Miltä Eurooppa näyttäisi jos nigeriaanot pelastavat Euroopan?

Leikitään ajatuksella, että muutaman kymmenen vuoden kulutta Pohjoismaiden väestö on parantunut siten, että iso osa väestöstä on nigeriaanoja. Oletetaan siihen vielä muutama kymmenen vuotta lisää siten, että väkimäärästä suuri enemmistö on nigeriaanoja ja he ovat päässeet muokkaamaan kaupunkikuvaa mieleisekseen. Eli ovat muuttaneet Pohjolan Nigeriaksi.

Millaiselta voisikaan näyttää valoisan pohjolan kylän raitit? Sitä ei tarvitse arvailla. Onneksi meillä on Google ja voimme sohvaröhnöttää nigeriaanojen maahan Nigeriaan läppärin välityksellä.

 

Minne tahansa Googlen Street Viewin ukon siirtää, siellä on silmänkantamattomiin paskaa, roskia, rähjäisiä hökkeleitä, avoviemäreitä, lisää paskaa ja roskaa.

 

Maailman ääriin asti paskaa, kurjuutta, roskaa, avoviemäreitä ja infraa, joka on suoraan kuin… kehitysmaasta. Yllä oleva kuvat ovat Nigerian pääkaupungista Lagosista. Mutta arkkitehtuuri on aivan samanlaista missä tahansa toisessa kaupungissa. Esimerkiksi Keski-Nigeriassa sijaitseva Ibadanin kaupunki:

 

Kaupunkien keskustoista löytyy joitakin alueita, joissa on ”oikeita taloja”, mutta esimerkiksi kuvan rakennus on pankkitalo. Sinne ei ole perusnigeriaanolla mitään asiaa. Eikä taloa ole rakentanut nigeriaano vaan luultavasti kiinalaiset tai kuka siellä nyt sattuukaan olemaan rahamies. Kaiken kaikkiaan kaupungin keskusta on ihan samaa paskaa kuin ei-keskustassa.

 

Tällainen tulevaisuus on odotettavissa. Jos on luotamme siihen, että nigeriaanot ovat Euroopan pelastus, voimme luottaa siihen, että Eurooppa näyttää kuten kuvissa.

————

27 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ihmettelijä
Ihmettelijä
25.7.2020 17:40
jore
jore
27.7.2020 14:16
Vastaa...  Ihmettelijä

Autss.. 😀

Mitähän mahtanut taas ajatella?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
24.7.2020 00:59

Hienoa kyllä oli. Joku rakentanut oikein kerrostaloja ja olivatpa väsänneet kauniin kristityn kirkonkin! Volvoja rivissä melkein joka pihassa ja osa kaduista juuri pesty huolella. Kauppaan on takuulla lyhyt matka ja yhteen niistä pääsi esteettömästi kottikärryillä. Sähkötkin näytti olevan, ainakin johdot. Avoviemäri mahtava innovaatio. Jos se tukkeutuu, ota laappio. Maalta kun olen, paskanhajusta tulee kotoinen fiilis. Varmasti viihtyy niin, ettei Eurooppaan viitsi kukaan lähteä. Ainoa huono puoli on se, että valitettavan mustalta näyttää, kuten täällä yliopistoilla valkoiselta. Tämä ongelma vaatii ratkaisua. Auttaisiko noille, jos Taponen kävisi paasaamassa rasismista.

Pätkän näin elokuvasta Wakanda. Sellaisia lentoaluksia ja juttuja noillakin olisi ilman valkoisten vaikutusta. Miksemme anna heidän kehittää erittäin pitkälle vietyä teknologiaansa, onko kyse kateudesta? Rasismista nyt ainakin.

Orvaskädellinen
Orvaskädellinen
24.7.2020 12:09
Vastaa...  Fatwantarkistaja

”Pätkän näin elokuvasta Wakanda. Sellaisia lentoaluksia ja juttuja noillakin olisi ilman valkoisten vaikutusta.”

Vaihtoehtoinen versio on se, että kun kaikki huippuosaajat on roudattu sivistysmaihin perseilemään ne paskaksi, täällä vielä jäljellä olevat pottunokat pakenevatkin afrikkaan. Ja luovat sinne huipputeknologisen Wakandan – ei tosin niin pigmenttirikastuneen, kuin sarjakuvaan perustuneessa fantasiafilmatisoinnissa.

