Maahanmuuton hinta

Toisin kuin Suomessa ja Ruotsissa, niin Tanska on laskenut tarkalleen ei-eurooppalaisista maista tulevan maahanmuuton kokonaiskustannukset:

33.000.000.000 DKK  = 4.435.000.000 €

Ja tämä on tarkka laskelma vain yhdeltä vuodelta (2017) luvun perustuessa Tanskan valtiovarainministeriön omiin laskelmiin perustuen virallisiin rekisteritietoihin. Vuotta aikaisemmin kustannus oli vielä jopa neljä miljardia kruunua suurempi, joten ulkomaalais- ja integraatioministeri (sos.dem) Mattias Tesfaye on enemmän kuin tyytyväinen toimenpiteisiin, joihin maa ryhtyi vuoden 2015 maahanmuuttovyöryn pysäyttämiseksi.

Vuoden 2015 konservatiivinen hallitus kiristi rajusti perheenyhdistämisen kriteerejä, teki myös ovelia lähinnä symbolipoliittisia päätöksiä, joilla maahantuloa onnistuttiin hillitsemään – yksi näistähän oli se kamala uhkaus tulijoiden arvotavaroiden mm. kultakorujen panttaaminen, jotta näillä sitten kustannettaisiin ylläpito asyl-käsittelyn ajan (tätähän ei todellisuudessa käytetty, mutta ajoi hyvin asiaansa ymmärrettävänä vinkkinä, toisin kuin esimerkiksi Sipilän majoitustarjoukset tulijoille)

Sosiaalidemokraattien maahanmuuttoministeri on siis tyytyväinen edellisen oikeistohallituksen tekemiin kiristyksiin:

– Folketinget (=eduskunta) teki suurella enemmistöllä nämä maahantuloa hillitsevät toimenpiteet ja tuoreista laskelmista näkee, että päätökset olivat oikeita – tosin kulujen väheneminen saisi olla tätäkin nopeampaa. Mutta suunta on joka tapauksessa oikea, toteaa Tesfaye Ekstrabladetille (vrt. IS/Iltalehti) vast´ikään antamassa haastattelussa.

Todellisuudessa vuoden 2017 kulut olivat 7 miljardia Tanskan kruunua suuremmat eli 41 miljardia kruunua, mutta laskelmissa on otettu huomioon myös maahantulijoiden mukanaan tuoma plussa-puolikin, mikä on luonnollisesti vähennetty kuluista.

Vuoden 2015 maahantunkeutumisvyöry sai Tanskassa vähän erilaisen vastaanoton kuin eräissä muissa hyyssääjämaissa jo senkin takia, että maan lehdissä julkaistiin kuvia kohti Ruotsia E45-tiellä marssivista ”pakolaislapsista”, jotka todellisuudessa näyttivät vieraan vallan ja kulttuurin miehistä koostuvalta maan valloitusarmeijalta.

 

Muutama kommentti poimittu sieltä täältä tanskalaisten medioiden kommentteista:

”Eiköhän noilla rahoilla olisi saatu vaikka ilmainen hammashoito kaikille tanskalaisille..?!”

”Koko pakolaisvastaanotto ja perheyhdistämiset pitää lopettaa kokonaan, jälkeläisten mukana tulee vain moninkertainen rikollisuus. Eikö se riitä, että näiden jo saapuneiden tulijoiden luksuselämä lähtömaahan nähden rahoitetaan verorahoillamme?”

”Tanskassa olisikin aivan liian mukava elää ilman varjoyhteiskuntia ja maahanmuuttajajengejä..”

”Tanskaan saapui vuonna 1945 yli 200.000 oikeaa sotapakolaista Saksasta. Vuonna 1949 lähes jokainen näistä oli jo palannut kotimaahansa.”

”Se on 33 miljardia liian paljon. Mihin ne reilu miljoona islamistia Tanskassa nuo rahat tarvitsevat?”

 

– Kari Ilmarinen

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Sirpa-Tuula
Sirpa-Tuula
22.7.2020 08:21

Eihän tuo ole paljon mitään, kun suhteutetaan niihin lukemattomiin hienoihin peli ja ruokailuhetkiin joita näitten kanssa voi harrastaa!!!!! Ja kansan SEKSIKKYYSPROSENTTI, se on NOUSSUT!!!!!!!!!!! Se on kaikille voittoa että me varttuneet naiset saamme tyydytettyä kyltymättömät halumme! Olemme maksaneet veroja joten meillä on OIKEUS NAUTTIA ja tuntea itsemme taas halutuiksi kuten nuorina likkoina 60-luvulla!!!!!!!!! HÄVETKÄÄ RASISTINATSIT HÄVETKÄÄ!!!!!!!!

