Katalysaattorit uusi ammattivarkaiden kohde

Kun vanhat varkaudet eivät ole enää toimivia, niin keksitään uusia. Tällä hetkellä Etelä-Ruotsissa auton katalysaattorit ovat supersuosittuja varkauskohteita.

Elokuun puoliväliin mennessä oli eteläisen Ruotsin poliisipiirissä tehty rikosilmoitus 440 katalysaattorivarkaudesta. Yksin elokuussa 190 varkautta. Verrattuna viime vuoteen, jolloin varkauksia oli vain yksittäisiä.

SVT:n uutisen mukaan poliisi on ottanut viime viikkojen aikana useita varkaita rysän päältä kiinni. Silminnäkijät ovat soitelleet työn touhussa parkkipaikalla olleista varkaista.

Varkaiden suosikkiautoja ovat Toyota Prius. Uutisissa arvellaan, että suurin osa katalysaattoreista häipyy ulkomaille. Vaikuttaa, että varsinkin Romanian suunnalta tulee katalysaattorivarkaita.


Metalleja tuntemattomalle ihmiselle voi olla mysteeri miksi auton alta viedään joku katalysaattori. Katalysaattori sisältää arvometalleja palladiumia, platinaa ja rodiumia. Rodium on esimerkiksi kultaakin kalliimpaa.

Pohjoismaissa yhdestä katalysaattorista saa autosta ja mallista riippuen muutamasta kympistä muutamaan sataseen. Yhden katalysaattorin pöllintä ei siis ole kannattavaa, mutta kun hommaa tekee systemaattisesti useamman auton yötahtia, niin käteen voi jäädä kohtalaisestikin tiliä.

Tosin ei ole mitään hajua mitän itä-eurooppalaiset liigat toimivat. Eli myydäänkö tavara tukkuna jollekin vai miten.

 

[rps-paypal]

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Juha II

Ei mene kovin montaa ”kissan aivastusta” kun tämä sama on Suomessa. Ja poliisi korkeintaan ”varoittaa yleisöä” eikä muuta. Mutta mihinkäpä nuo juokaleet muuhun pystyisivätkään. Paitsi ”vihapuheen” kitkemiseen ja heihin kohdidtuneesta asiaperusteisesta hallintoalamaisten arvostelusta itkemiseen.

Suomi Finland

Onkohan siellä joku laiha luikku, joka sitä katalysaattoria ruuvaa auki vai käyttääkö ne tunkkia, että mahtuu hieman plösömpikin äijä kehiin?.

Joka tapauksessa kaikki tällainen kiva lisätoimeliaisuus on vain kulttuuria rikastavaa värisevää pöhinää, jota ilman ei enää kukaan voi kuvitella elävänsä.

hauki

Aika epätodennäköistä vielä toistaiseksi että Suomessa konnat rupeaa satasen parin takia tollaseen toimintaan mutta tilanne kehittyy täälläkin tietysti huonompaan suuntaan.

Anna-Maria Korhonen

Matuvyöryn alkaessa 2015 meille vakuutettiin tulijoiden tuovan mukanaan uusia innovaatioita. Totta puhuttiin: ainakin ammattivarkaan toimenkuva on rikastunut.

Turhaantunut

Europe is now like romania shithole.
Noin sanoi 2 vuotta sitten yksi eglantilainen kun vierailin ko maassa.
Eipä voi väittää vastaan.

Ylen vasemmisto fasistit yritysten kimpussa

Mietikää oikeasti millaista noita vainoa Yle harjoita yrityksiä kohtaan
rasismin siivellä
Uncle Ben’s, Musta Pekka ja turkkilainen jogurtti – Rasistisina pidetyt pakkaukset uudistuvat, mutta onko kyse vain yritysten maineenhallinnasta?
Monet yritykset ovat antaneet tukensa mustien oikeuksia ajavalle Black Lives Matter -liikkeelle.
https://yle.fi/uutiset/3-11480431?origin=rss
Koko juttu on lähtenyt liikelle siitä että joku teki pilaa
Eli hän
tämä kertoo maailman hulluudesta.
@YasaAnter
*Heitti läpällä*, että Valion Turkkilaisen jogurtin kuvassa esiintyvä fetsi on rasistinen ja taantumuksellinen päähine. Valio otti läpän tosissaan ja on nyt poistamassa turkkilaisen Turkkilaisesta jogurtista.
Ja
https://kaarisade.home.blog
Osoitaaksen tämän loukaantumis kultuurin idiotismin
Se fakta on unohtunut YLEN rasismin metsästäjä Fanaatikoilta aikoja sitten
Näiden juttujen yhteydessä
He YLELÄISET jatkavat tämän RASISTI NOITA VAINO idiotisminsa akendaa
ilman häpyä
Mietikää millaiseen viher vasemmiston mielivaltaiseen fasismiin
tämä YLEN toiminta perustuu
tällä tavalla mikä tahansa asia vodaan väntää rasismiksi
ja painostaa syylistää ihmisiä ja yritäjiä täysin mielivaltaisesti rasiteiksi
Asiasta kuin asiasta
kun joku fanaatikko journalisti ylessä tahalaan vääntää sen
YasaAnterin sketsin siihen muotoon
Sairaassa liberaali viher vasuri journalistin mielikuvituksessaan
ääri poliitisesti
Mielenvikaisuuden vasemmalle motivoituneena Musta kalu suussa

Balkanin juhlaa?

