Katajan pahoinpitelyn motiivissa ei paljon arvailuja

Pekka Katajan pahoinpitelytapaus osoittaa taas kerran, että oikealta vasemmalle osataan vetää kyllä öyhötysvaihteen vitonen silmään, kun jotain tapahtuu. Kaikki oleellinen voidaan heittää romukoppaan kun omaa ideologiaa pitää edistää.

Tapahtuman alkuaikoina oikeisto huusi hoosiannaa kun julkisuuteen kerrottiin tekijän olevan ”arabialainen”. Voi härregyyd sitä veisauksen määrää. Kyseessä oli ilmiselvästi siis poliittinen teko. Arabialaiset kostivat Katajalle kun tämä oli lakkauttamassa Jämsän vastaanottokeskusta tms. Pöljimpien teoriat olivat oikeasti aika hauskoja huvittavuudessaan.

Mutta sitten tapahtui yllättävä käänne. Nyt oli vasemmiston vuoro huutaa hoosiannaa. Kataja arveli julkisuudessa, että tekijät olisivatkin ehkä äärioikeistoa ja pahoitteli arabialaislausuntoa. Nyt alkoi sitten rasisminvastustelupataljoonassa tapahtumaan.

Esimerkiksi yhdessä Ylen artikkelissa Kataja kertoo, että hänellä on äärioikeiston suunnassa vihamiehiä, sillä hän on yrittänyt suitsia ja putsata Keski-Suomen Perussuomalaisia näistä äärioikeistolaisista. Tarkasti ei tule esille tarkoitetaanko näillä natseja, kuunatseja vai millaisia äärioikeistolaisia.

Ylen artikkelissa kerrotaan edelleen, että Kataja ei ymmärrä teon motiivia, mutta arvelee sen joka tapauksessa olevan poliittinen.

 

Mikä on oleellista?

Ensinnäkin, Suomessa ei tehdä poliittisin motiivein tämän kaltaisia pahoinpitelyjä. Varsinkin kun Kataja on, tai siis ei ole mikään kiihottava henkilö kera hyvin väkevien poliittisten mielipiteiden. Poliittista motiivia voisi ehkä tietyissä raameissa harkita, JOS Kataja olisi hyvin hyvin kiihottava henkilö, mutta kun ei siis ole. Nevä höör, jonka tuntee kourallinen paikallisia. Jos Kataja olisi vaikkapa kuten Junes Lokka, jonka puheiden takia muu valtuusto veisaa kirkkovirsiä ja tuuttaa somen täyteen paheksuntaa, voisi edes pohtia vakavasti poliittista motiivia. Mutta Kataja ei ole kuin Lokka. Kuka edes tuntee Katajan, jos hän tulee vastaan isolla kirkolla. Ei kukaan.

 

Mistä sitten on kyse?

Seuraava on vain omaa arvailua eikä siten kiveen hakattua faktaa. Katajan taustalta paljastuu, että mies on melkoinen koijari. On ollut monenlaista veivausta. Hän on istunut käräjillä 00-luvulla useista kirjanpitorikoksista, joista on tullut ehdollinen 6 kk vankeusrangaistus. Lisäksi päälle mätkähti neljän vuoden pituinen liiketoimintakielto.

Kataja ei ollut tässä vyyhdessä yksin ainoa toimija vaan siinä oli muitakin.

Kun nyt siis miettii pahoinpitelyn motiiveja, niin luultavasti teko ei juonna näistä tapahtumista, koska niistä on jo aikaa. Mutta se asettaa koko tapahtumasarjan uuteen valoon. Kataja osaa harjoittaa monenlaista veivausta ja puljausta. Hän ei siis ole mikään kiltti suomalainen koulupoika. Jos olisi, silloin pahoinpitelyn motiivi olisi totta tosiaan hyvin merkillinen. Mutta kun ei ole, niin silloin kyseeseen voi tulla sellaisia motiiveja kuin kosto tai velka. Onko Kataja koijannut apinaa tai tehnyt oharit, ja nyt tuli maksun aika?

Oli miten oli, voisinpa lyödä vaikka vetoa kaljapullosta, että pahoinpitelyn motiivi löytyy tällaisista taustoista eikä mistään poliittisista mielipiteistä.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jiihaa
jiihaa
29.7.2020 07:21

”Ensinnäkin, Suomessa ei tehdä poliittisin motiivein tämän kaltaisia pahoinpitelyjä.”

Suomeen on tullut viime aikoina rikollisuuden uusia aaltoja, poliittinen tai tilattu pahoinpitely voi olla yksi niistä.

