Nykypäivän suurin ongelma on itsekeskeisyys

Nykypäivän suurin ongelma lienee – hirvittävä itsekeskeisyys. Tällainen minä-minä-minä-asenne näkyy kaikkialla. Turhantärkeät mitättömät pikkusieluiset ihmiset tuuttaavat eetteriin ja muiden ihmisten silmille omaa tärkeyttään.

Minä-minä-minä-asenne on aivan arkipäivää. Kun ajaa moottoritietä ohituskaistaa jonossa, niin takaa tulee aina joku autoilija, joka valoja vilkutellen vaatii siirtymään oikealle kaistalle. Jotta kiireinen pääsee ohi. Minä minä minä, minulla tässä on nyt kiire. Kun päästään ohi niin jumitutaan seuraavan auton perään ja sama homma jatkuu. Tärkeällä ihmisellä on hirvittävä kiire johonkin äärettömän tärkeään tilaisuuteen.

Miten tämä muka nopeuttaa ohittelijan matkaa määränpäähän? Laskin kerran huviksenki moottoritiellä kilometrin pätkällä, että tällainen minä-minä-minä-autoilija olisi voittanut ajassa ehkä sekunnin pari. Ei ollut ruuhka-aika, mutta liikennettä oli kuitenkin paljon. Vasen kaista veti jotain 120 km/ h ja oikea 90 km/ h. Eli ei ollut edes kysymys mistään nysväämisestä. Nopeusrajoitus kuitenkin Ruotsin moottoriteillä 110 km/ h. Matkassa tämä tärkeä kiireinen ohittelija pääsi ehkä 100 metriä ikään kuin pidemmälle vilkutellessaan valoja kuin jos olisi ajanut jonossa mukana.

Toinen yleinen tapa tunnistaa minä-minä-minä-ihminen on kännykkään puhuja. Tai ei ehkä itsessään vielä kännykkään puhuja vaan henkilö, joka pitää puhelimen kaiutinta päällä yleisillä paikoila; busseissa, ravintoloissa, kaupan kassoilla, junissa jne. Tällainen äärettömän tärkeä ihminen toimittaa äärettömän tärkeää asiaansa huutamalla naama punaisena puhelimeen ja kaiutin sitten tuuttaa toisten ihmisten kuultavaksi koko keskustelun. Kaiutin pitää olla tietenkin täysillä. Eihän sitä muuten mitään kuule. Ihan kuin tällaisella minä-minä-minä-ihmisellä ei olisi alkeellisintakaan kykyä ottaa toisia ihmisiä huomioon. Ja ihan kuin se puhelu olisi niin tärkeä, että se pitää huutaa kaikkien ihmisten kuultavaksi juuri ruuhkabussissa tai kassajonossa maksutapahtumaa suorittaessa.

Tästä astetta törpömpi laji on henkilö, joka kuuntelee bussissa tai junassa kännykällä musiikkia tai katsoo jotain tv-ohjelmaa – tietenkin puhelimen kaiutin täysillä, jotta kaikki muutkin varmasti kuulevat mitä tärkeää tärkeä ihminen kuuntelee ja katsoo. Tässä kohtaa ei voi kuin huokaista alistuneesti ja todeta, että ainakaan joidenkin kohdalla evoluutio ei ole edennyt kovin pitkälle.

Sitten on sitä lajia turhantärkeitä ihmisiä, joita kutsutaan uhriutujiksi. Uhriutuminen on myös poliittinen toimintatapa. Se, joka uhriutuu eniten, saa ikään kuin eniten uskottavuutta ja sitä myöten suosiota. Tai ehkä uhriutuja itse niin kuvittelee. Monien mielestä uhriutuminen on kuitenkin vain pelkästään naurettavaa ja uhriutuja tekee itsestään pellen. Poliittisia uhriutujia on nykypäivänä tosi paljon.

