Poliisin tiedusteluosaston johtaja mafioista: ”Tilanne on todella paha”

Jengirikollisuus ja mafiat ovat puhuttaneet Ruotsia viime aikoina ja taas tulee uusi esiintulo. Tällä kertaa poliisin tiedusteluosaston NOA:n johtaja Linda H Staaf tulee uudestaan esille ja kertoo, että ”sukuun perustuvat rikosverkostot” uhkaavat demokratiaa.

Staaf tarkoittaa tällä sukujengillä siis suomeksi sanottuna mafiaa. Staaf kertoo SVT:n uutisille, että mafiat rakentavat määrätietoisesti rinnakaisyhteiskuntaa omine lakeineen ja oikeusjärjestelmineen, jossa jäsenet ovat lojaaleja ”perheelle”, ei valtiolle. Niin ikään valta on ”perheellä”, ei valtiolla.

Staaf kertaa sen tärkeän seikan, joka on ymmärrettävä, jos haluaa ymmärtää ylipäätään rikoskerrostumia.

Ensinnäkin on olemassa sellaisia löysiä yhteenliittymiä, joiden keskittymä on ongelmalähiöiden reunamilla. Nämä jengit ovat lähinnä epäonnisten nuorukaisten öyhötystä. He voivat olla vaarallisia ja tehdä koviakin rikoksia. Mutta tällaiset nuorukaiset voidaan saada kaidalle tielle, jos he saavat ammatin ja muut perusasiat kuntoon. Näillä tyypeillä ei ole mitään kovin organisoitua toimintaa vaan se perustuu lähinnä öyhötykseen ja uhoamiseen.

Sitten on jo astetta organisoidumpaa tavaraa kuten moottoripyöräjengit ja ylintä kastia ovat nämä sukulaisuuteen perustuvat mafiat. Niillä toiminta on hyvin organisoitua ja mafiassa on monta tasoa. Ylimmällä tasolla ovat päälliköt ja niiden heijarit, jotka antavat käskyjä tai tilaavat asioita, esim. murhan. Ytimen ympärillä pyörii iso määrä ”toimijoita”, joita voisi ihan hyvin kutsua jonkinlaisiksi sotilaiksi. Ulkorenkaassa on sitten monenlaista wanna-be-gangsteria, joiden haaveena on huumepäällikön ura.

Nämä wanna-bet ja sotilaat eivät tiedä sisärenkaasta mitään. Joku juttu voi olla tilattu sisärenkaalta, eikä alemman tason toimijat tiedä asian luonteesta mitään. He vain toteuttavat ”käskyn”.

Väitteen mukaan kuukausi sitten Göteborgissa pidetty alamaailman katuratsia oli jonkun tällaisen mafian vallan näyttö. Ihmisiltä, jotka ajoivat Angeredin alueelle,kyseltiin papereita ja tsekattiin keitä autossa istuu. Julki on tullut jonkun nimettömänä esiintyvän sisäpiiriläisen kertomus, että mafia nyt vaan yksinkertaisesti pitää yllä alueen turvallisuutta, ja ikään kuin auttaa poliisia, sillä poliisi ei yksin pysty kaikkeen.

Mafioden toimintatapaan kuuluu lisäksi ihan konkreettisesti ujuttautua yhdistysten hallituksiin tai yritysten sisäpiiriin tai jopa ihan poliitikkojen paidan kauluksen alle, ja sieltä käsin käyttää valtaa. Valta-asemaa taas tietenkin käytetään työkaluna, jotta saadaan ”perheelle” rahaa.

Staafin mukaan tilanne on yhteiskunnan kannalta todella todella paha.


Ulostuloihin on suhtauduttu kahtiajakoisesti. Toisaalta poliisien varoituksiin on suhtauduttu vakavasti ja vaadittu toimia. Toisaalta se toinen ääripää on aloittanut jankutuksen rasismista.

Esimerkiksi on vaadittu, että ei saa käyttää sanaa ”klaaneihin perustuvat rikollisjärjestöt”. Käsite on rasistinen. Rasismi perustuu siihen, että Ruotsissa ruotsalaisista suvuista ei käytetä käsitettä klaani, joten sanana klaani viittaa automaattisesti ulkomaalaisiin ja sitä myöten yhtä kuin rasismia. Lisäksi on vaadittu, että ei puhuta ulkomaalaista rikollisklaaneista, sillä siinähän on jo tuplarasismia.

Nimittäin: tekee ne ruotsalaisetkin järjestäytyneitä rikoskeikkoja.

