Paavo metsäreunassa Trangialla ruokaa tekemässä

Joskus ihmisen pitää tyhjentää pää. Sen voi tehdä vaikka ryyppäämällä viinaa pari päivää. Tällä kertaa itse valitsin retkiruokailun ja ulkonasyömisen. Myrskykeittimellä saa pienellä vaivalla hyvää ruokaa. Parasta on kuitenkin se, että se auttaa palaamaan maan pinnalle.

 

Jos sattuu, että ajatukset alkavat liirata yhtä ja samaa rataa, tai ne käyvät liian lennokkaiksi, silloin parasta tosiaankin on mennä metsän reunaan tekemään yksinkertaista retkiruokaa. Katsella hitaasti liikkuvia pilviä ja mieluiten lopettaa ajattelu kokonaan. Mediaatioksikin sitä sanotaan hienommalla nimellä. Mikään ei tee ihmiselle parempaa kuin maan pinta.

Tällä kertaa roiskaistiin tulille perunat, kasvispihvi ja sienikastike.

Paavon pikainen sienikastike:

– Sieniä, mitä tahansa, ämpärillinen
– Sipuleita rekkalavallinen
– Aurinkokuivattuja tomaatteja peräkärryllinen
– Laivalastillinen mausteita ja tankkiautollinen kermaa.

Sipuli ja sienet paistetaan pitkään ja hartaasti. Kaadetaan kerma joukkoon ja keitellään muutama minuutti “kokoon”.

Kastike sopii melkein minkä tahansa kanssa. Vaikka pelkästään näkkileivän päälle. Itse paistoin tällä kertaa kasvispihvin ja muutaman perunan.

Hyvää oli.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Terhomatti Hämeenkorpi

Ihan oolrait – tuntuu olevan just eikä melkein. Mutta: Mssä luuraa kunnon pihvi tai pekoni?

Kohta ovi kello soi

Jaa-a. En tiedä teistä muista, muttta minullla tökkii yhteydet. Foliohattu päähän. Olen varma, että tiedän liikaa.

Stubb, orpo, grahn laasonen haavisto jne

Sitäpaitsi. Huawein tabletti lakkasi toimimasta. No. Mitä maksaa uusi? Vastatkaa te, jotka maksatte 300 – 500 e kk lapsistanne miten ostatte uuden? Lähdetäänkö riehumaan? Vitti kaikki paskaksi ja äidit vittuun! Ai ei vai? Mutta muslimit riehuvat ja kaikki ok?

Aappa

Ajatukseton aistinautinto voittaa minkä tahansa teorian, mutta eipä aikaakaan kun aivokoneistoksi sanottu mekaaninen laitteisto alkaa pyörittelemään oppimiaan.

Stubb, orpo, grahn laasonen haavisto jne

Paavo aikaisemmin konnentoin miten eräs tuttavani teini hakattiin joukolla porissa. Tekijänä olivat lähi – itäläiset. Kuten sanoin, kysyin heiltä lupaa julkaista hakatun siskon video kuvaa. He kieltäytyvät. He eivät halua julkisiuuteen. Piste. Jokainen voi arvuutella miksi.

juha II

Pelko! Pelko kehareiden kostosta. Pelko poliisin, suvakkien, hallituksen suomalais vihamielisen politiikan, “valkoisen elämällä ei ole väliä” -asenne, äärimmäinen sairaustila yhteiskunnassa, joka tappaa sananvapauden ja oikeuden arvostella vahingollista ja yhteiskunnalle turmiollista nk, “pakolaispolitiikkaa”, joka perustuu valheelle ja utopialle, joka EI voi toimia käytännössä niin, että se olisi kuin Jehovalaisten “Vartiotornin” kansikuva ta5 kommunistinen stalilainen propakandajuliste maan päällisestä onnelasta.

Pt-media kertoi juuri 11-vuotiaasta ruotsalaispojasta, jonka keharit hakkasivat hänen kaulassaan olleen Risti -riipuksen takia! Liikauttik0o tämä kenenkään ruotsalaisen suvakki-puolueen silmäätekeviä?

