Viro ei aio ottaa vastaan Kreikassa leirinsä polttaneita tulijoita

Viron ulkoministeri, Isänmaa-puolueen Urmas Reinsalu kertoi, että Viro ei aio ottaa vastaan Kreikan Lesboksen saarelta leirinsä polttaneita tulijoita. Rahallista tukea Viro voi kuitenkin antaa.

Reinsalu kertoo, että Viro on aiemminkin pyrkinyt löytämään humanitäärisiin kriiseihin sellaisia ratkaisuja, jossa kriisikohteita autetaan materiaalisesti tai taloudellisesti.

– Mielestäni tätä on harkittava tässäkin tapauksessa, vaikka hallitus ei olekaan vielä tehnyt päätöstä asiassa, Reinsalu kertoi eilen virolaisille medioille.

– Näkemykseni mukaan Viron ei pidä osallistua minkäänlaisiin maahantulijoiden uudelleenjakomekanismeihin [taakanjako]. Reinsalu kertoi edelleen.

Asiasta kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.ee.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
MattiS

Kyllä käy naapuria kateeksi, enkä tarkoita Ruotsia!

Koska päättäjät tajuavat että sillä ei ole isossa kuvassa tipankaan merkitystä vaikka ottaisimme miljoona pakolaista, mutta vastaanottavan maan se pikku hiljaa tuhoaa. Ainoa apu jonka voi hyväksyä on materiaalinen; telttoja, vettä työkaluja jne. Pakolaisten vastaanotto pitää lopettaa täysin. Myös pitää vauhdittaa maasta poistamista ja tarkistaa muutkin onko edellytyksiä jäädä maahan. Voidaan perustaa leirejä turvallisille alueille muiden valtioiden kanssa ja pitää aidosti hädänalaiset turvassa.

Helena

Kyllä kehitysmaissa pärjäävät omin avuin kun saavat tietoa nykyaikaisista viljelymenetelmistä ym. Kehitysavun nimissä viedään huu-haa tietoa, kouluttajien pitäisi olla aidosti kiinnostuneita hädänalaisten ihmisten auttamisesta eikä vain rahan kahmimisesta omiin taskuihin.

Afrikassa on kolme satokautta, esim papu kasvaa yhtenä kautena, peruna toisena kaikki kasvit eivät kärsi kuivuudesta.

Kuinka monta vesivaroja säästävää kuivakäymälää Sambiassa on asukkaiden omassa käytössä? Käykää rahojen levittelijät laskemassa. =0kpl

Särmääjä

Ei tonne pitäis edes mitään rahaa tai materiaalitukeakaan syytää vaan heivata ne vittuun täältä Euroopan puolelta.

MattiS

Olet kyllä oikeassa tuossa, mutta sen verran pitää realismia olla ettei hyväntekeväisyyttä tulla ikinä täysin lopettamaan. Joten mieluiten rahojani menee jollekin pakolaisleirille Euroopan ulkopuolelle kuin että rahat virtaavat tänne tulleiden raiskaripummien taskuun. Nythän hallitus tosin nostaa pakolaiskiintiötä, joten täysin väärään suuntaan menossa.. 🤬

Per Vers Muhammed

historian aikana eurooppalaiset ovat kahteen otteeseen ajanut musulmaanit pois. tulee tapahtuu taas

Minä

Paras apu kaikille olisi palauttaa kulkijat kotiseuduilleen. Siellä he voivat elää ihmisarvoista elämää ja heidän osaamisellaankin on jokin arvo.

MattiS

Tuo olisi paras vaihtoehto. Ja ne jotka haluaa niin menevät paikanpäälle tekemään hyväntekeväisyyttä tai antavat rahaa sinne omasta kukkarostaan, ei pakosti veroilla. Suomi ei ole yhtään, ei YHTÄÄN, velkaa näille kehitysmaille, eikä ole millään tavalla vastuussa siitä että ovat paskoneet maansa kaikin mahdollisin tavoin. Meille opetetaan jo lapsina ottamaan vastuuta teoistaan, milloin nämä alkavat ottamaan vastuuta? Ei ainakaan niin kauan kun sinne syydetään miljardeja joka vuosi ja kaivetaan jopa kaivot niiden puolesta.

Minä

Suomalaiset ovat kyllä olleet osallisina orjakauppaan, mutta eivät ostajina tai myyjinä, vaan siten, että suomalaisia on ryövätty ja myyty orjiksi.

Suomalaisia ovat myös vieraat kansat alistaneet ja lypsäneet.

Koskas suvakit alkavat selvittää, että keiltä suomalaiset saavat korvauksia ja miten?

