Ruotsalainen opettaja: Koululaitos vapaassa pudotuksessa

Luin hetki sitten MTV:n artikkelin, jossa kerrottiin joukon teini-ikäisiä tyttöjä pahoinpidelleen 10-vuotiaan tytön. Pahoinpitely alkoi kun 10-vuotias soitettiin paikalle. Sen jälkeen todettiin tämän olevan vääräuskoinen eli arabiaksi kuffari. Tyttö siis pahoinpideltiin kun hän ei ollut muslimi. Artikkeli julkaista pari vuotta sitten, mutta hyvä muistutus aina koulun alkuun.

Miltäpä homma näyttää 10 vuoden päästä?

No sen voi kertoa vaikka Samnyttissä julkaistun mielipidekirjoituksen muodossa, jossa muuan 90-luvulta asti Tukholman alueella toiminut opettaja kertoo. ”Ruotsalaiset koulut ovat vapaassa pudotuksessa”.

Opettaja kertoo, että on tehnyt pitkän uransa halusta opettaa lapset lukemaan, kirjoittamaan ja laskemaan, jotta maailma olisi heille avoin. Nyt viime aikoina tätä arkista hommaa on kiusannut muuan asia. Nimittäin koulut ovat täynnä kolmansista maista tulleita juuri-maahan-tulleita. Nuoria ja lapsia, jotka eivät osaa lukea, kirjoittaa eivätkä laskea. Nämä lapset on laitettu samoille luokille ruotsalaisten lasten kanssa, jotka taas osaavat kirjoittaa, lukea ja laskea.

Pieni osa uusruotsalaisista koululaisista antautuu opiskeluun täysillä ja opettajan mukaan heitä on kiva opettaa. Mutta kauhun hetket ovatkin muualla. Se iso enemmistö viis veisaa koulusta.

– He kutsuvat minua vitun huoraksi ja vitun vittupääksi. He sanovat, että sinähän et päätä minun asioistani. Koko koulu on yhtä suurta kaaosta. Oppitunnit, välitunnit, käytävät ja ruokalat. Aivan kaikki. Tyttöjen pukuhuoneet ovat nykyään no go zoneja. Tytöt eivät viitsi vaihtaa vaatteita, sillä pojat tulevat kännyköidensä kanssa ja yrittävät kuvata vähäpukeisia tyttöjä.

Opettajan mukaan koulun liikuntatunneilla ei ole käytetty suihkuja enää vuosiin. Myös osa pojista kartaa suihkua. Kaikenkaikkiaan riittää, että muutama oppilas aloittaa älämölön, se leviää muihin ja lopulta koko luokka on kuin sonnilauma, jota yritetään kaikin keksittävissä olevin keinoin pitää aisoissa, että se ei polje kuoliaaksi toisia.

Opettaja jatkaa, että vanhenpainkokouksissa vanhemmat sanovat, että opettajilla ei ole oikeutta sanoa lapsille mitään. ”Katsokin, että et tee mitään, muuten valitamme rehtorille tai koululautakuntaan”. He uhkailevat minua kertoen, että tietävät missä asun. He tietävät millaisella autolla ajan ja tiedän, että autoni on konkreettisen uhan alla tulla rikotuksi, opettaja kertoo.

– Tietyt vanhimmat oppilaat ovat jo vahvempia kuin minä, joten olen myös kirjaimellisesti pahoinpitelyn uhan alla koko ajan.

Opettaja kertoo, että tietää, että asioista ei kannata edes yrittää puhua johdon kanssa.

– Esimieheni sanoisi tuossa tilanteessa vain, että minun velvollisuuteni on ottaa vastaan nämä juuri-maahan-tulleet emmekä voi kohdella ketään huonommin ajamalla heitä ulos luokasta. Koulutoimen mukaan ketään ei saa poistaa luokasta.

Nyt keväisin kun on paljon kokeita niin huomaa miten tulokset vain jatkavat tippumistaan.

– Olen tarkistellut oppilaiden kokeita, mutta edes tätä ei haluta huomata. Nyt rehtori sanoo, että kokeet pitää ”korjata positiivisesti”. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että jos oppilas vastaa väärin niin tämä pitää ajatella ikäänkuin ”huolimattomuusvirheenä” tai ”että oppilas ajatteli melkein sinnepäin niin vastaus oli melkein oikein”.

Opettaja kertoo niin ikään, että jos oppilaalle kirjoitetaan huono arvosana niin hän tietää, että vanhemmat tulevat jankuttamaan ja uhkaamaan häntä. Opettajan mukaan myös rehtori haluaa, että oppilaiden numeroita arvioidaan reippaasti ylöspäin.

