Ruotsissa erityinen ”matkustuskieltolaki” estää joitakin kunniakulttuurin rikoksia

Viitekuvaa.

Göteborgin erään sosiaalitoimiston työntekijöillä oli epäilyksiä, että erään heidän asiakasperheen 11-vuotiasta tyttöä oltiin naittamassa ulkomaille.

Sosiaalivirkailija sai vahvistuksen kun hän pääsi puhelinyhteyteen tytön kanssa. Puhelun aikana oli tarkoitus kysellä miksi tyttö ei käy enää koulussa. Tyttö kertoi, että hänen vanhempansa olivat päättäneet, että tyttö muuttaa Turkkiin. Ja hänen ei siksi tarvitse enää käydä koulua, koska sitä tietoa ei enää tarvita kun hän avioituu ja hänestä tulee äiti.

Tyttö siis kertoi melko avoimesti avioliittoaikeista ja, että Turkissa tosiaankin odotti mies, vihkimisiä vaille aviopuoliso.

Tässä tapauksessa sosiaalitoimi otti käyttöön erikoislain, joka on tehty siksi, että halutaan estää ainakin joitakin kunniakulttuurin tekosia. Esimerkiksi tässä tapauksessa juuri lasten pakkonaittaminen.

Sosiaalilla on nimittäin oikeus laittaa voimaan matkustuskielto henkilöille, esimerkiksi juuri lapsille, joita epäillään kuskattavan islamilaisiin maihin miehille vaimoiksi. Matkustuskieltoa käytetään myös silloin, jos on epäilys, että tyttölapsi kuljetetaan kehitysmaahan silvottavaksi. Matkustuskielto auttaa siinä mielessä, että asia huomataan lentokentällä passintarkastuksessa ja matka tyssää siihen.

Tarkasti ei ole tietoa, mitä 11-vuotiaalle tytölle kävi, mutta luultavasti matka tyssäsi lentokentälle ja sitä kautta tyttö huostaanotettiin.

Asiasta myös SVT:n uutisissa.

 

Subscribe
Notify of
guest
16 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
J K
J K
22.7.2020 16:38

Aivan helvetin oikein, että jossakin on edes jonkinlainen este noille kivikautisille kulttuureille estää niiden aikeet.
Suomessa ei tule koskaan olemaan mitään rajoitteita islamilaisille kulttuureille, ei lasten naittamisessa, sukupuolielinten silpomisessa, vihapuheessa, terroriteoissa jne. Meillä vaan hyysätään näitä saatanallisten säkeiden kulttuurin edustajia loputtomiin.
Edes tyttöjen silpomista ei haluta estää, ei edes vaikeuttaa. Sosiaalitantat totesivat päättäjien johdolla pääkaupunkiseudulla muutama vuosi sitten, että on niin vaikea havaita onko tyttö ympärileikattu, siksi ei edes tutkita. Tässäkin oli lääkäreitä ja muuta terveydenhuollon henkilökuntaa toteamassa asiaa. Jumalauta jos ammattilainen ei erota ehjää pillua silvotusta niin voidaan kysyä, onko silloin ajan tasalla, kun tavallinenkin ihminen erottaa ehjän värkin ja leikellyn.

Juha II
Juha II
22.7.2020 16:56

Vihrät ja sosialistit käytännöllisesti katsoen kannattavat lapsiavioliittoja.

Daavidin poika
Daavidin poika
22.7.2020 17:27
Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
22.7.2020 17:28

Muun perheen olisi kylläkin voinut palauttaa Turkkiin. Tapaushan osoittaa, ettei olla kotouduttu. Tyttö ilmeisesti ei halua naimisiin jonkun karvakäden kanssa, joten hänelle voidaan ehkä suoda turvapaikka, kunhan sossu varmistaa, ettei hän lähetä tukiaisiaan sitten Turkissa asuvalle perheelleen.

Daavidin poika
Daavidin poika
22.7.2020 18:07

Herää vain kysymys, että kuinka paljon pohjoismaissa maksetaan lapsilisiä ulkomaille lapsille jotka ovat joutuneet lapsiavioliittoon, esim Turkissa. Tämä on sellainen ”oravanpyörä” että sitä ei ymmärrä kukaan muu kuin ne ulkomaalaiset jotka ovat perehtyneet tähän pohjoismaalaiseen sosiaaliturvaan. Kyllä jossain vaiheessa rahat loppuu. Kuka maksaa 😕

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
23.7.2020 01:11

Mitähän pedofiilivanhemmille kuuluu? Tuommoisilta pitäisi ottaa kaikki lapset pois, leikata rouvalta piuhat, ettei saa enempää raiskattavia ja poistaa maasta vankilareissun jälkeen ikuisiksi ajoiksi. Toisaalta sitten ne adoptoivat kidutettavia, jos se Turkissa on laillista.

