Torssonen ja Ala-Tuuhonen vangittiin Katajan murhayrityksestä

Murhayrittäjät Torssonen ja Ala-Tuuhonen.
Pekka Katajan murhayrityksestä on vangittu Jyväskylässä vaikuttaneet Teemu Kalevi Torssonen ja Tero Olavi Ala-Tuuhonen.

Molemmat vangittiin käräjäoikeuden päätöksellä syytä epäillä ja todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä. Juttu on siirretty Keski-Suomen käräjäoikeuteen, jossa se jatkuu jatkossa.

Mielenkiintoista tapauksessa on se, että Torssonen on Jyväskylän kaupunginvaltuustossa.

Koskapa rikosnimikkeenä on murhan yritys, niin silloin teossa on ollut murhaamisen meininki eikä siis pelkkä “tarkoituksellinen” pahoinpitely. Mitään motiivia teolle ei ole tiedossa ja sitä voikin vai arvuutella. Väitteiden mukaan kun Torssonen erotettiin perussuomalaisista 2019, niin Kataja oli mukana puuhaamassa erottamista. Voisiko tässä olla murhan motiivi? Miten Ala-Tuuhonen liittyy asiaan? Jos motiivina oli kosto Torssosen puolueesta erottamisesta, niin silloin Ala-Tuuhonen on maksettu murhamies. Jos häneltä siis ei löydy henkilökohtaisia syitä motiiviksi.

Mitä enemmän asiaa pohtii, niin sitä heiveröisemmältä motiivilta puolueesta erottaminen sopii murhan motiiviksi. Potkuja tulee ja menee, mutta ei niiden takia ole murhaamaan alettu. Voiko taustalla olla vielä jotain muuta, joka ei ole tullut esille?

Se kuitenkin on varmaa, että Kataja on alusta asti tiennyt keitä murhayrittäjät ovat olleet.