SR: ”Ambulanssihenkilökunta rasisteeraa valtavasti”

Ruotsin yleisradioyhtiö Sverigesradio sekä muutama muu media veti aiemmin black lives matter–liikehdinnnän kautta käyntiin oman päivittäisrasismia–kampanjansa ja siinä onkin todistettu väkevästi, miten eri aloilla on paljon parantamisen varaa.

Tällä kertaa tikun nokkaan joutuu ambulanssiala, jossa kerrotaan olevan paljon paljon rasismia ja nyt aiotaankin laittaa ambulanssihoitajille pystyyn erilaisia rasisminvastusteluohjelmia. Terveydenhoitoala on saanut viimeisten parin vuoden aikana liki 80 ilmoitusta henkilöiltä, jotka ovat kokeneet joutuneensa rasismin uhriksi. Tukholmassa tilanteen kerrotaan olevan todella todella paha.

Esimerkkinä SR on haastatellut nimi-vaihdettu-Ritaa, josta ei voi päätellä onko hän värillinen vai ruotsalainen. Nainen kuitenkin työskentelee sairaankuljetusalalla ja kertoo esimerkin rasistisesta tapahtumasta.

Rita oli kollegansa hälytystehtävällä, jossa Lähi-idästä kotoisin oleva henkilö valitteli rintakipuja. Ambulanssiporukka ei kuitenkaan paikanpäällä tehdyistä toimenpiteistä huolimatta löytäneet mitään lääketieteellistä oiretta ja henkilöä ei näin otettu ambulanssin kyytiin ja viety sairaalaan.

Kun tilanne oli ohi oli Ritan kollega loihe lausumaan rasistisesti:

– On hyvin tavallista, että tietyistä kulttuureista tulevat henkilöt liioittelevat oireita. He saattavat jopa näytellä sairasta ja soittaa ambulanssin vain saadakseen omaisten huomiota tai sellaista.

Lainaus SR:stä loppuu.

Voisiko olla tosiaan niin, että varsinkin Tukholmassa sairaanhoitoalalla on hirvittävät määrät kammottavaa rasismia?

Vastaus: Ei tietenkään ole. Puolet hoitajista on ulkomaalaisia ja esim Järvan terveyskeskuksessa ei ole varmastikaan yhtään ruotsalaista hoitajaa.

 

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan
Kukavaan
24.7.2020 09:51

BLM-logiikan mukaan parannuskeino tilanteseen on vähentää sairaankuljetuksien rahoitusta. 🙂

Ahmed Ahne täällä hej!
Ahmed Ahne täällä hej!
24.7.2020 12:52
Vastaa...  Kukavaan

Nyt vain jäämme odottaamaan lähi-idän omaa Floydia 😅

pöh
pöh
24.7.2020 13:18
Vastaa...  Kukavaan

Lisäksi kaikki ambulanssit pitää polttaa, pari sivullista ampua hengiltä ja ryöstää puolet tukholman kaupoista.
T. BLM

Turhaantunut
Turhaantunut
24.7.2020 09:58

Pitääkö tässä alkaa syömään kohta valkaisuainetta että sonta ei ole ruskea tai mustaa?
Terroristeiksi kuvaa Usassa jo poiisitkin noita blm otuksia, joten sen teen minäkin.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
25.7.2020 21:27
Vastaa...  Turhaantunut

Kun guuglettaa terrorismin, kyllä noiden touhu on sitä itseään. Ja noiden annetaan vallata alueita ja tehdä mitä haluavat. Jos ne alkavat raiskailemaan ja keittämään vauvoja elävältä, ketään tuskin kiinnostaa. Rajojaan ne hakevat, ensin patsaat, sitten ryöstöt, sitten murhat, sitten…

Suomalainen = Humalainen
Suomalainen = Humalainen
24.7.2020 10:04

Valitettavasti rasismi kohdistuu myös suomalaisiin: 40v. mies sai aivoverenvuodon/pulsåderbråck kotonaan ja vaimo soitti hädissään ambulanssin. Ambulanssi tuli mutta kuskit epäilivät että kyseessä on humalatila koska mies soperteli ja oli sitä paitsi SUOMALAINEN. Kyseessä on siis siisti, normaali, työssäkäyvä perhe rivitalossa.

