Hoitovajeen paikkaaja laittoi potilaan silmään pikaliimaa silmätippojen sijasta

Liimaa sinäkin silmäsi kiinni niin et näe enää mitään.
Kronobergin läänissä tapahtui jotain kummallista kun kotipalvelussa työskennellyt henkilö laittoi potilaan silmiin silmätippojen sijasta pikaliimaa.

Asia tuli ilmi kun henkilökunta teki asiasta ns. Lex Maria-ilmoituksen sosiaali- ja terveysalan tarkastusviranomaisille. Lex Marialla voidaan tehdä ilmoituksia jos huomaa hoito- ja terveysalalla jotain ongelmallista.

Hoitaja ei osannut ilmeisesti tarpeeksi ruotsia ja avasi asiakkaan keittiön kaapin ottaakseen sieltä silmätippoja, joita asiakas halusi silmiinsä. Samassa komerossa oli pikaliimaa ja hoitaja otti sen. Koska ei huomannut eroa pikaliimatuubin ja silmätippapurnukan välillä.

Pari tippaa ehdittiin laittaa asiakkaan silmiin, ennen kuin hoitaja tajusi virheen ja aloitettiin silmähuuhdonta. Potilas koki kovia kipuja ja tapahtuman takia silmän näkökyky alentui merkittävästi.

 


Asiaa on kritisoitu voimakkaasti. Pitäisikö hoitajien sittenkin osata lukea ja kirjoittaa ruotsia.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland

Ajattelin jo, että hoitovajetta paikattiin tahallaan tällä tavalla, ehkäpä jonkinlaisen uskonnollisen erimielisyyden vuoksi.

En tosin tiedä, kumpi on tässä tapauksessa pahempi.

Koska jos kyseessä oli rakettisuunnittelija-lääkärikirurgin kömmähdys, niin mitäpä muuta hiemoa voimme tällaisen jälkeen odottaa? Ei vissiin kannata yrittää elää kovin vanhaksi, jos vajeesta tulee kovinkin paha ja sitä aletaan paikkaamaan oikein urakalla.

Sirpa-Tuula

LAITTAA NE RUOTSALAISETKIN PIKALIIMAA SILMIIN !!!!!! JA SITÄPAITSI HITLER MURHASI YLI SATA MILJOONAA AFRIKKALAISTA JA ARABIA !!!!!!!!!! NÄINKÖ TE KIITÄTTE !!!???? HÄVETTÄÄ TEIDÄN NATSIEN PUOLESTA !!!!!

Ike

Tuo sarkasmi on kaksiteräinen miekka. Kohta HS lainaa tuota kommenttia.
totena.

Last edited 3 vuotta sitten by Ike
Jaska

Just niin, eiköhän kielitaito ja lukutaito pitäisi olla vähimmäisvaatimus??

nimellinen

Ei, koska “rasismikortti” vielä toimii, niin kauan kun kommunistit saavat mäheltää hallituksissa.
-Sitä onnen päivää kun kommunisteista tulee taas vapaata riistaa! Historia toistaa itseänsä =)

Vuohinomian dosentti

Ei kai täs mitään. Ummistetaan silmät, tai liimataan kantisten silmät umpeen, niin månikuldyyrin haitat eivät näy.

Ola

Saisko tän uutisen lähteen kiitos

Ilmari

Jutussa luki että tekijä oli “personalen” eli sukupuolta ei mainita. Hän on siis luultavasti hybridisukupuolinen. Varmemmaksi vakuudeksi hänestä käytetään persoonapronominia “hen” eikä “han” tai “hon”.

Mina ummarta vaarin?

Mutta kun siina luki hyokata, super attack?

Anna-Maria Korhonen

Ilmanko ns. ongelmalähiöiden rikastustapauksissa kukaan ei yleensä ole nähnyt mitään.

Särmääjä

Suomenkin vanhusten ja työikästen tulevaisuus ja nykyisyyskin tietyillä alueilla on nauttia näistä huippuosaajista niin kotihoitajina, lääkäreinä kun hammaslääkäreinäkin julkisella puolella ainakin. Ihan täyttä paskaa.

Afrikan lääkitys

Kohta tulee afrikkalaisia terveystuotteita. Jotaki kamelinpaskaa purkeissa, jota pitää syyä 100g joka päivä niin elää 200 vuotiaaksi niinku kylän vanhin. Mies joka näyttää aidosti 200 vuotiaalta, mutta on oikeasi 37 vuotias isoisoisä.

Kukkaa R-kioskeihin

Näin saadaan seniori nukkumaan, kun ei saa silmiä auki. Mogadishun yliopiston rakettilääketieteen tiedekunnan ja parin poppamihen kehittämä metodi. Te ette vain hyväksy erilaisten kulttuurien tapoja, te rasistit…

Taso laski kun paikkaajia palkattiin

Botkyrkan kunnassa on nyt tajuttu että hoitohenkilökunnalle on pakko tehdä kielitesti. Moni esittää osaavansa ja ymmärtävänsä ruotsia mutta on itseasiassa aivan pihalla. Ja tällaisia joutuu sitten vanha ihminen, ehkä dementoitunut, kuuntelemaan ja arvailemaan mitä hen oikein tarkoittaa.

