Ruotsin kristilliset ehdottavat vankipaikkojen vuokraamista ulkomailta

Tallinnan entisen Patarein vankilan selli.

 

Ruotsin Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Ebba Busch toi jälleen esille ns. vankilakysymyksen, jota on pyöritelty Ruotsissa jo pidemmän aikaa. KD ei ole yksin ajatuksen kanssa.

Nimittäin Busch ehdottaa, että Ruotsi rahoittaa ulkomaille perustettavia vankiloita, jossa ne ulkomaan kansalaiset, jotka ovat saaneet Ruotsissa vankilatuomion, voisivat istua tuomionsa.

Asia tulee esille SVT:n uutisessa.

Syy, miksi asia on esillä on se, että ruotsalaiset vankilat ovat tällä hetkellä tupaten täynnä ja vapaalta vastaavat pikku tuomion saaneet vankeusvangit joutuvat jonottamaan useita kuukausia ”päästäkseen” lusimaan tuomionsa. Lisäksi 30 % vangeista on ulkomaan kansalaisia.

Busch ei kuitenkaan puhu mistään Siperiaan pykättävistä gulakeista, jonne vangit lähetetään maakuoppaan lusimaan tuomionsa, vaan kyseeseen tulisi vain sellaiset maat, joissa kunnioitetaan ihmisoikeuksia. Vastaava tilanne voisi olla se, että esimerkiksi Norja vuokraa vankipaikkoja Hollannista.

Buschin mukaan 500 vankia voitaisiin sijoittaa ulkomaisiin vankiloihin, jonka jälkeen heidät karkotetaan Ruotsista jos sellainen on oikeuden päätöksessä.

Subscribe
Notify of
guest
67 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
LakiTiukaksi

Kuolema tuomio voimaan, tuon saisi toisen ihmisen tappamisesta, raiskauksesta, töskeästä pahoinpitelystä, huumeiden hallaussapidosta ja kolmesta rikoksesta vuoden sisällä sama mikä rikos olisi, vaikkapa karkin varastaminen kaupasta.

Nyanssiton

Karkkiehdotus on sellainen tyypillinen suomalainen öyhöehdotus eli mennään äärimmäisyydestä toiseen ja kaikki on joko mustaa tai valkoista.

Punisher

Älkääpä nyt öyhöttäkö – kyse oli KOLMESTA rikoksesta vuoden sisällä joista ensimmäinen olisi törkeä, mutta EI siis pelkästään karkinvarastamisesta.

Pesäpallosäännöin eli kolmesta palosta vuoro vaihtuu 😉

1:n törkeä rikos, jonka jälkeen mittari käynnistyy
2:n lisärikoksen jälkeen (varkaus, muu omaisuusrikos, väkivalta tms-rikos jne.) jälkeen pääsee lopulliseen rikollisten kuntoutusohjelmaan ”täältä tuonpuoleiseen”.

Turhaantunut

Ainakin aiheuttasi paskahalvauksen tulevissa rikollisissa jos tietäisivät mitä siitä seuraa.
Nyt sitä oikein ihannoidaan rikollisia ja tuomiot on sitä luokkaa että niille nauretaan.
Usa:ssa on muutama osavaltio missä 3 kertaa vuoden sisässä rikokseta kiinni jäänyt saa elinikäisen tuomion, ennen siitä sai kuolemantuomion.
Jos ei osaa elää kuten rehellinen ihminen, niin noilla ei ole paskaakaan arvoa.
Nuo on helppo hävittää polttamalla ei täyty hautuumaat.

Pullahalit

Ei vapaan yhteiskunnan tule sietää rikollisuutta vaan sille on oltava periaatteessa nollatoleranssi mutta tietenkin järkevä. Ei kuolemantuomiota karkkivarkaudesta (idioottimainen ehdotus).

Äkkipikaisuuksissa tehtyjä tappoja tulee aina tapahtumaan kovista rangaistuksista huolimatta mutta mitä muuhun rikollisuuteen tulee niin toki huumemyyjä tai raiskaaja alkaa miettiä jos kiinnijäämisestä tulee 10-20 vuoden ehdoton tuomio ilman alennuksia ja armahduksia. Murhasta automaattisesti elinkautinen, piste, kunnes Perttalan kylmäkuljetus hakee.