Last edited 3 vuotta sitten by Minä
Moonman

Suomi on oikeutettu miljardikorvauksiin venäläisiltä (novgorodin orjakauppa, isoviha), ruotsalaisilta (viikinkien orjakauppa, siirtomaa-kuppaus, suomalaiset tykinruoaksi), turkkilaisilta (ottomaanien orjakauppa) sekä tataareilta ja kasakoilta jotka myivät orjia eteenpäin itään. Naurusta ei varmaan tulisi loppua jos tällainen vaatimus heitettäisiin.

Finn

Eikö Reinsalu voisi ottaa pienen Suomenkin asiat hoitaakseen. Niinkuin sivutöinä saataisiin kotimaa taas kasvu uralle.

Olavi Koskela

Semmostahan se prkl, että muiden maiden suoraselkäisempien poliitikkojen pitää ottaa Suomenkin asiat hoitaakseen – kun täällä on vain näitä heppatyttöjä asioita sössimässä. Se ei kertakakkiaan tunnu menevän jakeluun, että meillä EI OLE varaa toimia muun maailman sosiaalitoimistona – vaikka kuinka lainaa saataisiin – vielä – matalalla korolla. Koko se ajattelutapa ’a la Heidi Hautala, että meillä on jokin vastuu hoitaa tätä Kreikan pakolaiskriisiä, on todella syvältä. Hautalan käsityskyvyn muistaen ei ole kovin odottamatonta, että sanan ’vastuu’ todellinen merkitys jää häneltä hahmottumatta. Hänelle se taitaa olla vain helppo demagoginen sana, jonka voi tosta vain heittää kehiin yhtään miettimättä mitään merkityksiä.

diddunduunuffin

ehkä voisimme rikastaa kulttuuriamme Heidin tapaan homeopaattisesti. Mitä suurempi laimennus, sitä isompi rikastus. Joten sandaalin varovainen kurkotus (varjo?) jonkun säästösyistä suljetun Suomen suurlähetystön tontille toimisi kenties parraiten ja muut Suomeen muuttaneet voisi laittaa klaaneittain Ruotsin laivoihin

Ei Ruottikaan

Ei Ruotsikaan aio ottaa yhtään ainokaista. Ei ainakaan tänään. Huomenna voi jo mieli muuttua kun Hybridisuomalainen painostaa Steffoa.

Suomessa taas ei - ainakaan kurahaaroilla

Virossa sentään vielä järkeä.

matuhoax

Suuri osa virolaisista muistaa vielä miehitysajan ja siksi sekä päättäjät että äänestäjät osaavat arvostaa itsenäisyyttä. Suomessa ja erityisesti Ruotsissa nuo molemmat ryhmät ovat rauhan ajan pitkittyessä alkaneet pitää ponnisteluja vaativia asioita itsestään selvinä.
Meille näyttää käyvän nyt Viroa huonommin.

juha II

Retki Siperiassa kirkastaa pään!

diddunduunuffin

Siperiassa karkoitettuna olleet Svinhuvud ja Stalin nousivat maansa johtoon. Ei huono!

kanander

Virohan joutui ottamaan pakkosiirtolaisia kymmenin tuhansin 80 vuotta sitten. Ja ne öykkäröi 50 vuotta ennen kuin virolaiset ottivat uudelleen isännyyden omassa maassaan. Turha on Brysselin kuikelon yrittää painostaa Viroa.

murre riepunen

Taakanjakoa jatketaan meillä, kansan nujertaminen siis jatkuu, lyödään kiviä rekeen meidän kiskottavaksi, muutoinkin riittämiin on rekeemme lastattu. Voimamme eivät taatusti pitkälle riitä, jonka jälkeen tunkeutujien on varsin helppo poimia tarjolla oleva maa ja vetää oma lippu salkoon.

Pirtsakka

Mielenkiintoista. Meikäläisille ulko-, sisä- tai millekään muullekaan mille lie ministerille ei ilmeisesti tulisi mieleenkään, että noinkin voi tehdä. Ilmoittaa kylmän rauhallisesti, että tänne ei ole tulemista ja kikkeliskokkelis, mitäs poltitte leirinne.
Ei käy meillä. Ei. Ns turvapaikanhakijat saavat tehdä mitä tahansa, ja siitä seuraa vain päänsilitystä ja meille ymmärtämättömille kehotuksia tai oikeastaan vaatimuksia, että meidän täytyy ymmärtää ja että he ovat lähteneet pakoon kuka mitäkin.
Empatia on katoava luonnonvara.

Helena

Jos kaikki rauhaa kaipaavat muuttaisivat Viroon ei verovaroja kerry Suomessa yhä nouseviin sos maksuihin.
Lainaa otetaan lisää ja tulevat sukupolvet kärsivät köyhyydesta, myös siirtolaiset.