Tukholmassa syntyi Pride-bussi-sota

Tukholmassa on syttynyt Pride-bussi-sota. Ainakin mikäli on uskominen valtalehti Expresseniä.

Ruotsissa kevään tulon varma merkki on bussien etukulmiin ilmestyvät pienet Ruotsin liput. Tukholmassa taas lähestyvän Pride-juhlien varma merkki on Ruotsin lippujen tilalle laitetaan pienet sateenkaariliput. Sateenkaariliput tapaavat ollakin sitten kesän loppuun asti.

Nyt ongelmia on syntynyt kun jotkut bussikuskit eivät suostu ajamaan linja-autoa sateenkaarilippu keulalla vaan ovat poistaneet lipun. Varsinkin Rinkebyn alueella kuljettavat ovat omatoimisesti laittaneet sateenkaariliput penkin alle.

Muuan matkustaja kertoo järkyttyneensä asiasta. Hän oli kysynyt, että miksi linjuriautossa ei ole sateenkaarilippua ja vastaukseksi oli tullut:

– En halua mitään homppelilippuja (fikusflaggor) autossani.

Muuan matkustaja oli syvästi järkyttynyt miten kuljettaja tuolla tavalla solvasi hbtqi-henkilöitä.

SL:stä eli Tukholman paikallisliikenneyhtiöstä kerrotaan, että SL tekee yhteistyötä Priden kanssa ja on sen pääsponsori. Kuljettaja ei voi omatoimisesti tehdä tuollaisia päätöksiä noin vain ottaa lippu pois auton keulalta.

Asiaa tutkitaan.

__

Kaikki solvaavat kommentit poistetaan.

Subscribe
Notify of
guest
46 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Vesa

Tässä kohtaa kahden vähemmistön intressit ikävästi. Saapa nähdä mikä on oikeaoppinen intersektionaalinen ratkaisu eli kumpi painaa enemmän: seksuaali-identiteetti vai uskonvapaus uskomuksineen.

Suomi Finland

Asia on tässä tapauksessa huomattavasti monimutkaisempi ja hankalampi pala setviä, kuin jos pride lipun olisi poistanut vaikkapa Päivi Räsäsen uskonveli/uskonsisko/uskonoletettu (engl: he or she or ?). Vaikka ovathan Räsäsen tapaan kristillisyyttä tunnustavat ryhmät vain pieni vähemmistö kristityistä.

Ilmari

Tuo ei kyllä pidä paikkaansa. Valtaosa maailman kristityistä on katolisia ja siellä ei edes keskustella pitäisikö ajattelua homoista jotenkin muuttaa.

Suomi Finland

Päivi Räsänen on Wikipedian mukaan luterilainen. Ja luterilaisuus on myös hieman epäyhtenäinen porukka liberaaleineen ja konservatiiveineen. Suurin osa ei käytännössä usko siihen uskontoon, jonka uskontokuntaan he kuuluvat ja osa taas uskoo palavasti. Ja sitten on se joukko, jotka sanovat, ettei helvettiä ole ja kaikki käy.

Jaaha

Mitä tarkoitat? Katoliset mädättävät ja paljon. Et ole tainut käydä katolisissa maissa. Siellä on toki onneksi myös vastarintaa, mutta mädätys on Paavia myöten kyllä sitä valtavirtaa.

Ike

Onhan tuo she tai he vähän kumma koska se on selvästi rasistinen ilmaisu.Ehkä meidän nyt pitäisi alkaa kieltämään kaikki ilmaisut jotka viittaavat sukupuoleen. Kaikki idiootit menkää sänkyyn kaikkien idioottien kanssa. Siltä tämä nykyinen politiikka näyttää ja se on sen seuraus.

Ilmari

Tässä täytyy tarkastella virallista uhrikategoriaa. Muslimin uhripääoma on suurempi kuin valkoisen suvakin tai valkoisen homon. Näin ollen hän saa määrätä liput poistettaviksi.

Klarsyn

Näin minäkin uskon, tuskin muslimille tulee Päivi Räsäsen kohtaloa, epäilyä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan. Tässä on hyvä esimerkki intersektionaalisesta tasa-arvosta eli toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset, eivätkä ihmiset siten ole yhdenvertaisia lain edessä.

Muslimin uhripääoma on tosin kuviteellinen ja taitaa perustua enemmän islamin muodostamaan uhkaan kuin todelliseen diskriminaatioon, koska itse eristäytyvät, syyttävät valheellisesti siitä vain muita.