Jygge
Jygge
22.7.2020 08:42
Vastaa...  Sirpa-Tuula

Jaa .. täytyy olla sarkasmia.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
22.7.2020 18:34
Vastaa...  Sirpa-Tuula

Jostain syystä minusta ei ole yhtään mukavaa, kun alta parikymppiset iraqiaanot piirittävät marketin sisäänkäynnillä ja hinkkaavat itseään minua vasten. Tosin en ole muutenkaan kimppakivaa-tyyppinen.

Skandinavistan
Skandinavistan
22.7.2020 09:12

Niin paljon rahaa tuhlataan paskaan. Täytyy todeta, että tosissaan ovat liikkeellä Skandinavian ja Euroopan tuhoamiseksi ja maksavat siitä uskomattomia summia nämä suvakki laumat.

kanander
kanander
22.7.2020 09:40

Pauli Vahtera laski joku vuosi sitten, että mamu-kulut olivat Suomessa runsas 3 mrd euroa vuodessa. Kukaan ei ole osoittanut, että laskelma olisi väärin. Tanskan 4,4 mrd euroa vahvistaa Vahteran laskelman uskottavuutta.

Tuumailija
Tuumailija
22.7.2020 10:46
Vastaa...  kanander

Näin oli, suomessakin on tehty tarkka laskelma näistä kustannuksista, mutta se on taidettu laittaa valtiosalaisuuden piikkiin ettei kupla puhkea liian äkisti.
Laskuhan ei suomessa pääty siihen yhteen vuoteen, vaan se kumuloituu tulevina vuosina koko ajan suuremmaksi, koska raketti-insinöörit pysyttelevät yhteiskunnan ylenpalttisen tuen avulla siellä työvoimareservissä ja lisääntyvät huolettomasti, samalla näitä korkeakoulutettuja lapsukaisia haalitaan lisää tänne.
Jos kantaväestölle suotaisiin samankaltaisia etuja, eikä asetettaisi eriarvoiseen asemaan, niin kyllä kansantalous nousisi ja väki lisääntyisi ihan omin voimin.
Tuossa Marin juuri kävi tekemässä yli 3miljardia lisävelkaa veronmaksajille eu:ssa, päälle lasketaan vielä koronan varjolla suhmuroidut tukiaiset vihervasemmiston huuhaa projekteihin/ kohteisiin.

Suomi Finland
Suomi Finland
22.7.2020 11:48
Vastaa...  Tuumailija

Olemmekohan haukanneet liian suuren palan, kun olemme olleet tyytyväisiä siihen, että maahamme on muuttanut aitoja raketti-insinöörejä? Totuushan on se, että Suomi on liian pieni maa rakettien rakentamiseen. Ehkäpä Yhdysvallat hyötyisi näistä raketti-insinööreistä eniten. Felon Dusk saattaisi olla innoissaan, jos saisi huippuosaajat rekrytoitua Space-X rakettipajaansa.

Suomeen tarvittaisiin ennemminkin osaajia joltain hieman vaatimattomammalta sektorilta. Olisi siis viisasta pitää raketti-insinöörikiintiötä jo täytettynä ja ohjata jo saapuneet insinöörit sellaiseen maahan, jossa heidän… no… osaamisensa tuottaa välittömästi hyvää maan rakettiteollisuudelle.

Ilmari
Ilmari
30.7.2020 13:33
Vastaa...  kanander

Suomessa tuomittiin hiljattain turvapaikanhakija siitä että hän oli antanut kokonaan vääriä tietoja ja saanut perueettomasti vokkipalveluja. Rikoksesta palveluja käyttämällä saatu hyöty 1
katsottiin olevan 150.000. Tuomioistuimet pyrkivät tuomitsemaan alakanttiin ellei saad varmaa laskelmaa joten kyseessä on arvio. Ei se siis ole ainakaan liian suuri arvio.

Saamme uusia Einsteineja korottettuna potenssiin x
Saamme uusia Einsteineja korottettuna potenssiin x
22.7.2020 10:09

Tottakai astrofyysikot maksavat astronomisesti.

