Tanskassa astuu kohta voimaan laki kasvomaskin käytöstä

Näyttää siltä, että Eurooppa alkaa taas sulkeutumaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Norjassa ja Tanskassa on tullut voimaan uusia säädöksiä, joilla viruksen etenemistä pyritään estämään.

Elokuun 22. päivästä alkaen Tanskan kaupungeissa tulee voimaa laki, joka velvoittaa matkustajia käyttämään julkisissa kulkuvälineissä kasvosuojaa. Kaikkien yli 12-vuotiaiden on käytettävä kasvosuojaa ja sitä on käytettävä julkisten kulkuvälineiden lisäksi bussi- ja juna-asemilla, takseissa, laivoilla jne. Laki voidaan laajentaa koskemaan myös kauppoja, jos tilanne ei parane.

Niin ikään kaikki diskot ja yökerhot pysyvät kiinni ainakin 1. marraskuuta asti. Ruokaravintoloita ja kaljabaareja voidaan pitää auki klo 02.00 asti.

Norjassa pohditaan samantapaisia päätöksiä. Kasvosuoja tullee pakolliseksi julkisiin loppukesän aikana. Ravintoloiden alkoholitarjoilu on tällä hetkellä muutenkin kielletty klo 22.00 jälkeen.

Norja ja Tanska ovat pitäneet rajojaan kiinni Ruotsista tulevalta matkustajaliikenteeltä. Tanskaan sallitaan liikenne tietyistä Ruotsin maakunnista.

Itse asun Arlandan lentokentän kupeessa ja lentoliikenne näyttää vilkastuneen jonkin verran. Tietojen mukaan ruotsalaiset lentävät nyt Espanjaan ja Balkanille lomalle. Voidaan kysyä, että kuinka itsekeskeinen ihmisen pitää olla, jotta tässä tilanteessa ajattelee vain itseään.

Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
lomalle lomps

Tyhmin 10 % väestöstä tarkoittaa Ruotsin kohdalla satojatuhansia aikuisia ihmisiä.

Turhaantunut

Norja päätti koulujen sulkemiset sen jälkeen kun johtavat tutkijat ilmoitti että lapset levittää koronaa ihan samalla tasolla kun aikuiset.
Suomessa mennään hiivahallituksen mukaan joka ottaa tietonsa thl vajakeilta joiden mukaan lapset ei levitä koronaa vaan ainostaan aikuiset, ja pahimmin yli 70 vuotiaat.

Kukavaan

“…lapset ei levitä koronaa vaan ainostaan aikuiset, ja pahimmin yli 70 vuotiaat.”

Taustalla lienee julkisuuteen pandemian alkuvaiheessa päässyt ajatus, että yli 70-vuotiaat ovat vastustuskyvyttömimpiä ja siksi erityisesti heidän tulee välttää tartuntamahdollisuuksia. Tämä on kääntynyt vajakkien mielissä yli 70-vuotiaiden suurimmaksi syyllisyydeksi. Ihmisten viha siis kohdistuu vähiten puolustuskykyisiin. Yli 70-vuotiaat ovat helpoin kohde. He ovat riskiryhmä eli vajakki tulkitsee, että he ovat riski vajakille, joka on omasta mielestään syytön uhri ja uhristatuksensa myötä oikeutettu vähintäinkin vihaan syyllisiä kohtaan.

Syyllisen etsintä asiaan kuin asiaan lienee ihmislajin tehdasasetuksissa. Pätee lähes kaikkeen kaikkialla. Neuvostoliitossa systeemin toimimattomuuden syyksi huomattiin sabotöörit eli leirille tai tultiin hakemaan siirrettäväksi “toiseen selliin”.

Olisko tulevaa

Hätäisesti käyttöön otetut rokotteet tekevät ihmiskunnasta todella sairaan. Viruksen koodi laukeaa, kun sitä sörkitään rokotteella ja se ei tiedä ihmiskunnalle hyvää.

Ilmari

Virukse koodi laukeaa?? Uskomatonta bullshittiä. Juuri rokotteilla on hävitetty useimmat kulkutaudit.

Piikki lihassa

Noinkohan? Luulen, että puhtaalla juomavedellä, nousseella hygieniatasolla ja riittävällä ravinnonsaannilla on ollut suurempi merkitys.

Turhaantunut

Kuten esimerkiksi, mustasurma, polio, rabies, hinkuyskä, jne.
Nuokaan ei olisi hävinneet mihinkään ilman rokotteita.

