Hoitovajeen paikkaajalle pikku vankeus seksuaalirikoksista

knitting-1809160_960_720
Göteborgin käräjäoikeus lätkäisi Ruotsiin hoitovajeen paikkaajana tulleelle uusruotsalaiselle kohtuullisen viiden vuoden vankeustuomion potilaansa raiskaamisesta ja lasten seksuaalisista ahdisteluista. Lisäksi jutussa on mukana rasismisyytösten pelko.

Vuonna 1963 syntynyt Hernando Yomayuza Paruna työskenteli pitkään erilaisissa hoitokodeissa, mm. vammaisten hoitolaitoksissa. Mikä lie miehen motiivi hoitotyölle, mahdollisesti pullottava puntti, sillä vuonna 2017 hän raiskasi yhden potilaansa, liikuntavammaisen vanhuksen.

Sopii myös kysyä mitkä olivat hoitokodin motiivit olla tekemättä ilmoitusta asiasta, sillä oikeuden pöytäkirjojen mukaan raiskaus oli hoitokodin muun henkilökunnan tiedossa. Nainen oli kertonut vähän raiskauksen jälkeen toiselle hoitajalle, että mieshoitaja oli raiskannut hänet. Nainen oli ensimmäisen yrityksen jälkeen yrittänyt kertoa uudelleen asiasta, mutta kuuroille korville meni.

Lisäksi nainen kertoi henkilökunnalle pelkonsa mahdollisesta raskaudesta raiskausten takia.

Mitäpä teki henkilökunta? Teki naiselle raskaustestin, jotta ainakin tämän huoli poistuisi.

Toistan: vammaisten hoitokodissa potilaana ollut liikuntavammainen vanhempi nainen joutui raiskatuksi mieshoitajan taholta. Kun nainen kertoi asiasta muulle henkilökunnalle, ja huolensa mahdollisesta raskaudesta, niin henkilökunta teetti naisella raskaustestin. Kun se oli negatiivinen, niin huoli oli poissa silmistä. Henkilökunnan mielestä siis.

Lisäksi henkilökunta rauhoitteli naista, että tämä oli jo liian vanha tullakseen raskaaksi!

Oikeuden pöytäkirjoista selviää, että ainakin viisi henkilökuntaan kuuluvaa hoitajaa tiesi raiskauksesta, sillä ne oli mm. merkitty hoitokodin päiväkirjaan. Siitä huolimatta mitään ilmoitusta poliisille tai terveysalan tarkastusviranomaisille ei tehty.

 

Tapahtuma alkaa purkaantumaan

Tapahtuma alkoi purkaantua vasta tänä vuonna ja todella yllättävästi. Hernando oli nimittäin tullut omantunnontuskiin ja käveli helmikuussa Göteborgin poliisiaseman päivystykseen. Kuulusteluissa Hernando tunnusti ensin kuinka hän oli ahdistellut useita itselleen läheisiä lapsia. Tämän lisäksi hän tunnusti vuoden 2017 naisen raiskauksen.

Kun poliisit hakivat tunnustukselle vahvistuksia hoitokodin henkilökunnan kuulusteluista, niin ilmeni, että totta vieköön usea hoitaja tiesi  raiskauksesta.

Hernandon alkuperäisessä tunnustuksessa oli muitakin raiskauksia, mm. liikuntavammaisen miehen raiskaus sekä muiden potilaiden ahdisteluja, mutta jostain syystä mies kiistikin nämä oikeudessa.

Oikeuden mukaan näyttö riitti tuomioon raiskauksesta ja neljästä lapsen seksuaalisesta ahdistelusta, joista kolme oli törkeitä. Niistä tuomiksi siis viisi vuotta vankeutta.

Voi vain kuvitella millainen kuhina Göteborgissa käy niin kunnan, hoitokodin, terveysalan tarkastajien ja muidenkin hoitoalan toimijoiden kesken kun asiasta yritetään vääntää kättä. Se, miksi raiskauksesta tiennyt henkilökunta ei ilmoittanut asiasta eteenpäin, on hyvin yksiselitteinen. Motiiviksi kelpaa vain välinpitämättömyys tai rasismin pelko.

