Miltä maistuu rispekti, miltä tuntuu kun mitään ei voi enää muuttaa?

Seuraava jutun alkuosa on julkaistu ensimmäisen kerran pari vuotta sitten muutaman päivä Göteborgin suurten autopalojen jälkeen. Juttu on silti ajankohtainen, sillä Botkyrkan pikkutytön murhan jälkeen horinan aste medioissa on tällä hetkellä ihan omissa atmosfääreissä.
Göteborgissa autot palaa.
Expressen-lehti väittää saaneensa tuntia ennen Göteborgin mellakkaa videoklipin, jossa maskeerattu mies esittää ”kritiikkiä” poliisia kohtaan. Puheen poljennosta selviää, että kyseessä on uusruotsalainen, olletikin, että henkilö puhuu hyvin selvää ruotsia.

Videolla henkilö kertoo, että poliisi on hyvin brutaali ja kiusaa ihmisiä ilman mitään syytä. Miehen sanoma on selvä:

– Jos meitä kohdellaan kuin eläimiä, me käyttäydymme kuin eläimet.

Ei ole kuitenkaan täysin varmaa onko videolla jotain tekemistä palojen kanssa. Göteborgin poliisista Erik Nord kommentoi filmin sanomaa SVT:n uutisille:

– Nämä henkilöt loukkaantuvat todella herkästi ja syyttävät kaikesta poliiseja. He kokevat eli kuvittelevat joutuneensa jonkun vainon kohteeksi kun teemme tarkistuksia, että onko heillä aseita päällä tai onko meneillään huumekauppaa. Tämä ei sovi heille, koska he haluavat jatkaa rikollista toimintaa.

Lainaus Expressenistä loppuu.

Rispektin yksi perusluonne on juuri tuossa mitä Erik Nord sanoi: Kunniakulttuurista tulevat miehet loukkaantuvat todella helposti. Ja kun egoa on ”loukattu” he vetävät draaman päälle kuin pahimmat draamakuningattaret. Ruotsin kielen sana ”lättkränkta män”, helpostiloukkaantuvat miehet kuvaa asiaa aivan erinomaisesti. Erikseen tietenkin vielä se, että uusruotsalaiset loukkaantuvat siitä, että poliisi vaikeuttaa heidän rikollisia toimiaan. Aika hieno käsitys miten yhteiskunta toimii, eikö?

Kunniakulttuurissa elävien miesten elämä perustuu siis siihen, että ei menetä kasvoja. Pienimmästäkin ”loukkauksesta” vedetään hertsit ja seuraukset voivat olla hurjanpuoleisia. Monet autopalomellakat syttyvät juuri sen takia, että poliisi on käynyt ratsailemassa kulmakunnan gangsterien huumekätköt ja pistoolit on takavarikoitu. Tämä tietenkin loukkaa uusruotsalaista kunniaa ja alkaa kosto. ”Broshalle” (Brother) kilautetaan ja alkaa synkkä, vihainen ja katkera kosto. Naapurien autot sytytetään palamaan ja lähikaupan ikkunat mätkitään palasiksi.

Jokaisen mellakan jälkeen tapahtuu satavarmasti kaksi asiaa: Ensinnäkin valtamedia sympatiseeraa mellakoitsijoita. Tiedättehän ne kaupunkirakenteet, rakenteellinen rasismi ja sosioekonomia. Toiseksi, mellakoitsijoille annetaan mediatilaa, jossa he valittavat mitäpä muutakaan kuin rasismia. Kun ei nähdä omassa toiminnassa mitään korjattavaa tai väärää, alkaa toisten ihmisten syyttely, tässä tapauksessa aina poliisien. Rasismi on siis vain tekosyy saada mättää ikkunoita palasiksi ja poltella autoja.

Toisin sanoen, poliisi siis on puuttunut heidän rikollisiin toimiin ja uusruotsalainen kokee siinä tilanteessa menettäneensä rispektin. Rispekti otetaan takaisin tuhoamalla ympäristöä. Ja valtamedia tuntee sääliä mellakoitsijoita kohtaan. Ikuinen kierre.

Adrianan muistopaikka Botkyrkassa.

