Kunnat pohtivat pitäisikö hoitajien sittenkin osata ruotsia

Maahanmuuttajakunta Botkyrkassa ollaan tehty ennakkopäätös, että kaikilta henkilöiltä, jotka hakeutuvat vanhusten hoitopalveluun töihin, vaaditaan jatkossa kunnon ruotsin kielen taitoja.

SVT:n uutisten mukaan kunta on saanut viime aikoina paljon valituksia vanhuksilta ja omaisilta, että vanhustyön parissa työskentelevillä henkilöillä on suuria puutteita ruotsin kielitaidossa. Botkyrkan kunnan hoitolautakunnasta kerrotaan uutisille, että kunnan suuri maahanmuuttajaprosentti, ja sitä myötä eri kielten taito on suuri vahvuus kunnalle. Mutta samalla kuitenkin halutaan, että hoitajat osaavat ruotsiakin.

Samoja ongelmia on Södertäljessäkin. Monet ruotsalaiset vanhukset eivät ylipäätään edes puhu kotihoitajille, koska hoitajat eivät osaa ruotsia ja puhuminen on pelkkää sönkötystä yrittää saada asia ymmärretyksi.

Botkyrka tarjoaa niille hoitajille, jotka kokevat puutteita kielitaidossaan, pienen käytännön kurssin, jota voi käydä työajalla.


Kommentti: Olen seurannut nyt muutaman kuukauden erästä Facebookin keskustelupalstaa ”Tarjolla vapaita työpaikkoja/ etsitään työtä Tukholmasta”-palstaa. Silmiinpistävää on se, että parikymppiset afgaanijorkit etsivät nyt kuumeisesti työtä kotihoidon parissa.

Kotihoitajista ja erilaisista vanhusten ja vammaisten avustajista on jatkuva huutava pula, varsinkin nyt korona-aikana hoitajapula on pahentunut.

Koululain puitteissa tilapäisen oleskeluluvan saaneet afgaanit ovat nyt saaneet koulut loppuun ja heillä on se puoli vuotta aikaa etsiä vakituinen työ. Työ taas ei kasva puissa, joten turvapaikka-aktivistit ovat paneutuneet siihen asiaan täysillä, että afgaaneja saadaan kotihoidon piiriin töihin. Ikuinen oleskelulupa vanhusten kustannuksella.

Miltä kuulostaa? Hoitajista on kova pula. Ja siihen hommaan palkataan sitten ammatti- ja kielitaidottomia afgaaneja, joiden taustoista ei tiedetä yhtään mitään. Jonka jälkeen saadaan lukea juttuja, miten silmiin laitettiin vahingossa liimaa silmätippojen sijasta eikä vanhukset ylipäätään ymmärrä mitä hoitaja puhuu.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
13.8.2020 10:41

Ehkä hoitajilla tulisi olla myös jonkinlainen vähimmäinen taso älyllisessä prosessoinnissa.

Pitkä kokemus noitatohtorin oppilaana katsotaan myös haitaksi.

On huolestuttavaa myös se, jos alalle hakeutuu porukkaa, joka on jonkinlaisessa pakkotilanteessa duunin suhteen. Hoitoala on aivan väärä paikka afgaaninuorukaisille.

En oikein keksi mitään hyvää alaa, joka sopisi afgaaninuorukaisille.

Paitsi tietysti ammattimatkustaja: kotimaan matka toimintatonni taskussa on afgaanille loistava tilaisuus.

Curve Bell
Curve Bell
14.8.2020 20:17
Vastaa...  Suomi Finland

Afgaaninuorten valtaenemmistölle sopivat tietenkin parhaiten ne aktiviteetit joita on ollut tarjolla siellä kotona Afganistanissa.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
15.8.2020 02:26
Vastaa...  Suomi Finland

Kaverille oli pakolainen kesätöissä. Oli kuulemma liian kuuma.Ei ottanut toista kertaa enää. Ihmettelen sitä ensimmäistä.

Näin tuon ymmärsin
Näin tuon ymmärsin
19.8.2020 13:09
Vastaa...  Fatwantarkistaja

Eli kaveri kiihottui khaanista kun oli niin kuuma. Vaimoko kielsi ottamasta töihin uudestaan?

Minä
Minä
13.8.2020 10:55

Kun kielitaidoton kuuntelee ohjeita, kuulostaa se tältä: ”&%/()¤#””.
Kun hän lukee lääkepakkausta, näyttää teksti tältä:”?=)=(/&/&%¤#!”.

Kumma, että tätä eivät itseään suvaitsevaisina ja kansakunnan koulutettuna kermana pitävät eivät tätä aiemmin tajunneet.

Skandinavistan
Skandinavistan
13.8.2020 10:59

Minusta tuossa laitetaan ihmishenkiä tietoisesti vaaraan. Ideologia edellä.

Watch Your Back
Watch Your Back
13.8.2020 11:18

”Ensin mieshoitaja laittoi liimaa vanhuksen silmiin, teippasi suun ja sitten raiskasi”

Ei mitään sairasta fantasiaa vaan nykypäivää; tämä voi tapahtua jo tänään tai huomenna.

