Yksintulleille ei ole mitään tulovaatimuksia perheenyhdistämistapauksissa

Moni saattaa muistaa, kuinka muutama kuukausi sitten Suomessa mietittiin Ohisalon ehdotusta, että alaikäisten yksintulleiden tulorajoja helpotetaan perheenyhdistämisten kohdalla. Samalla esille otettiin väite, että Ruotsissakin olisi jotain tulorajoja jo maassa oleville yksintulleille kun heidän perheensä yhdistetään Ruotsiin. Yritin sanoa, että ainakaan Ruotsissa ei ole mitään alatulorajoja, jonka takia perheenyhdistäminen jäisi tekemättä kun on kyse alaikäisistä tai melko alaikäisistä.

 

Eräällä ruotsalaisella asuntopalstalla tuli vastaan seuraava ilmoitus:

”Hei, nimeni on ***** ja olen 18 vuotias. Tulin yksin Ruotsiin 5 vuotta sitten. Nyt minun sisarukseni ja vanhenpani saapuvat kohta Ruotsiin. Siksipä etsinkin meille nyt huoneistoa, 4 huonetta tai voi olla isompikin. Voimme maksaa vuokraa enintään 14 800 kruunua (1 420 euroa) sisältäen sähkön. Kaikki kiinnostaa ja minulla on hyvät suositukset.”

Otin yhteyttä tähän nuorukaiseen ikään kuin asunnon vuokraajana ja kyselin hieman taustoja. Yllätys oli melkoinen, tosin eipä se loppujen lopuksi ollut mikään yllätys. Nuorukainen siis kertoi, että tuli ihan yksin Ruotsiin 13-vuotiaana. Turvapaikkaa haettiin Afganistanin tilanteen takia, vaikka hän syntyi ja varttui Iranissa eikä ole ikinä käynyt Afganistanissa. Hänen vanhempansakin ovat syntyneet Iranissa. Käytännössä koko perheellä ei ole mitään yhteyksiä Afganistaniin, sattuvat nyt vain olemaan jostain ihmeen syystä sen maan kansalaisia pojan isovanhempien taustan perusteella.

Poika tuli siis Ruotsiin ”yksin” ja on sen jälkeen asunut sotalasten orpokodissa eli perhekodissa, ruotsalaisittain HVB-hemmetissä. Peruskouluja on käyty ja nyt jäbä opiskelee autopuolella. Nuorukainen täytti keväällä 18 vuotta ja tultuaan täysi-ikäiseksi loppui asumisoikeus perhekodissa. Sieltä kuitenkin hommattiin hänelle oma pieni opiskelija-asunto. Hän saa täyden opintotuen, joka on noin 12 000 kruunua/ kk (eli noin vajaa 1 200 euroa). Lisäksi tulee pientä asumistukea, mutta huoneiston vuokra on vain muutama tonni.

Perheen yhdistäminen laitettiin käyntiin viime talvena kun hän oli vielä alaikäinen. Missään vaiheessa ei ole tullut esille, että hänen tulonsa olisivat liian pienet. Koko perheenyhdistämisprojektin aikana yksikään viranomainen ei ole kysynyt pojan tuloja. Yhdistämien on edennyt pelkästään selvitellen käytännön asioita.

Nyt kun homma on valmis, ja perhe eli isä, äiti ja kolme sisarusta ovat tulossa Ruotsiin, niin sosiaalitoimi on antanut takuun, että se maksaa ainakin aluksi tuon 14 800 kruunun vuokran. Lisäksi sosiaalitoimisto on varannut nuorukaiselle maksusitoumukseen muutaman kuukauden takuurahan ja ennakkovuokran. Ilmoituksessa mainittu ”hyvät suositukset” tarkoittaa siis sitä, että sosiaali käytännössä takaa ja maksaa perheen ylläpitovuokran ainakin ensimmäisen vuoden.

Tuolla 14 800 kruunulla saa Tukholman lähiöistä ihan kohtuullisen asunnon. Raha riittää, kun tarkasti etsii, varmasti hyvään neliöön tai pieneen omakotitaloon.

