Rekan lavalta varastettiin yön pimeydessä 52 000 patruunaa

Kuljettaja oli nukkumassa levähdyspaikalla kun rekan lavalta vietiin 500 kiloa patruunoita.

Tiistain vastaisena yönä varastettiin 52 000 patruunaa Bromöllassa Skoonessa levähdyspaikalla parkissa olleesta rekka-autosta.

Kuljettaja oli pysäköinyt auton levähdyspaikalle lakisääteiselle nukkumatauolle ja oli yön sikeässä unessa. Kun kuljettaja aamulla heräsi, hän tarkisti lastin ja huomasi, että pressukapelliin oli viilletty aukko ja 52 000 patruunaa oli viety parempaan käyttöön.

Rekka oli liikkeellä Saksasta, josta patruunoita oltiin rahtaamassa Ruotsiin.

Poliisi on hyvin kriittinen miten ammuksia voidaan kuskata näin avoimesti ja helposti varastettavassa muodossa.

– Tällä määrällä panoksia ruokitaan taas suuressa mittakaavassa Ruotsin alamaailmaa, poliisi kertoo Kristianstadsbladetille.

Ei tule esille mitä patruunoita lastista vietiin.


Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kukavaan
Kukavaan
6.8.2020 12:04

Siis 52000 patruunaa pakkauksineen painaa 500 kiloa. Yhtä patruunaa kohden painoa tulee vajaat kymmenen grammaa. Olisivatkohan olleet pistoolien patruunoita.

500 kg
500 kg
6.8.2020 16:41
Vastaa...  Admin Pt-media

SVT tms. kertoi että tavaraa oli nimenomaan puoli tonnia.

Tuumailija
Tuumailija
6.8.2020 13:22
Vastaa...  Kukavaan

Silloin se tekisi pari eurolavallista ja sellaisen lemppaamiseen ei kulu juurikaan aikaa 20 min. pidempään.
Kummallista ettei saksalaisilla ole määräyksiä räjähteiden kuljetuksille, mutta tietty jos joku Kemal tai Igor on lastannut kyytiin niin he tekevät sen vain rajallisen ”ymmärryksen” varassa.

Daavidin poika
Daavidin poika
6.8.2020 16:21
Vastaa...  Tuumailija

Ei se tee kuin yhden eurolavan. ja sekin vajaa. Kyllä Saksalaisilla on kuljetus määräys ammuksista ihan niin kuin muillakin Eu-maissa. Pistooli patruunat saa lavoittaa eurolavoille, mutta lähtökohtana on se että patruunat ovat tehtaalta lähtiessä teräsastiassa ”jos” ne lavoitetaan ulkomaan kuljetukseen

Minulla on vahva usko siihen, että tästä kuljetuksesta on tullut ennakkotietoa Ruotsiin. Ennakko tiedolla tarkoitan sitä, että nyt kun nimimerkki: Kukavaan, ja Pate laskee tavaran painoa. Jos tavaran paino menee alle 800 kiloa niin sen hakee paikkakunnan jakoauto terminaaliin jossa se sitten lastataan lähtevään ulkomaille menevään rekkaan. Ulkomaanliikenteessä on sellainen sääntö kuin ”Nouto / jakoraja. Outo paikka mennä lakisääteiselle levolle kun ottaa huomioon kuorman arkaluontoisuuden. Oliko rahtarina ehkä Mahmud vai Gerhard.? Eikä kannata unohtaa Espoon huume keikkaa kun tavara saapui ulkomailta väärään osoitteeseen

IsoMyy
IsoMyy
6.8.2020 12:24

Ovat niin huonoja ampujia, että panoksia tarvitaan.

Suomi Finland
Suomi Finland
6.8.2020 12:36

Olipa helppoa varastaa a-tarvikkeita.

Noin suuri typeryys taas tässäkin. Ja alamaailma saa patruunoita niin ettei tarvitse hetkeen ihmetellä, miten päästään tulitaisteluihin lataamaan vaakasuoraa sadetta (kuten eräs kirjoittaja ilmaisi) täysin lippain.

Joku kuljetusliikkeen työntekijäkö on vinkannut lastista?

Konspaateli Woima
Konspaateli Woima
6.8.2020 12:44

Että kävi satumainen munkki varkailla! Juuri kun etsivät mestoja mistä voisi ammuksia varastaa, niin eteen tulee täysrekallinen tavaraa! IHMEELLISTÄ!!!! NIIN EPÄTODENNÄKÖISTÄ ETTÄ !!!! WAAUUUUUUUU. Itse olen starosenttisesti sitä mieltä että kuski ei tiedä tästä yhtään mitään ja vaikka tietäisikin niin en usko että tietää!