Uhriutumista tapahtuu poliittisen kentän laidasta laitaan oikelta vasemmalle. Molempi pahempi. Nykypäivänä hyvin tyypillinen tapa uhriutua on tuupata sosiaaliset mediat täyteen ruikutusta, että minun-minun-minun sananvapautta rajoitetaan. Tiedätte varmaan tyypin, joka kuin ulikopteri  ulisee Twitterin ja Facebookin täyteen ”Yää taas on sananvapautta rajoitettu!” ja ”Sensuuria!” ja sen sellaista. Kerrotaan kuinka ollaan oltu ”Facebook-vankilassa” ja liitteeksi vedetään aina jotain kirjan ”1984” sitaatteja; Rauha on sotaa ja sen sellaista. Tällainen poliittinen uhriutuja kuvittelee, että hän tuuttaa eetteriin jotain NIIN salaista ja NIIN paljastavaa tietoa tai paljastusta, että häntä ”sensuroidaan” sen takia.

Mutta kun sitten katsoo mistä ne ”bännit” on tullut, niin lähinnä kysymys on törkeästä kielenkäytöstä, jolla solvataan yksittäisiä ihmisiä tai ihmisryhmiä. Tai jotain muuta naurettavaa öyhötystä tai salaliittoja, joissa mainitaan nimeltä henkilöitä ja liitetään nämä rikoksiin, joita ei ole tapahtunut. Mutta, koska minä-minä-minä ja minun tärkeät mielipiteeni, niin mitäpä sitä voi muuta kuin uhriutua. Jos vaikka joku someseuraaja sattuisi olemaan yhtä harhainen ja tykkäisi kommentista.

Joskus kannattaa vain rentoutua, heittää aivot nurkkaan, ottaa pari lasillista viskiä ja pelata vaikka casinolla pelejä. Ehkä sen turhantärkeys jos nyt ei häviä, niin ainakin vähäksi aikaa siirtyy taka-alalle.

Subscribe
Notify of
guest
33 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Pilkataanko nyt uhriutuvia, jotka kärsivät ”holokaustista” sukupolvesta toiseen?

Dickie

mut kärsiihän nää negritokset yli sata vuotta vanhoista asioista, joka pakottaa ne vaikkapa ryöstämään ja raiskaamaan ja surkeuteen. Vaikka esim. hävinneet maat 2. maailmansodan jälkeen nousivat raunioista kukoistukseen 10 vuodes

Timo J. Aalto

Ihmispoloisella on loppujen lopuksi eläessään vain 2 ”tietä” valittavana: 1) Kokemuksen tie joka on raskain. 2) Oivalluksen tie joka kevein.

Turhaantunut

Tuon huomaa kyllä joka puolella.
Jopa kaupassa, ite haluasi vain hoitaa nopeasti marketissa käynnit kerran viikossa, kaupassa on sitten, minä, minä, minä ja vielä kerran; minä, minä ja minä tyyppejä kärrynsä kanssa.
Eti sieltä vaikka kahvia kun väki pitää kokoustaan aina siellä mistä pitäisi tuotteita ottaa.

nimellinen

Justiinsa tuo. Ja sitte ne kassat kaupoissa mitkä ovat myös veikkaus-kassoja, saatana niitä ämpyilijöitä. Oli kerrankin asiakas edellä joka halusi 20 peliä ja kaikki eri kuitille, siinä vaiheessa jo kirosin melkein ääneen, sitten kun oli viimein maksun aika niin kumosi pikkukolikoita kassalle aimo kasan…sen jälkeen kiroilin jo ääneen.

Aappa

Joskus takavuosina ei myöskään tarvinnut esim. ajella puhelinpylväitä päin tai putoilla rotkoihin kännykän käytön takia.

Tiedoksi

Ohituskaista on ohittamista varten ei kaistalla onanointia varten.

GLGL

Joillakin vaikuttaa se onanointi olevan niin intensiivistä, että käsi osuu pitkien valojen kytkimelle.

Suomi Finland

Helsingin Sanomista:
Monikulttuuri|Rasisteeraus
Poliisi tutkii räppäri Wileyn antisemitistisiä kommentteja Twitterissä
Oikein manageri lopetti yhteistyön.

Tässä se nähdään taas minkälaista rikkautta se monikulttuuri on.