Mutta, jos keharilta katkeaa oma kynsinauha “arkielämämän sattumuksissa”,,,,,,,,,,,,,

Los6666

yhtä hyvin toimii, kun hilpasee lähimmälle lätäkölle nakkaamaan virveliä, tai vaikka ihan mato-ongelle… mieli lepää 👍

Sherlokki suvakko

He he, ruattis varmaan kasvispiffi parempaa ko suames, höö hyym, jos maistuu ni ihan sama. Salaisuus siis on kerma ja olkoonkin se, se joku “öljy”, niin… Mutta suola?

Klaus

Näin se on !

Punavihernatsimafia

Perustetaan multikulttivapaa kommuuni landelle. Paina plussaa jos tahdot mukaan.

juha II

Mieshän on kokki! Voi tavallaan verrata TV:ssä 1970-luvulla esitetettyyn “Pata Kakkoseen”, jota vetivät Vanamo ja Kolmonen. Ohjelma oli kursailematon ja kansanläheinen, jossa ei pyritty hienostelemaan puheissa eikä ruuan laitossa sen kummemmin verrattuna tämän päivän “ruokaohjelmiin”, jotka ovat tuotteistettuja ja ollaan niin eurooppalaista, niin eurooppalaista poskisuudelma höttöä.

Eli aivan kuten tämän päivän ihmisetkin, jotka ovat “hajuttomia ja mauttomia”, eikän persoonallisuuksia juuri ole niin kuin ennen wanhaan kyläyhteisöissä oli. Tätä tapaa vielä Venäjällä, joka onlin netissä jo maailmanlaajuinen ilon aihe varsin “originelleista” ihmisistä votka -päissään ja mjieltä vailla olevista “daredevil” tempauksista, jotka ovat itse asiassa aivan “normaali” kamaa tuolla suunnalla. Jo aikoinaan Neuvostoliiton avaruuslennotkin tekniikaltaan ja turvallisuudeltaan olisivat saaneet yhdysvaltalaiset astronautit miettimään enemmän kuin kerran lähtemistä moisissa viritelmissä ja suoranaisissa itsemurha lennoissa. Mutta onhan “venäläinen rulettikin” nimensä mukaisesti Venäjältä.

Lopuksi vielä sanon, ettei ole ollenkaan itsestään selvää, että mies osaa kokata ja kun hän osaa-. Osaa hän sen monesti paljon paremmin kuin nainen. Mutta nykyään onkin eri ajat kuin ennen kun oli vielä “miesten ja naisten työyt” roolijaon ollessa selvät kuin valtiorajat!

Aappa

Tässä on selvästi tilaus ja ainekset mamukriittiselle ”jos et usko, niin tulee pataan” -ruokaohjelmalle. 🙂

Minuhe Kerettiläinen

Kiitos tuosta, ja kiitos Paavolle videosta.

Huuhaa

Martti Innanen teki siitä mainion parodiakuunnelman, jossa olivat kokkihahmot Kanamo ja Kakkonen.

h44

Kasvisruoka on ihan hyvää kun lisää siihen kermaa ja pekonia.

Jaaha

Tämä on ilahduttava video. Oli mukavaa. Vähäsuolainen ruokavalio on mainio sikäli, että siihen tottuneena maistaa kyllä paljon enemmän. Ainesten oma suola maistuu ja kaikki aromit enemmän, eikä sitä liiallista suolamäärää kohta ollenkaan haluakaan lautaselle.

Turhaantunut

Vähäsuolainen on hyvästä ruuassa, mutta ilman suolaa ruoka ei maistu siltä kun pitää sillä pienimäärä suolaa korostaa ruokaeineen makua.
Sikäli hauskaa että monesti kun joku kertoo olavansa kasvissyöjä silti syö kalaa, kanamunia, kermaa, smetanaa, jne.
En vielä ole saanut selitystä minkä näköisiä on kasvit jotka esimerkiksi kalaa tuottaa..

Riku Laine

Nollaus, resetointi on tärkeää ja mikäpä siihen toimisi paremmin kuin luonnossa valmistettu ruoka. 🙂

Pirjo-mummo

Mummu täältä Kokkolasta. En ole, enkä tahdo olla mikään tiukkapipoinen. Mutta onko ihan pakko kiroilla joka asianyhteydessä.

Turhaantunut

Kiroilu kuuluu suomalaisuuteen, joten siitä ei tarvitte tinkiä.

hauki

Näyttää kyllä hyvältä.

