Sverigesradio: Testaa oletko etuoikeutettu valkonaama

Ruotsin yleisradioyhtiö Sverigeradion Gävlen toimitus on lyönyt aivoriihen päällensä ja kehittänyt tee-se-itse-testin kuinka etuoikeutettu sinä valkonaama oikeastaan oletkaan.

 

Toimittelijat kertovat, että perjantain aikana voimme kaikki oppia miltä tuntuu olla musta Gävlessä. Leikki menee näin:

Aloita pitämällä viisi sormea ylhäällä. Laske yksi sormi jokaisesta väittämästä, jonka koet omaksesi.

– Laske yksi sormi, jos jossain yhteydessä täällä kotona Ruotsissa olet kuullut itseesi kohdistettuja haukkumasanoja ihonvärisi tai taustasi takia.

–  Laske yksi sormi, jos jossain yhteydessä täällä kotona Ruotsissa olet kohdannut tuntemattoman ihmisen taholta vihaa tai raivoa.

–  Laske yksi sormi, jos jossain yhteydessä aikuisiälläsi vartijat tai kaupan henkilökunta ovat katsoneet sinua erityisen tarkasti ollessasi kaupassa.

– Laske yksi sormi, jos poliisi on pysäyttänyt sinut ilman mitään näkyvää syytä.

– Laske yksi sormi, jos olet täällä kotona Ruotsissa ollut jossain yhteydessä huolissaan turvallisuudestasi ainoastaan ihonvärisi takia.

Kuinka monta sormea on jäljellä? Ystäväiseni, tämä on sitä valkoista etuoikeutta.


Aija baijja, itselläni ei ollut yhtään sormea ylhäällä…

Subscribe
Notify of
guest
24 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
7.8.2020 15:08

VMP.
Aaamen…

Skandinavistan
Skandinavistan
7.8.2020 15:44

Itselläni yksi sormi ylhäällä kuvan sakille.

Tuumailija
Tuumailija
7.8.2020 18:28
Vastaa...  Skandinavistan

Jep, aina jää tuo keskimmäinen sormi pystyyn, aloitti kummalta puolelta vain.

Huru-ukko
Huru-ukko
7.8.2020 16:13

Tuossa testissä on väärä lähtöoletus. Oletuksena ei ole se, että sinä valkonaamana olisit voinut kokea tuollaista käytöstä. Se on taasen melkoisen jokapäiväiväinen ilmiö, ainakin kun lukee esim.Taju-Paavon blogia. Jos taasen luotat vai hurruradion ja sen toimitusten juttuihin, tai ns. valtamedian juttuihin, ruåttisa ei rasiteeraa muut kuin Håkan, Börje ja ehkäpä Carl-Gustav.

timo
timo
7.8.2020 16:15

Eli kunniakansalaisten pitäisi antaa tehdä mitä haluavat ja käyttäytyä miten lystää ilman minkäänlaista rajaa? Siihenhänhän tällä pyritään ja siihen se on jo johtanut.

Luusalmi Q
Luusalmi Q
7.8.2020 16:23

Ei kyllä ensinmäistäkään sormea jäänyt pystyyn vaikken edes asu Ruotsissa tosin kolme neljä kertaa on tullut käytyä ja kaikki noi on kohdattu!! Tämmösiä kun tehtäis Somaliassa niin kauankohan toimittaja jatkais töitänsä tai ylipäätään yhtään mitään..

Minä
Minä
7.8.2020 16:23

Hölynpölytesti.

Kun jokin väestöryhmä omalla käyttäytymisellään luo jonkin mielikuvan omasta ryhmästään, seuraa siitä kaikenlaista. Jos jokin ryhmä on edukseen, syntyy vähemmän kielteisiä käsityksiä ko. ryhmästä.

Tässä voisi soveltaa vanhaa sanalaskua: ei ihonväri joukon mainetta pilaa, ellei joukko ihonvärinsä mainetta itse pilaa.

Entäs, jos menen Etelä-Afrikkaan, minkähän tuloksen saan?

Puhuvat valkoisesta etuoikeudesta, joka on ihan pelkkä kulttuurimarxistien keksintö ja sen ainoa tarkoitus on syyllistää valkoisia.

Valkoisuus ei ole Eurooppaa rakentanut, sen on rakentanut eurooppalainen tapa elää ja toimia.

Puhutaan luonnonvarojen ryöstämisestä Afrikasta. Sieltä on haettu jotain, millä ei ole ollut afrikkalaislle mitään arvoa, eikä mikään malmi ole maassa ollessaan olekaan minkään arvoinen. Arvo on syntynyt eurooppalaisten osaamisesta ja työstä.

Puhutaan valkoisesta etuoikeudesta ikään kuin elintaso ja toimiva yhteiskunta olisi syntynyt itsestään. Ei se ole syntynyt itsestään. Kaikilla ihmisillä ihonväriin katsomatta on ollut ihan sama mahdollisuus rakentaa toimiva yhteiskunta ja teknologia. Kaikki eivät vaan ole sitä tehneet. Kukin on elänyt itse luomansa kulttuurin mukaisesti ja sitten saanut omien tekojensa tulokset.

