Tanskassa astuu kohta voimaan laki kasvomaskin käytöstä

Näyttää siltä, että Eurooppa alkaa taas sulkeutumaan koronavirusepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Norjassa ja Tanskassa on tullut voimaan uusia säädöksiä, joilla viruksen etenemistä pyritään estämään.

Elokuun 22. päivästä alkaen Tanskan kaupungeissa tulee voimaa laki, joka velvoittaa matkustajia käyttämään julkisissa kulkuvälineissä kasvosuojaa. Kaikkien yli 12-vuotiaiden on käytettävä kasvosuojaa ja sitä on käytettävä julkisten kulkuvälineiden lisäksi bussi- ja juna-asemilla, takseissa, laivoilla jne. Laki voidaan laajentaa koskemaan myös kauppoja, jos tilanne ei parane.

Niin ikään kaikki diskot ja yökerhot pysyvät kiinni ainakin 1. marraskuuta asti. Ruokaravintoloita ja kaljabaareja voidaan pitää auki klo 02.00 asti.

Norjassa pohditaan samantapaisia päätöksiä. Kasvosuoja tullee pakolliseksi julkisiin loppukesän aikana. Ravintoloiden alkoholitarjoilu on tällä hetkellä muutenkin kielletty klo 22.00 jälkeen.

Norja ja Tanska ovat pitäneet rajojaan kiinni Ruotsista tulevalta matkustajaliikenteeltä. Tanskaan sallitaan liikenne tietyistä Ruotsin maakunnista.

Itse asun Arlandan lentokentän kupeessa ja lentoliikenne näyttää vilkastuneen jonkin verran. Tietojen mukaan ruotsalaiset lentävät nyt Espanjaan ja Balkanille lomalle. Voidaan kysyä, että kuinka itsekeskeinen ihmisen pitää olla, jotta tässä tilanteessa ajattelee vain itseään.