Nuorukaiselle ei esitetty siis ole mitään tulovaatimuksia, että hän saa perheensä Ruotsiin. Päinvastoin, veronmaksajan rahaa käytetään siihen, että pojan perhe lennätetään Ruotsiin ja uudet tulijat pääsevät suoraan taloasumiseen ilman mitään ikäviä väliasumuksia.


Miksi aikaisemmin mediat sitten kertoivat jotain sellaista, että alaikäisen tulorajat helpottuvat perheenyhdistämisissä, kun mitään tulorajoja alaikäisten tai juuri aikuisiksi tulleiden kohdalla ei edes ole?

 

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Musta makkara

On se hienoa, että veronmaksajien rahoja käytetään tällä tavalla maailmanparannukseen. Sitten kun veronmaksaja tulee luukulle pyytämään apua pahana päivänä, niin taitaa tulla vastaukseksi käsienlevittelyä. Rahat on kylvetty ihan muihin, paljon tärkeämpiin asioihin.

Übersturm

Olisihan se rasismia jos Afga-pallerolle ja hänen klaanille ei sponssattaisi matkat ja asumiset Ruåttissa. Veron maksajalle sanotaan vaan tylysti ”suksi vittuun”, kun menet hakemaan sairaanhoitoa, tekemään ilmoitusta poliisille varastetusta omaisuudesta tai jos satut tarvitsemaan esim. rahaa ruokaan tai asumiseen kun työpaikka on mennyt tai olet lomautettuna.

T

Tätä ruotsalaiset ovat äänestäneet, joten saa syyttää ihan itseään.

Pirtsakka

Suomi on samalla tiellä. Valitettavasti.

diddunduunuffin

juuri katsoin kun Sanna Marin sanoi aivan oikein kokkareille (ZyklonBvitsi?) ettei heillä ole muuta esittää työttömyyteen kuin huonontaa työttömyysturvaa ja työehtoja. Halla-ahon autistiporukka komppaa sit näitä rahanomistajia ja Suomen kuppaajia. Samoin ahneudessaan hölmöt ja riitaiset Venäjän valkoiset ja Saksan kapitalistit nostivat natsit ja bolsut, aiheuttivat ensin I ja sitten II maailmansodan ja hävittivät itsensä Venäjällä, eikä Saksoissakaan ollut rapiaa monilla 1946.

Hassanin ihmeelliset tarinat

Minäkin haluan suositukset. Eli sossusta. Vittu vanhempani tehneet pitkät työurat raskaassa ammatissa ja sisarukset sekä minä itse työelämässä opiskelujen ohessa teini iästä lähtien. Veroja maksettu prkleesti. Ai ei onnistu? No haistakaapa pitkä paska sosiaalitoimi jne.

Troijan komissaari

Kymmenien tai satojen miljoonien afrikkalaisten ilmastopakolaisuus johtaa siihen, että EU-maat tulevat yksi toisensa jälkeen pistämään rautaa rajalle tai vajoamaan kehitysmaiksi, joissa se ”rauta” raikaa kaduilla ja toreilla.

pöh

”ilmastopakolaisuus”
Ihan täyttä opetusministerin sanoin paskapuhetta!
Se ilmasto ei niin nopeasti muutu että sieltä pitäisi tuhansien kilometrien päähän sen takia lähteä.
Jos oletetaan että ihminen aiheuttaa ilmastonmuutoksesta enemmän kuin sen promilen, ei se ainakaan auta että satoja miljoonia ihmisiä pienen hiilijalanjäljen maista siirretään suuren hiilijalanjäljen maihin.
Sijainninkin takia täällä pohjoisessa on se hiilijalanjälki paljon suurempi.

Troijan komissaari

Tarkoitin lähinnä sitä, että tuota ”ilmastopakolainen” -nimikettä tullaan käyttämään ensisijaisesti väestönsiirtojen verukkeena, koska ilmaston väitetään lämpenevän.

