Hoitovajeen paikkaaja laittoi potilaan silmään pikaliimaa silmätippojen sijasta

Liimaa sinäkin silmäsi kiinni niin et näe enää mitään.
Kronobergin läänissä tapahtui jotain kummallista kun kotipalvelussa työskennellyt henkilö laittoi potilaan silmiin silmätippojen sijasta pikaliimaa.

Asia tuli ilmi kun henkilökunta teki asiasta ns. Lex Maria-ilmoituksen sosiaali- ja terveysalan tarkastusviranomaisille. Lex Marialla voidaan tehdä ilmoituksia jos huomaa hoito- ja terveysalalla jotain ongelmallista.

Hoitaja ei osannut ilmeisesti tarpeeksi ruotsia ja avasi asiakkaan keittiön kaapin ottaakseen sieltä silmätippoja, joita asiakas halusi silmiinsä. Samassa komerossa oli pikaliimaa ja hoitaja otti sen. Koska ei huomannut eroa pikaliimatuubin ja silmätippapurnukan välillä.

Pari tippaa ehdittiin laittaa asiakkaan silmiin, ennen kuin hoitaja tajusi virheen ja aloitettiin silmähuuhdonta. Potilas koki kovia kipuja ja tapahtuman takia silmän näkökyky alentui merkittävästi.

 


Asiaa on kritisoitu voimakkaasti. Pitäisikö hoitajien sittenkin osata lukea ja kirjoittaa ruotsia.

Subscribe
Notify of
guest
30 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
13.8.2020 07:26

Ajattelin jo, että hoitovajetta paikattiin tahallaan tällä tavalla, ehkäpä jonkinlaisen uskonnollisen erimielisyyden vuoksi.

En tosin tiedä, kumpi on tässä tapauksessa pahempi.

Koska jos kyseessä oli rakettisuunnittelija-lääkärikirurgin kömmähdys, niin mitäpä muuta hiemoa voimme tällaisen jälkeen odottaa? Ei vissiin kannata yrittää elää kovin vanhaksi, jos vajeesta tulee kovinkin paha ja sitä aletaan paikkaamaan oikein urakalla.

Sirpa-Tuula
Sirpa-Tuula
13.8.2020 07:30

LAITTAA NE RUOTSALAISETKIN PIKALIIMAA SILMIIN !!!!!! JA SITÄPAITSI HITLER MURHASI YLI SATA MILJOONAA AFRIKKALAISTA JA ARABIA !!!!!!!!!! NÄINKÖ TE KIITÄTTE !!!???? HÄVETTÄÄ TEIDÄN NATSIEN PUOLESTA !!!!!

Ike
Ike
14.8.2020 09:35
Vastaa...  Admin Pt-media

Tuo sarkasmi on kaksiteräinen miekka. Kohta HS lainaa tuota kommenttia.
totena.

Last edited 6 months ago by Ike
Jaska
Jaska
13.8.2020 07:38

Just niin, eiköhän kielitaito ja lukutaito pitäisi olla vähimmäisvaatimus??

nimellinen
nimellinen
13.8.2020 08:28
Vastaa...  Jaska

Ei, koska ”rasismikortti” vielä toimii, niin kauan kun kommunistit saavat mäheltää hallituksissa.
-Sitä onnen päivää kun kommunisteista tulee taas vapaata riistaa! Historia toistaa itseänsä =)

Vuohinomian dosentti
Vuohinomian dosentti
13.8.2020 07:55

Ei kai täs mitään. Ummistetaan silmät, tai liimataan kantisten silmät umpeen, niin månikuldyyrin haitat eivät näy.

Ola
Ola
13.8.2020 08:06

Saisko tän uutisen lähteen kiitos

Ilmari
Ilmari
15.8.2020 16:41
Vastaa...  ANTTILA Juha

Jutussa luki että tekijä oli ”personalen” eli sukupuolta ei mainita. Hän on siis luultavasti hybridisukupuolinen. Varmemmaksi vakuudeksi hänestä käytetään persoonapronominia ”hen” eikä ”han” tai ”hon”.

Mina ummarta vaarin?
Mina ummarta vaarin?
13.8.2020 08:06

Mutta kun siina luki hyokata, super attack?

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
13.8.2020 08:09

Ilmanko ns. ongelmalähiöiden rikastustapauksissa kukaan ei yleensä ole nähnyt mitään.

Särmääjä
Särmääjä
13.8.2020 08:15

Suomenkin vanhusten ja työikästen tulevaisuus ja nykyisyyskin tietyillä alueilla on nauttia näistä huippuosaajista niin kotihoitajina, lääkäreinä kun hammaslääkäreinäkin julkisella puolella ainakin. Ihan täyttä paskaa.

Afrikan lääkitys
Afrikan lääkitys
15.8.2020 23:24
Vastaa...  Särmääjä

Kohta tulee afrikkalaisia terveystuotteita. Jotaki kamelinpaskaa purkeissa, jota pitää syyä 100g joka päivä niin elää 200 vuotiaaksi niinku kylän vanhin. Mies joka näyttää aidosti 200 vuotiaalta, mutta on oikeasi 37 vuotias isoisoisä.