Vesa

Joo, luulen minäkin että muslimikuskin henkinen pipi on kovempaa valuuttaa kuin homon kuvitteellinen bussikyyti. Jos muslimikuski poistaa lipun omalla ajovuorollaan, ei häntä siitä rankaista tai lähdetä aktiivisesti haastamaan.

Ylös ja ulos

Pois kaikki typerät hömpötykset ja typerät ihmiset päättäjien paikoilta ja muutenkin.
Ja sitten siivoustalkoot käyntiin. Turha hömpöttää jotain PRIDEa kun maa palaa ja paukkuu. Märstassakin oli eilen raiskaus ja Vällinbyssä ammuttiin.

Ruotsalaiset ovat kuin ei olisivatkaan, ei olla näkevinään sitä että kulissit kaatuu.

kanander

Tervehenkisiä reagointeja bussikuskeilta. Olennaista on kuitenkin se, että kuskit eivät kieltäydy ottamasta kyytiin “homppeleita” ja heidän symppareitaan. Pride-viiri on vieras uskontunnustus matkustajien enemmistölle.

Mikä “oikeus” homoilta puuttuu Ruotsissa? Mitä ne vaativat marsseillaan?

Heppu Korhonen

Mikä ”oikeus” homoilta puuttuu Ruotsissa? Mitä ne vaativat marsseillaan?

Erittäin hyvä kysymys.
Homoilta puuttuu heterona oleminen. He ovat todellisuudessa kateellisia enemmistölle. Siksi sukupuolierot on hävitettävä sekä todisteet sukupuolesta, homous on nostettava arvostetummaksi kuin heterous, jne., Vaikka homot ovat jo arvokkampia kuin heterot, on sana homo heille syrjintää, eikä se ole kunniallista niin kuin he haluavat.
Taistelutannerta riittää ja vaikka kaikessa annetaan periksi, eivät he ikinä saa sitä mitä he lopultakin haluavat, kuulua suureen heteroiden enemmistöön.
Vähemmästäkin sitä hulluksi tulee.

Turhaantunut

Miksi niiden pitäsi marssia, miksei voi olla normaalisti? Vaikka on homoja, täytyykö sitä tuoda marsseilla esille? Ketä se hyödyttää,enemmän se tuo vastustajia homoille.
Minulla ei ole noita vastaan mikään, mutta en ymmärrä miksi tuoda joka paikassa esille vakaumustaan, en minäkään heterona marssi tuhatpäisissä heterojen marsseissa, niissä kun ei ole, eikä ole mitään järkeä marsseissa.

Fatwantarkistaja

Menen heti Kervo Gay Prideä järjestämään, mutta siellä ei saa kontata nahkaruoska perseessä, eikä muutakaan kinkyä tehdä. Ihan ihmisinä mennään, että lapsetkin voivat osallistua.

Ei tsiisus

Jahaa poistit siten asiallisen viestini. Taidat tuntea enempikin homoja.

Fatwantarkistaja

Naapurin homot olivat asiallisia, toinen vissiin meteorologi. Tervehtivät ohikulkiessaan. Ei haitannut yhtään. Toinen homopari kävi naapurissa vieraisilla, mukavaa väkeä kerrassaan. Eläinystäviä ja sillaan. Äitinikin totesi siskon naapureiden olleen homoja, mutta erittäin ystävällisiä ja avuliaita. Ei näillä näytöillä ole mitään heitä vastaan, päinvastoin.

Tuumailija

Näin se on, oikeat homot ei asioitaan levittele eikä käytä yksityisasiaa vipuvartena saavuttaakseen jotain.
Noissa pride kulkueissa ei juuri homoja näy, koska ne enemmän vain huonontavat kaikille kuuluvia perusoikeuksia etenkin seksuaalivähemmistöjen.
Itsellänikin oli aikoinaan kavereina homopariskunta, ihan asiallisia eikä tarvinnut pelätä takatuuppausta. Useamin kuin yhden kerran olen myös ollut työkaverina niin homon kuin lepakon kanssa, itsehän nuo asian esille toivat kauttarantain, mutta se jäi sitten siihen, minua kun ei kiinnosta tuollaiset yksityiset asiat.

Pottunokka

Muslimeille ja pride porukalle omat bussit kuskeineen sekä asuinalueet. Ja tervejärkiset jossain siinä välissä yrittää selviytyä.