 

Viime päivien aikana Botkyrkassa on kyselty, että mitä pitäisi oikein tehdä, että turvallisuus saataisiin takaisin. Tytön ampuminen taisi järkyttää monia. Pahimmat uhoavat, että aikovat muuttaa turvallisemmille seuduille.

Turvallisemmille seuduille minne? Ruotsissa ei ole sellaista kuntaa, jossa pääsisi irti kolmansista maista tulleista tulijoista.

Tähän asti ei ole kuitenkaan kuultu järkeviä ratkaisuja miten tilannetta voitaisiin muuttaa turvallisemmaksi. Sosioekonoomiset tekijät ja kaupunkirakenne ovat niin typeriä selityksiä, että henkilö, joka sellaisia lausuu ääneen, oikeasti haluaa vain pahentaa asioita.

Mitä sitten pitäisi tehdä? Sori vaan, Botkyrkan tilanteen parantamiseksi ei voi tehdä enää mitään. Eikä monen muunkaan kunnan.

 

Joten, kannattaa vain sopeutua niin elämä on helpompaa.

[rps-paypal]

Subscribe
Notify of
guest
23 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Typerää Kitinää

Tämäkin ruotsinafrikaanojen puheenjohtaja jaksaa öyhöttää orjakaupasta ja patsaista. Menisi mielummin ghettolähiöihin puhumaan järkeä gangsterinaluille ja -jatkoille:

Liberaalien puoluejohtajan kitisijäveli haluaa poistaa Gustav III- patsaan Skeppsbrolla Kuninkaanlinnan lähellä. Mitä tilalle? Ehkä Kitisijä itsensä kolmimetrisenä?
https://www.svt.se/kultur/afrosvenskarnas-riksforbund-kritiska-mot-staty-av-gustav-iii

Kukavaan

Kitisijä onkin hyvä nimi henkilölle nimeltään Kitimbwa Sabuni. Hän on ministerinäkin toimineen Nyamko Sabunin veli. Juuret Burundissa.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Nyamko_Sabuni

Mitä opimme tästä? Kitimbwa ja Nyamko sekä heidän isänsä ovat todennäköisesti burundilaisen perimän älyllistä kermaa. Mustuus lienee ollut heille etu Ruotsissa. Kukaan ei ole kehdannut kyseenalaistaa heitä ja päinvastoin on heittäydytty heidän edessään kynnysmatoiksi hyvyyspisteiden toivossa.

Ei voi sanoa, että Ruotsissa neekereitä sorrettaisiin. Kitimbwa rauhoittunee, kun saa kuninkaanlinnan residenssikseen.

Antti Siimes

Justniin. Ja tilanne on loputon, sillä kun nämä superloukkaantuvaiset aikuistuvat siinä 45-55 vuotiaina eivätkä oikeasti enää jaksa spedeillä kylillä niin äitinsä, siskonsa ja tyttärensä ovat jo synnyttäneet uusia megasuperloukkaantujia hurjat määrät. Näin se menee jos lude ja torakkaongelmille ei tee yhtään mitään niin niitten määrä räjähtää. Ruotsin tilanteessa on jo myöhäistä, Ruotsi on menetetty ja Ruotsi on uppoamaisillaan. Kun sossurahat ovat imetty loppuun siellä, niin luteet ja torakat tulevat tänne, eivät ne kuole kun sossut sulkee.

Kukavaan

Tilannetta ei voine enää parantaa siististi. Epäsiistiä ratkaisua mukavampaa on lillua sammakkona vielä hetken vähitellen kuumenevassa kattilassa. Se on sopeutumista. Lopputulos tiedetään, mutta sehän on vasta joskus tulevaisuudessa eikä nyt.

Ruotsalaisilta puuttuu pitkäjänteisyyttä. Siksi he valitsevat lyhyellä aikavälillä toimivia ratkaisuja. Ajavat itsensä yhä peremmälle umpikujaan.

Ruotsi on esimerkillisen hyvä huono esimerkki. Itsemurhallaan maa antaa ruumiinsa tieteen käyttöön. Kenties tulevaisuudessa Ruotsin historiaa tutkitaan ja keksitään keinot torjua vastaavan itsetuhon toistuminen muualla.