Jatkuvaa möyhötystä ja mielenpahoitusta

Juuda Mäkelä

Sanoisin kyllä, että se on länsimaihin tuotu Islam.

Turhaantunut

Vaikka useasti on syynä islam niin ei sentään ainakaan kaupassa.
Aina on ollut suomalaisia nuo jotka lykkii kärryillä lähes päälle ja kokoustaa hyllyjen välissä sen tukkien.

Frank

Minua alkoi vtuttamaan kännykkään puhujat ja muut idiootit ja päätin sen johdosta puhua aina kun olen pakosta julkisissa kaikki mahdolliset lääkärä puhelut ym. kuuluvalla äänellä. Myös se, että olen asunnoton ollut vuodesta 96 niin vaikuttaa asiaan, olinhan jo jonossa jo kohta saamassa asunnon kunnes helsinki muutti käytäntöjään, että asennot annetaan ”tärkeys järjestyksessä” luonollisestihan minä en siihen ryhmään kuulu kun en osaa arabiaa.

Anna-Maria Korhonen

Ikävä kyllä länsimaisen yhteiskunnan pelastamiseen haaksirikolta tarvittaisiin sitä sukupuuton partaalla olevaa me-henkeä. Onko kellään näkö- tai muuta aistihavaintoa me-hengestä?

Pirtsakka

Me-henki on kuollut ja kuopattu. Se tapettiin poliittisella korrektiudella, jota meiltä kaikilta vaaditaan. Emme saa edes omassa maassamme puhua tai esittää mielipiteitämme vapaasti – tai no, ehkä saammekin, mutta sen jälkeen saamme myös tuta nahoissamme sen, että olemme uskaltautuneet vastustamaan nykyistä kehityskulkua.
Minä en pidä nykyajasta enkä kohta enää nykyihmisistäkään. Jatkuvasti saa olla varuillaan, mitä puhuu ja kenen kanssa. Kaipa se sitten on sitä sananvapautta…
Joku viisas on sanonut, että kunkin sukupolven tulisi kokea sota, jotta oppisivat elämään. Vanha äitini on samaa mieltä.

Pirtsakka

Kaipa se on itsesuojeluvaisto, kun tietää millaiseen myllerrykseen saattaa ”vääristä” sanoista joutua.

Pirtsakka

Unohtui: monet nuoret kirjoittavat somessa, etteivät aio lähteä armeijaan sen vuoksi, että tätä maata ei enää kannata puolustaa, eli Suomi on menetetty. Itse olen eri mieltä siitä asiasta, ja jos sama tilanne olisi vastassa eli olisin vielä armeijaiässä, lähtisin riemumielin. Kapinahengestä ehkä? Mutta siitä kapinahengestähän ei kannata kapiaisille mainita…lähettävät pian maitojunalla kotiin.

Tuumailija

Ei suomea uhkaa enää mikään, vain eurooppaa uhkaa, koska olemme liittovaltio ilman omaa päätäntävaltaa.
Juuri tätä venäjä uhkaa on mutuillut monikin ”nimi” kuten esim. Aro, mutta mitään konkreettista näyttöä ei siitä ole ja mielikuvat/ mutu eivät tätä kriteeriä täytä.
Suomea taas viedään kuin litran mittaa niin eu:n taholta kuin usankin, ja täällä vellihousupoliitikot kumartelevat kummallekkin niin että otsa kolisee kynnykseen, ei kyetä enää itsenäiseen päätöksentekoon saati neuvottelemaan omista ehdoista, niistä luovuttiin jo valuutan ohella -95.
Hyvä esimerkki on kellojen siirtelyn lopettaminen; itsenäinen valtio olisi järjestänyt asiasta kansanvaalit ja siellä päätetty kumpaan aikaan jäädään ja haluaako enemmistö lopettaa kyseisen pelleilyn?
Ei vain onnistunut, kun pitää kysyä eu parlamentilta lupaa, suomi ei voi tehdä itse tällaista päätöstä, näin Soini asian mainitsi aikanaan.