Kyllä se vie pahimmat halut rötöstellä keneltä tahansa, jopa tyhmältä ensanomikä.

Last edited 3 vuotta sitten by Pullahalit
LakiTiukaksi

Voi helvetti, kyllä viherhippi nostaa päätään.
Mitähän tapahtuisi jos huumeet vapautettaisiin, ei varmaan mitenkään nostaisi rikostilastoita, eihän?

Turhaantunut

Huume on vielä enemmän päänsekoittaja kun viina, ja koukkuun huumeisiin jää 90% helpommin kun viinaan.
Sitten huumehörhöt ryöstää kaiken mahdollisen jotta saisi päiväisen annoksensa, aina sama virsi narkomaaneilta alkaa selittemään viinaa vaarallisemmaksi kun huumeet.
Sama kun suvakit jotka alkaa ulisemaan aina puolustukseksi kun läpsyt tekee jotain ”mutta niin tekee suomalaisetkin”.

Joku toinen

Alkoholin kieltolain päättymisen muistaa parhaiten numerosarjasta 543210. Alkot aukesivat kieltolain jälkeen 5.4.-32 klo10.

Mitä tiukemmat huumausainelait sitä enemmän tulee ruumiita. Vuonna 2001 Portugali dekriminalisoi huumeet ja huumekuolemat vähenivät merkittävästi.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hansi/280346-eu-raportti-suomessa-14-kertainen-maara-huumekuolemia-portugaliin-verrattuna/

Ei huumeliberalismia

Nuorten huumekuolemat senkun lisääntyvät ja matukauppiaat hierovat tyytyväisinä muniaan . Välittäjien ja myyjien rangaistukset saa ilomielin laittaa tappoa vastaaviksi. Käyttäjille kylmää kalkkunaa 🙂

Tappoihan ne kaksi ”Östberliinin” matuveljestä 7-8 nuorta omasekoitteisilla fentanyyleillään vai mitä se nyt oli, mitä postimyynnissä myivät = tappo, melkein murha.

Käyttäjät tykkää kun käyttämistä helpotetaan?

Fentanyylikuolemat ovat vähentyneet juuri kiitos muutaman huomiotaherättäneen oikeudenkäynnin/

Det finns en samstämmig bild av att nedgången i dödstal beror på att den mycket starka opioiden fentanyl i stort sett försvunnit från marknaden, efter ett par uppmärksammade domar mot försäljare.”(SVT tänään)

Dickie

tuomioilla haetaan, tai pitäisi hakea ns. peliteoreettisesti parasta lopputulosta rangaistusten suuruudessa. eli parasta yhteiskunnan turvallisuutta ja samalla myös sen rikoksentekijän..siis parhautta ja paranemista….siinäpä ikuinen yhteiskunnallinen dilemma

Risky Business

Niin no, onhan olemassa toivottomia rikollisia psykopaatteja joille ei voi/voitu mitään, esim. Svart******t ja Olof***n.

Mutta suurin osa ei halua jäädä kiinni eikä istumaan ja sitä vähemmän mitä pitempi kakku on odotettavissa.

Turhaantunut

Eli kaikki rikoliiset nyt pavelta varastamaa kaikki mitä irti saatte, kuten näitten, hän oikein sitä haluaa.
Siedä yksinäs saatana rikollisia saastoja.

Turhaantunut

Kerronko nyt tosissaan miten siedän rikollisia?
Pieksin aikoinnaa yhden rikollisen joka kokeili vasrastaa autoani, ei ollut pini opetus, vaan tuo rikollinen on istunut rullatuolissa 20 vuotta.
Arvaa kadunko, en, teen saman uudestaan vaikka milloin, minä en pyllistä rikollisien edessä.

Eila Immonen

Täytyyhän niille saada kuripäälle .Rikollisuus pitäis saada laskuun eikä nousuun.Jokaisella olis hyvä olla kun toimis niin kuin pitää.

Turhaantunut

Rikolliset pistään ikuiseen uneen, mistä ne sinne kaduille sieltä tulee, ja pelote kyllä toimii, saatana että vihaan jokaista rikollisen ihannoijaa, ne joutaisi lemmikkiensä kanssa samoihin polttolaitoksiin.