Puosuvaari
Puosuvaari
22.7.2020 10:39

Niinpä, onhan se varmasti edullisempaa ottaa valmiita tutkijoita ja lääkäreitä ulkomailta kuin kouluttaa niitä kalliilla rahalla Suomessa. Tuossa Paavon juttukuvassakin selkeästi varmaa tutkija- ja lääkäriaineista ruudun täydeltä..

Lähi-Itämaan moraalia
Lähi-Itämaan moraalia
22.7.2020 10:16

Gotlannissa 28- vuotias homo-bi-matu olevinaan konverteerasi kristinuskoon saadakseen jäädä Ruotsiin. Oli sitten menossa naisen kanssa naimisiin mutta lupaili suht samaa myös eräälle homomiehelle joka uskoi jutut, lainasi rahaa ja oli rakastunut. Konvertiitti päätti kuitenkin että ottaa naisen ja tappaa miehen. Näin tehtiin. (Expressen)

Suomi Finland
Suomi Finland
22.7.2020 21:43

Tyyppi ei sitten vissiin ehtinyt opetella kymmentä käskyä, kun tarve tappamiseen jo ilmeni. Ehkäpä hän toteaa, ettei moista homon tappamista kieltävää uskontoa kannatakaan harjoittaa ja palaa vankilassa islamiin.

Ilmari
Ilmari
30.7.2020 13:37

Varmaan se nainen odottaa håntä vankilasta

T.
T.
22.7.2020 11:34

Spämmille kielto

322
322
22.7.2020 11:51

Suvakit eivät voi muuta kun häirikiöidä kun ei ole enään mitään kunnollisia argumentteja joilla voisi perustella kehitysmaalaisten tulijoiden maahan päästämisen järkevyyttä.

Konrad Lorenz
Konrad Lorenz
22.7.2020 12:49
Vastaa...  322

Pakostakin tulee mieleen, että vanha viisas simpanssi saattaa pystyä ajattelemaan syitä ja seurauksia paremmin kuin jotkut punaviherharakat.

Woah
Woah
22.7.2020 13:02

Idiootti, hae apua tai tapa itsesi.

Turhaantunut
Turhaantunut
22.7.2020 13:10
Vastaa...  Woah

Kannattaa aina muistaa että vaikka joku ottaa päähän, ei ala ikinä latomaan tappofantasioitaan, siitä ei tule kun vaikeuksia.

Turhaantunut
Turhaantunut
22.7.2020 13:16

”Keke” nimimerkille taisi vain tapahtua vahinko, pitkä linkki johti tähän:

Population curve.JPG
Ruotsintiellä
Ruotsintiellä
22.7.2020 13:29

Ja yksi menoerä lisää Suomelle: Meitä on varmasti yhä enemmän, jotka haluavat/pystyvät elättää itsensä tuloveroja maksamatta. Jotkut suomalaiset tekee rikoksia, toiset taas elättää itsensä vaikkapa pokerilla/vedonlyönnillä ja jotkut elävät tukien varassa. ”Jos et voi voittaa heitä, niin liity heihin”. Eli moni suomalainen varmasti kokee nykyään niin, että jos ei kerran matutukselle mahda mitään, niin parempi liittyä heidän joukkoon KELA:n ja sossun asiakkaaksi. Tätä ei noissa laskelmissa ole otettu huomioon, mutta väitän että alati kasvava määrä kantasuomalaisia on luopumassa toivostaan ja katsoo työssäkäynnin turhaksi, tai liian vittumaiseksi – kenties jopa epäisänmaalliseksi, jos omat verorahat käytetään maahan tuotavien matujen määrän kasvattamiseen. Aika monella vitutuskynnys ylittyy, kun veroja joutuu maksamaan nyt jo EU-maidenkin tukemiseen puhumattakaan raiskaajien ja mahdollisten jihadistien ylläpitämisestä ja maahantuonnista.

Ja tilannetta ei helpota sekään, että työtä tekevän duunarin palkasta ulosmitataan automaattisesti – duunarilta kysymättä -myöskin se pirullinen YLE-vero. Eli kaiken kukkuraksi, märkänä rättinä ja puhtaana vittuiluna tämän suomalaisille haitallisen matutuspropagandan tuottamiseen tarvittavat rahat revitään härskisti sen duunarin itsensä selkänahasta YLE-veron muodossa. Suomalainen saa siis vieläpä maksaa itselleen haitallisen, suomalaisvihamielisen propagandankin jotta kansan enemmistön mielipide pysyisi mahdollisimman moku- ja mamumyönteisenä seuraavissakin vaaleissa.