Tuumailija
Tuumailija
7.8.2020 18:39
Vastaa...  Minä

Tänä päivänä afrikassa toimii enimmäkseen kasvottomien globalistien omistamia kaivosfirmoja, aivan samalla tavalla kuin etelä-amerikassa ja kauko-idässäkin. Ne eivät välitä paljonko porukkaa kupsahtaa montulla, ”palkka” on yhtä näennäinen kuin suomen demokratia. Samat puulaakintoimivat myös suomen lapissa btw.
Syynä tähän on maiden kykenemättömyys omien luonnonvarojen ja päättäjien hallintaan, korruptio on ollut aina kovaa valuuttaa.
Mahtuu sinne riistäjien joukkoon aika annos muun etnisen taustan omaavaa porukkaaa, valkoiset ovat oikeasti ali edustettuina voitonjakajina.
Ihan samat mahdollisuudet todellakin on jokaisella kansalla kehittyä ja sitä myötä vaurastua, epäonnistumisista ei voi syyttää kuin itseään.

Sherlokki suvakko
Sherlokki suvakko
7.8.2020 16:36

Jos Lähi-Idässä joku valkonaama perseilee, niin ei voi löytyä kohta koko kättä.

Aappa
Aappa
7.8.2020 16:52

Hyvin sanottu – uhriutujien kehitysmaalaisten brutaaleilla kotikonnuilla ei välttämättä vaivauduttaisi edes katkomaan sormia, vaan ”zap!”, simmu simmusta, hamppi hampista jne.

Turhaantunut
Turhaantunut
7.8.2020 17:05

Sukujuureni ulottuu tässä maassa yli 500 vuoden päähän historiassa.
Minut on pysäytetty autolla, ilman mitään syytä.
Kaupassa minua on kyylätty ja tarkastettu vartian osalta ilman syytä ja suoraan ison ihmismassan katsellessa.
Poliisi on tullut luokseni ilman mitään syytä ja sanonut, ”Haluatko putkaan”.
Menetin vuosia sitten työpaikkani ilman mitään syytä, syynä vain se että olin muka kirjoitellut erittäin rasistiseksi sosiaalisessa mediassa.
Tästä syntyisi draamasarja jos kertoisin kaikki tapaukset missä minulle on tapahtunut vaikka mitä paskaa ilman mitään syytä että olisin ollut mitenkään osallisena siihen.

SNIPER
SNIPER
7.8.2020 17:25
Vastaa...  Turhaantunut

No just joo, hyvin on heimo kotiutunu ja kaikki on razzizmia, on sitä itekki oltu putkassa ilman syytä ja myös tutkarina.
Lopeta manne ulina. Ole ihmisiks. Hyvä veto meni työpaikka mikä? Vittu ulina ois kuulunu kuuhun asti jos hemmin TYÖPAIKKA ois menny. Yritä ees idiootti.

Turhaantunut
Turhaantunut
7.8.2020 17:33
Vastaa...  SNIPER

Mikä, romani?
Olen kyllä valkoihoinen taviainen.
Työpaikkani oli Yhdessä varustamossa jossa tehtiin lähetyksiä pitkin eurooppaa ja hommia piisasi, no, kerran sitten pomo tuli sanomaan että hänen vaimonsa oli huomannut netistä että minä olin muka kirjoitellut rasistista tekstiä maahanmuuttajista, mitä en ollut tehnyt, kirjoitin vain ja ainoastaan niistä jotka käyttää suomen velttoa maahanmuuttolakia hyväkseen.
Eipä se paljoa auttanut vaan metritehtaalle kävi tie.

unto
unto
7.8.2020 17:29

Yksi jäi pystyyn, kolmas oikealta/vasemmalta.

Into Klunssila
Into Klunssila
7.8.2020 17:35

Laitoin tällaisen vastauksen heidän FB-sivulleen:
”Neljä viidestä sormesta jäi pystyyn. Kokemukseni ovat Suomesta, pääkaupunkiseudulta, mutta oletan kantaruotsalaistenkin kohdanneen samanlaisia tilanteita maassaan.
– Haukkumisia ”valkolaisuudestani” olen saanut mustalaisilta vaikka kuinka paljon.
– Selvään vihaan olen törmännyt somalijengien taholta Helsingin rautatieasemalla.
– Vartijat ovat joskus seuranneet minua kun olen mennyt liikkeeseen nuhjuisissa vaatteissa pitkän parransängen kanssa.
– Poliisit eivät ole pysäyttäneet ilman syytä koskaan.
– Kotona Suomessa olen ollut huolissani turvallisuudestani lähes aina kun maahanmuuttajajengi on kävellyt vastaan.”

