kaksi ne niistä olivat.

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
20.7.2020 19:41

”Vai onko Kataja käynyt panemassa jonkun toisen miehen vaimoa?”

Ja kattia kanssa!

Kolmannen valtakunnansyyttäjä
Kolmannen valtakunnansyyttäjä
20.7.2020 19:42

Nyt ne on syylliset valtamediassa tituleerattu jo äärioikeistoksi!

ABC
ABC
20.7.2020 19:50

Jokin tässä Katajassa pistää itselläni hälytyskellot soimaan. En missään nimessä usko, että kyseessä olisi jonkinlainen poliittinen kosto miehen vok-antipatioiden vuoksi. Mitäköhän tämän miehen taustalta vielä löytyykään… Oli miten oli, PS:n uskottavuudelle tämä tulee melko varmasti tekemään melkoinen kolhun.

Jäin pohtimaan
Jäin pohtimaan
20.7.2020 19:56

mietteitä:

  • ei naamat peitossa-> ei tarkoitusta jättää kertomaan tekijöistä. Urpompikin voisi kuvitella verilammikosta ja maassa makaavasta vasarahakatusta että henki on menossa, vaikka ihmiskallo on varsin hyvä suoja. Murhamiehet ei jostain syystä tohkeissaan (varmaan veren määrästä johtuen) osanneet enää varmistaa tekoaan.
  • ristiriidat tekijätuntomerkeistä. Tottakai tälläisessä on pari apuria jotka tunnustelee reitit tekijöille. Kyllä poliisi tämän tietää plus yksi ajattelullaan, mutta kuten monesti ennenkin eivät todellakaan kerro julkisuuteen missä tutkinnassa mennään. Siksi toteavat vain ettei tekijöitä ole tavoitettu (vai mikä virallinen termi onkaan).
  • äärioikeiston ja vasemmiston välillä; vaikka oikeistokin vahvasti spekulaatioissa; niin vasemmalla suunnitelmallisuus ja raakuus on paljon monmutkaisempaa. Öyhöoikeisto toki vain menee ja mätkii vitutuksissaan mikä sopisi tähän, mutta paikallisten tunteman tilanteen kanssa vassareilla on juurikin tapa tehdä asioita näyttämään äärioikeiston tekemiksi.
  • Jonkinasteista paikallisuutta taatusti, mutta onhan eduskunta-avustaja kuitenkin varsin korkealla asemassaan. Ja viesti tietty varsin raaka. Persuna voit olla seuraava.
Höpinää
Höpinää
20.7.2020 21:14

Aivopierun tasoinen artikkeli nevöhöörd tasoiselta nakkikioskien serlokilta.

Eräs
Eräs
20.7.2020 21:17

Tarinan muuttuminen ja äärioikeiston epäileminen vaikuttaa kummalliselta. Ei oikein loogiselta kuulosta, että äärioikeistolaiset pahoinpitelisivät perussuomalaisen jonkun vasemmistolaisen sijaan.

Onkohan kiristetty ja uhkailtu, että seuraavalla kerralla lähtee henki, jos tarina ei muutu?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
20.7.2020 22:53
Vastaa...  Eräs

Ei voi tietää, poliisi tuon toivottavasti selvittää, ettei tule oikeita murhia.

h44
h44
21.7.2020 06:53
Vastaa...  Eräs

Voi olla myös poliisin taktiikkaa tutkinnan tässä vaiheessa sekoittaa pakkaa epäiltyjen harhauttamiseksi t.s. ajattelemaan ettei tarvitsekaan lähteä livohkaan, meitä ei epäillä.

Jaaha
Jaaha
20.7.2020 21:25

Logiikka puretaan väärästä päästä. Määräätäv vaikute teolle on enemmän tekijät kuin uhri. Ehkä uhri vaan oli tekijöiden alueen näkyvin persu.

Särmääjä
Särmääjä
20.7.2020 21:41

Eihän motiivi voi olla muu kuin poliittinen, koska sen jo hyökkääjät paljasti tuomalla ”pakettia Perussuomalaisten toimistolta” eli tiesivät persupoliitikoksi ja kyllä paikallisena kaupunginvaltuutettuna Jämsässä Kataja on heille tunnettu, vaikkei se meille ulkopuolisille olisikaan. Ja jos aluksi on vielä sanonu että on ulkolaisen näkösiä ja puhunu suomea murtaen niin en tiedä miten sellaset yhtäkkiä voisi ainakaan suomalaiseksi ”äärioikeistoksi” muuttua.

Minä
Minä
20.7.2020 23:26

”nevä höörd keski-suomalainen persupolitiikko?”

Poliittista motiivia tukee vahvasti se, että Kataja oli paikallisesti aktiivinen poliitikko ja vastusti vastaanottokeskuksia sekä tietysti maahanmuuttopolitiikkaa.

