Viro ei aio ottaa vastaan Kreikassa leirinsä polttaneita tulijoita

Viron ulkoministeri, Isänmaa-puolueen Urmas Reinsalu kertoi, että Viro ei aio ottaa vastaan Kreikan Lesboksen saarelta leirinsä polttaneita tulijoita. Rahallista tukea Viro voi kuitenkin antaa.

Reinsalu kertoo, että Viro on aiemminkin pyrkinyt löytämään humanitäärisiin kriiseihin sellaisia ratkaisuja, jossa kriisikohteita autetaan materiaalisesti tai taloudellisesti.

– Mielestäni tätä on harkittava tässäkin tapauksessa, vaikka hallitus ei olekaan vielä tehnyt päätöstä asiassa, Reinsalu kertoi eilen virolaisille medioille.

– Näkemykseni mukaan Viron ei pidä osallistua minkäänlaisiin maahantulijoiden uudelleenjakomekanismeihin [taakanjako]. Reinsalu kertoi edelleen.

Asiasta kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.ee.

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
MattiS
MattiS
17.9.2020 14:21

Kyllä käy naapuria kateeksi, enkä tarkoita Ruotsia!

Koska päättäjät tajuavat että sillä ei ole isossa kuvassa tipankaan merkitystä vaikka ottaisimme miljoona pakolaista, mutta vastaanottavan maan se pikku hiljaa tuhoaa. Ainoa apu jonka voi hyväksyä on materiaalinen; telttoja, vettä työkaluja jne. Pakolaisten vastaanotto pitää lopettaa täysin. Myös pitää vauhdittaa maasta poistamista ja tarkistaa muutkin onko edellytyksiä jäädä maahan. Voidaan perustaa leirejä turvallisille alueille muiden valtioiden kanssa ja pitää aidosti hädänalaiset turvassa.

Helena
Helena
25.9.2020 06:47
Vastaa...  MattiS

Kyllä kehitysmaissa pärjäävät omin avuin kun saavat tietoa nykyaikaisista viljelymenetelmistä ym. Kehitysavun nimissä viedään huu-haa tietoa, kouluttajien pitäisi olla aidosti kiinnostuneita hädänalaisten ihmisten auttamisesta eikä vain rahan kahmimisesta omiin taskuihin.

Afrikassa on kolme satokautta, esim papu kasvaa yhtenä kautena, peruna toisena kaikki kasvit eivät kärsi kuivuudesta.

Kuinka monta vesivaroja säästävää kuivakäymälää Sambiassa on asukkaiden omassa käytössä? Käykää rahojen levittelijät laskemassa. =0kpl

Särmääjä
Särmääjä
17.9.2020 14:29

Ei tonne pitäis edes mitään rahaa tai materiaalitukeakaan syytää vaan heivata ne vittuun täältä Euroopan puolelta.

MattiS
MattiS
17.9.2020 14:48
Vastaa...  Särmääjä

Olet kyllä oikeassa tuossa, mutta sen verran pitää realismia olla ettei hyväntekeväisyyttä tulla ikinä täysin lopettamaan. Joten mieluiten rahojani menee jollekin pakolaisleirille Euroopan ulkopuolelle kuin että rahat virtaavat tänne tulleiden raiskaripummien taskuun. Nythän hallitus tosin nostaa pakolaiskiintiötä, joten täysin väärään suuntaan menossa.. 🤬

Per Vers Muhammed
Per Vers Muhammed
19.9.2020 00:36
Vastaa...  Särmääjä

historian aikana eurooppalaiset ovat kahteen otteeseen ajanut musulmaanit pois. tulee tapahtuu taas

Minä
Minä
17.9.2020 14:31

Paras apu kaikille olisi palauttaa kulkijat kotiseuduilleen. Siellä he voivat elää ihmisarvoista elämää ja heidän osaamisellaankin on jokin arvo.

MattiS
MattiS
17.9.2020 14:53
Vastaa...  Minä

Tuo olisi paras vaihtoehto. Ja ne jotka haluaa niin menevät paikanpäälle tekemään hyväntekeväisyyttä tai antavat rahaa sinne omasta kukkarostaan, ei pakosti veroilla. Suomi ei ole yhtään, ei YHTÄÄN, velkaa näille kehitysmaille, eikä ole millään tavalla vastuussa siitä että ovat paskoneet maansa kaikin mahdollisin tavoin. Meille opetetaan jo lapsina ottamaan vastuuta teoistaan, milloin nämä alkavat ottamaan vastuuta? Ei ainakaan niin kauan kun sinne syydetään miljardeja joka vuosi ja kaivetaan jopa kaivot niiden puolesta.

Minä
Minä
17.9.2020 15:07
Vastaa...  MattiS

Suomalaiset ovat kyllä olleet osallisina orjakauppaan, mutta eivät ostajina tai myyjinä, vaan siten, että suomalaisia on ryövätty ja myyty orjiksi.

Suomalaisia ovat myös vieraat kansat alistaneet ja lypsäneet.

Koskas suvakit alkavat selvittää, että keiltä suomalaiset saavat korvauksia ja miten?