Kerrankin juttu mistä ei voi syyttää afrikaanoja! Liian rasittavaa hommaa! Ei jaksa!

Moonman

Aina kun Irakiaanoja ja afrikkalaisia joudutaan perustelemaan jossain mediassa tai ylen a-studiossa, käytetään usein selityksenä ”työvoimapulaa”. Koska ihmiset näkevät heitä oikeasti bussikuskeina ja siivoojina tjms. niin se ei vaikuta täysin naurettavalta. Mutta onko kukaan ikinä perustellut romani-kerjäläisten täällä notkumista jollain työvoimalla tai muilla hyöty-argumenteilla? Ei ole, koska sellaisen väittäminen olisi sama kuin kuu on juustoa. Sen sijaan puhutaan ”oikeuksista” koska ”vapaa liikkuvuus, schengen-alue ja köyhyys ei ole rikos” Kukaan ei kuitenkaan voi sanoa ääneen mitä se kerjäläisten täällä notkuminen käytännössä oikeasti on: Työkalut ja kupari pöllitään rakennuksilta, korut viedään vanhuksilta, vaatteita pestään uimahalleissa ja jossain kirjaston vessassa, mölyäviä, rähjäisiä laumoja maleksii keskustassa ja leirintäalueilla mistä aina lähtiessä jätetään metsään p*ska-ja jätevuori.

Dickie

Ähly voi olla..siis vaikkapa linja-auton tai taksin kapteeni, koska hän on tällöin ylemmässä asemassa väärä-uskoiseen nähden..tämä on ainoa tapa miten he voivat kunnialla tehdä mitään,, kuten siis myös tietty olla oman mutabberiansa omistaja, ja runkata vääräuskiisille myytävään tavaraan..

Kari Nummi

Itse siirryin polkupyörään kun työmatka ei ole kovin pitkä ja liikkuminenhan on terveellistä,
minulta ei lakut pölli katalysaattoria.

big l

noniin ladies and gentlemans. sain tänään ihan omakohtaisesti kokea näiden katalysaattori varkaiden tuoman rikkauden. lähdin scania, autolavetilla kohti seinäjokea iloisin mielin että jeejee, 2 komeeta kartanovolvoo tulee. no siinä sen 300 kilsaa saföörattua ja perille päästyäni kun rupesin kiskoon ekaa volvoo kyytiin, myyjä huikkaa…ootas hetki, putki rokkuu…eiii vittu…katalysaattori pöllitty. puukkosahalla putki poikki siten että meni labda-anturit mukana. eli vähintään tonni sileeks. ei saatana täältä on toisestakin viety…ei vitunvitun vittu. rauhoittelin kaveria että nou hätä. nää tulee harraste käyttöön, teen kuitenkin uudet putket. no mut silti, vittu noi saatanan saastat on pölliny ja ny on rst putket pilalla. no, isoin ongelma tuli tosiaan sit kun niitä vehkeitä rupes ottaan lavetilta pois. sen vitun 5 minuutin hommassa meni 3 tuntia per auto kun ne puukkosahalla katkastut putket otti hinurin joka helvetin kohtaan kiinni ja putket väänty aivan vitun solmulle. kiitos teille poliitikoille jotka avasitte rajat näille varkaille niihin baltian paskamaihin. ihmisten koteihin, mökkeihin jne murtaudutaan ilman mitään kiinnostusta onko mahdollisesti perhe paikalla, ette välitä vittu pätkääkään muusta kuin omasta tilanteestanne jolle ette osaa tehdä mitään muuta kuin pölliä ja ryöstää häikäilemättömästi muilta. mulla olis ny sellanen reilu 5000 tonnin lasku ja vitutuksen puolesta mätkin hampaat kurkkuun ilman pienintäkään sääliä. niin, noilla tehdas alueilla kun on kameravalvonnatkin. mut syynä tähän on kuitenkin poliitikot jotka päätti avata rajat noihin vitun paskamaihin josta nää yhteiskunnan mätäpaiseet valuu tänne ihan vaan ryösteleen. miks näiden poliitikkojen päitä ole pistetty vadille. ne poliitikot jotka avas rajat on vastuussa, mutta niin on myös nää saatanan paskaläjä varkaat. vittu oli se kyllä hienoo rälläköidä solmuun vääntynyttä putkistoo lavetin rampilla ja varoo ettei ny hydraulikka öljy putkee poikki ja yläkerran auto tuu tasoineen päivineen niskaan. ei vittu. en osaa kertoo vitutksen määrästä muutakuin että mä oon valmis repiin päitä irti…ny rupes isoo ällää ottaan oikeesti pannuun ja se on huono homma se

big l

ei vittu.se aika mitä voisin käyttää mun lasten kanssa.tekevänä putkihitsarina…menee tältä ja monelta tulevalta viikonlopulta ihan vaan noiden saatanan varkaiden tuhojen korjaamiseen. joku tästä tulee ottaan vastuun. sen mä takaan. kyl ny on latella sinkki senverran kireellä