Se, että ei ole tunnettu laajasti, ei vähennä paikallisten vastutajien ärtymystä.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
21.7.2020 00:07
Vastaa...  Minä

Eipä se yksi mies vokkia lopeta. Paitsi mä oisin, jos olisivat sellaista tänne kaavailleet. Sitten kun siellä on asukkaat, ei voi enää mitään.

Eräs
Eräs
21.7.2020 06:24

Puolentoista vuoden takaa löytyy tällainen viesti: (https://keskustelu.suomi24.fi/t/10975775/pekka-katajan-petoshistoria)

”Perussuomalaisena toimijana voin sanoa että Kataja on vihattu ja petollinen toimija myös Keski-Suomen perussuomalaisissa. Katajan takana on vain pieni porukka persuja, jotka pelaavat etuja toisilleen. Kataja on haalinut itselleen matkakorvauksia ja yhdistyksen kiinteää omaisuutta kyseenalaisin keinoin.

Valehtelu, huijaaminen ja manipulointi on Katajan normaalia toimintaa, Jos joku kritisoi Katajaa, niin katajan roistoporukan kiero hyökkäys on odotettavissa.

Kataja on muutaman kaverinsa kanssa mm. petollisesti ja valheilla ehkäissyt kansalaisten luottamusta nauttivan Teemu Torssosen eduskuntavaaliehdokkuuden, koska Torssonen on rohkeasti ja suoraselkäisesti tuonut esille persupiirin väärinkäytöksiä ja huonoa toimintakulttuuria.”

Doubt
Doubt
21.7.2020 08:24
Vastaa...  Eräs

No tulihan se sieltä!
Tuosta piiristä löytyy ehkä vasaramieskin.
Teemun ehdokkuuden torppasi puoluehallitus eikä Kataja.

Muuten voidaan olla varmoja, että sisäministeri yrittää jarruttaa poliisin tutkintaa.
Tällä hetkellä tutkitaan tapon yritystä. Jos saadaan käräjille, niin syyte tulee lievästä pahoinpitelystä. Kun kysymyksessä on kuitenkin murhan yritys.

selvänäkijäkö
selvänäkijäkö
21.7.2020 07:26

Minun mielestäni vaikuttaa tilatulta palkkamurhalta.

Syyn voi löytää perussuomalaisten vastustamasta haittamaahanmuutosta.
Mitkä tahot halajavat avoimia rajoja, kaikille ilmaista ylöspitoa? Sieltä voi löytyä syyllinen.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
21.7.2020 09:00

Täällä oikeastaan onkin jo sanottu se, mitä olen itsekin ajatellut: Kataja hakattiin brutaalisti sekä pelotteeksi, että huomion kääntämiseksi pois EU:n elvytyspaketista. Jopa Verkkouutiset (kok) huomioi taannoi, että elvytyspaketti merkitsee samaa kuin liitovaltio tai on ainakin huomattava askel sitä kohti. Siitä pitäisi päättää eduskunnassa 4/5 enemmistöllä, koska se koskee Suomen taloudellisen itsemääräämisoikeuden menetystä ja näin ollen perustuslakia.

Kataja oli tarkoin harkittu kohde, sillä hän on tasapainoillut maahanmuuttomyönteisen linjan ja äärioikeiston välillä saaden vihollisia molemmista leireistä.

Turhaantunut
Turhaantunut
21.7.2020 13:11

Onneksi poliisi tutkii nyt oikealla nimityksellä tapausta eli, murhan yrityksenä.

Sam Colt
Sam Colt
22.7.2020 14:03
Vastaa...  Turhaantunut

Poliisi tutkii joo… Mutta jos sisäministeri ja oikeusministeri laittavat arvovaltansa likoon ja suvaitsevaisin valtakunnansyyttäjä säestää, niin asiasta ei tule milloinkaan kotirauhan häirintää isompaa juttua.

On kerrottu, että silminnäkijöillä on erilaisia lausuntoja tekijöistä.
Jämsänkoskeltakin löytyy niin monta värisokeaa suvakkia, jotka mielellään tulevat todistamaan, että Pekka hyökkäsi vasaran kanssa viattomien poikien kimppuun.

Sepi Hki
Sepi Hki
21.7.2020 15:56

Paavolle kiitokset hyvästä kiihkottomasta analyysistä. Tunnet alamaailman dynamiikan paremmin kuin Suomen rikostoimittajat yhteensä, tosin mtv:n parivaljakko Sipilä-Lehtinen varmaan vielä paremmin tiedon lähteillä. Toisessa ääripäässä Hesarin ”oikeus”toimittelijaämmät jotka ovat niin kuutamolla kuin olla voi. Referoivat mt-ongelmaisten pirihuorien muuttuvia mielikuvitustarinoita tosina, ja suuri yleisö uskoo, olihan se hesarissa! Täyttää paskaa HS-ämmät kirjoittaa. Nyt mysteeri. Pakko odotella, alaa tuntevanakaan en osaa veikata mitään. No, olihan viime kesän Porvoon-tapauskin kummallinen, ei selkeää motiivia. Tähän kyllä motiivi löytyy. Mutta ei aavistustakaan mikä.