LakiTiukaksi

Tuo uhoilu se aina naurattaa, varsinainen internettisoturi.

Pullahalit

Ja mitkäs ne keinot ovat?

K. J. Pitkä

Mahdollisuus toteuttaa niitä muita keinoja on sitä huonompaa mitä heikommin taloudessa menee.

Muumintrolle

Missä siellä ’usassa’ joutuu kolmesta rikoksesta olemaan loppuikänsä vankilassa?
Lähteeksi ei kelpaa yksikään suomalaisen vapaan median artikkeli.
Katos kun ei e siellä joudu olemaan koko elinkautista, linnassa, ei niitä vankiloita ole sielläkään jokaiselle pikku nilkille.

Turhaantunut

Elinkautinen on usein usa:ssa yli 100 vuottakin, joten luuletko että sieltä enää virkeänä enää poistutaan?

Pasi Vello

Jups – näin on periaatteessa, mutta tuomioon kuuluu aina ehtolauseke. Esim.: ”Tuomittu voi anoa ehdonalaiseen pääsyä kärsittyään 15 vuotta rangaistuksestaan. ”

Kukavaan

Jäljempänä Kalifornian lakia. Ovat lieventänneet kolmen rikoksen sääntöä, mutta vieläkin voi päästä loppuiäkseen istumaan, jos kolmas kerta on vakava tjms… siis nallekarkkien vohkiminen kiskalta ei riitä.

”The requirements for sentencing a defendant as a third strike offender were changed to 25 years to life by…”
https://www.courts.ca.gov/20142.htm

Huru-ukko

Eikös näissä kuujumalien maissa aiemmin ollut tapana, että varkaalta käsi poikki?

kanander

Kyllä, jos varastaa Smultron marmelaadia. 😉

Dickie

Mun mielestä esim. jos mutapää heittää roskan kadulle, se osoittaa välinpitämättömyyttä yhteiskuntaa kohtaan ja on erittäin hyvä ennakko-ennuste ”kotoutumisesta”..eli..ei kuolemantuomiota mutta karkoitus

Karkkipäivä

Ottaen huomioon kuinka paljon kriminelliä paska- ja roskaväkeä Ruotsissa on johtaisi tällainen ehdotus aivan mielettömiin ruumismääriin ja mihinkäs niitä sitten lykättäisiin?

Greta saisi raivarin.

Eila Immonen

Toi olis hyvä idea eiköhän rikollisuus vähenis.

Pirtsakka

Tuohan kuulostaa jo jonkunmoiselta sharia-ehdotukselta. Et varmaankaan ihan tosissasi…?

Turhaantunut

Kerro sinä yksikin asia minkä takia pitäsi rikollisia kohdella edes ihmisinä?
Minä en henkilökohtaisesti siedä rikollisia oli nuo mitä ihmismuotoa tahansa.
Ennen kun omalle kohdallesi tapahtuu rikos mikä vie omaisuuttasi. turha alkaa ulisemaan saatanaan rikollisten nussija.

Pirtsakka

Ymmärsit väärin, en puolustele millään tavoin rikollisia, mutta kuolemantuomion hyväksyminen alentaisi meidät samalle tasolle niiden kanssa, joita näilläkin palstoilla kiroamme. Islamin ”lakikirjahan” kehottaa toimimaan juuri aloittajan kuvaamalla tavalla, ja sen sharia-lain käyttöönotto lienee yksi heikäläisten tärkeimpiä tavoitteita. Joko selkis? Enkä muuten ole mikään ”rikollisten n…ja” ja tähän saakka olen onnistunut moisen seuran ihan tehokkaasti välttämään.
Parempi rangaistus on sittenkin se, että parantumattomat rikolliset suljetaan jonkunnimiseen laitokseen määräämättömäksi ajaksi, ehkä loppuelämä olisi soveliaan pitkä aika.

Albuz

Nooh, odotellaan vielä 6-7 vuotta kunnes muslimit ovat ottaneet vallan ja samalla tulee voimaan laki joka armahtaa kaikki muslimit sekä tekee mahdottomaksi rangaista yhtäkään muslimia yhtään mistään. Muslimit eivät varmaan myöskään ole moksiskaan vaikka vankiloihin ahdetaan 100 ruotsalaista per selli.