Turhaantunut
Turhaantunut
29.7.2020 08:19
Vastaa...  jiihaa

Tuskimpa on tilattu ”pahoinpitely” sillä noissa ei ole tarkoitus murhata vaan peloitella.
Kataja koitettiin murhata, ei pahoipidellä hellästi läimien.
Oli sitten tekijät ketä tahansa, ne joutaisi vuosiksi kivensisään.

Hupi ukko se on
Hupi ukko se on
29.7.2020 18:06
Vastaa...  Turhaantunut

Ei koitettu murhata, sehän olisi ollut helppo hoitaa pois päiviltä kun oli ensin mätkitty taju kankaalle.
Kyllä se taisi vaan saada ihan reilusti selkään ja se oli todennäköisesti tarkoituskin.

Turhaantunut
Turhaantunut
29.7.2020 19:28
Vastaa...  Hupi ukko se on

Hyökkääjät luuli että Kataja oli kuollut kun oli tajuttomana lattialla verilammikossa.
Luuletko tosiaan että isketään vasaralla päähän 21 kertaa pelottelumielessä?

GeorgeSoros
GeorgeSoros
29.7.2020 09:41
Vastaa...  jiihaa

siis oliko tummat asialla ja teloitustyyliin ?

Punahilkka
Punahilkka
29.7.2020 13:49
Vastaa...  jiihaa

Tulihan tänne jo terroristi-isku hallituksen surkean politiikan ansiosta, vaikka asiasta varoitettiin!

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
29.7.2020 07:45

Luulenpa, että olet, Pate, oikeilla jäljillä! Sekava tyyppi vaikuttaa tuo kataja olevan.

Pottunokka
Pottunokka
29.7.2020 07:56

Minä muistan yhden poliittisen tai pari poliittista hyökkäystä. Se kohdistui stubidoon. Joutui cokis limsa hyökkäyksen kohteeksi. Siitä tekijälle sakot. Ja toinen taisi myös olla stubido. Talon ikkunoihin lensi pari kiveä pikkupoikien toimesta. Siitä taidettiin laittaa melkein armeija liikkeelle. Joka tapauksessa Kataja varmaan käynyt väärällä katiskalla tms. Ei mitään poliittista.

TOK TOK
TOK TOK
29.7.2020 08:18

Kyllähän nämä Katajan aikaansaannokset ovat kuin pyhäkoululaisen kujeita,verrattuna Tuppuraisen ja Marja Merilinin toimiin,yleensä kyllä suomalaiset tyytyvät kärsimään vahingonteot nahoissaan,joita nämä meidän kansan rehellisesti valitsemat edustajat aiheuttavat meidän hyväksemme.

Minä
Minä
29.7.2020 08:21

Tuollaisesta voi arvailla mitä vaan, vaikka hyvinkin perustellusti, mutta se on edelleen arvailua. On mahdollista, että paikallisesti tunnettu toimija saa jonkun sillä alueella kihahtamaan. Ei tarvitse olla valtakunnallisesti tunnettu.

Toki valtakunnallisesti tunnetulla on moninkertainen riski siihen, että jollain päreet palaa, mieli sekoaa ja alkaa kostoretki.

En väitä, etteikö artikkelin oletukset olisi perusteltuja, vaan totean, että hyvinkin perusteltu voi olla väärä arvaus.

Mikä tukee artikkelin arveluita, on se, että tekijöiden kuvaaminen muuttui. Tiedä sitten syytä, mutta kyllä se tuntuu oudolta.

usan *mielenosoitusten totuus
usan *mielenosoitusten totuus
29.7.2020 08:33
Pottunokka
Pottunokka
29.7.2020 08:47

Nhl veskari raskilla ollut poliisi lippis päässä! Isoilla lööpeillä iltapaskassa. Kun Selänne yritettiin loata, niin onko nyt Raskin vuoro?

RIP ilman polvistumista täältä suunnasta
RIP ilman polvistumista täältä suunnasta
29.7.2020 13:59
Vastaa...  Pottunokka

Juu – kaikkien pitää polvistua väkivaltaisen sekakäyttäjän muiston edessä tai muuten mätämedia antifa mammanpoikineen hyökkää kimppuusi.

kanander
29.7.2020 09:12

Mihin vedetään raja, onko murhayritys poliittisesti motivoitu vai ei? Joka tapauksessa Katajalta oli mennä henki. Se on olennaista. Vaikea kuvitella, että paikkakunnalla 35 vuotta vennamolaisena häärännyt mies ei olisi kerännyt vihamiehiä, joilta puuttuu tolkku. Velanperinnästä ei ollut kyse, koska lompsaa rahoineen ei viety.

Kataja on melko tyypillinen perustason persu, sählännyt raha-asioissa ja politiikassa. Se ei vie häneltä oikeutta elämään. Persujen eduskuntaryhmässä on puolenkymmentä karpaasia, joista tulee mieleen: tuo tappeli 40 vuotta sitten tanssilavalla.