Opettaja jatkaa kertomalla, että opettajien uhkailuista voi tehdä työsuojeluilmoituksen. Kuten myös oppilaiden välisistä kiusaamista tehdään raportti. Tällaiset raportit ovat opettajan mukaan aina leimattu rasismilla. On myös tavallista, että oppilas pahoinpitelee toisen. Tässä tilanteessa monet ajattelevat, että rikoksen tekijä erotetaan koulusta, mutta useimmissa tapauksissa rehtori veivaa asian siten, että oppilas saa jatkaa.

Opettaja kertoo loppuun, että Ruotsi on juuri päättänyt, että 9 000 juuri-maahan-tullutta saa aloittaa opiskelun ns. afgaanilain puitteissa. Hänen mukaansa monet tahot katsovat nyt, että opettajat ovat vastuussa, jotta nämä yksintulleet saavat jäädä.

– Tästä seuraa meitä nyt uhkaillaan lisää ja vaaditaan, että annamme oppilaille parempia numeroita. Oppilaat uhkailevat, kiristävät, pahoinpitelevät ja viis veisaavat opiskelusta, mutta vaativat siihen päälle kaikkea.

– Olisi paljon muutakin sanottavaa, mutta johtopäätös pitkän koulu-urani jälkeen on: ruotsalainen koulu on vapaassa pudotuksessa.

———–

Lyhennetty ja tiivistetty Samnyttin artikkelista.

Opettakaa lapsillenne suojaamaan hampaat kun hän joutuu tällaiseen kohtaamiseen vääräuskoisena. Mustat silmät paranevat, mutta katkenneet hampaat ovat elinikäinen riesa.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh
pöh
27.7.2020 09:59

Kaiken lisäksi kouluissa on aikuisia islamisteja, kuten Suomessakin Turun terroristi.
Muslimeista on tullut pyhä lehmä, ei saa kyseenalaistaa edes sitä jos 40-vuotias puolenmetrin parran kanssa väittää olevansa lapsi.
Huloluutta kuvaa se, että omat lapset uhrataan ”monikulttuurille”.
Sellainen ryhmä joka ei omaa jälkikasvuaan suojele, tulee kuolemaan sukupuuttoon.

luke
luke
27.7.2020 10:39
Vastaa...  pöh

Olisiko aika ottaa hatkat jättää sonta tunkiolle.

Jygge
Jygge
27.7.2020 10:48
Vastaa...  luke

Ei, vaan aika palauttaa suomi takaisin. Tämä muslimisakki ei täällä ala hallitsemaan.

(jako)avaimien kilistelijä
(jako)avaimien kilistelijä
27.7.2020 11:54
Vastaa...  luke

Tarvitaan vanhaa kunnon talkoohenkeä huolehtimaan Suomesta, sillä viranomaishenki ja -voima kykenee näemmä huolehtimaan vain itsestään.

Tulevaisuus
Tulevaisuus
27.7.2020 10:06

Naapurini pikkupoika aloittaa kohta koulunkäynnin ja olen monasti miettinyt mitenkä hänen ruotsalaiset suvakkivanhempansa aikovat valmentaa hänet siihen hetkeen kun keharikakara tulee ja sanoo ”Mä haluan sun kännykän ja lippiksen. Jos et anna niin mä tapan sut ja sun vanhemmat ja jos kerrot tästä jollekin niin sama juttu”?

Jep
Jep
27.7.2020 11:25
Vastaa...  Tulevaisuus

Ensin lyödään turpaan ja sitten laitetaan pussaamaan sandaalia. Kun on alistettu, sen jälkeen otetaan maksua

Lauristin
27.7.2020 17:09
Vastaa...  Tulevaisuus

sitten polvistutaan ja…miksei muka, harjoittelee nää rikastusta sorkkaeläimilläkin, miksei pikkubörjeillä. Siinä avartuu ensin mm. maailmankuva ja myöhemmin lompakko. En ole aikoihin katsonut onko niitä aasien rikastusvideoita enää netissä. ”Hiljaa yössä”… IDF-soltut joutuivat vakavaan vaaraan – kuolla nauruun.

Kukavaan
Kukavaan
27.7.2020 10:20

Syntyy kysyntää uudenlaisille tavoille oppia. Kenties tulevaisuudessa osa oppimisesta tapahtuu ilman oleilua samassa fyysisessa tilassa muiden oppilaiden kanssa. Ehkä saamme tekoälyjä opettajiksi. Jokainen oppilas saa silloin henkilökohtaisen henkilökohtaisen ”opettajan”, joka tietää kaiken, osaa kaikki mahdolliset psykologiset keinot ohjata opetettavan käyttäytymistä.