Alibaba

Aika kova on opintotuki verrattuna Suomeen. Onkohan sitten niin, että vanhemmat ”eroaa” päästessä Ruotsiin ja molemmille pitää hommata kämpät.

Tarja niemi

Opintotuki ei ole näin suuri. Osa on siitä takaisin maksettavaa velkaa ja osa vuokratukea joka maksetaan vuokraisännälle suoraan. Tiedot ovat vääriä. Olen asunut täällä ruotsissa 57 vuotta ja minulla on lapsia ja lasten lapsia opintotuella opiskelemassa.

Tätä pitää levittää edelleen:

Jos tämä on tosiaankin totta (!?!) niin tämä pitäisi kääntää ruotsiksi ja laittaa jakeluun kaikkin lehtiin, niin paikallisiin kuin valtakunnallisiin, yleisönosastoille, Uppdrag Granskningiin, kaikille poliitikoille jne.

CSN
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Ja siitä ketä taustalla on , ei saa mainita. Paavokin suuttuu….

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kerrotko pellelle mikä on kalergipalkinto , jonka Mama Merkel sai?

-Raksaäijä

Erikoisen hauskaa meininkiä… ihan tosta noin vaan! Ankkurilapsi maahan ja itse perässä ! Ei jumankauta, Swedestania ei pelasta kukaan eikä mikään…
Täähän on suorastaan surkuhupaisaa…

Jarkko

No katsokaa Lööperin ilmettä.Ei semmosella tapiirinaamalla irtoo muuta kun ideoita moiselle typeryydelle.
Luokaton laivahitsari,ei kelvannu enää kuin Svedustaanian piäministerissix.

Jabba The Hut?

Ja milläs oikeudella sinä loukkaat tapiireja. Pientä rajaa… 🙂

Klarsyn

Suomi on kyllä jännä maa tässä pakolaisasiassa verrattuna Tanskaan, ei ole köyhä, kun kiintiöpakolaisista on kyse. Paremmin toimeentuleva Tanska ei joutunut ottamaan vuoden 2015 vyörystäkään niin suurta siivua kuin Suomi, mutta edellinen hallitus ja sen integraatioministeri Støjberg lopetti kiintiöpakolaisten oton, joita oli siihen mennessä otettu 500 vuodessa.

Suomi on ottanut muutaman vuoden 850 vuosittain, lisäksi viime keväänä Ohisalo teki Euroopan ennätyksen ja oli valmis ottamaan 175 orpoa tyttöä. Nyt hallitus lisäsi kiintiöpakolaisten määrä 200:lla ja määrä on siis 1050. Näytetään naapureille, että meillä on varaa.

Tanska siirtyi kiintiöpakolaisjärjestelmään takaisin, kun hallitus on vaihtunut sosiaalidemokraatteihin, ja ottaa tulevan talven aikana 30 pakolaista Turkin leireiltä. Ehkä vain kertaluonteisesti. Jotain suuruudenhullua on tässä meidän woke-naishallituksessa. Veronmaksajien rahaa kuluu, ja ongelmat kumuloituvat.

Lisäksi tietenkin rajat kunnolla avauduttuaan syöttävät epämääräiset määrät turvapaikanhakijoita, joille kallista huolenpitoa riittää. Takaisin lähettämisestä ei Suomessa juuri puhuta, Tanskassa kyllä.

pöh

17-vuotias yhdistää parikymppiset lapsensa nelikymppisen vaimon ja muun suvun, eikä hälytyskellot soi että olikohan toi nyt kuitenkaan 17v?