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Aappa

Ihan psykoosikamaa. Ruotsin rikastuttajista pitäisi tehdä kirja, jossa maskottien tarinoita ja aikaansaannoksia esiteltäisiin runsaan kuvamateriaalin ja oikeudenkäyntiasiakirjojen kera. Siitä tulisi todellinen ”tuhannen ja yhden yön tarina”. Ja ne raiskauksesta tienneet hoitajat voisi kopittaa ja pamputtaa alkajaisiksi.

Vihreä helvetti livenä Swedistanissa

Sen sisältö olisi niin järkyttävää luettavaa, että sitä ei suositeltaisi kuin kaikkein vahvimmille lukijoille.

Suomi Finland

Voi sentään. Ei tainnut tästäkään insinööristä olla edes pumppaamaan täyteen vajaata pyöränkumia saati sitten paikkaamaan puhjennutta rengasta.

Koittakaas saada jätkä ymmärtämään, mitä käsitteellä hoitovaje tarkoitetaan: ei taida onnistua. Ei tule ymmärrys, ei korjaudu vaje, ei ole Mullovaa eikä viulunsoittoa.

Klarsyn

Maahanmuutto totisesti järisyttää yleistä moraalia. Suljetuissa laitoksissa voi toki sattua pahoja asioita vaikka hoitohenkilökunta olisi pelkästään kantaväestöä, mutta näyttää, että maahanmuuton, poliittisen korrektiuden ja monikulttuurisuuden myötä on noustu paheellisuudessa ja hyväksikäytössä astetta ylemmäksi. Monikulttuurisuutta puolustavien ja itseään humanitaarisina sankareina pitävien on vaikeaa paljastaa suojattiensa tuomittavat teot. Heikot ovat helppoja saaliita, ja kun vallalla on ideologinen sumutus hyvästä maahanmuutosta, vieraista kulttuureista tulevista työvoimavajeen paikkaajista, niin rikokset jäävät usein piiloon.

Anonymous

Raiskaaminen ja ahdistelu tietenkin onnistuu, koska se on aina mielessä. Ehkäpä tunnustuksen syynä oli halu päästä vankilaan raiskaamaan hieman erilaista porukkaa? Ehkäpä vankilassa asia ei kuitenkaan mene aivan kuten herra Paruna toivoo, mutta siellä saattaa olla mahdollisuus radikalisoitumiseen.

Mikäpä olisikaan yhteiskunnan kannalta enää toivottavampi asia kuin radikalisoitunut raiskaaja?

Suomi Finland

Herää kysymys: jos tällaisen niin kutsuttujen hoitovajeinsinöörien käyttäminen vajepaikkaustoiminnassa tuottaa epäoikeudenmukaista ja suorastaan halveksuttavaa kohtelua niille, jotka epäonnekseen joutuvat tällaisten monitaiturien hoivan kohteeksi, onko eettisesti kestävää edes haaveilla siitä, että jatkossa lähes pelkät paikkaajat täyttävät hoivalaitoksien henkilöstökapasiteetin?

Jos muu henkilökunta pelkää rasismisyytöksiä ja siten yrittää vetäytyä ilmoitusvastuusta jo tässä vaiheessa, niin entäpä pelkät paikkaajat sitten? Hehän eivät edes kykene tunnistamaan, että tapahtumissa olisi alun alkaenkaan mitään huomautettavaa.

Svedu

Onko nyt hienoa asua taas Ruotsissa?

Hommanmaksaja

Uhrihan linnaan kuuluisi kun tuolla tavalla meni valittelemaan Paremman Väen touhuista ☹️☹️

Anna-Maria Korhonen

Jos oltaisiin Suomessa niin Hernandon toiminta voisi selittyä kielimuurista johtuvalla väärinkäsityksellä. Onhan suomen kielessä sanoilla ”hoito” ja ”hoidella” juuri siihen viittaava sivumerkitys kuin mitä Hernando on tehnyt ikään ja sukupuoleen tai suostumukseen katsomatta.

Fatwantarkistaja

Do you want treatment? Yes.

juha II

Ruotsalaiset ovat hulluja. Oksettavuus indeksi nousee joka päivä. ”Hoitovaje” tuli kyllä ”täytetyksi”, mutta täysin irvokkaalla tavalla!!!