Seppo 43v

Kyllä muslimimaissa rikollisia rangaistaan, vaikka nekin muslimeja ovat. Ja rangaistukset ovat kovia. Luulenpa, jos Ruotsissa joskus oikeat muslimit tulevat valtaan, järjestystä ja oikeudenmukaisuutta tulee olemaan enemmän.

Sellainen tunne, kun lukee joitakin kommentteja, että ne on lasten kirjoittamia. Täysin musta-valkoista ajattelua. Kuten, että kaikki muualta tulevat ovat pahoja ja me ollaan niitä hyviä.

Ja kolmas asia, kun kerran rupesin kirjoittamaan. Älkää, hyvät ihmiset, syyttäkö turvapaikanhakijoita ja muita helpon rahan perässä Suomeen tulevia. He vain etsivät, missä on helpompaa ja parempaa. Syyttäkää sen sijaan itseänne ja oman maan politiikkaa, joka mahdollistaa kaikenlaiset väärinkäytökset. Kansa tulee vain vihaisemmaksi tällaisesta uhrautumisesta. Mielipiteeni on, että jos joku yksityinen henkilö tai yhteisö haluaa auttaa ja maksaa toisten puolesta, tehköön niin, mutta valtion ei tulisi harrastaa hyväntekeväisyyttä. Jos enemmistö suomalaisista kuitenkin kannattaa nykyistä politiikkaa niin nöyrtykää enemmistön päätöksiin, kunnes teistä tulee se enemmistö ja te saatte päättää.

wxyzoäö

Luulenpa, jos Ruotsissa joskus oikeat muslimit tulevat valtaan, järjestystä ja oikeudenmukaisuutta tulee olemaan enemmän.????

Epäilen!

Tosin muslimin oikeudenmukaisuuden käsitys on toisenlainen , jossa vääräuskoiset laitetaan dhimmi asemaan ja jukuripäisimmät tapetaan yms ,joten ehkä sieltä katsottuna voi pitää paikkaansa.?

APU

Kyllä 6-7 vuotta on liian lyhyt aikaperspektiivi mutta kuvailemaasi kehitykseen ollaan toki menossa jos ei sille stoppia laiteta. Kestää 20-30 vuotta. Kukahan laittais STOPin?

Hallituksista ei ole mihinkään ja isänmaalliset tappelevat keskenään. Mistä apu?

Aappa

Eikö tuommoinen pieni 500 hengen vankila mahtuisi vaikka Suomen Lappiin tai Turun saaristoon?

Kukavaan

Vankilan voisi sijoittaa johonkin vanhaan kaivokseen. Tai voisihan sitä louhia ihan vartavasten luolastoja vankilakäyttöön. Ei tarvitse mennä edes syvälle. Ja Suomessa peruskallio on melkein pinnassa. Kyllä sinne mahtuu vaikka koko maailman vangit. Olisiko tässä Suomelle uusi Nokia.

Ja kuntokin kohentuisi

Vangit voisi laittaa vaikka kaleeriorjiksi soutamaan Silja ja Vikingin paatteja. Mikä säästä polttoainekustannuksissa!

Kukavaan

Ihminen pystyy ylläpitämään noin hevosvoiman kymmenyksen tehon tasaisessa työssä.

Silja Serenaden koneet tuottavat noin 44000 hevosvoimaa, joten konevoiman korvaamiseen tarvitaan 440.000 soutajaa. He eivät mahdu kaikki samaan laivaan. Ratkaisu on, että heidät sijoitetaan 200 soutajan proomuihin, jotka vetävät laivaa. Proomuja tarvitaan 2200. Jokaiseen niistä tarvitaan muutama ruoskamies ja tahtirummun operaattori. Ilmeisesti soutajat pitää vaihtaa Maarianhaminassa.

Koska laivoja on paljon, soutajia tarvitaan ehkä kymmenen miljoonaa.
Tämä on logistinen ongelma seurausvaikutuksineen.