V**tu että meille nauretaan. Meille nauraa matut ja vihervasemmisto. Ja koko EU nauraa myös nyt kun nähtiin miten tuo Marin neuvotteli Brysselissä Suomen ”eduksi”.

Mutta matut nauraa näille liberaaleille vihervasureille vielä enemmän, kuin kansallismielisille/persuille/tolkuille. Eihän matuilla ole mitään kunnioitusta maansa myyville libtardeille. Vihervasemmistolaiset ovat vain hyödyllisisä idiootteja joiden avulla Suomeenkin saadaan islamilainen puolue eduskuntaan. Sen jälkeen vasta alkaakin se vihervasemmiston painajainen ja aidon rasismin ja epätasa-arvon aikakausi: Homojen kampitus, kurdien ahdinko, transujen kiusaaminen ja myös naisten tasavertaisen aseman alasajo. Liberaalit luulevat olevansa samalla puolella matujen kanssa pitäessään näiden puolia ja asettumalla ”rasisteja” suomalaisia maanmiehiään ja -naisiaan vastaan. Mutta matujen määrän lisääntyessä tulee kuitenkin vain lisää konflikteja nimittäin matut eivät katso hyvällä esim tätä nykyajan sateenkaarihömpötystä tai naisten yhdenvertaisia oikeuksia.

Matujen ideaalina on tehdä Suomesta samanlainen ahdasmielisyyden tyyssija, kuin heidän lähtömaansakin on. Suomalainen lihaa syövä heteropersu on loppupeleissä homojen, naisten, vähemmistöjen ja jopa niiden kunnollisten ja integroituneiden mamujen kaveri, vaikka meidät halutaankin mustamaalata rasisteiksi, homofoobikoiksi ja naisvihaajiksi. Kyllä se viha näitä vähemmistöjä kohtaan kumpuaa jostain aivan muualta. Päivi Räsänenkin pitää enemmän homojen puolia, kuin nämä muslimimatut.

Vihervasemmiston ihanteet ovat nimittäin loppupeleissä räikeästi ristiriidassa matujen (islamilaisten) arvojen kanssa. Vai luuleeko joku, että minihameiset naiset tai sateenkaariväki voi viettää niitä mukavia ”peli- ja kokkaushetkiä” vuosi vuodelta yhä enemmän kunhan Suomeenkin saadaan vain lisää sitä ihanan eksoottista islamia? Moniko homo on tähänkään asti kokkaillut nahkahousuissaan jonkun somaliperheen kodissa? Ramadanin päättäjäisjuhlan aikaan?

Turhaantunut
Turhaantunut
22.7.2020 15:03

Tajulle vielä suuret kiitokset siitä että pitää saitin siistinä että lähtee väkivaltafanittajat heti pois

Kukavaan
Kukavaan
22.7.2020 15:34

”yksi näistähän oli se kamala uhkaus tulijoiden arvotavaroiden mm. kultakorujen panttaaminen, jotta näillä sitten kustannettaisiin ylläpito asyl-käsittelyn ajan”

Erittäin hyvä oivallus.

Maahantulovaiheessa turvapaikanhakijoiden omaisuus tulisi ottaa talteen hakemuksen käsittelyajaksi.

Turvapaikanhakijoiden aiheuttamat tulisi kirjata ja heille kertoa, että heidän tulee maksaa päätöksen odotteluaikana yhteiskunnalle aiheuttamansa kulut, kun päätös on astunut voimaan. Maksuaikaa 20 vuotta. Velka olisi ulosottokelpoinen.

Kuluihin laskettaisiin majoitus, terveydenhoito ja viranomaispalvelut. Siis esimerkiksi kuulustelut lisäisivät velkaa. Lisähakemukset lisäisivät velkaa. Tulkin käyttö lisäisi velkaa. Koulutus lisäisi velkaa. Matkat Suomen sisällä lisäisivät velkaa. Velat kasvaisivat korkoa.

Jos päätös olisi kielteinen, velka pysyisi voimassa. Luultavasti aika moni kielteisen päätöksen saanut lähtisi äkkiä pois Suomesta. Jos palaisi takaisin, niin velka heti maksuun ja maksukyvytön velallinen velkavankeuteen.