32 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Mats Löfvingin eilinen haastattelu:
Mats Löfvingin eilinen haastattelu:
14.9.2020 06:38
juha II
juha II
13.9.2020 17:26

Onneksi Suomi on viisaampi! Siis seuraa katseella.

joni kurkimaki
joni kurkimaki
12.9.2020 19:46

Juutalaisia pojan nimiä

Tähän alle olemme koonneet ison listan juutalaisia pojan nimiä. Toivottavasti löydät alta mieleisesi juutalaiset nimet.

Tabitha
Tahlia
Tal
Talia
Taliah
Talitha
Talor
Talora
Talori
Talya
Tam
TAJUKANGAS

Aappa
Aappa
12.9.2020 19:51
Vastaa...  joni kurkimaki

Listasta näyttäisi puuttuvan Pate, Pave ja Paavo. 😉

juha II
juha II
12.9.2020 18:16

Ruotsin poliisi voisi pakata laukkunsa ja ottaa loparit! Tämä vastaa tilannetta, jossa ”rannalta huudetaan neuvoja kun merellä on hätä”.

Ruotsalaiset valtapoliitikot ovat kyvyttömiä ja täysin frigidejä puuttumaan tilanteeseen millään tavalla kuin hulluinhuoneetkin häpeä
än jättävillä ”toimenpiteeillä, joilla ei kasvateta edes 5-vuotiaasta kunniallista ihmistä!!!

Ainoa vaihtoehto on SOTA kaikkine kerrannaisvaikutuksineen. Jos kuoliossa olevaa jalkaa ei aikanaan hoideta kuntoon heti qalussa. On se4 lopulta kokonaan amputoitava!

Pappani viisas sanonta kului: ”Valkeaa ei saa päästää yli!” Ja omani on: Eikä housuunsa.

Jaaha
Jaaha
12.9.2020 15:43

Järjestäytyneet uus-Ruotsin maalaiset perhe-rikos-yhteisöt?

Yuri Komissarov
Yuri Komissarov
12.9.2020 15:26

Tässä pohdittiin ruotsin armeijaa ja sen helmiä ilmavaivoja ja merivoimia. Pitää muistaa mitä eroa nimellisvahvuuksilla ja sillä montako lentokonetta ja laivaa on saatavissa operatiiviseen käyttöön mikä saattaa olla yllättävän alhainen. Onko rahaa perushuoltoihin, varaosiin, mekaanikkoihin…

Daavidin poika
Daavidin poika
12.9.2020 15:22

Tänään Suomessa radiossa puhuivat tästä Ruotsalaisesta mafiasta, ja klaaneista. Oli radio Vaasa lähetyksessä. Alkaa näköjää nämä feministi medjatkin avautumaan hissukseen. Mutta ainakin Ruotsin osalta avoinmuus mafia, ja klaanien osalta on myöhäistä.Ihmetyttää myös tämän Linda Staaf:in kaapista ulostulo, pelkkää sanahelinää kaikki hänen kommenttinsa.

Järkyttävintähän tässä on se, että esim, Facebook bannaa ihmisiä jotka kirjoittelevat juuri näistä tosi tapahtumista. Jotenkin käy sääliksi näitä todella alistettuja Ruotsin rivi kansalaisia. Kannattaa kuitenkin miettiä kenelle valtakirjansa luovuttaa äänestäessä, oli se sitten kuntavaalit tai eduskuntavaalit.

Yuri Komissarov
Yuri Komissarov
12.9.2020 15:22

Aika hidas sytytys, käsittääkseni ongelmat alkoivat kun ”vallankumouksellisia” chileläisiä ja assyyrialaisia tuli maahan, baltit virolaiset ja venäläiset vähän antoivat pikanttia lisämakua samoin kuin omat konnamme jotka mielellään ryöstivät miehittämättömät ruotsin armeijan varastot pohjoisessa, sitten tuli entisen jugoslavian väkeä ja muut. Yhteistä on se että kun olet riittävän väkivaltainen ja härski niin ruotsalainen viranomainen on housut kintuissa edessäsi tekee niin kuin sanot tai katsoo muualle ja höpisee käsittämätöntä jargonia rasismista kotoutumisesta etc.

GLGL
GLGL
12.9.2020 14:35

Paavo pesee suurimman osan suomalaisista toimittajista. Se on joko hieno tai surullinen asia.