Pitäis itsekin liikkua enemmän luonnossa kun tämäkin kesä meni taas töissä tai kännissä tietokoneella.

Joppos123

Trangia on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas keksintö. Itselläni niitä kaksi kappaletta, toinen vielä täysin iskemätön.
Duunin puolesta tuli nuorempana eräässä “havuyksikössä” sellaisella kuusi vuotta tehtyä kaikenlaista pöperöä, pääsääntöisesti tosin sellaisia mitä pystyi värkkäämään taistelumuonista.
Jotkut elvistelivät erilaisilla kaasukeittimillä mutta yleensä kun he olivat saaneet hutun tulille niin minä jo putsasin hyvin syöneenä keitintä.
Iso parannus oli aikoinaan kun paistinpannuna toimivaan kanteen saatiin teflonpinnoite. Ei enää jämähtänyt sikanaudat taudin lailla kiinni paistaessa. Rasvaa kun ei oikein, varsinkaan kesällä voinut kanneksia mukana ja kantamista oli kuutoinkin ihan riittävästi.
Sienet ovat aina maukkaita. Kävin eilen keräilemässä suppilovahveroita. Ei ole vielä kausi parhaimmillaan mutta kyllä saaliista osa riitti kuivattavaksi asti.
Loput meni pannulle karitsan paahtopaistin lisukkeeksi.
Paavolla on hyvä tapa tyhjentää kovalevyä, joskus toki se “naula päähän” metodikin on paikallaan.

T

”Sieniä, mitä tahansa, ämpärillinen”
Kärpässieniä 😀 ?

Syyrian Champinjooni

Tämä onkin lähi-itäläisille tarkoitettu resepti. Ruotsissahan eräs matunaikkonen valmisti sieniruokaa jota tarjosi ystävättärelleenkin. En muista kuolivatko molemmat vai vain toinen mutta tehohoitoreissu siitä tuli.

Sieni muistutti ”herkkusientä” naisen mielestä.

Senjor Peligro

Taikasienet ja kaikenlaiset suippomyrkkytörsikit poislukien.

Huru-ukko

Sienet olis ihan hyviä, mutta nykyinen elimistö ei niitä hyväksy, joten en niitä sille tarjoa. Tuosta Paavon kokkailusta tuli kuitenkin kaipuu menneisiin aikoihin, kun sai nuotiolla laitella sapuskaa, mitä milloinkin. Potut korvasi nauris, siinä nuotion lämmössä hiillokseen ja tuhkaan peitettynä. Kaveriksi possun kylkeä tms. lihaa siihen tulenloimuun kypsymään ja suolaa tietysti ja mustapippuria. Kokonaiset pippurit kourakuppiin ja siitä vain hieromaan hienommaksi, no aika karkeaahan se rouhe oli, mutta sopi käyttöön.Siinä tulenloimusa sopi ottaa olut pari ruokaa odotellessa. Nam, hyvää oli. Nyt ei pahus vieköön pääse metsään, kas kun ei ole maastorollaatoria:)

Heikko sielu

Tein kesällä lupauksen että lopetan tissuttelun tältä kesältä syysykuun alkuun. Rikoin lupauksen heti seuraavan päivänä. Ilma hyvä, pitkä pyörälenkki, uimista, punttia, ei siinä voinut kuin ottaa pari…Vittujako sitä itseään kiusaa enää tässä iässa.

Huru-ukko

Haa, sulla on mun mietteet: Vittujako sitä itteensä kiusaamaan tässä iässä Mie taasen että mitä sitä vanhaa miestä kiusaamaan:)

HenkkaR

Kiitokset, tärkeiden uutisten oheen on myös rekreationaalinen sisältö äärimmäisen tärkeää, pitämään järjissään tämän infosodan ja oppressiivisen politiikan keskellä eläessä.

Joppos123

Sienet ovat hyvää lisuketta niin lihan, kalan tai vaikka salaatin sekaan. Sain noukittua kuivattavaksi melkein 3 kiloa herkkutatteja. Sopii esmes sellaisenaan pastaan tai kermaiseen kastikkeeseen kalan tai lihan kanssa.
Ikäni noita lepikoita kolunnut, aika terapeuttista hommaa duunin vastapainoksi.