Södertälje taas sanoo ettei kielitestejä tarvita vaan työntekijät saavat opiskella työn ohessa (SVT). Se taas tarkoittaa sitä ettei mikään muutu ja hoitopaikat ovat edelleenkin kielitaidottomien ensimmäinen työpaikka eli vanhustenhoitoon kelpaa kuka tahansa suoraan kadulta. Näin se on aina ollut Ruotsissa ja se selittää suuren osan Ruotsin vanhusten kuolemista.

Voi äitee näitä

Ei tuossa ole kyse kielitaidosta.

Pitää oikeasti olla täys dorga jos ei erota lääkevalmistetta muista tuotteista, oli se teksti niissä purnukoissa millä kielellä hyvänsä.
Niissä on aina myös kuvia, varoituksia.

Tutumtutum tu tutum

Ohan omatki perushoitajat osaamiseltaan paljon lääkäreitä edellä. Aivan hyvin voisivat vaihtaa töitä, mutta lääkärit tuskin osais perushoitajien hommia niin antavat asian olla. Toki noilla perushoitajilla on sentään sen verran silti järkeä päässä useimmilla, että kysyvät lääkäritlä tai farmaseutilta ennen toimia.

Nuilla afrikaanoilla luultavasti sama juttu potenssiin kolme. Afrikassa kun on yli 150 vuotiaita ihan ruuhkaksi asti ( jokainen yli 50v on sellanen kun on jo kolmatta tai neljättä polvea ja ite uskoo olevansa 150v+ ) niin nämähän kyllä mielellään tuputtaisivat omia parempia oppejaan meillekki. Ja onhan ne käyneet 3 vuotta koulua ehkä tai melkeen, niin ilman muuta vähintään lääketieteeen tohtoreita.

Ei niitä saa syyllistää ne tietää parhaiten…. ja sitte jos syyllistää niin ne puukottaa asiakkaan ku se on niin ärsyttävä jankkaaja ( kitisee jostain liimasta silmässä ) Perkele vitun valkonaama hullu, pitäs tappaa se… aijaa taisin tappaa sen, no yks calkonen vähempänä …. JALLA JALLA!!!!.

Semmostahan tuo on.

Last edited 3 vuotta sitten by Tutumtutum tu tutum
Yngve

Tämä kannattaa kaikkien Ruotsia osaavien kuunnella, puhujana Ruotsin melkein ainoa vanhojen ihmisten oikeuksista välittävä lääkäri, geriatrian professori Yngve Gustafson.

Hän on myös Ruotsin koronastrategian kriitikko jota yritettiin sensuroida:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1518814?programid=2071

Moonman

Kyse ei ole pelkästä lukutaidottomuudesta. Normaalilla äö:lla varustettu henkilö erottaa kyllä silmätipat ja liiman pelkän pakkaussuunnittelun perusteella, vaikkei tietäisi mitä niissä lukee. Jos ei osaa tulkita tällaista jokapäiväistä muotokieltä esineissä, on pään sisältä jäänyt vajaaksi jotain todella oleellista. Tietty jos teki tuollaisen kepposen tahallaan, koska oli ärsyttävää palvella rasistista vanhusta.

Sam Colt

ruotsinkielen osaamispakko on vain Suomessa – ei Ruotsissa.
Sitä vaan ihmettelen, että millä järjellä pikaliima ja silmätipat säilytetään samassa kaapissa. Tai edes samassa huoneessa.

Punavihernatsimafia

Normaali ihminen varmistaisi asian potilaalta. En usko että edes kehari olisi noin tyhmä joten pakko epäillä tahallisuutta.

Juha II

Ruotsi on kyllä varsinainen runsaudensarvi kaiken sorttisten *”sattumusten” suhteen.

Turha sitä on minkäänlaisia kirjoja ostaa mitä maailman varrella on päässyt tapahtumaan.

*Rähmispossu” -vainaa.

Ennätys?

Göteborgissa hoitovajeenpaikkaajamatu raiskasi sekä naispuolisen että miespuolisen vammaisen hoitokotiasukin ja käpälöi myös useita lapsia (Expressen).

Ali Kessu

Suomessa myydään myös keltaisessa tuubissa pikaliimaa ( biltema ) ja myös saa apteekista lähes samanlaisessa tuubissa silmätippoja. Kannattaa säilyttää liimat ja lääkkeet eri paikassa, kyllä hoitajan pitää osata lukea ehdottomasti, hän on vastuussa siitä, mitä lääkkeitä annostellaan hoidettavalle.

TUHONTIE

Eiköhän lähetä siitä että hoitajien pitäisi osata lukea.