Sitten kun huippuosaajille tulee vilu ja nälkä pohjolassa (koska koko infra on paskottu, eikä taikaseinää enää ole), ne alkavat vaeltaa takaisin kohti Wakandaa, jossa odottaa heidän yksinkertaisissa mielissään loppuelämän ylöspito – kaikilla huipputeknologian herkuilla.

Jolloin vahingosta toivottavasti viimein viisastuneet pottunokat noudattavat poltetun maan taktiikkaa, häippäävät takaisin pohjolaan, korjaavat maansa, ja eivätkä enää päästä huippuosaajia rajojen yli.

Puosuvaari
Puosuvaari
25.7.2020 05:58
Vastaa...  Orvaskädellinen

Ihana uni, kunpa joskus toteutuisi… Eihän tuo Afrikan kehittyneimmänkään valtion alasajaminen niin kauan kestänyt valkoisten sortajien menetettyä asemansa: mustien unelmien sateenkaarivaltio Etelä-Afrikka ehti jo menettää maanosan BNP-tilastojen ykkössijan juuri tälle Nigerialle.., ja Etelä-Afrikassa tapetaan etenkin Nigeriasta tulleita maahanmuuttajia liki samaan tahtiin kun valkoisia farmareita. Kaikenmaailman mustia, omia ja muita surmataan Etelä-Afrikassa tänään enemmän kuin apartheidin aikana…

setä Taikaseinä
setä Taikaseinä
23.7.2020 20:16

Puola, Unkari ja eräät muut entiset itäblokin maat nousevat maailman kärkimaiksi. Ne ottavat kehitysmaalaisia hyvin vähän, mutta sitäkin enemmän eurooppalaisia pottunokkia jotka tulevat saamaan tarpeekseen omien maidensa alennustilasta.

Suvaitsevainen hyvä ihminen
Suvaitsevainen hyvä ihminen
23.7.2020 19:08

Rasistit eivät vain ymmärrä, kuinka aitoja ja lämpimiä ihmisiä afrikkalaiset ovat. Itse kaipaisin Suomeen enemmän afrikkalaisten mukanaan tuomaa värikästä ja ihmisläheistä kulttuuria, jossa välitetään ja ollaan välittömästi läsnä toinen toistensa ja kaikkien elämässä, aidosti ja tuntevasti. Voisimme oppia nauttimaan elämästä enemmän tässä ja juuri nyt – tanssia, laulaa, tehdä ihania ruokia ja spontaania taidetta.

setä Taikaseinä
setä Taikaseinä
23.7.2020 19:40

Muutama tuhat valikoitua, koulutettua, ei-muslimia afrikkalaista vaikuttaisi varmaan positiivisesti.
Sen sijaan parisataa tuhatta satunnaisafrikkalaista tai alistususkovaista riittäisi muuttamaan Suomen (takaisin) ryysyläisten kehitysmaaksi, jossa luoditkin jälleen laulaisi.

Siideriä
Siideriä
23.7.2020 20:42

Ja höpö löpön. Älä aliarvioi ihmisiä. Joita nimittelet rasistisiksi. Tuo mitä kirjoitit, on pelkkää naurettavaa utopiaa. Jos kaipaat sitä mitä täällä ei ole tarjolla, miksi ette muuta sinne esim gambiaan? Ai niin. Taikaseinä.

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
23.7.2020 18:30

Kävin Angolassa vuonna 2005. Se korutont´on päiväkijani kertomaa:

