Rasismikohu poliisin rajatarkistuksesta: värillinen kieltäytyi noudattamasta poliisin käskyä

Ruotsissa on yritetty nostattaa rasismikohua eräästä junatapahtumasta, jossa värillinen mieshenkilö kieltäytyy tottelemasta poliisia. Lopulta poliisi kantaa miehen ulos junasta. Ja tämä on rasismia.

Katsotaanpa filmit. Tapahtumapaikka on Kööpenhamina-Malmö juna, jossa juna on tullut jo Ruotsin mantereelle. Poliisi on tarkistellut Tanskasta tulevien papereita ja kyseisen värillisen kohdalla poliisi epäilee huumausaineen salakuljetusta. Videon alkupuolella keskustelu etenee lähinnä jankuttaen. Poliisi sanoo, että värillisen pitää seurata poliisia ja värillinen taas kyseenalaistaa miksi hänen pitää seurata poliisia. Värillinen sanoo, että ei ole tehnyt mitään, eikä aio seurata. Videon lopussa poliisi sanoo, että värilliselle tehdään junan ulkopuolella henkilötarkastus (eli laukut ja taskut tarkistetaan).

 

Alemmassa filmissä värillinen lätkäistään rautoihin ja viedää väkivoimin ulos junasta.

 

Mitä siis oikein tapahtui?

Poliisi teki junassa tavanomaista rutiinitarkistusta ja kyseli ihmisiltä, eli rajan ylittäjiltä papereita. Kun ko. värillinen oli näyttänyt paperinsa, niin poliisilla heräsi epäilys huumesalakuljettajasta. Nyt värillistä pyydettiin seuraamaan junan ulkopuolelle laiturille, jossa hänelle oltaisiin tehty henkilötarkistus.

Värillinen kuitenkin kieltäytyi seuraamasta poliisia. Näin ollen poliisille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin niputtaa mies ja kantaa tämä ulos junasta. Värillistä kohtaan on tehty rikosilmoitus viranomaisen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Rasismia asiassa on se, että mies oli musta. Jos samassa tilanteessa olisi ollut valkoinen, niin tilanne ei olisi ollut mitenkään huomattava. Poliisin toiminta oli siis aivan normaalia eikä poikennut mitenkään rutiineista. Kohde sattui tällä kertaa olemaan värillinen. Ja hän kieltäytyi tottelemasta poliisia.

Olen itsekin joutunut Malmön tullissa huumeratsiaan. Tulin kerran naisystäväni kanssa autolla Kööpenhaminasta ja saavuimme Malmön tulliin aamuyöstä. Poliisi epäili tässä tilanteessa huumekuljetusta ja jouduimme henkilötarkastukseen. Auto käytiin läpi huumekoirien kanssa. Vaikka tympi, en kuitenkaan aloittanut sotaa poliisia vastaan.

Sanottakoon vielä se, että vaikka Ruotsin rajatarkastukset ovat mitä ovat, niin Malmön tullissa on hyvin tarkka huumevalvonta Kööpenhaminasta tulevien matkustajien suuntaan.

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Gyntter
Gyntter
15.9.2020 08:19

Mites olisi käynyt, jos Suomi-Venäjä rajalla ei Venäjän puolella suostu näyttämään papereita ja matkatavaroita? Jos vielä olisi epäilys huumeiden salakuljetuksesta. Ei edes rautoja tarvita, kun lennät koppiautoon ja istut muutaman päivän kylmässä kopissa. Sitten joskus aletaan kyselemään miten se rajan ylitys oli ajatus hoitaa ilman papereiden näyttöä. Voit tietysti rasismista itkeä, mutta istut muutaman päivän lisää kylmässä kopissa.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
15.9.2020 08:22

Ylimielisyys ja tyhmyys suorastaan paistavat.

Särmääjä
Särmääjä
15.9.2020 08:31

Valkoinen heteromies joutuu sattumalta, mutta musta tietenkin aina vain ihonvärinsä vuoksi.

BLM kontraproduktiivista mölinää
BLM kontraproduktiivista mölinää
15.9.2020 08:32

Tämä on #BLM jälkimaininkeja ja se jatkuu kunnes värilliset huomaavat että liika pullistelu, venkaaminen ja jankuttaminen kääntyy vain heitä itseään vastaan.

Suosio laskee vielä enemmän siitä mitä se oli ennen BLM- öyhötystä.