Jos päätös olisi myönteinen, niin velka pysyisi voimassa ja sen saisi maksaa nettoansioillaan. Jos työpaikkaa ei ole, niin sijoitettaisiin valvottuun työpalveluun, jota kautta saisi ansioita.

Tarvitaan paljon uutta lainsäädäntöä. Joku puolue voisi ottaa tämän asiakseen.

timo
timo
22.7.2020 15:49

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/
https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2017/05/16/rautatientorin-mielenosoitus-tehonnut/
”Suomi on elänyt velaksi viimeiset 27 vuotta. Melkein viidennes valtion velasta on annettu kehitysapuna.” Eli Afrikkaan on lähetetty noin 5 kertaa suurempi summa kuin sotakorvaukset.Tällä saatu aikaan Afrikan väestöräjähdys ja valtava muuttopaine Eurooppaan.

Velan määrä yli 100 miljardia ja lisää tulee koko ajan. http://velkakello.fi/

Särmääjä
Särmääjä
22.7.2020 17:02

Kovin hinta mikä matuttamisella maksetaan on kuitenkin suomalaisen väestöpohjan ja kulttuurin tuhoominen ja tietysti myös se mikä aina kiristitetään omalta kansalta pois noiden kanssa leikkimisen kattamiseksi.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
22.7.2020 18:51

Olen itse seurannut lähietäisyydeltä erään pk-lähiön monikultturistumista, joka vauhdittui huomattavasti syksystä 2015. Voin sanoa, että ko. alue kehitysmaalaistuu ulkoiselta ilmeeltään juuri samaan tahtiin. Eikä tämä koske ainoastaan asukkaita ja naisten avoimesti kantamia päähuiveja, burghia ja niqabeja, vaan myös roskaamista, meteliä ja sinne tänne ja käytännössä melkein jokaisen talon eteen hylättyjä ostoskärryjä. Kerrostalojen avoimista ikkunoista ja parvekeovista raikaa itämainen musiikki tai bongorumpujen äänekäs kumina. Huomattavan päivittyneet aivokirurgit pitävät palavereita torin reunoilla jostain kinkkisestä lääketieteellisestä ongelmasta. Aiemmin hyödylliset liikehuoneistot ja rautatieaseman lipunmyymälät ovat siirtyneet tulijoiden käyttöön moskeijoiksi, rahanvälityspisteiksi, eksoottisen tavaran myymälöiksi, halal-kaupoiksi ja monikulttuurisiksi kohtauspaikoiksi. Kolmannen kerroksen parvekelasit ovat auki ja parrakas isä istuttaa parivuotiasta tytärtään kaiteella pitäen tätä vain yhdellä kädellä kiinni. Molemmat huutavat arabiaksi niin, että raitti raikaa. Pari vuotta sitten eräs paremmin päivettynyt raiskasi keskellä kirkasta päivää ihan lähimetsikössä kävelyllä olleen naisen.

Jostain syystä nyt en pitäisi kehitystä sellaisena, että siitä kannattaisi 3 – 4 mrd maksaa. Tingitäänkö vähän?

Juha II
Juha II
22.7.2020 20:03

Tanskassa kaikesta huolimatta ollaan tervepäisempiä kuin muissa pohjoismaissa. Aikanaan Tanska oli tunnettu seksuaalisesta vapaamielisyydestään ja hyväntuulisina voileivän syöjinä ja oluen särpijöinä.

Kun Saksa miehittii WWII alussa. Tähänkin tanskalaiset suhtautuivat omalla tavallaan niin, että sinänsä saksalaisten rauta-anturan alla miehityksen alku aikoina elämä oli suht’koht siedettävää. Vasta miehityksen lopussa sodan käydessä loppuaan saksalaisten otteet kovenivat raakuuksiin ja vataavasti tanskalaiset vastarintamiehet kiihdyttivät toimintaansa eli alkoivat yhtä ”hankaliksi” kuin muuaallakin Saksan vallan alla olevissa maissa.

