Vill du kolla lite dialekt?

Vill du ta en titt på olika dialekter på svenska? Ruotsin kieli on hyvin vivahdeikas ja murteilla on kuten suomenkin kielessä, valtava ero. Porin ja Kiteen murre on melkeinpä lähes eri kieltä. Niin on skoonen, göteborgin kielellä kuten tukholman murteella isoja eroja. Vaikka ei osaisikaan kieltä, niin kannattaa kokeilla kuunnella huomaako poljennossa eroja…

 

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aappa

Oliko siellä Rinkebyn murretta? Eihän noita nyansseja suomalaisen kouluruotsin alisuorittaja erota.

On murteet ja sitten murrontekijät

Ei Rinkebyssä ole ruotsalaista murretta/dialektia- Rinkebyssä puhutaan uggabuggaa ja arabiaa. Ja se gangsterien slangi on taas jotakin muuta, brosha wallawalla jallajalla yao.

kyselijä

mihis se mutiaisruotsi jäi??

Repe

3:25 finlands svenska 😉

PastoriNikulainen

Onneksi en osaa ruotsin-murretta kirjaintakaan.
Opettelisin mieluummin vaikka pari kirjainta hepreaa, alhaalta ylös ja ylhäältä alas.
Aaamen…

Skandinavistan

Minulla oli ruotsalainen vaimo. Opetti puhumaan ns riikinruotsia. Nykyään on sateenkaari titityy tyyppejä. Olemme yhteyksissä, mutta ilmoitin että olen nykyään rasisti terveellä pohjalla, joten rasistisesti en puhu hänen kanssaan muuta kuin suomea. Hän osaa kyllä kun opetin ja kävi Suomen kielen kursseilla. Mutta olen kyllä rasistisesti hänelle sanonut ruotsiksi painokelvottomia asioita. Kuten hän minulle rasistisesti suomeksi.