Ville Tavio: Italia saa 200 miljardia euroa

Jos eduskunta hyväksyy Euroopan unionin elpymisrahaston, Italia saa yli 200 miljardia euroa. Summa on yli neljäsosa koko elpymispaketista.

Suomen on tarkoitus maksaa pakettiin 6,6 miljardia euroa. Lisäksi Suomi takaa muiden velkoja 6,4 miljardilla eurolla. Suomelle paketin kokonaisvastuut ovat yhteensä 13 miljardia. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kritisoi, että rahaa siirretään Italiaan, jonka kotitaloudet ovat varakkaampia kuin Suomen.

Elvytyspaketti perustuu ennen koronavirusta vallinneeseen työttömyystilanteeseen.

– Italian pitkään jatkuneet talousongelmat liittyvät maan omaan taloudenhoitoon, eivät pelkkään koronavirukseen. Virustilanne on kesken, emmekä tiedä, kärsiikö Italian talous siitä lopulta enemmän kuin Suomen. Koronakriisi on iskenyt kaikkiin maihin, Tavio sanoo.

– Suomen köyhä kansa pakotetaan maksamaan Italian huonosta taloudenhoidosta, Tavio moittii.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kaikki eduskuntapuolueet
Kaikki eduskuntapuolueet
11.9.2020 11:53

No, Italiassa mafia sen kun van vahvistuu. Ja Suomessa kotitaloudet köyhtyvät. Toisaalta, se on kotitalouksien oma vika kun on reissattu ja hassattu rahat maailman tuuliin. Ja toisaalta, on äänestetty nykyiset politikot johtamaan asioitamme meidän parhaaksi.

Olemme saaneet sellaiset politikot kuin olemme ansainneet.

nimellinen
nimellinen
11.9.2020 12:13

Noh, äänestin persuja ja tilalle saatiin; demarit, vihreät, rkp, vassarit ja keskusta. Kuinka paljon ääniä sai esim. rkp, keskusta tai vassarit?
Rinne sanoi jo ennen vaaleja että PS:n kanssa ei lähdetä muodostamaan hallitusta.
Eli, en saanut hallitukseen poliitikkoja joita olisin halunnut. Äänestin ja siitä syystä oikeutetusti täällä purnaan.

Jotain tarttis tehdä
Jotain tarttis tehdä
11.9.2020 12:41
Vastaa...  nimellinen

Kävin itsekin äänestämässä persuja ja äänestän jatkossa. Kovin suuria ei pidä odottaa, kun suvakit saa 2/3 saa äänistä. äänestäminen on kuitenkin pieni vaiva.

Olen miettinyt, että jos liityisi joihinkin näihin asiajärjestöihin. Niissä voisi edes hieman edistää asioita tai saisi ainakin seuraa henenheimolaisista.

Jotain tarttis tehdä
Jotain tarttis tehdä
11.9.2020 12:42

hengenheimolaisista (ei henenheimolaisista)

nimellinen
nimellinen
11.9.2020 15:00

Kyllä, äänestämässä käyn aina, niinkuin sanoit, pieni vaiva. Se riepoo kun hallituksen voi muodostaa puolueilla joilla on hyvin heikko kannatus ja ne ovat sitten vain orjapuolueita hallituksessa missä lyödään läpi kaikki paska.
Sipilän hallituksessa persut hajoitettiin, syy oli se että hallitus ei halunnut noudattaa hallitusohjelmaa missä oli selkeästi kirjattu persujen maahanmuuttopolitiikka. Siinä sitten erottui jyvät ja n. 20 sinistä akanaa jäi.

Ei ole vaihtoehtoa
Ei ole vaihtoehtoa
11.9.2020 17:36
Vastaa...  nimellinen

Tilanne on vain sellainen, ettei ole muita vaihtoehtoja kuin PS. Siis äänestyksessä. Muut puolueet ovat vain yksi ja sama.

Lisää ottavat porukkaa, ja sitten se ilmastopelastamisen vimma liian kova.

Ei ole vaihtoehtoa
Ei ole vaihtoehtoa
11.9.2020 17:38

En varmasti äänestä SDP, Keskustaa tai Vasemmistoja, Kokoomusta Vihreitä yms..Näistä syistä. Menee vain huonompaan noilla, jonka olemme taas nähneetkin.

Surkein hallitus tämä nykyinen.

Miksi ihmeessä aina halutaan nämä hallitukseen vaaleissa ?

Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
11.9.2020 12:18

Italia uhkasi lähteä EU:sta ja siksi se saa 200 mrd. Jos Suomi uhkaisi eroamisella, ketään ei kiinnostaisi. Syynä tietysti maiden ja talousalueiden kokoero mutta siksipä juuri ihmetyttääkin, että Suomen pari miljoonaa nettoveronmaksajaa joutuvat elättämään Italiaa, Espanjaa ja muita hälläväliämaitakin!!!

Seuraavaa pankkikriisiä odotellessa
Seuraavaa pankkikriisiä odotellessa
11.9.2020 12:20

Ja tämä ei jää ainoaksi kuppaamiseksi. Pitihän kreikan velkojen maksukin olla ainutkertainen. Rahat jotka meni pankeille.

nimellinen
nimellinen
11.9.2020 12:37

Mutta meillähän on kreikan tukipaketeista ”takuutukset”, kysykää vaikka jutta urpolaiselta. Ne takuutukset on kassakaapissa ja urpolainen sai eu-viran jossa tienaa hyvin ja on syytesuojassa. Katainenhan lähti lätkimään jo aiemmin, kesken Suomen pääministeriuraansa hyvillä mielin eu-virkaan jonka oli ansainnut Suomalaisten veronmaksajien kylmäverisestä kohtelusta.

Los6666
Los6666
11.9.2020 12:38

fuck the eu… ei mulla muuta

juha II
juha II
11.9.2020 12:46

Sanna ”korona” Marinille sattui sellainen ”kömmähdys”, että hän huolimattomuuttaan tai silkkaa itsekkyyttään ei neuvotellut tulosta, jossa Suomi olisi vielä maksanut tuosta 200 miljardia eurosta Italialle siitä, että maksoi nuo 200 mildardia euroa!
Eli ne ”vakuudet” jäivät vaatimatta, jotka sentään ”tiukka täti” Jutta Urpilainen hoiti kotiin niin kuin nainen!!!

Sille tosin tunnettu EU:n ”hupi ukko” Jean-Claude Junckerkin nauroi vedet silmissä. Ne olivatkin ne ainoat ”vedet” sinä päivänä.

Aappa
Aappa
11.9.2020 13:11

Kovin on nurinkurista. Ihan kuin poliitikkoja kiinnostaisi tavallisten ihmisten asiat.

https://mvlehti.net/2020/09/11/kuvasarja-20-suurimman-kaupungin-suomalaisille-kylmaavasta-talouspolitiikasta-viime-vuosina/

Frank Nitti
Frank Nitti
11.9.2020 15:47

Suomen päättäjien perustelut osallistumisesta koronatukipakettiin olivat samat kuin syy maksaa suojeluveroja gangstereille: ”jos emme maksa niin liiketoimemme tulevat kärsimään…”

trackback

[…] Verotuksesta päätetään eduskunnassa niin, että valtiovarainministeriö valmistelee ne ja eduskunnan tehtävä on hyväksyä […]