Jaaha
Jaaha
12.9.2020 15:48
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Jos Paavo joskus lopettaisi, ne toimittajat jäisivät kierimään omassa p****ssaan sitten, kun kukaan ei enää pesisi. …haa haa.

intersektionaalinen realisti
intersektionaalinen realisti
12.9.2020 15:58
Vastaa...  GLGL

Onko se jokin mediatuki jota säätelemällä toimittajat saadaan viivyttämään, valkaisemaan ja vaikenemaan ?
Ruotsin nykyinen todellisuus tulee pakosti läpi jo myös punaisista tai vihreistä silmälaseista.

Kilttimies
Kilttimies
13.9.2020 16:47
Vastaa...  GLGL

Mutta Toimittaja Maria Pettersson pesee kyllä Paavonkin,
https://www.hs.fi/nyt/art-2000002842718.html

Paksulla tyttärellä on iiihhan eri tulokulma kulttuuririkkauteen..

Woah
Woah
12.9.2020 14:22

Tämä on väistämätön Ruotsin tie poliitikkojen suurella myötävaikutuksella, sanoisinko maan petollista toimintaa, huomatkaa väli.. Tälle ei ”normaaleilla” keinoilla enää voida mitään, korkeintaan kosmeettista puuuhastelua poliisin puolelta. Takoituksena ettei ullkomaan lehdistö aivan reihaantuisi..se imago haitta nääs…Vallanvaihto tapahtuu lähivuosina, pari vuotta niin alkaa tapahtua.

Aappa
Aappa
12.9.2020 12:48

”on vaadittu, että ei saa käyttää sanaa ”klaaneihin perustuvat rikollisjärjestöt”. Käsite on rasistinen.”

Joissain tapauksissa käsite ”klaani” yhdistetään myös rasistisiin tekoihin – esim. Suomessa vahvasti jalansijaa saanut, hirttoköysi-Husun ideoima pahamaineinen Klunks Klunks Klaani.

intersektionaalinen realisti
intersektionaalinen realisti
12.9.2020 12:46

Tuo ruotsalaisten rasismikauhu muistuttaa vastatuuleen kusemista.
Sillä ei pysty muuttamaan sitä tosiasiaa että rasismi syntyy aina uudelleen ja uudelleen suurten kulttuuri- ja sivistyserojen rajapinnassa. Valitettavasti.

murre riepunen
murre riepunen
12.9.2020 12:34

Tuplarasismia….

Jengeille munakielto
Jengeille munakielto
12.9.2020 12:29

Sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet kehitysmaalaislapset heittelevät kananmunia talojen ja bussien seiniin joten Lindomessa (kuuluisa Lindome- murhastaan) Göteborgissa on asetettu 18 vuoden ikäraja kananmunien ostolle ja varsinkin jos iso jengi tulee ostamaan monta kartonkia kerrallaan. (SVT)

munatonta menoa
munatonta menoa
12.9.2020 16:18

Tuo uskomattomalta kuulostava juttu näyttää olevan totta ! Vain nollatoleranssi voisi korjata tilanteen, eivät mitkään tuollaiset säälittävät täsmärajoitukset.
Kukapa meistä uskaltaisi heitellä busseja kananmunilla tai poliiseja kivillä jossakin arabimaassa ?

Sossulta munarahaa?
Sossulta munarahaa?
13.9.2020 04:17
Vastaa...  munatonta menoa

Totta se on, siitä lukee myös Aftonbladetissa.

Onhan se merkillistä kun nämä muka niin ”KÖYHÄT” lapsukaiset laittavat rahaa kananmuniin joita sitten läiskivät autojen ja bussien kylkiin, ihmisten parvekkeille ja talojen seiniin.

Vanhemmat gangstat voivat nyt maksaa palveluksista kananmunina:
”Saat 10 munaa jos viet tämän paketin osoitteeseen X”.

Minä
Minä
12.9.2020 10:15

Mutta koska ne, joista puhutaan, ovat klaaneja ja ovat ulkomaalaisia, niin on päätöntä väittää, että olisi rasistista puhua ulkomaalaisista klaaneista.

Vasemmiston ja muiden suvakkien tapa on pyrkiä sotkemaan ja vesittämään kaikki heidän tavoitteidensa vastainen rasisti-leimakirveellä ja tavattomalla määrällä muuta retoriikkaa. Heidän tavoiteensa on tehdä asia niin epäselväksi, että heidän olisi helppo vaikuttaa.

Last edited 1 year ago by Minä
Ingen Gripen
Ingen Gripen
12.9.2020 08:21

Ruotsilla on pian edessä ”hajoa tai hallitse” -tilanne. Svedupolpo ei siihen hallintaan luultavasti pysty, mutta oikea armeija konekivääreineen ja sinkoineen pystyisi. Mahtaako siellä enää löytyä riittävästi poliittisia lihaksia ?