Roistonen
Roistonen
13.8.2020 11:28

Det är rån. Jag är pistol okså.

Islam on syöpä
Islam on syöpä
13.8.2020 11:33

Kohta pohtivat josko olisi sittenkin parempi, että potilaat opiskelisivat ugga bugga-kieliä.

aappa
aappa
13.8.2020 12:31

”Botkyrka tarjoaa niille hoitajille, jotka kokevat puutteita kielitaidossaan, pienen käytännön kurssin, jota voi käydä työajalla.”

Kurssin sisältö: God dag, hur mår du, var så god och adjö!

Klarsyn
Klarsyn
13.8.2020 12:55

Näin alas Pohjoismaat vaipuvat, vuosikymmeniä on menty eteenpäin vaatimuksissa hoitohenkilökunnan pätevyyden ja ammattitaidon suhteen. Rakennettu ammattikorkeakouluja ja -opistoja, tehty soveltuvuustestejä alalle ja korostettu asiakastyön psykologista osaamista. Nyt nuorukaiset ja raavaat miehet kehitysmaista ilman riittävää kielitaitoa ja eikä ammattitaidosta hajuakaan, ovat ideologisista syistä globalistien siunaamalla oikeudella valmiita ”huolehtimaan” vanhuksistamme. Yhteiskunta voi huonosti, taantuu ja raaistuu.

Curve Bell
Curve Bell
14.8.2020 20:27
Vastaa...  Klarsyn

Heikkoa oppilasainesta läpäisevät oppilaitokset ovat toinen askel taantuvassa yhteiskunnassa. Ensimmäinen askel ovat maahanmuutoviranomaiset.

Turhaantunut
Turhaantunut
13.8.2020 13:09

Eipä ole ensimmäinen kerta kun ruottissa miettivät ko asiaa, siihen se tulee jäämään kuten semmotiset sata kertaa aikaisemminkin, puhumiseen, miettimiseen ja pieremiseen.

Moonman
Moonman
13.8.2020 13:15

Kunnan on nyt määrättävä vanhukset, sairaat ja muut potilaat opiskelemaan daria, pashtua, persiaa ja somalia. Ei tuohon muuta ratkaisua ole. Ruotsinkielen vaatiminen muilta kuin suomalaisilta on kolonialismin perinnön vaalimista, eugeniikkaa ja ennenkaikkea razzemia.

Los6666
Los6666
13.8.2020 17:43

vähän pikaliimaa silmään potilaalle , koska raketti-insinööri rikastuttaja ei osannut lukea ja älykkysosamäärä oli noin 30 🤘

Juha II
Juha II
13.8.2020 20:03

Niin, Baabelin tornikin rakennettiin ”kielimuurista” huolima… vai jäikös se sittenkin kesken?

Juha II
Juha II
13.8.2020 20:16

P.S. Onnittelut Paavolle julkaisun 6-vuotispäivästä!

Teet arvokasta ja pyyteetöntä työtä tässä valheellisuuden ja kqaikmkinaisen kierouden läpitunkemassa maailnassa.

Siitä isot kiitokset. Jos pitäisi lukea vain hesaria merkitsisi se samaa kuin ryöminen polttavassa
autiomaassa ilman veden tilkkaa!

Sentimenttaalista, eikö totta?

Woah
Woah
14.8.2020 02:15

Ja vastakysymys, pitäisikö hoitajien ja lääkäreiden osata myös täydellistä Suomea. Näin ei ole enää. On lääkäreitä jotka sönkäävät huonoa Suomea ja katsovat tauteihin vastauksia googlella, eivät ymmärrä varsinkaan ikääntyvien potilaiden vaivoja ja tämä on täysin tosi. Näissä poltilasturvallisuus on todella huonolla tolalla.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
15.8.2020 02:36
Vastaa...  Woah

Ei se suomalainenkaan mistään mitään tiedä. Joku katuh**ra laitettu lääkäriksi. Mieluummin menen poppamiehelle, jos sellaista on saatavilla.

Poppa ukkoja
Poppa ukkoja
15.8.2020 02:58
Vastaa...  Fatwantarkistaja

No se on kyllä totta, tympääntyneitä nuoreja kandeja, jotka vihaavat vanhempaa väkeä.Viime kesänä jouduin tällaisen tytönhupakon vittuilun kohteeksi, kun selkä oli tuhannen kipeä ja tuskin pääsin kävelemään. Epäili että olin tullut vain opiaatteja hakemaan. Piti lähetä äkkiä pois etten olisi kuristanut tätä itesään täynnä olevaa narttua. Sen verran kyllä vitutuskäyrän ollessa tapissa olisin pystynyt tekemään.

Ketkä vetävät lonkkaa Ruotsissa?
Ketkä vetävät lonkkaa Ruotsissa?
15.8.2020 11:09

Tästä näkee ketkä tekevät töitä ja ketkä eivät tee:

https://www.ekonomifakta.se/fakta/arbetsmarknad/integration/arbetsloshet-utrikes-fodda/