Big Pox

Eikä isorokko olisi hävinnyt luomuporkkanoita syömällä.

Kusbä Zibuliz

Japanin terveysministeri sanoi sen parhaiten “varmasti toimivan rokotteen kehittäminen ja testaaminen kestää noin 10 vuotta” Tämän takia siellä meinataan lykätä olympialaisiakin vielä lisää.

Nämä hätäisesti kyhätyt rokotteet sitten kostautuvat kuten sikainfluenssarokote josta tulikin narkolepsia loppuiäksi monille, tai “turvallinen” HPV rokote josta on enemmän haittoja kuin hyötyjä.

Huom : en ole rokotevastainen, on olemassa todella hyviäkin rokotteita. possu ja HPV rokotteet vain eivät sellaisia ole.

Aika lailla omalla vastuullaanhan sitä ottaa tuollaisten hätäisesti kyhättyjen rokotteiden ensimmäisiä satseja, haittavaikutukset kun eivät välttämättä ilmene heti eikä niitä osata yhdistää rokotteeseen ennenkuin myöhemmin.

Valtiolta sitten voi saada jotain ropoja jos saa korvaukseksi, mutta aika heikkoahan se on kun teveys on mennyt. Suomessa kun rokoteosotoksilla käyvät virkamiesidiootit allekirjoittaa soppareita joissa rokoteyhtiö ei ole vastuussa mistään – kuten kävi possurokotteen kanssa esim. Yhtä kovaa pätevyyttä kuin HVKn maskikaupoilla.

Evplasse

Tämä on sokeriyhteiskuntien sairaus,vaarallinen ihmisille joilla on joku perus sairaus. Ei leviä huonon hygienian -ja slummi yhteiskunnissa, joku voi sanoa ettei testejä voida tehdä riittävästi paskapuhetta AINOASTAAN KUOLLEISUUS RATKAISEE.
Vastustuskyky on heillä parempi johtuen huonosta hygieniasta muuten näissä maissa pitäisi ihmisiä kuolla kuin russakoita.

Totuusmies

https://abcnews.go.com/Health/wireStory/polio-cases-now-caused-vaccine-wild-virus-67287290
Mm polio rokotus aiheuttaa enemmän polio tartuntoja kuin polio itse. Kannattaa miettiä vähän omillakin aivoilla miksi rokotteet ovat ainoita “hyödykkeitä” maailmassa joilla ei ole MITÄÄN velvoitteita korvauksiin vaikka mitä tapahtuisi

pöh

Itse asun Arlandan lentokentän kupeessa ja lentoliikenne näyttää vilkastuneen jonkin verran. Tietojen mukaan ruotsalaiset lentävät nyt Espanjaan ja Balkanille lomalle. Voidaan kysyä, että kuinka itsekeskeinen ihmisen pitää olla, jotta tässä tilanteessa ajattelee vain itseään.”

Muistasin että vielä keväällä Paavo piti koronaa vain pikkuflunssana ja kaikkia rajoituksia hirmuisena ylireagointina?

NoNiin

Uskoisin koronan olevan vakavasti otettava virus, jos samoin toimittaisiin ebolan suhteen tai olisi toimittu sikainfluenssa”pandemiassa”.

Med.dr.

Covid-19 ei ole influenssa ylipäätään.

PastoriNikulainen

Koronahoax on huolistamme pienin. Eurooppalaisten tulisi keskittyä enemmin oman väestönsä vaihdon vastustamiseen (korvaamiseen) muslimeilla.
Tätä mieltä pastori on.
Jokainen saa toki olla sitä mieltä (kun tahtoo), mitä mediassa esim. toitotetaan,- mutta pastori haistattaa pitkät valevaltamedialle.
Ja mitään rokoitteita ei tule ottaa pakaraansa. Ne ovat aina olleet myrkkyä, toisin kun on annettu ymmärtää. Ajat ovat muuttuneet.
Emme elä enää turvallisesti kansallisvaltiossa, mitä kutsuttiin joskus nimellä Suomi Finland.
Aaamen…

A. F. Mela

Euroopan eteläisen naapurimantereen väestö kasvaa seuraavan kymmenen vuoden aikana USA:n väestön suuruisella ihmismäärällä eli 300 000 000:lla. Euroopan väestön vaihtaminen on silloin pikemminkin väestön survomista. Suomi jää ihan sananmukaisesti jalkoihin jollei pistetä hanttiin kuten isoisät tekivät.