Suomi Finland
Suomi Finland
15.9.2020 08:37

Tämän johtosta Omon, Bio Luvilin, Erisanin ja muiden pyykinpesuaineiden valmistajat ilmoittavat luopuvansa valkopesuaineiden valmistuksesta ja että siirtyvät vastedes valmistamaan pelkkiä mustapesuaineita.

Hetken mietittyään tulevat jälleen julkisuuteen ja ilmoittavat, ettei mustapesuaineiden yksinomainen valmistus ollutkaan hyvä idea ja että seuraavaksi siirrytään pelkkään kirjopesuaineen valmistukseen. ’Color’ sanan käyttö pesuaineiden yhteydessä lopetetaan rasistisena kokonaan.

Jones
Jones
15.9.2020 09:09

Eikös Ruotsissa huumekauppaa hallitse siirtolaiset. Joten ei mitenkään ihme, että heitä epäillään.

pöh
pöh
15.9.2020 10:11

Tilannehan on mennyt siihen, että poliisi ei voi enää ottaa kiinni tummaihoisia rikollisiakaan, ilman että siitä alkaisi rasismi huudot.
Niille rasismi huutelijoille toivoisi itselleen ”kohtaamisia” rikollisten kanssa, ja sitten poliisi sanoisi emme voi tehdä mitään kun se olisi rasismia.

Punavihernatsimafia
Punavihernatsimafia
15.9.2020 16:23

Totta se on. Missä kunniakuukeri siellä ongelma.

juha II
juha II
15.9.2020 19:05

Ja PÖH!!!

Sekunda Hurri
Sekunda Hurri
15.9.2020 21:18

Tuttu tilanne itselleni ja helpoiten/nopeiten selviää, kun vain on suht kohtelias tottelee poliisia/tullimiestä!
Ruotsissa niin tulli kuin poliisi on aina tarkastuksesta huolimatta ollut kuitenkin kohteliaita, vain suomen tullissa olen kokenut epäkohteliasta käytöstä.
Kertaakaan eivät ole löytäneet mitään.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.9.2020 06:17
Vastaa...  Sekunda Hurri

Voi ne viranomaiset välillä kaivaa asetta esille, kohteliaita ne on silti.. mielestäni, kun eivät kohti ammu.

Ali Kessu
Ali Kessu
15.9.2020 23:12

Ruotsissa vain suomaliset ovat rodullisten tutkimusten mukaan alempiarvoisia kuin he, mustat ja aavikkojen elävät lienevät sukua ruotsalaisille. Silti ruotslaiset hyväksyvät, että suomi puolustaa heitä viimeiseen mieheen venäjää vastaan.

Woah
Woah
16.9.2020 02:06

Nämä ylimieliset kunniakansalaiset tietävät että voivat olla miten haluavat, muuten tehokas rasimikortti heilahtaa ja mustikkia ”ahdistellut” viranomainen työtön. Eiköhän tämä mustikkien vallankumous pian unohdu, kun Trump valitaan uudelle kaudelle.

Fatwantarkistaja
Fatwantarkistaja
16.9.2020 06:38
Vastaa...  Woah

Ei loppunut viimeksikään, vaikka lasiaavikkoa jotkut povasivat, Hidastaako se edes kehitystä? Ameriikka ei ole Eurooppa.

Puosuvaari
Puosuvaari
16.9.2020 06:46

Hankalat matkustajat, ovat ne sitten arabeja, neekereitä tai tanskalaisia otetaan aina pois junasta, jotta kireät aikataulut eivät menisi entistä enemmän pieleen juna suuntaan kerran 20. minuutin rytmillä. Eli juna ei saa myöhästyä tällaisten toheloiden takia.

Woah
Woah
16.9.2020 14:00
Vastaa...  Puosuvaari

Kyllä mielestäni nykyisen valtiovarainministerin isä oli oikeassa. Nuo ei edes opi mitään kun joku möly/apina geeni on vallitseva. Vie ainakin 1000 vuotta ennen kuin noista voisi tulla jotain, jos nyt eivät ole kuolleet sukupuuttoon.

maassa maan tavalla
maassa maan tavalla
16.9.2020 13:12

Ne jotka syyttelevät toisia rasismista tietävät itsekin että rasismi lisääntyy sitä mukaan kun riittävän erikulttuurisia rivikansalaisia sekoitetaan keskenään. Rasismisyytöksillä ja muilla uhriutumisilla yritetään tehdä itsestä viatonta uhria ilman että joutuisi muuttamaan omaa käyttäytymistään