Boeliuksen video poistettiin Ylen kanavilta, Sillanpäätä sen sijaan voi kuunnella maailman tappiin asti

Jari Sillanpää on ollut viime aikoina paljon framilla mm. seksirikostuomionsa takia. Sillanpää jatkaa keikkailua normaalisti. Tämän takia monet ovat suivaantuneet ja lähettäneet keikkapaikkojen järjestäjille kyselyjä hyväksyvätkö he lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset, koska antavat Sillanpäälle edelleen näkyvyyttä.

Kysymys on aiheellinen, ja lisäkysymys kuuluu: onko Jari Sillanpäällä joku erityinen “aura” ympärillään, joka hyväksytyttää joillakin ihmisillä lapsiin kohdistuvat seksirikokset? Varsinkin Yleisradiossa.

Vertaillaanpa hieman asioita. Nuori laulaja Tuure Boelius joutui tapetille YleX:n kesäkumibiisin “Hengitä” takia. Tai ei itse biisin takia vaan sen takia, että biisin videon tekemisessä oli ollut mukana henkilö, “joka oli saanut tuomion rikoksesta, joka on ristiriidassa sekä kesäkumikamppanjan että Ylen arvojen kanssa”.

Yle poisti kyseisen kesäkumibiisin sittemmin Areenasta eikä se ole enää näkyvillä Ylen kanavilla.

Tuure Boelius ei siis itse biisin esittäjänä ole koskaan ollut tekemissä minkäänlaisten seksirikosten tai ylipäätään rikosten kanssa, mutta biisin videon teossa mukana olleella henkilöllä on jotain seksirikostuomioita. Henkilö oli sanonut Boeliukselle, että oli saanut epäilyistä vapauttavan tuomion ja Boelius oli uskonut tämän.

Missään ei tule tarkasti esille, että millaisista seksirikoksista tällä henkilöllä on ollut taustallaan.

Jos Ylen arvojen mukaista on poistaa tällainen Boeliuksen video, niin miksi Jari Sillanpään musiikkia sitten löytyy tuntikaupalla Areenasta? Boelius ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen toisin kuin Sillanpää. Boeliuksen videoa ei näy Ylen kanavilla, Sillanpäätä sen sijaan voi kuunnella maailman tappiin asti.