GLGL
GLGL
29.7.2020 09:25

Vähän samaa arvelen. Vaikuttaa järjestäytyneen rikollisuuden tekemisiltä. Hätävalheelle lemahtava väite, että olivat ulkomaalaisen näköisiä kielinee siitä, että Kataja saattaa tietää, keitä ovat tekijät tai tilaajat. En ihmettelisi. Mutta katsotaan.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
30.7.2020 01:30
Vastaa...  Admin Pt-media

Uhri haittaa poliisitutkintaa, saisiko sen kopitettua tutkinnan ajaksi, kiitos.

K J
K J
30.7.2020 01:32
Vastaa...  GLGL

Suomessa saa olla järjettömät vaikkapa pelivelat niskassa, että lähdetään tappamaan joku joka on vieläpä politiikassa. Olihan hän joillekin tunnettu, mutta suurelle yleisölle tuntematon. Murhan yritys. Aikamoista. Venäjältä jne. saa tilattua palkkamurhaajan, mutta tekotapa on sekopäinen. Koronan aikana ei idästä noin vain kangsterit tule. Omat rikolliset ei lähtisi tuollaiseen, ei edes prospectit.

Asiaa tutkiessani on käynyt mielessäni ihan tavallinen sukulaisten välinen matsi.
Esim. uhri olisi jättänyt serkulleen maksamatta taatun lainan niin äkkiäkös siitä kimmastuu ja vasara alkaa heilumaan. Suvun kunnia on pidettävä ja asia viedään mukana hautaan. Nämä syytökset oikeistoa, matuja, anarkoja etc. kohtaan veivät pohjan, koska siinä ei olisi mitään järkeä.

Odotellaan jos poliisi puristaa totuuden tapahtumasta. Suomessa on poliisin rikostenselvitysprosentti kuitenkin maailman huippua.

Ilmari
Ilmari
29.7.2020 10:13

Katajahan on sitten niinkuin Marco de Wit, jolle on annettu ehdollisia vankeustuomioita. Sama koskee myös edesmennyttä Ilja Janitskinia.

Last edited 7 months ago by Admin Pt-media
Ilmari
Ilmari
29.7.2020 13:10
Vastaa...  Ilmari

Paavo, poistatko edellisen viestini. Lokalla ei olekaan ehdollisia tuomioita vaan sakkorangsistuksia.

Patsipate
Patsipate
29.7.2020 11:32

Kun asialla on Polpo ja yle vahvasti mukana mainitsemassa ’äärioikeisto’, varmistin menee pois ja ilmassa on 120 prosenttia valheita.

Turhaantunut
Turhaantunut
29.7.2020 11:54
Vastaa...  Patsipate

Ei ole poliisin eikä ylen keksimää tuo äärioikeisto tuossa jutussa, vaan Kataja sen sanoi ihan omasta suustaan.

Turhaantunut
Turhaantunut
29.7.2020 12:48
Vastaa...  Turhaantunut

Ottiko se nyt noin kovasti, Kataja itse sanoi että kyseessä voi olla äärioikeisto?
No, kato tämä video alusta loppuun, ehkä se voisi valottaa hiukan asiaa sielläkin.

https://www.youtube.com/watch?v=qkb3T2PSnnU&t=252s

Se ei auta suomen palastusta mitenkään että aletaan öyhöttämään.

Turhaantunut
Turhaantunut
29.7.2020 13:16
Vastaa...  Patsipate

Ei ihme jos leimataan isänmaaliset vaikka miksi, kun on tuollaisia öyhöttäjiä joukossa.
Kataja ite sanoi että on hankkinut vihollisia äärioikeistosta, ja sinä öyhötät ihan muuta.

Patsipate
Patsipate
29.7.2020 17:18
Vastaa...  Turhaantunut

Osaakto lukea?

Yle on mainitsemassa tarkoittaa, että yle on mukana disinformaatiokampanjassa, niinkuin se on aamusta iltaan, 24/7 *365

Polpo Ei tutki asioita, vaan on Suomen kansan vihollinen, ja erityisesti aidon nationalistien vihollinen.

Molemmat tahot valehtelee, ja ilmeisesti myöskin herra Kataja.

Turhaantunut
Turhaantunut
29.7.2020 20:09
Vastaa...  Admin Pt-media

Ei enää jaksa oikein edes naurattaa nuo salaliittohin hurahtaneiden jutut, liikaa suollettu varsinkin koronasta,nyt nauru alkaa muuttumaan oksennukseksi lukiessa salittotohttoreiden kirjoituksia.