Kävelyristeily

Tämä ei ole mikään ongelma niin kauan kuin maittemme välillä on enemmän vettä kuin mitä siihen mahtuu kaleeriproomuja.

Toisaalta, jos proomut täyttävät meren kokonaan, voivat matkustajat kävellä Suomeen proomulta proomulle hyppien eikä orjien tarvitse soutaa ollenkaan.

Fatwantarkistaja

Sinne samaan vankilaan Irakiin, josta ne vapautettiinkin. On tutut vartijat ja kaikki.

Kannatetaan!

Unohdit mainita tärkeän seikan:
nämä ulkomaille rakennettavat vankilat rahoitettaisiin kehitysapubudjetin/biståndsbudget- rahoilla. Hyvä ehdotus, edellyttäen ettei kehitysapubudjettia paisutella vankilaverukkeella.

Norja tai Tanska (en muista kumpi) on jo tehnyt jotain vastaavaa mm Romanian rikollisten suhteen.

juha II

Etelänapamanner olisi hyvä, mutta toisaalta käy sääliksi sikäläisiä pingviinejä. Pohjoisnavalla taasen olisi jääkarhuja, joilta kuulemma meinaa ruoka loppua.

Pumpulipää suvakit voivat aikomustensa mukaisesti puhua hirmu-vaarallisille (rasistinen irrationaalinen mielijohde) mussukoille ”vakavia” ja näin nämä alkukantaiset raketti-insinjöörit eivät tee ”paranbnusta”, koska ”hyväähän on turha korjata”!

Tietysti on olemassa, että Ohisalon uusi bestis hallituksessa eli Annika Saarikko (kesk) keksaisevat myrkyllisiä liemiä keitellään, että uusruottalaiset ”päivänsäteet” voiddan rahdata Tornion kautta Suomeen armahdettuina täydessä viagra lastissa. Tällä korvataan v. 1944 Lapin sodan aikaista hyväntahdon elettä Ruotsilta, joka salli ilman papereita siviilien tulla heidän maaperälleen pakoon sodan kauhuja ja yleistä talojen polttamista,0 josta eivät vielä vastanneet muslimit vaan nyttemmin vielän pahemmin järkensä menettäneet saksalaiset.

Saksalaiset olivat sentään entisiä liittolaisia, mutta kehari-muslimeista ei sellaisia tule koskaan tulemaankaan!
Näin kuvittelevat ainoastaan ne, joilla pää on hartioiden välissä kiinni vain näön vuoksi. Kun se sitten ”lähtee omille teilleen”. Itse muu ruumis ei siitä tyhmisty piirun, vai sanoisinko; pirun vertaa!!!

Ali Kessu

Tätä minä olen kaiken aikaa kannattanut.

Tässä on järkeä

Ruotsalaisten virkaihmisten tulisi tehdä tämä pohjoismaisena yhteistyönä, koska myös Suomessa vankilat pullistelevat ulkomaalaisia rikollisia.

Pirtsakka

Mutta eihän sinne Siperiaan enää tarvitsisi mitään ”pykätä”, siellähän on jo kaikki valmiina edellisten asukkien jäljiltä. Tai ehkäpä siellä on nykyisiäkin.
Kirjassa ”Luiden tie” (2019) valotetaan gulagien menneisyyttä ja osin nykyisyyttäkin. Kirjoittajat Ville Ropponen, Ville-Juhani Sutinen; kustantaja Otava. Jos vinkki sallitaan ilman mainostamistarkoitusta?
Teeveessä näytettiin taannoin dokumentti vankilasta, johon sijoitetaan Venäjän vaarallisimmat vangit. Oli melko karua katsottavaa. Paikka sijaitsee keskellä ei-mitään, yksikin rouvashenkilö matkusti sinne tapaamaan oliko se nyt poikaansa vai miestään, ja oli jo ennen viimeistä bussilla tehtävää, 8-9 tuntia kestävää matkaetappia matkustanut parisen vuorokautta. Vankilassa oli tiukka hierarkia, ja vastatulleet joutuivat useimmiten hierarkiassa ylemmille ”orjiksi”, ja tuohon tehtävään kuului enemmänkin kuin pelkkä sellin siivous. Hyi olkoon, kaikkea sitä ihminen tulee katsoneeksi, mutta avartuipahan maailmankuva sen verran tuostakin dokumentista, että jos on ollut jonkunlaisia harhaluuloja ihmisluonnosta, ne viimeisetkin karisivat sen siliän tien. Kyllä se Siperia opettaa…