Suuret innovaatiot, jotka mullistavat toimialajoja, tulevat yleensä kyseisten toimialojen ulkopuolelta. Menneisyyden toimijat keskittyvät pieneen säätämiseen ja rakenteidensa puolustamiseen.

Seurauksena ainoa asia mistä välitetään, on osoitettu osaaminen. Sitä varten syntyy luotettavia osaamista mittaavia palveluja. Ne eivät välttämättä ole valtion tai yhteiskunnan hallitsemia. Nykymuotoisten oppilaitosten todistuksilla, joissa arvosanoja on korotettu ”oikeudenmukaisuussyistä”, ei ole muuta kuin paperin arvo. Mitään järkeä ei ole mennä oleilemaan ja altistumaan väkivallalle tällaiseen oppilaitokseen.

Pirtsakka
Pirtsakka
27.7.2020 15:38
Vastaa...  Kukavaan

Kuuluuko ”psykologisiin keinoihin” esimerkiksi sähköhoito silloin kun opetettava ei ohjaudu toivotulla tavalla?

Kukavaan
Kukavaan
27.7.2020 17:32
Vastaa...  Pirtsakka

Ei kuulu.

kaarnalaivan kapteeni
kaarnalaivan kapteeni
27.7.2020 18:17
Vastaa...  Kukavaan

Tuo on ihan totta. Reaalimonikulttuurisuus romuttaa perinteisen läsnäolokoulun ilmapiirin ja oppimistulokset. Jotta koko yhteiskunta ei rapautuisi liikaa sen vuoksi että työelämään tupsahtavat eivät osaa yhtään mitään, perinteisen luokkaopetuksen tilalle syntyy uusia ratkaisuja.

Tarja niemi
Tarja niemi
28.7.2020 19:59

Tämä on ollut jo 25 vuotta sitten ajnkohtaista Ruotsin kouluissa.
28 luokassa oli etelämaista. 1 ruotsalainen ja pojanpoikani puoli suomalainen. Tänää hän on ollut kuolleena 11 vuotta.
Hänet siirrettiin sijaiskotiin kun hän ei 11 vuotiaana uskaltanut mennä kouluun. Opettaja joka yritti puoltaa häntä siirrettiin myös toiseen kouluun.

Tarja niemi
Tarja niemi
28.7.2020 20:14

Nämä eivät koskaan tupsahda työelämään. He jäävät pois koulusta ennen aikojaan ja joutuva hantlangareiksi huumedeelereille ja vankilakierteeseen ja usein ammuttaviksi kun huumerahat puuttuvat.

jääkärin liike
jääkärin liike
27.7.2020 12:16

Ihmisten vapaa lisääntyvyys ja liikkuvuus muuttavat useimmat maat polarisoituneiksi kehitysmaiksi. USA:ssa on siinä suhteessa erittäin voimakas muutosvastarinta meneillään. Naivisti keskusteluun ja vetoomuksiin luottava Ruotsi taasen muuttuu lopulta arvaamattomaksi ampiaispesäksi.

Los6666
Los6666
27.7.2020 13:30

mitä ehmettiä? eikö sieltä savannilta ja aavikolta tullutkaan niitä raketti-insinölrejä ja tohtoreita?

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
28.7.2020 14:29
Vastaa...  Los6666

Tuli. He ovat oppineet tekemällä, ei heidän kuulukaan osata lukea. He ovat turhautuneita, sillä heidän mielestään teoriapuoli on idioottien hommaa. Tekijämiehiä siis.

Grillimakkara Märsta
Grillimakkara Märsta
27.7.2020 13:49

Suomalainen toimittaja vääntää lähes itkua Märstan säilössä istuvien katkoitusta odottavien asukkien puolesta. Odotusajat ovat pidentyneet pandemian vuoksi mikä tietenkin on ymmärrettävää, eikö?

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svt-s-reporter-om-granskningen-av-migrationsverkets-vantetider-under-corona

Minä
Minä
27.7.2020 14:44

Näin ne kulttuurimarxismiin ideologiansa perustavat ”suvaitsevaiset” luovat monikulttuurista yhteiskuntaa.

Omituisinta tuossa on, että vaativat osaamista parempia numeroita. Ei elämässä pärjää niillä numeroilla, vaan osaamisella. Ei Ruotsi pärjää kouluissa annettavien todistusten perusteella, kyllä se pärjääminen on ihan osaamisesta kiinni. Poliitikot ovat tuhoamassa Ruotsia ideologioineen ja samalla kuin nämä kullanmurut saavat riehua, pilataan kanta-asukkaidenkin koulutus. On todellakin vapaassa pudotuksessa.

Sama on tulossa Suomeenkin, ellei järki syty pian.

Ei kyllä siltä näytä, että syttyisi.

