Julkilausuma – PS: Eduskunta koolle valtioneuvoston tiedonantoa varten

Käynnissä olevat tapahtumat ovat historialliset ja niillä on kauaskantoiset seuraukset niin EU:n liittovaltiokehityksen kuin Suomen talouden kannalta. EU:sta ollaan tekemässä entistä selkeämmin tulonsiirtounioni, jossa taloutensa paremmin hoitaneet maat laitetaan maksumiehiksi huonommin taloutensa hoitaneille.

Suomalainen veronmaksaja laitetaan kirjaimellisesti omilla korkeilla veroillaan rahoittamaan muiden maiden matalamman verotuksen.

EU on ottamassa näitä tulonsiirtoja varten ensimmäisen yhteisen velkansa ja perustamassa itselleen uuden verotusoikeuden.

Suomi uhkaa luisua julkisessa keskustelussa totuudenjälkeiseen aikaan, jossa totuutta EU:n toiminnasta vääristellään. Samalla oikeusvaltioperiaate on Suomessa uhattuna.

Pääministeri Marin on todennäköisesti perustuslakia rikkoen ja perustuslakivaliokunnan lausunnon (PeVL 16/2020) oikeudelliset reunaehdot ohittaen toiminut oikeudellisesti kestämättömällä tavalla. Perustuslakivaliokunta on myös edellyttänyt EU:n uudesta suunnasta laajaa kansalaiskeskustelua. No-bailout -säännön rikkomisen on katsottu aiemmin olleen vastoin EU:n perussopimuksia. Se on myös vastoin Marinin hallitusohjelman omaa kirjausta.

Hallitus on asettanut muiden EU-maiden edun oman maansa edun edelle.

Elämme moniäänisessä demokratiassa ja hyvä niin – samalla ymmärrämme, että moni tukee hallituspuolueita vaikka mitä tapahtuisi. Politiikassa voi ajautua poteroihin, mutta periaatteellinenkaan tuki tietylle puolueelle ei saa mennä totuuden edelle. Mustaa ei saa valkoiseksi. Suomea viedään EU:ssa kuin litran mittaa.

Kutsumme koko Suomen kansan yhdessä puolustamaan oikeudenmukaisuutta, itsenäisyyttä ja omaa demokratiaamme. Kaikki meille tärkeät asiat kuten vanhustenhoito tai koulutus, alistettiin toissijaiseksi EU:n solidaarisuuden käsitteen alle – solidaarisuuden, mikä tällä kertaa tarkoittaa Etelä-Euroopan kriisimaiden ja Keski-Euroopan pankkien etua.

 

Esitämme, että eduskunta kutsutaan pikaisesti koolle valtioneuvoston tiedonantoa varten, jotta koko eduskunta voi käydä keskustelun tilanteesta ja että myös oppositiota kuullaan.

Suomen maatalous ei tule hyötymään elvytyspaketista mitään, vaan tuella kompensoidaan aiempia leikkauksia. Sitä paitsi Suomi maksaa rahoituskauden aikana lisää EU-nettomaksuja vähintään 700 miljoonaa ja saa takaisin vain 500 miljoonaa maaseudun kehittämiseen.

Vientimme ei hyödy elvytysvälineeseen maksetusta miljardeista merkittävästi. Pikemmin tämä hyödyttää Saksan teollisuutta ja Ranskan pankkeja.

Kyseessä on suuri ja monimutkainenkin kokonaisuus. Kilpailukykymme heikkenee, kun Suomi joutuu todennäköisesti tekemiensä lahjoituksiensa vuoksi nostamaan entisestään korkeaa veroastettamme entisestään. Tämä vain siksi, että joudumme maksamaan miljardeja Etelä-Euroopan maille ja takaamaan lainoja. Mikäli pääministeri Marin ei tahdo saattaa näin historiallista päätöstään pikimmiten koko eduskunnan käsiteltäväksi, se paljastaa hallituspuolueissa vallitsevan arvomaailman.

Jos hallitus ei tahdo eduskuntaa koolle, Suomen demokratia uhkaa siirtyy askeleen huolestuttavampaan suuntaan. Euroopan parlamentti on tänään kutsuttu istuntoon keskustelemaan tilanteesta ja näin tulee toimia myös Suomessa.

Pääministeri ei saa valtiopäivien istuntotaukoa hyväksikäyttäen pyrkiä ohittamaan vallankäytössään eduskuntaa, joka toimii kansan valitsemana korkeimpana päättävänä elimenä.

 

 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä

Helsingissä 23.7.2020

 

___

 

Ylläoleva ei ole suoraan Pt-median kantaa vaan se on siis Perussuomalaisten antama julkilausuma.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kanander

Asiallinen vaatimus. Brysselissä on ainakin rikottu EU:n sääntöjä, jotka kieltävät yhteisvastuun maiden veloista. Mahdollisesti rikottu myös eduskunnan perustuslakivaliokunnan linjauksia, vaikka valiokunnan puheenjohtaja sanoo valiokuntaa kuulematta, että Marin hoiti asiat hyvin.

suoli
Kukavaan

Esitys on hyvä. Mutta… mutta tuskinpa hallituspuolueet edes korvaansa lotkauttavat tälle esitykselle. Hyvä jos edes vaivautuvat kommentoimaan.