Patsipate
Patsipate
29.7.2020 17:23
Vastaa...  Turhaantunut

äärioikeisto on muuten mitä, onko se oikeista, eli se joka uskoo Jeesukseen? Siitä ajatus oikeistosta aikanaan tuli, Ranskan vallankumouksesta kun kommunistit ottivat vallan Raamatun porukoilta, ja Jeesus istuu jumalan oikealla puolella.

Kataja taitaa olla kommunisti itse, koska a) valehtelee, b) on itsekin vieraantunut jumalasta

Patsipate
Patsipate
29.7.2020 17:57
Vastaa...  Turhaantunut

Maanpetturi ja ”oppositio johtaja” Jussi Halla-ahon mielestä poliisissa on vain joitain pikku ongelmia mutta Polpo on noin muuten kunnossa

Poliisi on yksi arvostetuimmista instituutioistamme”

https://mobile.twitter.com/halla_aho/status/1161596712491913217

Ei vaan kaikki instituutiot, ja koko eduskunta on vihollisen kontrollissa.

Turhaantunut
Turhaantunut
30.7.2020 16:15
Vastaa...  Patsipate

Pitäsikö sinun mielestä aloittaa samalainen ilman aivoja hilluminen kun Usa:ssa ja alkaa vaatimaan poliiseja pois kaupungeista, alkaa ryöstämään, murhaamaan, raiskaamaan, polttelemaan rakennuksia?
Tässä maassa ei olla mitään terroristeja, jos on vaikeaa kokeile päästä Usa:ssa vaikkapa Seatleen omiesi joukkoon, ei tarvitte poliiseja katsella.

Neiti Ohisalo
Neiti Ohisalo
29.7.2020 12:24

Tämän Katajan omaan esiintymiseen ja sanomisiin perustuen on vahva veikkaus että puhuu puhdasta Anderssonia eli sitä itteänsä eli paskaa. Todellakin tulee ensimmäisenä mieleen velan perintä tai rikoksen jälkien peittely. Oli asialla sitten arabit, jämsän kommumistit, ex siniset tai kuka tahansa, lienee motiivi siis puhtaan henkilökohtainen. Kataja vaikuttaa keskimääräistä tyhmemmältä ihmiseltä.

No sitten siihen voiko suomessa tapahtua nykyään poliittisesti motivoitua väkivaltaa tai jopa murhia? Kyllä voi ja ehdottomasti, ilmiö on rantaunut taas suomeenkin uuden aallon kommunistien ja äärivihreiden sekä mm. Islamistien mukana. Kannattaa muistaa että jokainen islamistinen terrori-isku on itseasiassa poliittinen joukkomurha. Islam on poliittisuskonnollinen ideologia, joka on usein hyvin suvaitsematon muita yhteiskunta- ja poliittisia sekä uskonnollisia suuntauksia kohtaan. Tässä sen ideologia käy yksiin nykyisen punavihreän poliittisuskonnollisen liikehdinnän kanssa.

Myös nykyisessä hallituksessa istuu ministereitä jotka vain n. vuosi takaperin kannustivat kannattajiaan avoimesti poliittiseen väkivaltaan. Näillä ministereillä on myös rajuihin ääriliikkeisiin kuuluvia suorantoiminnan järjestöjen jäseniä avustajinaan.

On vain ajan kysymys koska ensimmäinen kommunistisesti motivoitunut murha toteutetaan. Islamistisiahan on jo tehty useita. Punavihreiden siunauksella, joten nekin voidaan laskea punavihreän poliittisen terrorin piikkiin

Särmääjä
Särmääjä
29.7.2020 18:24

Jos Kataja tietää ketkä tosta on vastuussa tai mitä siinä on takana niin miksi silti kokoajan olisi sanonut että motiivi on hyvin varmasti poliittinen. Olisihan voinut hyvin puhua vaan kostoiskusta tms. Pelkkää spekulointia tämäkin.

Ali Kessu
Ali Kessu
29.7.2020 21:02

Kataja sai niin kovat tällit, että olisi pitänyt olla vintti sekaisin kauan ( vrt moni muu päähän saanut, esim Bodomin Gustafsson ). Bodomia tutkinut rikoskomissario sanoi, että yleensä motiivit löytyvät osastoista: Viha,kosto,mustasukkaisuus, kateus. Mm viimeistä on ajateltu myrkkysarjamurhaaja Aino Nykopin motiiviksi, muuta ei tiedetä.

Tässä voi olla takana mikä tahansa noista riippuen menneisyyden ja nykyisyyden tekemisistä, viha ja vanha kauna voi olla vuosien takainen?

Salaliittoa pukkaa
Salaliittoa pukkaa
30.7.2020 02:15

Jäljet johtavat antifaan ja jopa hallitukseen.Tukinta paljastaa sellaista että hallituksen on erottava.