Junttimaisuus ei kannata

Minä tunnen kaksi jotka aikoinaan sairastuivat polioon koska eivät olleet rokotettuja. Saivat elinikäiset vammat.

Totuusmies

https://abcnews.go.com/Health/wireStory/polio-cases-now-caused-vaccine-wild-virus-67287290
Polio rokote aiheuttaa enemmän poliota kuin tauti itse. Herätys

Turhaantunut

Suvussa on myös yksi jolla oli polio joka runteli miehen koko loppuiäkseen, jos olisi ollut tuohon aikaan rokote, poliota ei olisi tullut.
Nyt ei ole kyse valtamedista vaan ihan puhtaasta salaliittohulluista kun aletaan suoltamaan että rkotteista ei koskaan olisi ollut mitään hyötyä.

Juha II

Kannattaa pysyä kaukanana mahmuteista (tässäkin asiassa) ja muista “partaradikaaleista”!

Aappa

Jos ihan aikuisen oikeasti katselee ihmisten maskien käyttöä, niin vaikea sanoa onko siitä enemmän haittaa kuin hyötyä. Mediassa kaiken maailman julkkiksilla pitää tietysti olla maski kasvoilla, mutta todellisuudessa niiden kanssa räpelletään ihan miten sattuu.

Olisi kiva tietää, miten pitäisi todistella sitä, ettei käytä maskia – sehän on perusterveellekin perin vittumaista pitää jotain ”märkää rättiä” (maski kostuu nopeasti ja on tukala hengittää) kasvoilla, ja jos tarkkoja ollaan, niin maski pitäisi vaihtaa tämän tästä ja desinfioida kädet ja kasvot siinä sivussa jatkuvalla syötöllä.

Itse ostin Lidlistä kahden kangasmaskin pakkauksen 5,99 euroa ja ajattelin pärjätä niillä maailman tappiin asti. Voi niitä periaatteessa joskus pestäkin ihan vaan muista kuin virus-syistä.

Aappa

PS. Sellainenkin kauhuskenaario on olemassa, että Gangstojen vaatima terveydenhuolto kärsii, jos viranomaisilla on liian kiire valvoa koronamaskien käyttöä.

Turhaantunut

En ole ite käyttänyt tai ostanut yhtäkään maskia.
Turvavälit on ne mitä noudatan ja jos joku on tullut liian lähelle olen kyllä tehnyt enemmän kun selväksi että kannattaa häippästä hiukan kauemmaksi.
Itellä on tänä vuonna ollut jo helvetillinen myyräkuume, hyvin meni vuoden ensimmäinen sienireissu metässä, per..
Ei ollut paljoa kuumetta mutta silmät oli käytännössä persiissä sillä näkö heitti 2 viikkoa että ei edes sänkyä nähnyt 2 metrin päässtä.

Jaaha

Saikohan Espanja Ruotsilta tämän uusimman epidemiansa?

noname

Kuulin, että etelän matkat olisi nyt halvempia?

Onko taudin vaaroista vielä mitään oikeata tietoa? Ensin sanottiin, että maskit pahentaa ja nyt niitä tuputetaan naamalle. Mihinkään ei voi luottaa. Tappaako tauti ketään muita kuin valmiiksi tautisia?

Kossu

Kyllä tappaa ihan perus terveitä treenaavia ihmisiäkin,työkaveri meni kuudenviikon kooman jälkeen…38v ja hyvinkin urheilullinen….toinen kärsi kolme viikkoa sellasta kipua ja tuskaa että viikon päästä odotti vaan että kuolisi pois….nämä pari jotka ihan lähipiiristä….itsekkin ehkä vähättelin koko tautia mutta ei se mikään flunssanpoikanen ole….ja sillä tässä itsekkin kuljen käsidesit taskussa ja maskit naamalla niillä paikoilla missä ei voi kontakteja välttää….ja ei toi paska mihinkään häviä ennenkun toimiva rokote keksitään…..

Kukavaan

Ehkä maskien suurin vaikutus kohdistuu ihmisten käytökseen. Maski on ikäänkuin muistuttamassa, että pandemia vallitsee ja kädet pitää pestä ja etäisyyksiä tulee pitää. Sivuseikka on, että maski päästää lävitseen ja sivuitse viruksia kumpaankin suuntaan.
Hyöty tulee siitä, että muistetaan pandemian vallitsevan.