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
27.7.2020 15:10

Täytyy muistaa, että koululaitosta tuossa vapaassa pudotuksessa seuraa sitten muukin yhteiskunta. Kun peruskoulu on suoritettu ”positiivisesti korjatuin kokein ja todistuksin, jatkuu ”positiivisesti korjaaminen” sitten seuraaville kouluasteille ja lopulta työelämään. Sitten loppupäässä koko Ruotsi pyörii ”positiivisella korjauksella”. Opettajien, insinöörien, poliisien, sotilaiden, sairaanhoitajien, lääkäreiden, rakennusmiesten, sotilaiden, turvallisuuspalveluiden, huoltomiesten, linja-auton kuljettajien ym. huolimattomuusvirheitä katsotaan sormien läpi.

On toki vieläpä erittäin todennäköistä, että opiskelurauha palaa kouluihin sitten kun kaikki koulut ovat koraanikouluja. Tosin lopputulos ”positiiviseen korjaamiseen” verrattuna lienee sama. Ruotsin kohtalona on auttamattomasti ollatulevaisuuden kehitysmaa.

Lauristin
27.7.2020 17:15

Kehitys siis kehittyy. Ihmettelinkin vuosia sitten kuinka on mahdollista ettei piitata siitä kun suurin osa musuista ei opi koulussa juuri mitään – ja opettajat uskalsi antaa hylsyjä niille jotka ei osannu mitään / ei käyneet kuin korkeintaan syömässä. No nyt siihen tulee muutos kun Soroksen rahoittamat vassarit ovat hoksanneet tämän rakenteellisen rasismin.

Kipapää
Kipapää
27.7.2020 15:13

Small hats thanks

Heipparallaa
Heipparallaa
27.7.2020 15:26

Salonkikelpoisena pidetty (ääri)vasemmisto tuntuu ajavan yhteiskunnallista kaaosta, mutta vihattu äärioikeisto taas tahtoo estää sen. Todellisuus menee siis päinvastoin kuin korrektistit väittävät !!!

Juha II
Juha II
27.7.2020 17:25

Totuus ei ole koskaan kaunista kuultavaa ja tämä juuri lukeutuu esimerkki tapaukseksi. Äärimmäisen surullista kunniallisen naiaopettajan ja valkoisten tyttöjen ja poikien kannalta. Erittäin rikollista ja ihmisoikeuksien vastaista kanta/asukkaiden kannalta joutua omassa syntymämaassaan kohdelluksi ali-ihmisenä!

qwerty
qwerty
27.7.2020 18:12

Artikkelissa ei kerrota mitään tuosta kuvasta. Muistan sen muutaman vuoden takaa: Kyseessä on koulu jota matut olivat yrittäneet polttaa useaan kertaan. Niinpä se päällystettiin rautaisella verkolla joka estää polttopullojen tms heittämisen seinään tai ikkunasta sisään. Mikä ruotsalaislapsia vaivaa??? 😉

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
28.7.2020 15:42
Vastaa...  qwerty

https://pt-media.org/2018/08/20/myos-koulujen-tuhopoltot-ovat-suuri-ongelma/ Ei ollut tuo artikkeli, mutta taisi olla Rinkebyn koulu kuvassa.

Vileeni
Vileeni
28.7.2020 06:36

Karl Marxin ennustamaa työväestön kurjistumista ja siitä seuraavaa vallankumousta ei syntynyt kehittyneissä teollisuusmaissa, ainoastaan köyhällä Venäjällä. Se oli kommunisteille karvas pettymys.
Niinpä nykyinen vasemmisto ja sen kätyriosasto, vihreä liike, pyrkivät nyt mokuttamalla ja matuttamalla kypsyttämään yhteiskuntaa vallankumousvalmiiksi. Vähäosaiset tai lukutaidottomat ihmiset ovat vain pelinappuloita tuossa julmassa pelissä.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
28.7.2020 15:49

Opettajana antaisin pakolaisille pelkkiä kymppejä. Vanhemmilleen kertoisin näistä tulevan varsin oivallisia helikopterimekaanikkoja ja lentäjiä ja tytöistä kuuliaisimpia kotirouvia maan päällä. Saisin varmaan eväsleivoksia kotiin kannettavaksi ja ainakin saisin olla rauhassa. Poissaoloja en merkkaisi, joten muunrotuiset voisivat opiskella rauhassa. Ainakin hyvällä säällä, jolloin muslimi pelaa potkupalloa.

Tulisihan tuosta pettymys jossain vaiheessa homman kustessa, mutta väittäisin edelleen jonkin toisen asteen opettajan turmelleen nuoret. Syyksi sanoisin täys-Full HD-rasismin. Polttakoot sen opettajan Opelin, ei kiinnosta.