Skandinavistan

Ne tuovat sen paskan mukanaan, mistä ovat tulleet. Sopeutuminen & polvistuminen itseämme syyllistäen on yhtäkuin alistuminen. Ja siihen ne pyrkivät ja ovat onnistuneet. Hitsarin mukaan ongelma ovat ne, jotka eivät alistu. Siksipä masinoidaan lakeja, jotta turpa kiinni tai häkki heilahtaa.

Moonman

Koska rikollisten loukkaaminen ja keksitty rasismi ovat pahempaa kuin itse rikokset, niin etenevässä määrin aletaan asioita katsoa sormien läpi, koska se on pienempi paha kuin rikotut ikkunat ja poltetut autot. Ei kuitenkaan kantisten kohdalla, koska heidän kurittamisestaan ei seuraa mitään. Jälleen kerran väkivaltaisin taho määrittelee lakien tulkinnan, eivät lain säätäjät. Tällöin ei varmaankaan voida enää puhua oikeusvaltiosta? Botkyrkan ja muiden slummiutuvien alueiden tilanteeseen on kyllä ratkaisu, mutta sitä ei voida edes sanoa ääneen koska nykyaikaisessa arvopohja-Euroopassa sellainen ajatus on täysin vieras, että järjestyksen palauttamiseksi voitaisiin pahantekijät ottaa hengiltä

Fatwantarkistaja

Brasilian favelassa taitaa poliisin erikoismiehet käydä vain ampumassa nuoria hengiltä, ei sinne tavan kytällä ole mitään asiaa. Tuli vaan sellainen mielleyhtymä.

Mörkä Tider

Tuo ”kunnia”-sana pitää välittömästi korvata sanalla ”häpeä”. Eli pitää alkaa puhua häpeäväkivallasta ja häpeäkulttuurista, sillä onhan noiden kiljuvien miesten käytös länsimaisen arvopohjan mukaan vähintäänkin häpeällistä.

Kukavaan

Sana ”kunniamurha” antaa mielikuvan kunniallisuudesta ja siitä, että kunnian voi saavuttaa, palauttaa ja pitää murhaamalla. Sanat ”häpeäväkivalta” tai ”häpeämurha” eivät tarjoa murhaamiselle kunnian sädekehää.

Aappa

Psykologisesti ”kunniakulttuuri” kertonee juurikin kulttuuriin juurtuneesta häpeästä – oman häpeän projisoinnista itsen ulkopuolelle, jolloin ”häpeää aiheuttavat asiat” halutaan kieltää ja ”häpäisijöitä” rangaista.

Fatwantarkistaja

Imaamit voisivat ottaa tuosta kopin. Eipä taida kiinnostaa, joten sama meno jatkuu.

Enkä sillä, että nuoret missään moskeijoissa juoksisivat, mutta on heilläkin kotikasvatus. Mustalaisillekin puhutaan porukan vanhimpien kautta, nuorille ei sanota yhtään mitään. Enkä rinnasta heitä, ihan eri väkeä.

Big l

Ei noilla yhteiskunnan pohjasakoilla ole mitään pienintäkään kunniaa. Tietäväyn sisimmässäänsä varmaan itsekkin. Siksi islamia ja kaikkeen noiden paskakulttuuriin liittyvää ei saa kyseenalaistaa ettei se itsekusetuksen kupla vaan pukeaisi. Säälittäviä pikku räkänokkia nuo on. Noissa paskaläjissä ei ole miestä lainkaan, saatika kunnias. Hyi helvetti. Toivon että noi saastaläjät katoaisi maanpäältä ykskaks kuin maan nielemänä

Komisario Palmu

Tässä koko “Rispektin Trilogia”

Rispektiä, komisario Palmu, rispektiä.

Ike

Ei minun tarvitse noin syvällisesti tuohon rispektiin perehtyä jos eivät edes osaa kääntää kyseistä sanaa tönkköenglannista vaan anavat sille aivan toisen merkityksen. Nuo on vain pistettävä kotiin ja se aika kyllä vielä tulee.