Last edited 5 months ago by Minä
Moonman
Moonman
17.9.2020 20:26
Vastaa...  Minä

Suomi on oikeutettu miljardikorvauksiin venäläisiltä (novgorodin orjakauppa, isoviha), ruotsalaisilta (viikinkien orjakauppa, siirtomaa-kuppaus, suomalaiset tykinruoaksi), turkkilaisilta (ottomaanien orjakauppa) sekä tataareilta ja kasakoilta jotka myivät orjia eteenpäin itään. Naurusta ei varmaan tulisi loppua jos tällainen vaatimus heitettäisiin.

Finn
Finn
17.9.2020 15:52

Eikö Reinsalu voisi ottaa pienen Suomenkin asiat hoitaakseen. Niinkuin sivutöinä saataisiin kotimaa taas kasvu uralle.

Olavi Koskela
Olavi Koskela
17.9.2020 17:31
Vastaa...  Finn

Semmostahan se prkl, että muiden maiden suoraselkäisempien poliitikkojen pitää ottaa Suomenkin asiat hoitaakseen – kun täällä on vain näitä heppatyttöjä asioita sössimässä. Se ei kertakakkiaan tunnu menevän jakeluun, että meillä EI OLE varaa toimia muun maailman sosiaalitoimistona – vaikka kuinka lainaa saataisiin – vielä – matalalla korolla. Koko se ajattelutapa ’a la Heidi Hautala, että meillä on jokin vastuu hoitaa tätä Kreikan pakolaiskriisiä, on todella syvältä. Hautalan käsityskyvyn muistaen ei ole kovin odottamatonta, että sanan ’vastuu’ todellinen merkitys jää häneltä hahmottumatta. Hänelle se taitaa olla vain helppo demagoginen sana, jonka voi tosta vain heittää kehiin yhtään miettimättä mitään merkityksiä.

diddunduunuffin
17.9.2020 20:07
Vastaa...  Finn

ehkä voisimme rikastaa kulttuuriamme Heidin tapaan homeopaattisesti. Mitä suurempi laimennus, sitä isompi rikastus. Joten sandaalin varovainen kurkotus (varjo?) jonkun säästösyistä suljetun Suomen suurlähetystön tontille toimisi kenties parraiten ja muut Suomeen muuttaneet voisi laittaa klaaneittain Ruotsin laivoihin

Ei Ruottikaan
Ei Ruottikaan
17.9.2020 16:02

Ei Ruotsikaan aio ottaa yhtään ainokaista. Ei ainakaan tänään. Huomenna voi jo mieli muuttua kun Hybridisuomalainen painostaa Steffoa.

Suomessa taas ei - ainakaan kurahaaroilla
Suomessa taas ei - ainakaan kurahaaroilla
17.9.2020 17:12

Virossa sentään vielä järkeä.

matuhoax
matuhoax
17.9.2020 17:18

Suuri osa virolaisista muistaa vielä miehitysajan ja siksi sekä päättäjät että äänestäjät osaavat arvostaa itsenäisyyttä. Suomessa ja erityisesti Ruotsissa nuo molemmat ryhmät ovat rauhan ajan pitkittyessä alkaneet pitää ponnisteluja vaativia asioita itsestään selvinä.
Meille näyttää käyvän nyt Viroa huonommin.

juha II
juha II
17.9.2020 19:28

Retki Siperiassa kirkastaa pään!

diddunduunuffin
17.9.2020 20:11
Vastaa...  juha II

Siperiassa karkoitettuna olleet Svinhuvud ja Stalin nousivat maansa johtoon. Ei huono!

kanander
17.9.2020 20:33

Virohan joutui ottamaan pakkosiirtolaisia kymmenin tuhansin 80 vuotta sitten. Ja ne öykkäröi 50 vuotta ennen kuin virolaiset ottivat uudelleen isännyyden omassa maassaan. Turha on Brysselin kuikelon yrittää painostaa Viroa.

murre riepunen
murre riepunen
18.9.2020 05:03

Taakanjakoa jatketaan meillä, kansan nujertaminen siis jatkuu, lyödään kiviä rekeen meidän kiskottavaksi, muutoinkin riittämiin on rekeemme lastattu. Voimamme eivät taatusti pitkälle riitä, jonka jälkeen tunkeutujien on varsin helppo poimia tarjolla oleva maa ja vetää oma lippu salkoon.

Pirtsakka
Pirtsakka
19.9.2020 18:36

Mielenkiintoista. Meikäläisille ulko-, sisä- tai millekään muullekaan mille lie ministerille ei ilmeisesti tulisi mieleenkään, että noinkin voi tehdä. Ilmoittaa kylmän rauhallisesti, että tänne ei ole tulemista ja kikkeliskokkelis, mitäs poltitte leirinne.
Ei käy meillä. Ei. Ns turvapaikanhakijat saavat tehdä mitä tahansa, ja siitä seuraa vain päänsilitystä ja meille ymmärtämättömille kehotuksia tai oikeastaan vaatimuksia, että meidän täytyy ymmärtää ja että he ovat lähteneet pakoon kuka mitäkin.
Empatia on katoava luonnonvara.

Helena
Helena
25.9.2020 06:37

Jos kaikki rauhaa kaipaavat muuttaisivat Viroon ei verovaroja kerry Suomessa yhä nouseviin sos maksuihin.
Lainaa otetaan lisää ja tulevat sukupolvet kärsivät köyhyydesta, myös siirtolaiset.