Dickie
Dickie
23.7.2020 01:22
Vastaa...  Fatwantarkistaja

No noi lapsethan itse kannattavat myös tuota samaa ”kulttuuria”. eli antakaa heidän elää kuten haluavat

Dickie
Dickie
23.7.2020 01:24
Vastaa...  Dickie

jos..ne tytöt itse kannattavat tuota, niin..onko joku automaatti..että he eivät vähän vanhenpina kannata sitä? monestako suvakkitytöstä on vanhemmiten tullut järkinainen? noh.. ehkä parista prosentista.. he itse voisivat ryhtyä sisällisotaan ja lopettaa asian, jos vastustaisivat.

mutta kun eivät vastusta..eli let it be

Gående ållonet
Gående ållonet
23.7.2020 01:32
Vastaa...  Dickie

No eipä ole suorituspaineita muuta kuin että karvakättä ei kannata hermostuttaa ja saada turpaan. Ei tarvitse välittää koulunkäynnistä, ammatin hankkimisesta, veroilmoituksesta ja sen sellaisesta. Teitysti jälkimmäisin, että myös muuttaa kirjansa maasta pois. Muutenhan on riski, että Försäkringskassan maksaa maailman tappiin asioita.

lippu korkealla
lippu korkealla
23.7.2020 06:48

Sattuipa silmiin oheinen kirjoitus muutaman vuoden takaa:
https://ulkopolitist.fi/2016/03/03/islam-on-erottamaton-osa-eurooppaa/

Yhtä hyvin voisi sanoa, että Kolmas Valtakunta on niin erottamaton osa Euroopan historiaa että nykyihmisten pitää saada vapaasti kantaa näkyviä hakaristitunnuksia.

p.grandell
p.grandell
23.7.2020 08:25

oletettavasti, ei kai kukaan ole niin naiivi että uskoo tuohon? kyllä karvikset löytävät muita reittejä , ei matka tohon ”tyssää”…….

Riku Laine
Riku Laine
23.7.2020 08:44

Erityisesti jos suvakeille mainitsee cutting seasonista ne melkein hyökkii kimppuun ilmeisesti ovat sitä mieltä että silpominen pitäisi olla laillista?
Suvakit suvaitsee silpomisen, lapsiavioliitot, alaikäisten raiskaukset kun kyseessä islam ässholet, ja samaan aikaan he etsivät netistä kuvitteellista rasismia jopa piirrossarjoista.
Suvakit, ovat jopa hulluin, järjettömin kansanryhmä (jos voi niin sanoa) mitä pallolla on ovat jopa julmempia kuin palvomansa islam ässholet.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
23.7.2020 14:45

Kuvassa perus-settiä lähi-idästä.
Mies 40vee ja vaimokkeena +-6vee alikehittynyt lapsenalku.
Sairasta touhuu.
Aaamen…

punaviherdebiili
punaviherdebiili
23.7.2020 16:09

Sana ”kunnia” luo mielikuvan rohkeudesta, mitä tuo pikkuaivokirurgien tempollu ei suinkaan ole. Valtamedian on heti alettava käyttää ilmaisua HÄPEÄväkivalta. Yhteiskunnan ei saisi huonontua liikaa, sillä muutoin poliisi (ja muut viranomaiset) alkavat saada talkooapua pyytämättä.

K J
K J
23.7.2020 19:27
Vastaa...  punaviherdebiili

Noinkohan uskaltaisivat muuttaa jo niin hienoksi ja ylvääksi käytettyä termiä…

Kutsuuhan ne kyllä joskus uutisissa sitä sitä oikealla termillä, mutta viimeksi jossain MTV3 -uutisissa sitä sisällyttämällä sanan ”kunnia” siihen. Kaipa siitä on joku Husu nostanut äläkän…

Hyvä kommentti. Ei ollut käväissyt mielessänikään. En sitä ole kuitenkaan kutsunut kuin silpomiseksi. Näin hyvin aivopesu toimii paantuneimmallekin ”ruskeapaidalle”. Peukku!

8768768
8768768
23.7.2020 20:57

Sama suomeen tehostettuna. Plus että päälle kaikki pakkonaittajat häädettäisiin v*ttuun suomesta. Ei kuulu moinen kulttuuri tänne nyt eikä koskaan.