Jos maskit vähentävät tartuntoja esimerkiksi yhdellä prosentilla, kannattaako maskia käyttää? Entä jos vähenemä on 10 prosenttia? Tämä on arvovalinta. Kumminkin monista kannattaa lotota, vaikka päävoiton saamisen todennäköisyys on yksi kuudestakymmenestä miljoonasta.

suomalainen *musta käsi* yrittäjä kelassa

valko venäjän journalistit kertoivat

että he leikkelevät uutisensa yksipuoliseksi

hallitusta tukevaksi propagandaksi

miksi ylen uutis ankkuri meni hämileen senjutun jälkeen

ehkä siksi että valkovenäjän journalistit paljastivat

juuri sen asian mitä yle touhuaa suomessa

huvitavaa yle puhuu suomalaisten yrittäjien työtömyys turvassa
ja taas yle kuvaaja bongaa videoon kelasta
*pelkkia *mustia* käsiä*

jotka eivät ole niitä suomalaisia yrittäjiä

en tiedä aidosti
miksi yle tekee tätä matu kuva propagandaansa uutisiin ymm …

aihena mustia käsiä ja yksipuolista mediaa

Yle Uutiset
su 16.8.2020
https://areena.yle.fi/1-50350242

Vasemmistomafia

Plandemia on suunniteltu juttu. Monta vuotta sitten tiesin jo että ensin Eurooppa ja Amerikka täytetään “pakolaisilla” ja sitten romahdutetaan talous. Ja näin käy. Massiivinen hypetys pitää siitä huolen. Tilanne ollut päällä jo kohta vuoden, ja tuntuu että kukaan ei tunne ketään kellä olisi korona. Joo, ja niin hirvittävä tauti että pitää testata että tietää onko sitä. Joo, oireettomat levittävät sitä ja pälä pälä.
Korona on myös täydellinen estämään Trumpin stadioneilla käytävät vaalikampanjat (Bidenia ei käy katsomassa kukaan, joitain kymmeniä ihmisiä vain jopa). Ja valtamedia pitää huolen että Trumpista puhutaan vain pahaa.

Vasemmistomafia

Mistä tiedän tämän? He sanovat sen suoraan

Turhaantunut

Niimpä.
Sen sanoi äänet omassa päässäsi.

Doctor Ötker

Tämmöstä. Siitä vaan kaikki lampaat ruotuun, turhaan. Laittakaas vielä tuon lume-efektin kylkiäisiksi sakkouhka niin saadaan muslimeille lisää discorahaa https://www.youtube.com/watch?v=P_iQM5x9wF8
Mikä ratkaisuksi? Älä ole ihmisten lähellä. Jos saat coronan, niin sitten saat coronan. Joko kehosi selättää sen, tai sitten kuolet siihen. Mitä sitten! Maski naamalla olet vain idiootti joka LUULEE että ei tartu/tartuta. Pysy himassa. Juo kaljaa. Syö makkaraa. Runkkaa. Aivan sama. Et sinä elä ikuisesti kuitenkaan.

Vasemmistomafia

Tunteeko joku jonkun jolla on ollut korona? Minä en. Olen kysellyt vaikka keneltä, eikä kukaan tunne ketään. Hypetystä vain

Åsnat

Minä tunnen useita, lauloivat/laulavat samassa kuorossa. Kukaan ei onneksi kuollut mutta hyvin kipeitä olivat. Ruotsalainen TV- juontaja Adam Alsing 50+ kuoli koronaan, esimerkiksi. Sekä tunnettu asianajaja Claes Borgström.

He’s back, the man behind the mask

Nyt on Ruotsi ainoa maa jossa maskeja ei käytetä koska Tegnell ei tykkää niistä. Tegnell on loistava expertti, ei edes tiennyt mitä R- luku/R- talet tarkoittaa vaan joutui kysymään sitä FHMn fiffelipalkkaamalta kalliilta konsultilta.

Olisi yhtä hyvin voinut kysyä keneltä tahansa asiaa seuranneelta kansalaiselta.

Minä ainakn laitan maskin naamalleni ja tuplahanskat jos bussilla joudun matkustamaan. Siellä ovat ihmiset köhineet, pärskineet ja räkineet jo monta tuntia ennen minun tuloani.

Patsipate

“Voidaan kysyä, että kuinka itsekeskeinen ihmisen pitää olla, jotta tässä tilanteessa ajattelee vain itseään.” Se tyhmyys on nimenomaan lännessä, eikä idässä. Mamut ovat fiksumpia kuin suomalaiset, koska heihin ei vielä aivopesu ole purrut..