Turvapaikanhakijoina esiintyvät miehet ovat tuikanneet suurpalon nyt myös Samoksen saarella

Myös toisella kreikkalaisella saarella, Samoksella, sotapakolaiset ovat polttaneet leiriään. Viime päivien aikana on ollut useita pienempiä paloja, mutta tällä kertaa ollaan varmaan saatu aikaan kunnon roihu.

 

Kreikkalaisten medioiden mukaan Samoksen saarella on suuria paloja ja tuli on levinnyt kiinteistörakennuksiinkin. Median mukaan tuli on lähtenyt liikkeelle turvapaikanhakijoiden majapaikoista.

Myös Samoksella turvapaikanhakijamiesten kerrotaan olleen tyytymättömiä koronakaranteeniin. Niitä ei haluta noudattaa.

 

Samoksen saari sijaitsee aivan Turkin rajan pinnassa ja mantereelle on matkaa vain kivenheitto. Samoksen leirillä on noin 4 600 kolmansista maista tullutta tulijaa, jotka haluavat Eurooppaan. Leirillä on ollut ainakin viikon ajan lähes joka ilta paloja, jotka on saatu sammutettua. Käytännössä ovat siis yrittäneet sytyttää leiriään tuleen aivan samalla tavalla kuin Lesboksen saaren Morian leiriä, joka paloi viikko sitten täysin poroksi.

 

Kreikan saaristossa on vielä muitakin pakolaisleirejä. Ainakin Chiosin, Lerosin ja Kosin saarella on vastaavia tuhansien ihmisten leirejä. Kun sana leviää, että polttamalla leirin, paranevat mahdollisuudet päästä Pohjois-Eurooppaan lihapatojen ääreen, niin on melko varmaa, että syksyn mittaan joka ainoa leiri tullaan tuikkaamaan tuleen ja polttamaan vaikka väkisin poroksi.