seant

Samnyttistä poimittuja viimeisen vaiheen eli tuomioistuimen päättämiä oleskelulupia, alemmat asteet on hylännyt. Tuntuu siltä, olkoon selitys mikä tahansa, niin oleskelulupa tulee.-Hänellä (iranin afgaani) on liian heikko älykkyys elättääkseen itsensä-Naisen sallitaan jäädä, koska hän saattaa joutua jälleen rikoksen uhriksi El Salvadorissa. Jos näin tapahtuu ja hänen homoseksuaalisuutensa tunnetaan sitten laajalti, tuomioistuin ei usko, että hänelle tarjotaan riittävää hallituksen suojelua.
-Libanonilainen perhe haki turvapaikkaa ensimmäisen kerran vuonna 2006, mutta on toistaiseksi kieltäytynyt lähtemästä Ruotsista karkotustuomioista huolimatta. Koska kaksi lapsista on asunut Ruotsissa neljätoista vuotta eikä ole osallistunut kotikielenopetukseen arabiaksi, tuomioistuimen on pidättäydyttävä ”maahanmuuttolainsäädännön kunnioittamisesta” ja myönnettävä perheen oleskelulupa Eurooppalaisen yleissopimuksen tuella.
-Nainen, jolla on vauva, on hakenut turvapaikkaa väitetyn ongelman vuoksi Venezuelan rikollisryhmän kanssa.
-Kolmekymmentä vuotias Somalian nainen ja hänen äitinsä haluavat turvapaikkaa Ruotsiin. Siirtolaisoikeus hylkää heidän tarinansa Mogadishun asuntokiistasta ja setästä, joka haluaa yhtäkkiä silpoa kolmekymmentä vuotta vanhaa. Koska kolmekymmentävuotias on naimaton, tuomioistuin katsoo, että sukuelinten silpomisen vaara on edelleen niin suuri, että hänelle on myönnettävä turvapaikka.
-Neljän lapsen perhe yritti saada turvapaikkaa syyrialaisena, mutta sen todettiin olevan armenialainen. Kieltäydyttyään menemästä kotiin ja ensimmäisen karkotuspäätöksen neljän vuoden kuluttua, he hakivat turvapaikkaa. Tällä kertaa he halusivat turvapaikkaa lapsen vammaisuuden ja toisen lapsen hylkäämisoireyhtymän takia. Se, että perheen lapset ovat asuneet Ruotsissa kahdeksan vuotta, tarkoittaa, että he saavat oleskeluluvan
Se, että turkkilainen mies väitti olevansa ”Gülen-liikkeen” kannattaja, ei riittänyt saamaan oleskelulupaa Ruotsin maahanmuuttovirastolta. Mies lähetti sitten videon, jossa vanha lapsuudenystävä ilmoitti hänestä poliisille Internetissä.
Tähän mennessä tähän mennessä on myönnetty 61 216 oleskelulupaa5.9.2020
perheen yhd. 20144
työ 23938
asyl 5972
eu 3902
opiskelu 7860

Punavihernatsimafia

Kyseessä siis tyypillinen ankkurilapsi jonka tehtävä on saada koko perhe/suku/klaani ruotsalaisen sosiaaliturvan piiriin. Ennenvanhaan ankkurilapset olivat oikeasti lapsia. Nykyään riittää että väittää olevansa. Ennenvanhaan asioista puhuttiin myös niiden oikealla nimellä ja ankkurilapsista puhuttiin ankkurilapsina. Myös valtamediassa.

Valtsu

Meillä oli kesätöissä tällainen Iranista tullut afgaani, joka soitteli päivittäin Iraniin. Oli siinä vähän tunteissa pitämistä.

juha II

”Kurre” eli tämä svedu jääkiekkovalmentaja, joka luotsasi Suomen maailmanmestariksi v. 1995 Ruotsin -kisoissa.

Ei saanut tuoda Ruotsiin thai-vaimoaan, koska Curre Lindströmin tulot eivät ”riitä” eksoottisen elämän sulostuttajansa ylläpitoon kyseisessä irrarationaalisessa hulluinhuoneessa!

Eli jossain kohtaan ollaan tiukkoja kuin ”paarman pimppi”!!! Tämän enempää en jatka tämän maailman rumuudesta, sillä kaikki liikakäyttö johtaa kuolemaan!

Karri

Tuota…jos Kurre olisi virallisesti naimisissa eli vihitty thaivaimonsa kanssa, ei olisi mitään ongelmaa. Mutta Kurre ei ole halunnut tätä avioliittoa syystä tai toisesta. Kurren tuloja ei kysy avioliitossa kukaan.