Pirtsakka

Jäi vielä kaikumaan korvissa tuo kohta ”kyseeseen tulisivat vain sellaiset maat, joissa kunnioitetaan ihmisoikeuksia”.
Vaikka kuulostaisin pikkuhitleriltä tai muuten vain hirviöltä, niin sanon silti: mielestäni ihmisarvo ja ihmisoikeudet ovat asioita, jotka tulee ansaita.
Jos ihminen käyttäytyy pahemmin kuin pahin petoeläin, joka sentään saalistaa vain syödäkseen, niin onko se ihminen silloin ihminen vai mikä? Riittääkö ihmisenä olemisen määritelmäksi se, että on sattunut syntymään ihmiseksi, vaikka ei ominaisuuksiltaan tai käytökseltään täytä edes alkeellisimpiakaan ihmisenä olemisen odotuksia?
Kas siinäpä pulma. Niinsanotuilla suvakeilla on lähtökohtana se, että jokaisesta ihmisestä, kaikkein paatuneimmastakin rikollisesta, joka ei kaihda minkäänlaisia keinoja toisia tuhotakseen, voidaan kuntouttaa yhteiskuntakelpoinen. No, ehkäpä voidaankin, mutta siihen vaadittaneen lobotomia. Niinsanotut hyvät ihmiset eivät halua ymmärtää tai eivät ihan oikeasti ymmärrä sitä, että joissakin ihmisoletetuissa asuu puhdas ja pelkkä pahuus.

Pirtsakka

En minäkään missään nimessä mitään teloituksia kannata, mutta sitä kannatan, että yhteiskunnalle vaaralliset, parantumattomat psykopaatit suljetaan psykiatrisiin hoitolaitoksiin. Ongelmahan on nykypäivänä myös se, että avohoito on yleistynyt siinä määrin, että jopa psykiatrian erikoislääkärit ovat asiasta huolissaan.

Hyvä Sanna!

Suomen kaikkien aikojen huonoin pääministeri Sanna Marin, tuskin lämpenee tuollaiselle.
Sensijaan tuo tyhjäpäinen valehtelija tullee ennemminkin ehdottamaan Suomen hotellien muuttamisesta joksikin vankiloiden korvaajiksi. Poikkeuksena isänmaalliset sekä muut oikeistolaiset joille tuo tyhjäpäinen bimbo nukke-robotti-kommunisti halunnee vuokrata siperiasta internointileirejä.

Aappa

Jos katsotaan sairaimpia tyyppejä, niin järkeviä vaihtoehtoja on kaksi: pitää lukkojen takana loppuelämä, tai kuolemantuomio. Omasta mielestä ”pikainen kenttäoikeus” olisi aivan paikallaan sellaisten kohdalla, jotka ovat ylittäneet tietyn, inhimillisesti ajateltuna sietämättömän rajan – esim. raa’at raiskaukset ja jotkut henkirikokset. Ei selityksiä ja mussutusta, vaan homma pakettiin ja etiäppäin, ja kaikki olisivat loppujen lopuksi tyytyväisempiä.

Aappa

Vertaisin ehdotustani lähinnä itsepuolustukseen, ja kysyisin Paavolta, että mihin olisit valmis menemään suojellaksesi omaa tai läheistesi henkeä?

Turhaantunut

Kerroit olevasi paratunut taudista nimeltä, suvaitsevainen.
Ei kyllä siltä vaikuta.
Ei niitä syyttömiä teloitettaisi vaan ainesta joka ei osaa muuta kun hyökätä toisten kimppuun ja taskuille.
Etpä sitten ole joutunut rikoksen kohteeksi kun niin kuolaat rikollisien perään perse märkänä.
Liity nyt ihmeessä vaikka ruotsin läpsyjen jengiin kun niin kuolaat rikoksiin.

Juha Raahela

Kannatetaan! Rankat rikolliset Venäjälle vankiloihin! Myös Suomesta!