Äänestäjät äänestävät omien mielikuviensa mukaisia puolueita, joita ei ole todellisuudessa. Näitä mielikuvia poistamalla PS voi saada lisää kannattajia.

Muuten olen sitä mieltä, että avustettaville maille ei olisi pitänyt antaa mitään rahallista apua. Ainoastaan neuvosta ”lopettakaa perseily” olisi niille hyötyä. Nyt ”perseily” jatkuu. Juoppoa ei saada raitistumaan antamalla sille vielä yksi pullon ja sitten vielä yksi ja niin edelleen loputtomiin.

...

No – sitten täytyy varmaankin tarttua aseisiin.Hyvin yksinkertaista.Maanpetturien tappaminen alkaa olemaan pikkuhiljaa jokaisen armeijan käyneen velvollisuus.Toistetaanpa vielä.Velvollisuus.

Ike

Ottaen huomioon että kaikissa avustuksia saavissa maissa on alhaisempi kokonaisveroaste kuin suomessa niin ei mitään rahaa kyseisille maille. Vaikka kuinka selittäisivät että veroja ei poliittisen tilanteen takia voi nostaa.

Kuzetuz

Löpsykkääkin kusetettiin juuri EU- neuvotteluissa ja luvattiin muka alennusta EU- maksuista. Vai onko se niin että Löpytin itseasiassa kusetti kansaa ja puhui paskaa? Ihmeellistä touhua EUssä kun toisella kädellä muka annetaan ja toisella otetaan ja lopputulos on aina huonompaan suuntaan.

Oli miten oli on EUn ainoa perustarkoitus että maat jotka ovat tehneet työtä taloutensa eteen pakotetaan hyysäämään ja jelppimään maita joiden talous on aina ollut/tulee aina olemaan retuperällä. Näin seuraavat 50 vuotta.

EU käyttää tolloja hyväkseen

Jos ei tee niinkuin EU haluaa joutuu epäsuosioon, vrt. Unkari ja Puola.

EU ei ehkä ”pakota” mutta antaa tarkasti ymmärtää mikä on vaihtoehto ja nämä meidän ei-kovin-skarpit Marinoidut Löpyttimet eivät kehtaa ”hienossa” seurassa ruveta kyseenalaistamaan ja rettelöimään.

Sitä saatiin mitä tilattiin

Jep. Se on sellaiset 3600 miljoonaa euroa. Vai oliko se peräti 9000 miljoonaa euroa. Ja tähän päälle maailmanpelastaminen. Kun esim Vahteran laskelmien mukaan Matu kustannukset ovat yli 3 miljardia vuodessa. 3000 tuhatta miljoonaa. Ja kun on todettu, että julkinen sektori on liian iso, niin olemme menossa päin helvettiä. Eli oliko se julkinen sektori 4 kertaa liian iso siihen nähden, mikä on esim tuottavan teollisuuden tuoma raha. Näin yksinkertaisesti. Korjatkaa jos muistan väärin. Mutta summa summarum. Näin maalaisjärjellä yhtälö on kestämätön. Lisäksi mitä on tullut viestiä esim metalliteollisuudelta, syksyllä rytisee. Tilaukset ovat romahtaneet ja porukkaa pihalle. Ja luuletteko, jotta joku Italia nyt ostaisi Suomesta saamansa rahan verran? Not gonna happen.

Lisää vastuita tulossa

Ja tänään tuli korotuksia maksuihin. Asuminen ja sähkö. Laskin että lisää vuosi menojani n. 250 – 300 e. Kyllä, kilpailuta. Niinpä niin. Ja viestiä on jo tullut, että ruoka tulee kallistumaan. Näin viestittävät ruoan toimittajat. Ja kun veroja tulee lisää, nousee entisestään. Esim polttoaine. Rekat ei kulje ilmaiseksi. Ja lääkkeet kallistuvat. Mutta pääasia, että Haavisto on Irakissa. Mitäpä luulette sen siellä tekevän? Keskustelemassa palautuksista lyöden nyrkkiä pöytään? Jotta nyt riittää. Lapsiamme on raiskattu liikaa. Ja höpö höpö. Siellä ne ovat jälleen korottamassa maksuja. Suomen osalta. Ja lisää insinöörejä sekä lääkäreitä joita siellä riittää täytyy saada Suomeen. Itse kävin terv.keskuksessa jossa oli irakilainen lääkäri. Kyllä. Ei siitä mitään tullut. Kuulen huonosti ja se puhui hoono soomi.. Kommunikointi ei toiminut. Eli yksityinen.

