Hesari keksi rasismia, seuraus: valmentajalle potkut

Jos joku ei tiedä mitä tarkoittaa valeuutisointi, maalittaminen ja kaikenlainen sössöttäminen rasismista, niin tässä tulee kouluesimerkki. Pääosissa Helsingin Sanomat.

Hesari lähti liikkeelle tiistaina roiskaisemalla eetteriin uutisen, jossa Kokkolan Pallo-Veikkojen päävalmentaja Miika Juntunen päätettiin uhrata rasismialttarille. Vaikea sanoa mitä jutun kirjoittajalla Ari Virtasella on Juntusta vastaan, mutta Virtanen nyt vaan jostain syystä päätti keksiä rasismia. Ja onnistui lopputuloksessa yli odotusten. Juntuselle saatiin potkut.

Virtanen kirjoittaa, että ”sosiaalisessa mediassa levisi tiistaina huhu, jonka mukaan jalkapalloseura KPV:n aamuharjoituksissa oli pelattu kuka pelkää mustaa miestä-leikkiä. Ensimmäinen kiinniottaja oli ghanalainen Abu Sanunu”.

Rasismia on siis se, että leikittiin kuka pelkää mustaa miestä-leikkiä. Jos joku ei tiedä mitä kyseinen leikki tarkoittaa, niin esimerkiksi jääkiekko- ja jalkapallotreeneissä kyseinen ”leikki” on hyvin yleinen. Vedetään jotkut rajat ja osallistujat siirtyvät rajalinjan taakse. Yksi jää rajojen keskelle. Sen jälkeen osallistujat lähtevät juoksemaan toiselle rajalle ja keskelle jäänyt ”musta mies” yrittää koskettaa mahdollisimman monta juoksijaa. Niihin, joihin hän osuu, jäävät rajojen sisälle taas ottamaan kiinni niitä, jotka pääsivät juoksemaan läpi. Se voittaa, joka jää viimeiseksi jäljelle.

Rasismin tuplasi, Helsingin sanomien mukaan, se, että ensimmäinen kiinniottaja oli siis oikeasti musta mies!

Kaksi asiaa: missään sosiaalisessa mediassa ei ole levinnyt yhtään mitään huhua mistään rasistisesta leikistä. Kukaan ei ole kummastellut leikkiä, sillä se on urheilupiireissä hyvin yleinen. Sillä poikkeuksella, että nykyään ei huudeta ”kuka pelkää mustaa miestä”. Ei sitä huudettu Kokkolassakaan. Koko juttu on Virtasen omasta päästä keksimään jonninjoutavaa horinaa.

Toiseksi, kuka kuvittelee, että ammattivalmentaja tuo pelikentille rasismia siten, että nostaisi yhden OMAN PELAAJANSA jonnekin rasismitikun nokkaa pilkattavaksi. Kuten ilmi tulee, pelaajat eivät siis todellakaan olleet edes huutaneet ”kuka pelkää mustaa miestä”, kuten lasten leikeissä on tapana.

Leikissä, tai tässä tapauksessa harjoituksessa, käytettiin siis vain pelkästään hyväksi leikin luonnetta, jossa väistetään vastustajaa. Yhdet yrittävät ottaa kiinni toisia, jotka yrittävät väistää. Aika perusjuttua jalkapallossa ja jääkiekossa.

”Pelaajat eivät olleet edes huutaneet ”kuka pelkää mustaa miestä” kuten lasten leikeissä on tapana. Leikissä käytettiin siis vain pelkästään hyväksi leikin luonnetta, jossa väistetään vastustajaa”

 

Nyt KPV ilmoitti, että se on antanut Miika Juntuselle potkut. KPV meni paniikkiin, koska johdossa pelättiin rasismikohuun joutumista, ja tehtiin paniikkiratkaisu. Juntuselle annettiin potkut ja kuviteltiin, että sillä saadaan ostettua joukkue ulos rasismikohusta. Jota ei oikeasti ollut edes olemassa.

Tässä oli siis aivan kouluesimerkki valeuutisesta, kuvitellusta rasismista ja sössöttämisestä.

––––––––––––

Hyvä tietää: Älä lue valtamedian juttua ikinä ILMAN adblockeria eli mainoksen estoa. Sen voi ladata esimerkiksi Firofoxiin ilmaiseksi parissa sekunnissa täältä ja Chromeen täältä. Mainoksenestolla estät vilkkuvat mainokset, joista paskamediat saavat suurimmat tulonsa. Mitä useampi käyttää adblockeria, sitä pienemmäksi paskamedioiden mainostulot jäävät.

 

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.