Prozac

Joskus tulevaisuudessa suomi voi oikeasti joutua sotaan ruotsin kanssa, kun siellä ovat tummemmat puikoissa. Uuno armeijan leivissä lainaten: ” selvitetään viimein se päivärinnan tapaus”

Ike

Eihän noiden kunniaa voi loukata koska heillä ei ole sitä. Vähän sama kuin suomen eduskunta ja hallitus sekä vastaavat ruotsin valtion elimet. Kunniallinen asenne loistaa poissaolollaan koska säännöt eivät ole samat kantiksille ja tunkeutujille.

hieno homma

Meikäläinen opetti näille rispektiä Ranskan armeijan käskystä nuorena nöösipoikana Afrikassa pääosin, vaan en silloin ymmärtänyt notta puoli Afrikkaa muuttaa tänne pohjoiseen. Jos olisin ymmärtänyt niin rispektini osoittaminen olisi ollut kauhiampaa…….

pöh

Sen myös todennut, että (hieman yleistäen) muslimimiehet ei usko, kuuntele ja tottele mitään jos sanot asian nätisti. Ennen kuin välittävät mitään niin asia pitää huutaa.
Esimerkiksi jos portsarina toimit..

Juha II

”Tukholma syndrooma!!!” Ei ”kahdella tuolilla voi istua”. Eli on otettava voimakas ehdoton kanta uusmaalaisten rikosaaltoon. Tämä merkitsisi antautumista (hyökkäämistä) täydelliseen sisällissotaan, jon2a perimmäisenä tavoitteena on voittaa ja karkottaa kaikki haittamaahanmuuttajat Ruotsista!

Anna-Maria Korhonen

” Jos meitä kohdellaan kuin eläimiä, me käyttäydymme kuin eläimet.”

Jos käyttäydytään kuin eläimet, pidetään eläimenä ja kohtelu on sen mukaista.

Huomattakoon, että länsimaiset yhteiskunnat kohtelevat eläimiä yleensä hyvin, niiden tarpeet on tunnustettu lainsäädännössä ja eläinten oikeuksia valvovat erityiset eläinsuojeluviranomaiset.

Ehkä monet ovat inhimillistäneet lemmikkinsä liikaa ja seurauksena on luonnevikojen ja häiriökäyttäytymisen yleistyminen. Lemmikkien kasvatuksessa on nyrkkisääntönä.johdonmukaisuus ja selvien rajojen asettaminen -mieluiten jo valtiorajalle.

Kukavaan

”Ehkä monet ovat inhimillistäneet lemmikkinsä liikaa ja seurauksena on luonnevikojen ja häiriökäyttäytymisen yleistyminen. Lemmikkien kasvatuksessa on nyrkkisääntönä.johdonmukaisuus ja selvien rajojen asettaminen -mieluiten jo valtiorajalle.”

Sanan ”lemmikki” voinee korvata sanalla ”rikastaja”.

Suuri virhe on olettaa, että rikastajat ovat samanlaisia kuin eurooppalaiset. Eivät ole. Aivot on johdotettu eri tavalla ja niiden suorituskyky on erilainen. Kun tosiasioita ei tunnusteta, seuraa ongelmia. Niitä on jo Ruotsissa.

Ali Kessu

Poliisin pitäsi ottaa kovemmat otteet käyttöön. Mitä ne sitten olisivat, mitä ne poliisit niitä aseita kantavat, jos niitä ei saa käyttää…

Big l

Kauhea uho länsimaiden alistamistamisesta islamiin mutta nää rauhanuskonnon urhot kun ei kestä edes töitä tehdä ja psyyke järkkyy verhoista ja puurosta. Mitäs sit kun länsimaalaiset hermostuu oikeesti ja hampaattomat poliitikot sekä aktivistit nuijitaan suohon, todetaan että ny loppu tää leikki ja ajetaan noi lorvipaikan hakijat sinne paskaansa takas mistä tänne rumat nokkansa änkivätkin. Kotimaissaan niillä on suurimpana huolena vastuun otto itsestä ja perheistään…ja johan tuleekin jo kiire lorvipaikan hakijaksi puurosta ja verhoista ruikuttaan. Pikku likat ja vanhat mummotkin ajaa noi paskavarpaat täältä hevonkuuseen pelkkä luuta ja risu kättäpidempänä.