Turhaantunut

Vironvenäläiset oli niitä jotka innokkaimmin äänestivät kyllä eu äänestyksessä aikoinaan, ilman noita viro tuskin olisi liittynyt.
Minulla on monta viron tuttua jotka kiroaa eu:ta syvimpään helvettiin.

Aappa

Jotain nostalgisia kuulee välillä höpöteltävän, mutta kuka uskoo vakavasti, että Suomesta olisi ollut mitään vastusta Neuvostoliitolle, tai myöhemmin Venälle, 40-luvun sotien jälkeen? Inttiin on menty lähinnä vain asevelvollisuus-järjestelmän takia niistä ajoista lähtien.

Puolueeton

NLlla oli vaatimuksia eikä Suomen poliitikot antaneet mitään periksi ja sotahan siitä tuli. Baltian maissa annettiin tukikohtia ja sitähän NL käytti hyväkseen. Ei miehitys olisi onnistunut ilman baltian kommunisteja. Nämä katsoivat, että nyt saadaan valta kommunistien käsiin, mutta se menikin lopulta NLlle noiden typerysten avulla.
Sama uhka on EUssa. EU (Saksa ja Ranska) haluaa vallan ja Suomen poliitikot käyttävät tätä hyväkseen kuin kommunistit baltiassa, mutta valta on jo osin mennytkin eu-byrokraateille ja pian on Euvostoliitto pystyssä. Suomalaiset eivät voi sopia enää mistään omista eduistaan. Baltian maat viisastuivat kokemuksestaan ja pyrkivät pitämään ainakin jonkinlaisen itsenäisyyden. Britannia oli liian suuri pala ja lähti tyytymättömänä Saksan ja Ranskan vaatimuksiin.

Tuumailija

Niin, lähti näennäisesti. Koko alkuperäinen Brexit ryssittiin kahteen otteeseen ja jäljelle ei jäänyt juuri mitään.
Ihan samalla tavalla kulkemiset yms. britanian ja euroopan välillä toimii, mikään ei juuri muuttunut vaikka peloteltiin että omat kansalaiset joutuisivat lähtemään takaisin kotiin esim. opiskelijat ja pidempään euroopan alueella toimipisteissä olleet.
Suurin vaikutus on eu:n poliiittisella ja taloudellisella (pankit, EKP) vallalla britaniaan nähden, se ei vaikuta enää niin suoraan.

Dickie

”nykypäivän” suurin ongelma on suvakit..ja näiden tuottama kaikki paskuus kuten väestöräjähdys ja maapallon tuhoutuminen

Apocalypse soon

Vuosikymmeniä sitten, kun maapallon väestömäärä oli hiukan yli puolet nykyisestä, kirjoiteltiin ja puhuttiin paljon syntyvyyden säännöstelystä. Huomion kohteena ollut vanha kulttuurikansa Kiina tarttui tuolloin asiaan eikä Aasian väestöräjähdystä tapahtunut.

Nyt kun vielä pahempi tilanne on kehittymässä Saharan eteläpuolen luonnonkansojen alueella, niin kukaan ei puhu juuri mitään syntyvyyden säännöstelystä eikä steriloinneista. On esitetty vain ympäripyöreitä ehdotuksia aivan liian hitaasti vaikuttavista asioista, kuten tyttöjen koulutustason nostamisesta.

Rasismisyytösten pelko lienee siis pahempi asia kuin kuolema, jota kyllä seuraa sitten kun sata miljoonaa nälkäistä seisoo ja odottaa Välimeren etelärannalla

Dickie

Juh..tänne idiootti-suvakit ovat julistaneet ilmastohätätilan…enää pari vuotta aikaa..mut Afrikkaan pittää lisätä kehariapua, että olis resursseja väkiräjähdykseen…ja negronaisten koulutukseen..eli siel aikaa olis odotella ihmettä tapahtuvaksi sukupolvia, et josko negridien lisääntymis strategia muuttuisi

mut kun ei muutu, eikä varsinkaan kun islamisaatio on jo pian päiväntasaajan seutuvilla niggeriaa myöden

Juha II

Totta! Nk. ”Aikuisetkin” ovat nykyään kuin pilalle pois pilatut pikku-kersat niin kaupoissa, bensa-asemilla, liikenteessä, lentokoneissa, busseissa, ravintoloissa yms. paikoissa.

