Päivän tilasto: Yhä useampi ruotsalainen kunta on maahanmuuttajaenemmistöinen

Tähän väliin sopii muistutuksena Affen statistiikkablogin muutaman vuoden takainen ennuste Ruotsin ulkomaalaisväestön kehityksestä.

Tilasto on tehty vuonna 2017-2018 perustuen aikaisempien vuosien  tilastotietoihin, joista on sitten vedetty suora mallinnus “jos maahanmuutto jatkuu kuten tähänkin asti, niin se näyttää tulevaisuudelta tältä”.

Ruotsissa on jo muutaman vuoden sisällä toistakymmentä kuntaa, joissa tulijoita on enemmän kuin kantaruotsalaisia.

Se mikä on huomionarvoista on se, että kaikki suuren maahanmuuttajamäärän kunnat ovat ongelmakuntia ja niissä on poliisin määrittelemiä ongelmalähiöitä, paitsi Haaparannassa. Mistä tämä johtuu? Siitä, että kaikissa muissa kunnissa kolmansista maista tulleet tulijat dominoivat maahanmuuttajatilastoja, paitsi Haaparannassa, jossa ylivoimainen enemmistö ulkomaalaisista on suomalaisia.

Tilastoon ulkomaalaisiksi on laskettu henkilöt, jotka ovat syntyneet ulkomailla ja henkilöt, joiden molemmat vanhemmat tai toinen vanhempi on syntynyt ulkomailla.

HUOM!! Mukana tilastoissa ovat vain 15-44-vuotiaat miehet.