Henkan matut ajavat ilmaiseksi

Kuvassa Henriksdalin bussi. Henriksdal on korkean mäen, melkein vuoren, päällä leviävä ghetto. Puolet asukeista suvakkeja ja puolet matuja, paljon sossuasiakkaita. Sopivasti vedenpuhdistamon vieressä ja se lykkää kauheat paskanhajut ilmoille kun vähiten aavistaa.

Henriksdalin matut ajavat mielellään bussilla mutta eivät tykkää ostaa lippua. Joko kiipeävät vain sisään tai sanovat kuskille ”ei ole rahaa”. Tai vilauttavat kännykästä jotakin mitä kuski ei pysty näkemään eikä uskalla kysyä.

Toisella puolella tietä on Kvarholmenin hieno asuntoalue. Voin kuvitella miten Henkan matut väijyvät iltaisin Kvarnholmenilla eikä kvarnholmilaiset uskalla mennä ulos.

Suomi Finland

Miten suvakit suhtautuvat tähän kaikkeen? Toiset voivat suvaita lgb-whatever ryhmiä enemmän kuin muslimeja ja päinvastoin. Syntyykö suvallien leirissä jakolinjoja vai kykenevätkö he suvaitsemaan ihqua suvaitsemattomuutta ja yhtä ihqua sexuaali-ideologiaa?

Göran Bakbulle af Mellanben

No jåå, vi alttså diskuteera tämä i böge klubben. Laitta se bögeflagga bussi takapuoli. Inte probleema ännumera. Moslemi häääärlig rasister men inte alla. Många tycker min bakbulle också.

Patriootti

HAHAHA!!! Onneks väärän herätyksen saaneet kohtaavat Terveet Henget!

Yuri Komissarov

Me vanhauskoiset protestantit olemme sekä Suomen että muiden pohjoismaiden vainotuin enemmistö.

Timo J. Aalto

”Kaksi asiaa ovat äärettömiä: Universumi ja ihmisen tyhmyys. Universumista en ole kuitenkaan täysin varma.”
A. Einstein

hieno homma

Mistähän saisi akan mahtimaasturiin pridetarran notta nämä muunsukupuoliset eivät ämmän autoa pahoinpitelisi? Tosin jos akka huomaisi kyseisen sateenkaari lipun niin poistaisi sen hetimiten. Tässäpä ongelma kun nämä vihervassarit ei käsittääkseni pidä autoista jossa ompi karmean saastuttava moottori eikä ole mikään hybridi. Lääkärinä akka ei osaa parantaa autoja.🤔

Valtsu

Takavuosinahan joku liimasi Hummeriinsa Vihreät – de Gröna-tarran. Se voisi toimia tapauksessasi.

hieno homma

Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla sitäkin. 👍😁

Fatwantarkistaja

Voisi jostain tilata sähköauton liimattavat kirjaimet, vaikka eri merkkisen pelin. Detroit Electric kelpaa sukupuolitetuillekin https://www.youtube.com/watch?v=v_05ddNt_-8 Eihän ne tajua, että siinä on kahdeksan pakoputkea siinä rouvasi täyssähköautossa.

hieno homma

Tuo olisi myös hyvä idea. 👍😁

hieno homma

Täytyypä nopiasti tilata noita logoja niin eukkokin luulee ajavansa sähkömobiililla. 😂👍

Fatwantarkistaja

Tuulisähköllä mennään. Ja bensiiniä palaa niin **tosti.

hieno homma

🇫🇮 🇫🇮 🇫🇮 👍 😁

Valtsu

Suvaitsevaisuuden yksi harvoista kohokohdista on se, kun kaksi Suvaitsevaiston palvomaa, mutta vahvassa ristiriidassa olevaa, ryhmää alkavat tappelemaan keskenään.

Oikein sielunsa silmin näkee, miten koetetaan työntää neliskulmaista palikkaa pyöreästä aukosta: ei perkele mene millään… mutta pakko koettaa vielä! Ja vielä! Eikä yrittämistä voi lopettaa, koska se tarkottaisi, että monikulttuurisuus ei olisikaan yksiselitteinen rikkaus.

Tuumailija

On kyllä mielenkiintoista tämä vihervassareiden logiikka, yhtäällä huutavat tasa-arvoa (joka jokaisella on jo luonnostaan ja lainkirjainkin tämän täyttää) ja toisaalla korostavat eriarvoisuutta nostamalla “vähemmistöjen” erioikeuksia ensimmäisen yläpuolelle.
Ei taida olla penaalin terävimpiä kyniä tuolla bussifirmassakaan johtopalleilla, ottavat osaa asiaan joka ei kosketa muuta kuin suppeaa poliittista kenttää ja sen ajamaa agendaa.
Bussiyhtiöiden pitäisi olla neutraaleja ja palvella kaikkia kansalaisia eikä ottaa osaa eriarvoisuuden tukemiseen, aivan kuten poliisinkin pitäisi olla (eikä nöyristellä ja ottaa osaa mielenosoitukseen).
Kummatkin tahot ovat julkisrahoitteisia ja näin ollen neutraaleja kannanotoille, pitäisi vain keskittyä siihen olennaiseen työnkuvan hoitamiseen josta kansalaiset maksavat.