Tuumailija

Tosi, niiltähän lapset/nuoret sen mallinsa saavat ja aikuiset ovat saaneet ne omilta vanhemmiltaan jotka aloittivat pehmeän kasvatuksen.
Jopa ihan eläkeläisissä on tänä päivänä paljon öykkäreitä, heidän mielestään heidän on päästävä autolla siihen rappukäytävän oven eteen, voivat etuilla kassajonoissa ja vatuloida pankkiautomaatilla tuomiopäivään saakka etc. Muiden pitäisi noudattaa säänöjä yms. mutta heitä se ei koske, koska seniori…
Vanhemmilla ihmisillä on myös luulo, että heidän meriittinsä tunnetaan koko suomenniemellä, ollaan entisiä insinöörejä Imatran voimalta, joku kaupungin viskaali esim. rakennustarkastaja yms. sillä kortilla sitten yritetään päteä.
Tämä sama asenne on siirretty myös jälkipolville, koska he käyttäytyvät samalla tavalla, kaikenlaisilla titteleillä tullaan pätemään itselleen etuja, kaikkein naurettavimmat on ne jotka pätevät puolustusvoimien arvoilla kessu, luti, kapteeni yms. koska niillä ei ole merkitystä siviilipuolella eikä valtaa käskyttää ketään.
Mutta kaikenkaikkiaan, perseily ja öykkäröinti on lisääntynyt huomattavasti sitten oman lapsuus ja nuoruusvuosien, jolloin opetettiin kohteliaisuutta, huomioonottamista, rehellisyyttä yms. joilla tuli muiden/itsensä kanssa toimeen niin siviilissä kuin työelämässä, ulkokultaisuutta pidettiin silloin vielä negatiivisena asiana ja se myös tunnistettiin.

Turhaantunut

Jepukis. täällä taloalueetta on oma parkkialue lämpötolppineen ainostaan taloa asukkaille, no, ainakin 3 kertaa viikossa pihaan ajaa vanha ukko romullaan paska kattomatta mihin, aina siihen missä ei sillä hetkellä ole auto, varatuille asukkaiden paikalle.
On ollut jo vähällä että en ole kiskonut tuota turpaan, sitä se kerjää kun luulee olevansa joko paikan omistaja.

MINÄMINÄMINÄ ja BLM

Vihdoinkin on yksi järkevä ihminen astunut esille, Coleman Hughes, joka sanoo ettei USA ole ollut niin antirasistinen koskaan aikaisemmin kuin mitä se nyt on. Viime vuonna USAssa kuoli 55 ihmistä poliisin käyttämän väkivallan seurauksena ja ainoastaan 19 heistä oli mustia:

https://m.youtube.com/watch?v=gxLJCXKT8MQ

Martti S

> Uhriutumista tapahtuu poliittisen kentän
> laidasta laitaan oikelta vasemmalle. Molempi
> pahempi.

Toinen vakava ilmiö on, lieneekö uhriutumisen kääntöpuoli, ilmiantaminen. Niin oikealla kuin vasemmalla kilpaillaan siitä kuka pystyy saamaa vastustajansa pahimpaan liriin viranomaisia hyväksi käyttäen.

Tällainen ilmiantaja on henkilö, jollaiset pitävät tyranneja vallassa. Itä-Saksa, Neuvostoliitto, Stalin; hallitus pysyi vallassa ilmiantojen turvin. Ja niin kuin täälläkin myös siellä, ilmiantamisesta sai sosiaalisia pisteitä. Valtiolta. Hallitukselta. Kun ilmiannettu potkittiin pois virasta niin hänen virkansa ilman muuta kuului tuolle ilmiantajalle.

Tarkkaile naapuriasi. – Se palkitaan!

Toivotaan

Itse vihaan nykyistä menoa ja toivon että ihmiskunta kohtaa valtavan sukupuuton ja sen että nykyteknologia lakkaa toimimasta ja raha menettää merkityksensä.