Tulimme Luandan rähjäiselle lentoasemalle. Kuuma ilma löi vastaan, kuin huonosti lämmitetty sauna! Odoteltiin. Jonoja. Matkatavarat tulivat. Viimein tuli pakettiauto, joka oli joskus nähnyt parempiakin päiviä. Mies oli mukavan ystävällinen. Nimensä oli Pombo ja työpaikkana Luterilainen Maailmanliitto (LML). Hänen mukanaan tuli myös suomalainen lastenlääkäri Tuula Pelkonen, joka on maassa tutkimustyössä.
Ajettiin hotelliin Mundialiin. Rähjää kaikkialla, katuojissa virtasi ”sitä ihtiään”, kerjäläisiä, liikennekaaosta, likaa ja roskaa. Poliisipatrulleja näkyi usein. Huone, jonka jaoin Mikon kanssa, oli nojoo, kyllähän täällä pärjää. Kuumaa vettä ei tullut, jääkaappi ei ollut toiminut vuosiin. Sängyt olivat siistit ja saippuakin löytyi.
Emme löytäneet Mikon kanssa puhelinkoppia. Hotellin linjat eivät toimineet. Kännykän sai unohtaa: ei kenttää, ei operaattoria. ”Kun sosialismi ja afrikkalainen saamattomuus yhdistetään, on tuloksena Angola!” Näin lausahti eräs matkalaisistamme ensivaikutelmien summana.

Turistina ei näe
Turistina ei näe
23.7.2020 19:11

Juu. Itse kun asuin Pariisissa jo 90 luvulla, oli nähtävissä mitä tuleman pitää. Asuin Rue des verneuil kadulla, mutta kun lähti seikkailemaan, tajusi mitä on monikulttuurisuus. On niitä no go zone alueita. Se tuli opittua kantapään kautta. Muutama vuosi siellä opetti paljon.

pöh
pöh
23.7.2020 18:21

Puolet kadulla olevista autoista on pöllitty renkaat.

Mukavadishu
Mukavadishu
23.7.2020 18:28
Vastaa...  pöh

Joo. Ja ruumis takakontissa.

Sam Colt
Sam Colt
23.7.2020 17:54

Mistä maailman kolkasta tahansa voi ottaa lohduttomia kuvia.
Mutta on teidän kaikkien myönnettävä, että lumihommat on hoidettu mallikkaasti.

Synkkä versio
Synkkä versio
23.7.2020 17:52

Kuten todettua. Ne tuovat sen paskan tänne. Ensin tulee ghetto alueita. Sitten ne lisääntyvät helvetisti. Velkarahalla jonka hyödylliset idiootit maksavat. Kunnes paska lävähtää tiskiin. Rahaa ei tulekaan taikaseinästä kuten luultiin. Ja siitä alkaa romahdus tms . Alkavat riehua jne. Huumeita tulee ennätys määrät. Poliisi käy katutaisteluita. Paitsi ne muslimi poliisit. Koulut ovat muuttuneet helvetisti. Kantikset yrittävät sinnitellä ja siirtävät lapsiaan yksityisiin kouluihin. Tulee aidattuja asuinalueita. Esim Kauniainen. Verot jne ovat tapissa, jotta ruoka on kallista. Vielä enemmän kuin nyt. Autoilu on rikollista, paitsi jos on Tesla. Pakko kulkea julkisilla, joissa on pakko olla kättä pidempää mukana. Varmuuden vuoksi. Raiskaukset ovat niin arkipäivää, että kukaan ei enää välitä. Itsemurhia tehdään vielä enemmän kuin nyt. Tässä vauraassa leipäjonojen maassa. Jotka ovat joskus satanen metrien pituisia. Ja Matu/mamu ajaa Mersulla ohi vittumaisesti virnuillen. Pizzafirmalla menee hyvin. Koko suku on töissä siellä. Verottajat yms katsovat kunniakansalaisten touhuja läpi sormien. Pääasia, että on multikulttia. Ehkä kärjistettyä. Vaan onko?

JUJUtus kukoistaa ja menee exporttiin
JUJUtus kukoistaa ja menee exporttiin
23.7.2020 17:44

Eipä voi väittää että ne vuosikymmeniä kehitysapuna sinne lähetetyt biljoonatriljoona markat/eurot/kruunut olisivat tuottaneet jotakin tulosta katukuvassa, vai miksi tuota nyt kutsuisi.

Moonman
Moonman
23.7.2020 16:42

Miljoonat nigeriaanot varmasti notkuisivat pohjoismaissa mielellään siihen asti kunnes viimeisetkin valkoiset on tapettu. Talvella sitten tulisi sietämätöntä kylmyyden takia eikä asuntojakaan ole suunniteltu siten että olohuoneen lattialla voi polttaa nuotiota lämmittelyyn.