Fatwantarkistaja

Juuri näin. Poliisi osoittaa mieltään aseistettuna, joka on jo laitonta sinällään. Kuulutettu oli, että mielenosoitus on päättynyt. Väki jäi niille sijoilleen, jolloin veikkaisin kyseessä olevan yleinen kokoontuminen. Pitäisi tutkia enemmän lakia, että saisi pitävän jutun aikaiseksi. Mikään valtakuntasyyttelijä ei asiaa viitsi tutkia.

Tuumailija

Suomessa ainakin 6§ poliisilaissa jo määrittelee poliisin aseman, virkamieslaista varmaan löytyy myös ohjeistusta virkamiehen tasapuolisesta toiminnasta.Ja vaikka on yleinen kokoontuminen, voi poliisi hajoittaa sen vedoten poikkeustilalakiin (jossa on määritelty ryhmien koko) sarsin vuoksi.
Siksi on outoa että kymmenhenkisellä porukalla tullaan poistamaan eduskunnan portailta mielenosoittaja ja isommassa tuhatpäisessä tapahtumassa otetaan jopa osaa/kantaa, eikä hoideta sitten ns. jälkipyykkiä.

Juha II

“Eräs matkustaja” voisi istua itse kyydissä sinne Rinkelbyhyn asti. Ihan vain “aatteen” vuoksi”

pöh

https://www.youtube.com/watch?v=S6zmRDY-4XQ

Jos kuski on tummaihoinen tai muslimi niin ei seuraa mitään.
Jos taas on valkoihoinen vaikka jostain ent. neuvostoliiton alueelta niin varmasti kenkää.

Fatwantarkistaja

Soon kyllä erikoosta kun välillä joutuu toteemaan muslimikulttuurin joltain osin omaamme terveemmäksi. Ei nytkään homoja kivistelty sentään, muttei ilakoida heidän puolestaankaan. Kurja duuni, jos on pakko tukea vaikka lehmännussijoita koko kesän. Ihan vertauksena heitin tuon, että et varmaan tykkäisi mainostaa, kun se ei edes työhösi kuulu.

ZzZ

Kun näistä kahdesta pitää valita niin homot ilmanmuuta. Muistakaa kansallismieliset puolustaa homoja (ja juutalaisia) aina kun on vastassa ählyjä. Eikä heikompien puolustamisessa ole mitään väärää. AFD:lla on paljon homoja äänestäjinä.

Asiassa on se hyvä puoli että tämä saattaa avata monen homon silmät.

PastoriNikulainen

Bussikuski taitaa olla mies pastorin makuun….
…Eipä olisi uskonut nykyruotsista löytyvän vielä noin kovia luita. Väärässä olin.
Aaamen…

PastoriNikulainen

Grrrr…. Perkl…………………………… Helv….. Tarvitsen synninpäästön!
Aaamen…

big l

kuskit tekevät mielestäni aivan oikein. miten ihmeessä seksualinen suuntautuneisuus liittyy joukoliikenteeseen. miksi ylipäänsä seksualista suuntautuneisuutta pitää mainostaa jollaintapaa tai tehdä siitä aivan helvetinmoinen numero. tunnen homoja ja lesboja…osa on ihan sukulaisia. ei kukaan näistä tuntemistani ihmisistä mitään tarvetta lähteä pride kulkueeseen. ovat sanoneet monesti että heitä hävettää noiden puolesta. sillon kun on sinut sen asian kanssa niin ei sitä tarvitse sen enempää millääntapaa näyttää. en tiä sit miten edistää tasa-arvoa että rapalanaamainen lateksiin pukeutunu transu taluttaa koiran talutushihnassa lampaaksi pukeutunutta lihavaa äijää julkisesti kadulla ja jotku kahelit vievät lapsensa katsomaan moista perverssiä sekoilua. vielä älyttömämpää on että monet yrityset tukee tota aivan täysin järjenvastaista kulkuetta. dorkaa ja karmeeta…hyi helvetti