Tanskalaisten identiteetti ja itsetunto on vahva ja se johtuu osaksi siitä, että se on ollut suurvalta aikoinaan ja kurmoottanut jopa Ruosia. Suomi on ikuinen alusmaa, mutta Norja on kaikesta huolimatta vaikka matu-suossa onkin edes astetta itsetietoisempi kuin kuin Suomi, joka on enimmäkseen joutunut / halunnut myydä persettään suuntaan jos toiseenkin
(Neuvostoliitto / EU)

VALEHTELEVIA PSYKOPAATTEJA
VALEHTELEVIA PSYKOPAATTEJA
23.7.2020 08:20

Valehtelun synnynnäinen taito raakalaisilla:

Iranilaisella, Ruotsiin 2007 tulleella Ashkan Ekman Ekhtiarilla (sosdem kunnallispoliitikko) oli metsästyslupa ja neljä kivääriä kotona asekaapissa. Vaimo halusi erota. Ashkan otti yöllä kiväärin ja ampui sillä nukkuvaa vaimoaan päähän niin että mäjähti. Parilla on kaksi lasta. Nyt Ashkan sanoo ettei halunnut tappaa. Mitä sitten? Kutittaa? Vaikka oli Googlannut netistä erilaisia tappokeinoja myrkyistä alkaen ja vaimon aivot levisivät mössönä tyynylle?

Huomiotaherättävää miten MONI matu lyhyen ajan sisällä maahantulostaan jo istuu vankilassa kaikkein törkeimmistä rikoksista mitä tehdä voi.

Kukavaan
Kukavaan
23.7.2020 09:07

Hienoa, että tanskalaiset ovat laskeneet maahanmuuton kustannukset. Kyseessä lienevät suorat kunnille, valtiolle ja yrityksille aiheutuneet kustannukset.

Mutta maahantunkeutumisesta seuraa myös epäsuoria kustannuksia, jotka kansalaiset maksavat omasta kukkarostaan. Esimerkiksi kodin turvallisuusratkaisut maksavat. Kodin vaihto turvallisempaan ympäristöön maksaa. Pitää ostaa uusi asuntoa ja maksaa muutto. Turmellun omaisuuden korjaaminen maksaa.

Jopa sekin maksaa, kun kansalainen joutuu ajamaan kauemmas ostoksille kauppoihin, joissa ei parveile maahantunkeutujia. Eläminen muuttuu kalliimmaksi.

Ja ei tässä vielä kaikki. Vaikeasti hinnoiteltavia asioita ovat maahantunketumisen aihettaumat kärsimykset. Mitä maksaisit siitä, ettei tyttäresi päätä leikata irti. Kuinka paljon väkivallan uhriksi joutuva olisi valmis maksamaan päästäkseen irti tilanteesta. Minkä on häirinnän kohteeksi joutumisen hinta. Miten hinnoitellaan epämukavien asioiden näkeminen.

Jake
Jake
23.7.2020 09:36

Leo Mannarmaa on tehnyt loistavan videon, jossa paljastetaan mistä ulkomaalaisten moninkertaiset sosiaalietuudet johtuvat. Suositelen jokaista katsomaan alla olevan vk videon.
SYRJITYT Leo Mannermaa
Maahanmuuttajat saavat moninkertaiset tuet verrattuna kantaväestöön. (Kesto 3½ min)
vk.com/video353410894_456239345

Patsipate
Patsipate
23.7.2020 17:11

Ruotsissa Joakim Ruist on laskenut humaahanmuuton hintaa, joka on melkein sama asia kuin Ei-eurooppalainen maahanmuutto. Tietysti, euroopan ulkopuolelta tulee myöskin duunareita, mutta he ovat samantien jonkinlaisia nettomaksajia, kun taas asylantit ovat taakka.

pitäkää puolenne
pitäkää puolenne
25.7.2020 15:55

Suomen T. Tappurainen loihe lausahti että ”oma kansa ensin on vahingollista”. Ainakin EU-kuvioissa isot maat tulevat ajamaan omien kansojensa etuja, joten pienelle maalle käy silloin tuplavahinko. Suomalainen talkooperinne saa kukaties uusia ulottuvuuksia jos ei muu auta.

majanesi
majanesi
7.8.2020 16:54

Halutako valkasipali?

majanesi
majanesi
7.8.2020 16:55

Jimmy ravinteli, minä maksa aina vero ja alvi, porin rehelisin yritäjä.

Snackbar
Snackbar
15.8.2020 16:04

Pori
Viikkarissa tapahtuu https://keskustelu.suomi24.fi/img/logos/default_user_icon.svg
Anonyymi
Tänään 18:31
Keltainen talo Säveltäjänkadun Lidlin puoleisessa päässä jossa asuu ählyjä, poliisi ratsasi tänään asuntoja koiran kanssa, ei ollut saksanpaimenkoira, saattoi olla ruumiskoira.

Mitähän lie taas kepposteltu?