Professorit kaivautuvat luolistaan selittämään Malmön mellakkaa; korona ja kotoutumisen puute

Malmön mellakoista nousee koko ajan uusia tapahtumia, jotka mitätöivät kokonaan erilaisten professorien ja asiantuntijoiden analyysit mellakan luonteesta.

Virallisia selityksiä on muutama. Yleinen tekosyy on väittää, että sitä saatiin mitä tilattiin. Jos ei olisi poltettu koraania, ei olisi mellakoitakaan. Kannattaa kuitenkin huomata, että koraanin polttamisesta tiesi loppujen lopuksi vain aniharva henkilö. Sekin kannattaa huomata, että koraaneja polttivat ja potkivat tanskalaiset aktivistit, joukossa oli vain muutama ruotsalainen.

Miksi muslimit osoittivat mieltään näin ollen ruotsalaista yhteiskuntaa kohtaan? Ruotsi oli kieltänyt Paludanin ja Parkin mielenosoituksen Malmössä, eikä sitä pidettykään. Paludan ei edes päässyt maahan. Koraanipeijaiset olivat siis muutaman yksittäisen tanskalaisen performanssi.

Jos mieli olisi pahoitettu koraanista, silloin mellakka olisi pitänyt osoittaa tanskalaisia kohtaan eikä polttaa omaa asuinlähiötään eikä kivittää ruotsalaisia poliiseja. Kuten sanoin, Ruotsin poliisihan oli kieltänyt alunperin pidettävän koraaninpolttoiltaman. Siitä huolimatta muslimit hyökkäsivät poliiseja vastaan.

Toiseksi, ja hyvin tärkeäksi ilmiöksi mellakoissa nousi juutalaisviha. Mitä tekemistä juutalaisilla muka oli tapahtuman kanssa? Siitä huolimatta kymmeniltä filmeiltä, jotka on kuvattu mellakkayönä, muslimit huutavat hyvin karkeita tappouhkauksia juutalaisten suuntaan. Myös Israelin valtiota vastaan huudettiin iskulauseita. Israelilla lienee kaikista vähiten mitään tekemistä Malmön muslimien kanssa.

Esimerkiksi Iltalehdessä joku yliopistotutkija Emilia Palonen kertoo, että muslimit kävivät ruotsalaisen poliisin kimppuun, koska muslimeja ei olla osattu ottaa osaksi ruotsalaista yhteiskuntaa. Mitä tähän pitäisi vastata? Malmössä maahanmuuttajien osuus väestöstä on puolet ja mellakan ytimessä Rosengårdissa 100 %. Paljonko Malmön ja Rosengårdin maahanmuuttajien osuus pitäisi olla, että muslimit kokisivat heidän tulleen huomatuksi tarpeeksi paljon ruotsalaisten taholta?

Pitääkö ottaa syliin ja taputtaa päätä, että olet sinäkin arvokas ihminen?

Yhdeksi tekosyyksi Palonen yrittää nostaa Ruotsin koronaepidemian. Että ihan kuin se olisi koskettanut juuri muslimiväestöä. No ensinnäkään Malmö ei ole edes erityisen pahaa epidemia-aluetta. Silti Rinkebyn muslimit eivät kuitenkaan lähteneet mellakkaan Tukholmassa, vaikka juuri siellä se epidemia iski pahiten.

Kaiken kaikkiaan mellakassa ei ollut kyse mistään kotoutumisesta, tai sen puutteesta, jota ruotsalaiset eivät ole osanneet tarjota tulijoille, eikä koronasta, vaan tapahtuma oli vain sarja sitä samaa jatkumoa, joka on jatkunut vuosia. Tällä kertaa se sattui roihahtamaan entistä isommaksi.

Mutta tämä sama mellakointi jatkuu joka paikassa ympäri Ruotsia. Joinakin päivinä voi olla vähän rauhallisempaa, joinakin päivinä se roihahtaa jättimäiseksi paloksi.

Jos joku haluaa etsiä asioille ratkaisua, niin ensimmäinen tehtävä on muuttaa Rinkebyhyn tai Rosengårdiin ja elää siellä kuten paikalliset ihmiset elävät. Sen jälkeen kun jostain tutkijahuoneesta eetteriin lähetety fantasiat on ammuttu alas reaalielämässä, niin silloin idealismi saattaa väistyä ja asioita voi nähdä kuten ne ovat. Eivät kuten ne haaveissa ovat.

Jos tutkija ei ole huomannut, niin Ruotsia on puhuttanut tämän mellakan lisäksi enemmän koko kesän jatkuneet jatkuvat teloitukset esimerkiksi pitkin Tukholmaa. Lisäksi toissa viikonlopun tapahtumat, jossa kaksi kehitysmaista tullutta tulijaa kidutti 10 tuntia ruotsalaisia nuorukaisia hautausmaalla. Kotoutumisen puutettako?

Eikä vähimpänä 12-vuotiaan tytön ampumien keskellä Shellin parkkipaikkaa kuukausi sitten. Oliko siinäkin kyse kotoutumisen puutteesta, koronaepidemiasta ja nönnönnöö he kokevat, että eivät kuulu yhteiskuntaan?