Ambulanssikuskien vetkuttelun takia mies oli vähällä kuolla ja sai paljon pahemman aivovamman jonka kuntouttaminen kesti paljon kauemmin. Tapasin hänet Huddingen sairaalassa ja hän itse kertoi tämän tarinan.

kaarnalaivan kapteeni
kaarnalaivan kapteeni
24.7.2020 11:00

Ikävä tosiasia on, että rasismi syntyy arkipäivän kokemuksista aina uudelleen ja uudelleen. Se on ikuisuuskysymys, jonka vastustaminen tarvitsee ikuisen rahoituksen. Minkään ikuisuuskysymyksen vastustamista ei saa eikä pidä tukea verovaroista. Keräyksiä voivat innokkaat toki aina järjestää.

god morgon
god morgon
24.7.2020 12:48

Vihreimmästäkin sielusta kasvaa rasisti jos hänet työnnetään sopivaan matumiljööseen hankkimaan hiukan elämänkokemusta.

timo
timo
24.7.2020 15:06

”Vastaus: Ei tietenkään ole. Puolet hoitajista on ulkomaalaisia ja esim Järvan terveyskeskuksessa ei ole varmastikaan yhtään ruotsalaista hoitajaa.”

Tilastojen valossa todennäköisesti huomattavasti enemmän kuin jos henkilökunta olisi kantaruotsalaista. comment image

Juha II
Juha II
24.7.2020 19:39

Kokemuksen matala rintaääni vain puhui, siinä kaikki. Romaaneihin, muslimeihin, savolaisiin ja vassari rääkyjiin ei ole luottamistA. Eikä hysteerisiin naisiin…

Valtsu
Valtsu
25.7.2020 06:13

Nyt täytyisi huomata, että ’rasismi’ tarkoittaa nykyisellään jotain sellaista kuin ’skandinaavia tummaihoisempi henkilö ei saanut juuri sellaista passuutusta ja puolestatekemistä skandinaavilta kuin halusi’.

Lisäksi rasismi on siitä kätevää, että sitä ei tarvitse kyselytutkimuksessa tai mediassa mitenkään todentaa. Jostain syystä tilastot eivät sitten tuekaan jatkuvaa rasismia. Tai vielä enemmän: viharikostilastojen kärjessä ovat kovimpaan ääneen viharikoksista valittavat.

Jos siis ambulanssi ei suostu raijaamaan nuhapotilasta päivystykseen tai toimi muussa taksitarkoituksessa, kyse on rasismista.

Kukavaan
Kukavaan
25.7.2020 15:37
Vastaa...  Valtsu

Kaikki on rasismia. Yleensä se on piilevää, näkymätöntä rasismia. Mitä tahansa teetkin tai olet tekemättä, syyllistyt rasismiin.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
25.7.2020 21:48

Suomalaisesta kulttuurista tulevat siis liioittelevat. Sen toteaminen on rasismia! Potkut kaikille, ajakoot potilaat polkupyörillä hoitoa saamaan. Tekisi mieleni lähteä polttamaan kaikki ambulanssit, sen verran rasismi harmittaa.

Rasismin soimaama
Rasismin soimaama
26.7.2020 06:37

Ennen ihminen oli syntinen eli ihminen teki syntiä, koska oli syntinen.
Nyttemmin rasismi on kuin perisynti juurtuneena vaaleaihoisen näköisen sisimmässä, jolloin kyseisen värisen ihmisen kaikkessa tekemisessä ja sanomisissa on rasismin maku.