Pirtsakka
Pirtsakka
12.9.2020 08:29
Vastaa...  Ingen Gripen

Tarkistin juuri Ruotsin armeijan vahvuuden: aktiivipalveluksessa oli viime vuonna (2019) 20000 (kaksikymmentätuhatta) sotilasta. Kirjoitin varmuuden vuoksi luvun kirjaimin, sillä määrä on järkyttävän pieni. Ruotsihan lakkautti asevoimansa oliko se nyt 2010, ja palautti vuonna 2017. Mutta ainahan on Suomi, jolta voi pyytää apuja…tai ehkä kuitenkin mieluummin sieltä Venäjältä, johon tuskin Löfvenin kaltaisten päättäjien selkäranka taipuu.

Kukavaan
Kukavaan
12.9.2020 14:47
Vastaa...  Pirtsakka

Kuuluuko kahteenkymmeneentuhanteen toimistotyötä tekevät sun muut kentälle sopimattomat. Hyvä jos Ruotsista löytyy edes tuhat kenttäkelpoista. Otaksun, että heidänkään psyykkeensä ei kestä vihollisten neutraloimista ellei päässä naksahda viikinki-vaihde päälle.

Ongelman ydin:
Ongelman ydin:
12.9.2020 08:31
Vastaa...  Ingen Gripen

Lihaksia kyllä löytyisi mutta ei aivoja eikä munia.

Valtsu
Valtsu
12.9.2020 10:50
Vastaa...  Ingen Gripen

Siitä kun laskee pois ilmavoimat, jotka eivät liene se sotilashaara, josta toimijaksi olisi kotimaassa, sekä erilaiset hallinnon edustajat ja kenties merivoimat, niin eipä taida paljoa jäädä jäljelle.

Mutta toki kynnys asevoimien käytölle on ylittämätön.

Pirtsakka
Pirtsakka
12.9.2020 08:17

Lainaus Staafin lausunnosta: ”Ruotsin poliisin tiedusteluyksikkö arvioi noin 3000 henkilön kuuluvaan jonkinasteisiin rikollisiin verkostoihin. Hierarkian huipun arvioidaan koostuvan noin 600 henkilöstä, jotka käyttävät omissa verkostoissaan määräysvaltaa.”
Jos pystytään tekemään arvio lukumääristä, niin ilmeisesti taustalla on myös tarkempaa tietoa ainakin osan henkilöllisyydestä. Mutta ankeaksi vetää ajatus siitä, mitä tapahtuu jos viranomaiset yrittävät puuttua asioihin. Tuloksena olisi ilmeisestikin se, että kadut olisivat täynnä reviireitään kalashnikoveilla – tai mitä aseita heillä nyt onkaan – puolustavia tyyppejä, samannäköisiä kuin PTn ”pakko katsoa”-filmillä, joka sekin sai aikaan verenpaineen huiman nousun. Jälki olisi rumaa. Joutuukohan Ruotsi pian nöyrästi polvistumaan ja pyytämään apua vaikkapa Venäjän OMON-joukoilta…Autojen rekisterinumeroita voisi käyttää vihjeenä, jos nyt nekään ovat aitoja.
Nuo ihmiset tietävät, että ihmiset kavahtavat heitä ja rehvastelevat nyt voimainsa tunnossa. Kunpa näkisi päivän, jolloin rehvastelu loppuu.

Musta makkara
Musta makkara
12.9.2020 08:14

Täytyykö Ruotsissa olla kaikki samalla tavalla kuin ulkomailla? Eikö se vasta rasismia ole, jos vaaditaan, että ulkomaalaisilla täytyy olla juuri samanlaiset toimintatavat kuin ruotsalaisilla? Nuo rasisminvastustelijat ovat pimeää porukkaa. Maa tuhoutuu kun nuo jeesestelevat aivan epäoleellisista asioista.

Swedustan Clan
Swedustan Clan
12.9.2020 08:04

Jos klaania kutsutaan klaaniksi tai porkkanaksi on samantekevää. Mikä merkitsee on se mitä klaani touhuaa.

Eihän Mats Löfvingkään sanonut että 100% klaanilaisista tekee rikoksia vaikka häntä siitä nyt yritetään syyttää. Yhteiskunnan kannalta on riittävän tuhoisaa jos 300 henkilön klaanista 10% on rikollisia.

Itse kuitenkin uskon että klaanilaisista suurempi osa on rikollisia kuin ei-rikollisia ja ne ei-rikollisetkin tietenkin mielellään nauttivat toiminnan ’hedelmistä”.