Kukkaa R-kioskeihin
Kukkaa R-kioskeihin
13.8.2020 08:19

Näin saadaan seniori nukkumaan, kun ei saa silmiä auki. Mogadishun yliopiston rakettilääketieteen tiedekunnan ja parin poppamihen kehittämä metodi. Te ette vain hyväksy erilaisten kulttuurien tapoja, te rasistit…

Taso laski kun paikkaajia palkattiin
Taso laski kun paikkaajia palkattiin
13.8.2020 08:49

Botkyrkan kunnassa on nyt tajuttu että hoitohenkilökunnalle on pakko tehdä kielitesti. Moni esittää osaavansa ja ymmärtävänsä ruotsia mutta on itseasiassa aivan pihalla. Ja tällaisia joutuu sitten vanha ihminen, ehkä dementoitunut, kuuntelemaan ja arvailemaan mitä hen oikein tarkoittaa.

Södertälje taas sanoo ettei kielitestejä tarvita vaan työntekijät saavat opiskella työn ohessa (SVT). Se taas tarkoittaa sitä ettei mikään muutu ja hoitopaikat ovat edelleenkin kielitaidottomien ensimmäinen työpaikka eli vanhustenhoitoon kelpaa kuka tahansa suoraan kadulta. Näin se on aina ollut Ruotsissa ja se selittää suuren osan Ruotsin vanhusten kuolemista.

Voi äitee näitä
Voi äitee näitä
13.8.2020 09:03

Ei tuossa ole kyse kielitaidosta.

Pitää oikeasti olla täys dorga jos ei erota lääkevalmistetta muista tuotteista, oli se teksti niissä purnukoissa millä kielellä hyvänsä.
Niissä on aina myös kuvia, varoituksia.

Tutumtutum tu tutum
Tutumtutum tu tutum
15.8.2020 23:04
Vastaa...  Admin Pt-media

Ohan omatki perushoitajat osaamiseltaan paljon lääkäreitä edellä. Aivan hyvin voisivat vaihtaa töitä, mutta lääkärit tuskin osais perushoitajien hommia niin antavat asian olla. Toki noilla perushoitajilla on sentään sen verran silti järkeä päässä useimmilla, että kysyvät lääkäritlä tai farmaseutilta ennen toimia.

Nuilla afrikaanoilla luultavasti sama juttu potenssiin kolme. Afrikassa kun on yli 150 vuotiaita ihan ruuhkaksi asti ( jokainen yli 50v on sellanen kun on jo kolmatta tai neljättä polvea ja ite uskoo olevansa 150v+ ) niin nämähän kyllä mielellään tuputtaisivat omia parempia oppejaan meillekki. Ja onhan ne käyneet 3 vuotta koulua ehkä tai melkeen, niin ilman muuta vähintään lääketieteeen tohtoreita.

Ei niitä saa syyllistää ne tietää parhaiten…. ja sitte jos syyllistää niin ne puukottaa asiakkaan ku se on niin ärsyttävä jankkaaja ( kitisee jostain liimasta silmässä ) Perkele vitun valkonaama hullu, pitäs tappaa se… aijaa taisin tappaa sen, no yks calkonen vähempänä …. JALLA JALLA!!!!.

Semmostahan tuo on.

Last edited 6 months ago by Tutumtutum tu tutum
Yngve
Yngve
13.8.2020 09:14

Tämä kannattaa kaikkien Ruotsia osaavien kuunnella, puhujana Ruotsin melkein ainoa vanhojen ihmisten oikeuksista välittävä lääkäri, geriatrian professori Yngve Gustafson.

Hän on myös Ruotsin koronastrategian kriitikko jota yritettiin sensuroida:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1518814?programid=2071

Moonman
Moonman
13.8.2020 09:57

Kyse ei ole pelkästä lukutaidottomuudesta. Normaalilla äö:lla varustettu henkilö erottaa kyllä silmätipat ja liiman pelkän pakkaussuunnittelun perusteella, vaikkei tietäisi mitä niissä lukee. Jos ei osaa tulkita tällaista jokapäiväistä muotokieltä esineissä, on pään sisältä jäänyt vajaaksi jotain todella oleellista. Tietty jos teki tuollaisen kepposen tahallaan, koska oli ärsyttävää palvella rasistista vanhusta.

Sam Colt
Sam Colt
13.8.2020 12:28

ruotsinkielen osaamispakko on vain Suomessa – ei Ruotsissa.
Sitä vaan ihmettelen, että millä järjellä pikaliima ja silmätipat säilytetään samassa kaapissa. Tai edes samassa huoneessa.

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
13.8.2020 15:09

Normaali ihminen varmistaisi asian potilaalta. En usko että edes kehari olisi noin tyhmä joten pakko epäillä tahallisuutta.

Juha II
Juha II
13.8.2020 20:09

Ruotsi on kyllä varsinainen runsaudensarvi kaiken sorttisten *”sattumusten” suhteen.

Turha sitä on minkäänlaisia kirjoja ostaa mitä maailman varrella on päässyt tapahtumaan.

*Rähmispossu” -vainaa.

Ennätys?
Ennätys?
13.8.2020 22:44

Göteborgissa hoitovajeenpaikkaajamatu raiskasi sekä naispuolisen että miespuolisen vammaisen hoitokotiasukin ja käpälöi myös useita lapsia (Expressen).

Ali Kessu
Ali Kessu
13.8.2020 22:53

Suomessa myydään myös keltaisessa tuubissa pikaliimaa ( biltema ) ja myös saa apteekista lähes samanlaisessa tuubissa silmätippoja. Kannattaa säilyttää liimat ja lääkkeet eri paikassa, kyllä hoitajan pitää osata lukea ehdottomasti, hän on vastuussa siitä, mitä lääkkeitä annostellaan hoidettavalle.

TUHONTIE
TUHONTIE
14.8.2020 02:44

Eiköhän lähetä siitä että hoitajien pitäisi osata lukea.