Toppivalo
Toppivalo
23.7.2020 15:54

Jos Helsinki muuttuisi Suomen Lagosiksi, niin Suomenlahti määriteltäisiin sitten merirosvoalueeksi kuten Guineanlahti nykyään.
Vastaavasti Kolera-altaassa Helsingissä pulpahtelisi tasaisin väliajoin ruumita pintaan kuten Lagosin satamassa.

Disco Express
Disco Express
23.7.2020 15:30

Tossa on semmoista tekemisen meininkiä! Tekee ihan mieli halailla ja kehua että tosi hyvin olet Mutwubmwe tuon rakentanut! Ja ihanko ite teit???? WAUUUUUUUUU!!!! Nooh leikki sikseen.. Tulee lähinnä mieleen ihan perkeleen helvetin surkeesti järjestetyt rokkifestarit =) Se nyt vaan ON niin että ihmisissä ON fundamentaalisia eroja. Joo meissä kaikissa virtaa punainen veri, ja kehon onkaloista tulee pissaa ja paskaa. Siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuvatkin.

heikki honkala
heikki honkala
23.7.2020 15:06

Lagos ei ole pääkaupunki,toki suurin.Pääkaupunki on Abuja,Lagosissa ja Ibadanissa olen käynyt.

Puosuvaari
Puosuvaari
23.7.2020 18:03
Vastaa...  heikki honkala

Lagos oli pitkään pääkaupunki, mutta maan johto alkoi hävetä ulkomaalaisten silmissä sitä kurjuutta mikä alkaa heti lentokentän ulkopuolelta ja päätettiin pistää pääkaupunki kokonaan uusiksi – eli Abuja rakennettiin periaatteessa alusta alkaen ”moderniksi capitoliksi” 1980-luvun alkupuolella. Pääkaupungiksi se tuli tosiaan vasta 1991 hienojen juhlallisuuksien myötä. Lagos on tosiaan kuin kaatopaikka plus suht´ siisti korkeakoulu/yliopisto.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
23.7.2020 14:34

Voi tsiisus mikä persläpimaa tuon murjaanien, kuselle ja kakalle tuoksuva ”maanosa”.(Wasteland, jos pastorilta kysytään!).
Karttoja selaillessani ei voinut olla törmäämättä murjaanien liukumiinoihin melkein joka peltiröttelökujan kulman takaa.
Yhdellä ”kadunkulmakkeella” oli paskat väännetty keskelle katua.
Ei kiitOS. Pysykää nigeriaanot vaan siellä omissa paskoissanne.
Aaamen….

MattiS
MattiS
23.7.2020 18:44

Kyllähän tämän tiesi katsomattakin näitä kuvia, mutta se mikä ihmetyttää on se miten tuo Googlen kuvausauto on selvinnyt urakastaan. Herää myös kysymys montako kertaa kuski on ryöstetty ja auto purettu osiin ja montako kertaa on pistetty uusi auto/kuski radalle?

10 miljoonaa per lärvä
10 miljoonaa per lärvä
23.7.2020 19:05
Vastaa...  MattiS

Juu. Ja jos kuski jne kidnapattiin, paljonko maksettiin lunnaita?

hyvk@prptonmail.com
hyvk@prptonmail.com
26.7.2020 02:08
Vastaa...  MattiS

Kokeilkaa itse.Ihmettelen miten ylipäätänsä Tajukangas sai noukittua kuvia tuolta, kun itse en saanut katukuvia ollenkaan katsottua, eli ilmeisesti google on kuvannut vain joitakin alueita tästäkin maasta.Kun taas suomessa on melkein jokainen kolkka saatu katukuvattua ja ilmasta kuvattuna ovat kaikki äärimmäisen tarkkoja, miksi jokaisen pihakin on niin tarkkaan ”syynätty”, kun taas afrikan, lähi-idän, venäjän (google kuvat)yms ovat erittäin epätarkkoja?

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
23.7.2020 13:40

Juu, ja siihen päälle vielä murjaanien mölyköörit viis kertaa päivässä . Paskaa tuutin täydeltä!

ABC
ABC
23.7.2020 13:21

Yksinkertainen on kaunista, sekasortoinen on kauneinta, on nigerialaisen arkkitehtuurin tutkinto-ohjelman huoneentaulu.