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
7.8.2020 18:44

Minullakin on testi:

1. Nosta yksi sormi ylös, jos olet nainen ja kokenut häiritsevää käytöstä maahanmuuttajamiesten toimesta (yksi sormi ylhäällä)

2. Nosta yksi sormi ylös, jos olet nainen ja burkhaan pukeutunut on kutsunut sinua koiraksi (yksi sormi ylhäällä)

3. Nosta yksi sormi ylös, jos asut maahanmuuttajavaltaisessa lähiössä ja koet ahdistusta slummiutumisesta, turvattomuudesta ja oman kulttuurin syrjäytymisestä (yksi sormi ylhäällä)

4. Nosta yksi sormi ylös, jos koet oman kulttuurisi olevan häviävän pieni ja arvokas osa ihmisyyden kokemisesta maailmassa, jossa tulijoiden kulttuurit ovat tosiasiallinen enemmistö jo väestötilastoja katsoen (yksi sormi ylhäällä)

5. Nosta yksi sormi ylös, jos olet huomannut omalle kulttuurillemme epätyypillisten (mutta ei toki täysin ennenkuulumattomien) rikosten lisääntyneen ja puolustuskyvyttömien ja heikompien olevan aiempaa haavoittuvammassa asemassa (yksi sormi ylhäällä)

hieno homma
hieno homma
7.8.2020 18:47

Testaamattikin epäilen olevani valkoisen elämän kannattaja, toki kannatan muidenkin elämää vaan kun olen valkoihoinen niin viherkommarit kutsuvat meikäläistä rasistiksi….. Iltalenkillä Blondin ja Aatun kanssa nämä soijapojat ynnä mekkoeinarit kiertävät meidät turvallisen välimatkan päästä sillä koirani ovat kovasti rasismiin taipuvaisia……

Juha II
Juha II
7.8.2020 19:59

Toimittjat voivat laittaa sormen poerseeseensä eli olla kuten normaalistikin ovat. inä laitan kourani kiinni lapioon ja kaivan paskzaojan auki niin kuin joka vuosi tähän aikaan.
Tämä ”koe” osoittaa minun kuuluvan etuoikeutettuun valkoseen rotuun kaikkine synteineen mitä vain tämä maailA PÄÄLLÄÄN KANTAA!

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
7.8.2020 21:05
  • Hei Bongo, tehdään toi testi toisella tavalla, jooko.
  • Okei tehdan vaan.
  • Laske yksi sormi jokaista saamaasi tuomiota kohden.
  • Ei mu sormi riitta. Ihan paska testi.
Helena
Helena
8.8.2020 03:44

Kun olet valkoinen nainen ja menet mihin tahansa Afrikan maahan saat perääsi solvaajia. Sinua ei kohdella tasa-arvoisesti kantaväestön kanssa. Et voi liikkua yksin kaupungilla etkä ainakaan illalla.
Nykyinen meno pohjoismaissa enteilee sinisilmäisten loppua.

Anonyymi
Anonyymi
8.8.2020 05:24

Koska olen valkoihoinen tavallisen näköinen, tavallisesti pukeutuva ja häiriöttömästi käyttäytyvä suomalainen Suomessa, on luonnollista, ettei yksikään sormi nouse. Pitäisikö siitä tuntea huonoa omatuntoa? Entä jos menisin jonnekin Afrikan maahan ja Lähi-itään? Kauanko saisin kadulla kävellä rauhassa; nainen länsimaisissa vaatteissa ja vaaleat hiukseni vapaana hulmuten? Vältyn tällaiselta, koska en matkusta noihin maihin ja sen takia kyseisistä asioista kärsivät ja herneen nenäänsä vetävät voisivat myös pysyä kotimaissaan.

Miksi yleisellä paikalla saisi joikhata?
Miksi yleisellä paikalla saisi joikhata?
8.8.2020 08:12

Etuoikeutettu poliisi antoi musuille joikhaamisluvan yleiseen puistoon, sosdem puolustaa ja moderaatti haluaa kieltää:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/kommunalrad-vill-stoppa-fredagsbonerna-i-brunnsparken

Nm. Yritetty ryöstää Tukholmassa
Nm. Yritetty ryöstää Tukholmassa
8.8.2020 08:40

Itse asiassa Ruotsissa saa valkoisena pelätä pahoinpidellyksi tai ryöstetyksi tulemista, joten se on ehkä näiden aivopieru suvakkien mielestä valkoista etuoikeutta.

Woah
Woah
8.8.2020 13:10

Valkonaamat ne on vaan tehneet tämän nykyisen modernin maailman. Keksineet,tehneet huimia keksintöjä ja toteuttaneet. Vielä ennen islamin keksimistä, myös sieltä seuduilta tuli sivistystä, mutta uskonnon tultua elämän oppaaksi, nyt ne uhraavat lähes kaiken aikanasa terroriin ja tappamiseen ja taantuivat lähes kivikauteen.