Göran Bakbulle af Mellanben
Göran Bakbulle af Mellanben
6.8.2020 13:28

Oj satans fitta ändå. Om det vara 7.62 patroner för AK 4 ? Sveriges arme och hemvärnet använder det samma vapnet. Jävla skit, nu somaliska gangstar i Malmö kan inte sluta skjut.

Last edited 6 months ago by Göran Bakbulle af Mellanben
Aappa
Aappa
6.8.2020 14:10

”Poliisi on hyvin kriittinen miten ammuksia voidaan kuskata näin avoimesti ja helposti varastettavassa muodossa.”

Harkitsemme vakavasti pullanhöyryisen diskuteerauspalaverin järjestämistä asian tiimoilta.

Komisario Palmu
Komisario Palmu
6.8.2020 18:24
Vastaa...  Aappa

Älä unohda kaffetta tai pikku gansta voi suuttua ISOSTI.

Daavidin poika
Daavidin poika
6.8.2020 15:12

Ruotsin puolustusvoimat ostaa kivääri patruunat Suomesta, paikkakunnalta (Lapua) Panokset on pakattu teräs astioihin. Yksi astia on noin 80x80x80. Patruunoiden painoksi tuli yhdeksäntuhattakiloa . Sitten kun laskettiin astioiden paino mukaan niin kokonaispaino oli noin 13,5 toinnia. Eli justiin sopiva nuppikuorma rekan nuppiin. En nyt halua kertoa kylän nimeä Ruotsissa minne patruunat purettiin, mutta on RV-49 välillä. Nyt kun kuorma oli purettu, niin hallista lastattiin tyhjät teräsastiat Lapualle takaisin.

tasajyvä
tasajyvä
6.8.2020 15:46

Pekkuli ja Ohitusvalo virkojensa puolesta varmaankin takaavat sen, että tuosta määrästä riittää kyllä tänne Suomeenkin sivullisten ihmisten ammuskelua varten.

kanander
6.8.2020 15:50

Varkailla oli tieto, mitä autossa on lastina ja missä kuski pitää lepotauon. Etnisellä profiloinnilla rikoksesta epäiltyjen joukko jäisi melko pieneksi, mutta sehän ei liene Ruotsissa sallittua.

tunnusväri
tunnusväri
6.8.2020 19:01
Vastaa...  kanander

Vaikka etninen profilointi on kai virallisesti kiellettyä, niin poliisit ihan kaikkialla varmaankin tekee sitä sitten salaa tai puolisalaa. Eihän timpurikaan viitsi tylsää työkalua käyttää.

Turhaantunut
Turhaantunut
6.8.2020 16:29

Ammuksia kuten aseitakin pitäsi kuljettaa lukituissa metallisissa laatikoissa, samoin rekka pitäsi olla rautaa ulkoisilta osiltaan eikä jollain muivipaskalla vuorattua.
Täysin munatonta hommaa, taitaa kuljetufirma olla aseiden virallinen isis varustaja.

Lepsua kansaa
Lepsua kansaa
6.8.2020 16:31

Mikä ruotsalaisia vaivaa? Ovatko kaikki jurrissa tai huumeissa? Tavarat viedään käsistä: rekasta 52.000 patruunaa, Kungliga Myntkabinetistä harvinaisia kolikoita 25 miljoonan kruunun arvosta, Kungliga Bibliotekistä korvaamattomia kirjoja, kirkoista kaikki mitä irti saadaan, Gotlannin kallioista monta kymmentä neliötä fossiileja ja riimukirjoituksia, vanhoista hylyistä kaikenmaailman esineitä jne jne jne. Plus miljardien edestä muuta ryöstö- ja murtosaalista.

Ovatko ruotsalaiset tyhmiä? Miksi eivät vaadi parempaa järjestystä ja rotia? ”Töttöröö, ei kerkiä miettimään ikäviä asioita koska minäminäminä”?

Juha II
Juha II
6.8.2020 17:43

Ruotsi tuo samban (Bras5lia) lähelle Suomea!

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
7.8.2020 01:07

Lähtöpäässä joku tietää lastin, laittaa lavaan magneetilla GPS-paikantimen kiinni ja ilmoittaa, että nyt se lähti, kello se ja se Ruattissa. Sitten vaan odotellaan, milloin pysähtyy ja minne. Matkan oltava niin pitkä, että on pakko pysähtyä. Magneetti tietty irrotetaan, eikä Ruåttin pålpå tajua mitään. Rahtihenkilö saa kelpo korvauksen.

Se tollo sitten ostaa uuden auton, kun pitää leveillä. Ettikää semmoista vaikka. Patruunia ette enää näe, paitsi osina pitkin toreja.