Mona Walter: Euroopassa asuvat somalijihadistit latelevat ex-muslimeille uhkauksia

Mona Walter on somalitaustainen entinen muslimi, joka on kääntynyt kristityksi.

Mona Walter kertoo, että kesän aikana somalitaustaiset jihadistit ovat uhkailleet somalialaisia kristittyjä, ateisteja ja yleisesti islamista luopuneita maanmiehiään. Uhkailua tapahtuu julkisesti mm. Facebookin välityksellä.

Walterin mukaan Euroopassa lonnivat jihadistit laskevat sen varaan, että kristityiksi kääntyneet tai uskosta luopuneet henkilöt ovat hiljaa eivätkä tuo esille sitä uskonnonvapautta, joihin heillä on laillinen oikeus. Uhkauksissa mm. ladellaan karkeita väkivalta- ja tappouhkauksia “kuolema vääräuskoiselle” ja “kuolema pettureille”.

Walter mainitsee mm. Ranskassa asuvan somalijihadisti Mowliid Abdilahin, joka on viime viikkojen aikana kehoittanut käymään ex-muslimien kimppuun. Jihadistin mielestä uskosta luopuneet loukkaavat profetta Muhamedia ja islamia. Mowliid Abdilahi on myös lähettänyt useita livelähetyksiä Facebookissa, jossa hän on suorissa lähetyksissä kehoittanut iskuihin vääräuskoisia kohtaan.

Walterin mukaan jotkut Ruotsissa asuvat muslimit ovat soitelleet suorissa lähetyksissä Abdilahille ja vannoneet, että ovat valmiita kuolemaan uskontonsa takia.

Tämän näköisellä jantterilla omat kekkerit menossa.

Abdilahin lähetysten kommenteissa on satoja viestejä, jotka kaikki ovat somaliaksi. Olisi mielenkiintoista selvittää kuinka paljon siellä joukossa on Pohjolassa asuvia somaleja, jotka luottavat siihen, että voivat pelata omaa pikku peliään, koska valtaväestö ei osaa somaliankieltä.

Jos kiinnostusta riittää, niin kannattaa translaterilla käännellä somaliankielisiä tekstejä Abdilahin livelähetysten kommenteista. Translaterilla ei saa aikaan kovin järkevää tekstiä, mutta tappamisesta siellä puhutaan ja paljon.