Ruotsi pakkopalautti tänään muutaman afgaanin

Kotiin palaavat saivat viimeisen kyydin Ruotsissa tummalasisella Transporterilla.
Koronasta huolimatta Ruotsi näyttää harvakseltaan palauttavan laittomasti maassa olevia kolmansista maista tulleita miehiä.

Vihjeen perusteella menin notkumaan Arlandan lentokentälle, sillä vinkkimiehen mukaan Ruotsista laitettaisiin koneeseen kolme afgaanoa. Kriminaalinhoitovirasto, joka hoitaa palautettavien kuljetukset joissakin tapauksissa lentokentälle, saapuikin totta tosiaan kentälle ja kyydissä oli kolme miestä. En osaa sanoa olivatko afgaanoja, koska kaikilla oli maskit tiukasti kasvoillaan ja lippalakit päässä. Kuljetus tuli niin nopeasti, että en ehtinyt kuvaamaan miehiä. En viitsinyt mennä sisälle kentälle kameran kanssa.

Vinkkimiehen mukaan miehet lennätetään Kabuliin, jokainen heistä on saanut vuodesta muutamaan vuoteen pituisen maahantulokiellon, joten kyse oli pikku rikollisista. Mahdollisesti jotain väkivalta- tai raiskausjuttuja.

Joka tapauksessa turvallista matkaa ja minä tankkasin koneen!