Fatwantarkistaja

Jos metallialalla menee huonosti, luulisi menevän rakennusalallakin. Ja senhän muistaa jo ennestään, mitä siitä seuraa.

Mutta eipä ole Marinilla huolen häivää, ei hän omia rahojaan polta pihanuotiossa. Siinä muuten menisi helevetin kauan, nyt meni muutama päivä. Tehokas tyttö.

Laskelmoitu Paskanjauhanta

EU- neuvotteluissa istuivat ns. ”nuukajussien” pöydässä Mark Rutte, Sebastian Kurz, Sanna Marin, Stefan Löven ja Mette Frederiksen. Kolme viimeistä sossudemokraatteja.

Löven sanoi viikkoa aikaisemmin neuvotteluihin lähtiessään ettei missään nimessä suostu avustuksiin vaan lainoihin. Ja kuinkas kävikään?

Aappa

Pääministeri, nukke ja melkein kuin koeputkiaikuinen Sanna käyttäytyy kuitenkin kuin rappioalkoholisti. Tähän väliin anteeksipyyntö kaikille alkoholisteille, mutta voisiko olla, että Sanna-pääministerin isänpuoleiset geenit jyllää tässä. Lesboäitiä unohtamatta.

Klarsyn

Ne, jotka kutsuvat tätä suureksi puhallukseksi, ovat oikeassa. Brysseliin oli kokoontunut petollinen EU-johtajien kärkikaarti. Eihän Suomella Euroopan mahtijoukkoa vastaan ollut mitään aseita, nuori kokematon itsestään liikaa luuleva pääministeri, joka näyttelee tyytyväistä ja kehuu saamaansa saalista. Mikäli hän on aidosti hyvillään, hänelle kai riitti, että sai olla mukana.

Ei tarvitse muuta kuin katsoa tilastoja EU-maiden varallisuuseroista ja veroprosenteista, niin kuvitelmat Suomen vauraudesta karisevat. Pääneuvottelijat Saksa ja Ranska saavuttivat kokouksessa suurimmat voitot, kertoo Die Welt -lehti. Tytti Tuppurainen totesi, että ”oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”, ja toimittiin sitten ”vieraat ensin -periaatteella”, mistä tavasta on tullut Suomen veronmaksajien painajainen.

Emme halua järjestelmää, missä pyydetään jäsenmaksujen alennuksia – emme saa jäsenmaksun alennusta. Käymme neuvotteluihin vaatimalla oikeusvaltioperiaatteen noudattamista rahanjaon ehtona, pelkkä kirjaus ei tuo omaan pottiin mitään lisää, saapahan edes röyhistellä moraalisella ylemmyydellä, ollaan edes jossain asiassa hyviä.

Korostetaan kertaluonteisuutta, ei tule toistumaan, kerranhan se vain kirpaisee, ainoastaan parin vuosikymmenen ajan. Vakuutetaan, ettei vastuu paina kuin rajallisesti. Ei mitään tekemistä federaation kanssa, uskoo ken tahtoo. Odotetaan kansan iloitsevan saavutetusta diilistä ja ylistävän hallituksen neuvokkuutta.

Turhaantunut

Törmännyt monesti Maria ylistäviin henkilöihin, jotka on sanoneet lähes jokainen jossain vaiheessa ”mitäs persut sitten muka olisi tehnyt Marinin asemassa, helppo sitä on haukkua oppositiossa viisaampiaan”.
Nuo on mennyt hijaiseksi, kun olen sanonut että ei olisi tarvinnut tehdä mitään sillä ei ollut pakko maksaa suomen euron euroa löysäranteille, se oli yksistään suomen tuttihallituksen tekemä puhallus.
No, kohta maksaa bensa 5€ iitra ja kaupassa tuotteiden hinnat nousee yli 50% vain sen takia että suomen rahat voidaan mättää jatkossa eurostollittoon kuuluville kuramaille.

suoli
toni lajos

Liittovaliton peruskiven muuraus onnistui, kuten suuret maat toivoivat, maksajan asemaan itsensä suhmuroinut pieni ei niin sisukas Suomi maksaa ja maksaa, asiasta keskustelu pyritään vaientamaan valtamedian parissa, lomia ei peruta, keskustelu seis, tytöt lomalla.

Ike

Näinhän se on. Suomessa tehdään päätöksiä jotka suomelle ovat elämän ja kuoleman kysymys. Päättäjät eivät edes vaivaudu työpaikalle. Kyllä yksityisellä puolella lomia muutellaan pienemmistäkin syistä. Sanoihan Maryan Abdulkarim
eräässä aamuohjelmassa että täytyisi olla vähän suurempia syitä ennenkuin kesälomia aletaan keskeyttämään.Eikö riitä että lapsillemme ja lastenlapsillemme otetaa velkaa ja takauksia kymmeniksi vuosiksi. Vihervasemmisto varastaa lapsiltamme vaikka muuta väittävät.

Last edited 3 vuotta sitten by Ike